Yemek Ara

Özel Arama

5 Eylül 2008 Cuma

Çilekli Kivili Pasta - Yemek Tarifi

Çilekli Kivili Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 adet hazir pasta keki
2 paket krem santi

3 su barcagi süt
Çilek
Kivi
YAPILIŞ TARİFİ
Pasta kekini ikiye bölerek bir bardak sütle islatin. Yuvarlak bir kabin içine kekin bir parçasini yerlestirin. Krem santinin bir paketini hazirlayin. Kaptaki kekin üzerine birazini sürün, çilekleri dizin ve tekrar krem santiyi sürün.
Kekin diger parçasini krem santinin üstüne koyun. Bir gece bu sekilde buzdolabinda bekletin. Pastayi düz bir tabaga ters olarak çevirin. Kalan krem santiyi hazirlayin ve kekin üzerine sivayin. Kivi, çilek, nar veya tercih ettiginiz baska meyvelerle süsleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çilekli Ask Pastasi - Yemek Tarifi

Çilekli Ask Pastasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk

MALZEMELER
4 Yumurta Sarisi
100 gr Tozseker
50 gr Su
300 gr Çirpilmis Kremsanti
200 gr Süzme Yogurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmis)
200 gr Çilek
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Hazir Kalp Sekilli Pandispanya
Süsleme Için:
25-30 Çilek Sekerlemesi, File Fistik
YAPILIŞ TARİFİ
Kremayi hazirlamak için; yumurta sarilarini mikserle çirpin. Tozseker ve suyu bir tencerede kaynatip koyulasinca atesten alin. Çirpilmis yumurta sarilarini yavas yavas serbete ilave edin. Mikserle orta hizda 3-4 dakika daha çirpin. Karisimi derin, çelik veya cam bir kaba alip süzme yogurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiginiz jelatini hafif ateste eritin ve sürekli karistirarak kremaya ekleyin.

Çilekleri yikayip ayiklayin. Pudra sekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazirladiginiz jelatinli kremaya çilek püresi ve çirpilmis krem santiyi ilave edip iyice karistirin.
Pandispanyanin birini düz zemine yerlestirip sag tarafindan bir parça kesin. Diger pandispanyanin ise sol tarafini kesin. (Iki pandispanyanin kesilmis taraflarini birlestirince ikili bir kalp olusacak.) Her iki parçayi da enine keserek iki dilime ayirin.
Sag tarafi kesilmis pandispanya dilimini düz bir tepsiye alin. Sol tarafi kesilmis olani birlestirerek ikili kalp seklini olusturun. Üzerine çilekli kremayi 1 cm kalinliginda sürün. Diger pandispanya dilimlerini de ayni sekilde yerlestirerek kapatin. Kalan krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayin. Çilek sekerlemeleri ve file fistikla süsleyip buzdolabinda iyice sogutun.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çikolatali Tart - Yemek Tarifi

Çikolatali Tart - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
Findikli tart için: 6 Yumurta Beyazi 150 gr. Dondurma 150 gr. Findik
Bademli-çikolatali sos için: 125 gr. Çikolata (kaplama için) 110 gr. Krema 100 gr. Toz Seker 25 gr. Toz Kakao 100 gr. Badem Tozu
Çikolata glase için:
100 gr. Krema
100 gr. Siyah Çikolata

YAPILIŞ TARİFİ
Firini 150 dereceye ayarlayin. Findiklari keserek tavada kizartin. Yumurta beyazlarini çirpin. Dondurmaya findiklari ekleyin. Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapinda daire çizin. Karisimi 6 parçaya bölerek çorba kasigi yardimiyla yerlestirin. Tartlarin üstü parlayincaya kadar 7 dakika firinda pisirin ve sogutun.Bademli çikolatali sos için, 125 gr. çikolatayi dilimleyin. 110 gr. kremayi kaynatin, çikolatanin üzerine dökün karistirin. Diger yanda, toz sekerle kakaoyu 8 cl. suda kaynatarak sos haline getirin. Badem tuzunu ilave edip yavasça karistirin.
Tartlarin üstünü çikdata sosla kaplayin ve ortasina badem-çikolata sosu ekleyin. Glace için, 100 gr. kremayi ve 100 gr. siyah çikolatayi eritip tartlarin kenarlarina surun. Buzdolabinda bekletin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çikolatali Kis - Yemek Tarifi

Çikolatali Kis - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER

125 gr margarin
Yarim su bardagi seker
1 adet yumurta
1,5 su bardagi un
1 çay kasigi kabartma tozu
1 kase visne
2 çay kasigi tarçin 100-150 gr çikolata (bitter)
2 adet yumurta
1 kutu krema
3 dilim ufalanmis kuru ekmek
Üzeri için:
YAPILIŞ TARİFİ
Kalibi yaglayip üzerine toz sekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapin. (ince olsun) Kalibin kenarlarina yüksek sekilde yerlestirin. Kuru ekmeklerin birazini hamurun üzerine ufalayin. Üzerine visneleri, kiyilmis cevizi, kalan ekmekleri koyun. Tarçin, toz seker serpip parça parça çikolatalari üzerine kirin.
2 yumurtanin sadece sarisini bir kutu krema ile çirpin. Malzemelerin
üzerine döküp önceden isittiginiz firina koyun. Üzeri pembelesene kadar
pisirip sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Elma Pastasi - Yemek Tarifi

Cevizli Elma Pastasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER

HAMUR IÇIN
3 Kahve Fincani Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincani Esmer Seker Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
5 Kahve Fincani Un
750 gr Eksi Elma
AYRICA
Kalibi Yaglamak Için Yag
2 Kahve Fincani Margarin
3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi 3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi 3 ÇorbaKasigi Tozseker Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin, tuz, vanilya, seker ve portakal kabugunu karistirin. Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma tozunu karistirip yumurtali karisima ilave edin.

Elmalarin kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi
küçük küpler halinde dograyip hamura ekleyin.
Yuvarlak bir firin kalibini yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin
bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile kesikler açarak süsleyin. Çekirdek
bulunan kismi alta gelecek sekilde hamurun üzerine yerlestirin. Margarini
küçük parçalara bölüp kiyilmis cevizle birlikte eImalarin üzerine dagitin.
Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri resimde görüldügü gibi
pastanin kenarina yerlestirin.
Pastayi firinin orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina
vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.
Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine pudrasekeri
serpin.
Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz. Bunun için armutlari ayni sekilde
hazirlamaniz yeterli olur. Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da
kullanabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bögürtlenli Pasta Labne Peynirli - Yemek Tarifi

Bögürtlenli Pasta Labne Peynirli - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Bögürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi Bögürtlen Likörü
2 Çorba Kasigi Bögürtlen Surubu Ikiye Bölünmüs Hazir Pandispanya

YAPILIŞ TARİFİ
Jelatini sicak suyun içine koyun. Kasik yardimiyle karistirip eritin. Yarim limon suyunu jelatinle karistirin.
Bögürtlenlerin 250 gramini mikserde püre haline getirin. Bögürtlen püresini labne peyniri ve toz sekerle karistirin. Erittiginiz jelatini de bu karisima ekleyin. Sütün içine bögürtlen likörünü ve surubunu koyup karistirin.
Pandispanyayi bögürtlen suruplu ve likörlü süt ile islatin. Pandispanyalarin arasina bögürtlen püreli krem peyniri yayin. Pastayi bu sekilde 3 saat buzdolabinda bekletin. Kremasi donmus pastanin üzerine kalan bögürtlenleri siralayin. Üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bisküvili Pasta - Yemek Tarifi

Bisküvili Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
2 paket kakaolu bisküvi 1 su bardagi çekilmis ceviz
3 çorba kasigi pudra sekeri 1/2 su bardagi kuru üzüm

1 çay bardagi süt
2 çorba kasigi kakao 2 poset krem santi
YAPILIŞ TARİFİ

Bisküvileri üzerine merdane ile bastirarak ufalayin. Krem santiyi sütle
birlikte katilasana kadar çirpin.
Bisküvi, ceviz, pudra sekeri, kuru üzüm, 1 çay bardagi süt, krem santi ve
kakaoyu tahta kasikla karistirin.
Karisimi folyo dösenn kaba bosaltip, bastirin. 4 saat buzdolabinda bekletin.
Servis tabagina ters çevirerek çikarin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ayvali Turta - Yemek Tarifi

Ayvali Turta - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 40-60dk
MALZEMELER
3 adet yumurta
6 yemek kasigi toz seker
7 yemek kasigi tepeleme un 125 gr margarin Yarim limon suyu Yarim limon kabugu rendesi

1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
YAPILIŞ TARİFİ

Yumurtalar ile toz sekeri köpürünceye kadar çirpin. Margarini eritip sogutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabugu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katip karistirin.
Yaglanmis, unlanmis turta kalibina dökün. Ayvalari soyup ince dilimleyin. Turtanin üzerine dizin. Bali üzerine gezdirin. 180 derecede isitilmis firinda 30-35 dakika pisirin. Süsleyip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Avaz Pasta - Yemek Tarifi

Avaz Pasta - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Yarim su bardagi dövülmüs ceviz
2 adet elma
2 adet muz
1 paket krem santî
1 su bardagi süt
1 paket bisküvi
Yarim paket çikolata sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Elmalari ve muzlari küçük küçük dograyin. Krem santiyle sütü karistirin. Bisküvileri parçalayin. Cevizi de ekleyerek, karistirin. Istediginiz sekildeki bir kabin içine yagli kagit serin. Harmanladiginiz bu malzemeleri yagli kagidin üzerine dökün.
Buzdolabinda bir gece bekletin. Donmus olan pastayi düz bir tabaga ters olarak çevirin. (Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazirlayin ve

pastanin üzerine dökün). Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Arap Baci - Yemek Tarifi

Arap Baci - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
2 bardak hazir krema
5 çorba kasigi kakao
5 çorba kasigi toz krem santi
5 jelatin
100 gr çikolata
2 su bardagi toz seker
5 adet yumurta
100 gr damla çikolata
YAPILIŞ TARİFİ
Sivi ve toz santileri kakao ve bir bardak sicak suda eritilmis çikolata ve jelatinle eritin. Sekeri ile yumurta aklarini çirpip kar haline getirdikten sonra ilave edin.
Damla çikolata karistirip kaliba däkun. Donduktan sonra servise hazirdir. Kakao, çikolata ve firinlanmis elma dilimi ile süsleyerek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Açma - Yemek Tarifi

Açma - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 su bardagi süt 1 su bardagi ilik su 1 su bardagi sivi yag yarim su bardagi seker susam,çörek otu 1 tatli kasigi tuz 1 ufak paket maya alabildigine un çok az margarin
YAPILIŞ TARİFİ
margarin hariç bütün malzemeler yogurularak bir kenarda 1 saat dinlendirilmeye birakilir.dinlenen hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar alinarak elde açilir ve içine az margarin koyularak yuvarlanir,iki ucu birlestirilir.ayni islem kalan hamura uygulanarak yaglanmis tepsiye dizilir.üzerine yumurta sarisi sürülerek çörek otuyla susam serpistirilir.önceden isitilmis firinda pisirilir.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

irmik Tatlisi - Yemek Tarifi

irmik Tatlisi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
7 çorba kasigi irmik 10 çorba kasigi seker vanilya 1 kilo süt
YAPILIŞ TARİFİ
süt,irmik,seker bir tencereye koy ve muhallebi yap enson vanilya ve tereyaginida ekleyerek karistir ve bir kaliba dök.2 saat buzlukta beklet soguyup sertlesince baska gösterisli bir kaba ters çevir üzerine tarçinla süsle dilimleyerek servis yap




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dövmec - Yemek Tarifi

Dövmec - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
5 adet büyük boy Patlican
2 adet domates
5-6 adet etli dolmalik biber
5 dis sarmisak
125 gr. margarin

YAPILIŞ TARİFİ
Patlican, domates ve biberler firinlandiktan sonra kabuklari soyulur.El blendiri yardimiyla macun kivamina gelene dek ezilir, yine sarmisaklarda ezilerek bu karisima ilave edilir, kafi miktarda tuz ilave edilerek hazirlanmis olan karisim cam bir firin kabina konulur ve üzeri bir kasik yardimiyla düzeltilirek üzerine kücük parcalar halinde margarin konur, orta

dereceli isida üzeri kizarincaya dek firinlanir, servise hazirdir, afiyet




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Havuçlu patates çorbasi - Yemek Tarifi

Havuçlu patates çorbasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
500 g patates 250 g havuç 250 g pirasa 2 yemek kasigi un 50 g tereyagi1, 5 litre sut
YAPILIŞ TARİFİ

tereyagini eritip uzerine patates, havuc ve pirasayi (kucuk kesilmis olacak)ekle, 5 dakika kadar kavur, uzerine unu ekle 10 dakika daha kavur.tuzu, biberi ve suyu ilave et 40 dakika kadar pisir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cigerli Omlet - Yemek Tarifi

Cigerli Omlet - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
250 gr kuzu veya koyun cigeri
2 orta boy domates
1/ 2 demet maydanoz
10 yumurta
Tuz-karabiber
YAPILIŞ TARİFİ

1. Cigerin zarini çikartip kibrit çöpü gibi, ince uzun parçalar halinde dograyin.2. Cigeri iki kasik yagin içinde sote yapin. Tuz, karabiber, kabugu ve çekirdekleri çikarilip dogranmis domates katin. Suyunu çekene dek pisirin.3. Çirpilmis yumurtalara kiyilmis maydanozla cigeri katip biraz karistirin. Daha önce açikladigimiz gibi omleti pisirin.Not: Cigerli omleti ispanakli omlet gibi pisirmeniz mümkündür




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soya Soslu Makarna - Yemek Tarifi

Soya Soslu Makarna - Yemek Tarifi

Mutfak: Cin Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 paket burgu makarna,
2 adet orta boy domates, 1 orta boy sogan, 3/4 çay bardagi sivi yag, 3/4 çay bardagi soya sosu 1 yemek kasigi domates salçasi, 4-5 dal maydanoz, yeteri kadar tuz,
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle makarna tuzlu suda kaynatilir, daha sonra süzülür.

Diger taraftan halka halka dogranmis soganlar tuz ilave edilerek pembelesinceye kadar kizartilir. Domates salçasi ilave edilirek biraz karistirilir. Soyularak küp küp kesilmis domatesler ilave edilir 5-10 dk. kadar kapagi kapatilarak pisirilir. Karabiber, soya sosu ve maydanoz ilave edilir.3 dakika kadar karistirilir ve haslanmis makarna ile birlikte 5 dk. daha pisirilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Karides Kavurma - Yemek Tarifi

Karides Kavurma - Yemek Tarifi

Mutfak: Cin Süre: 20-40dk
MALZEMELER
½ kg karides (cimcime-çig)
4 dis sarimsak
3 adet yesil soga1 adet domates (irice)
1 çorba kasigi domates püresi (veya salçasi)
1 kahve fincani sivi yag 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklügünde
ve taze)
1 çay kasigi tane karabiber
½ çay kasigi Tabasco (Aci sos)
1 çorba kasigi beyaz sarap
1 çorba kasigi soya sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Sivi yagi derin bir kapta kapta kizdirin. Zencefilleri ince ince dograyin. Sarmisaklari da ince dograyin ve ikisini birlikte kizgin yagda yumusayana kadar pisirin. Çig karidesleri ayiklayip karisima ilave edin ve 2 dakika kadar pisirin. Önceden havanda dövülmüs tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karistirmaya devam edin. Bu arada domatesi de küçük küpler halinde dograyin ve soya sosu ve

sarap ile birlikte karisima katin. Yesil soganin yalniz yesil kisimlarini kibrit çöpü büyüklügünde daha önceden dograyip hazirlayin ve bu asamada ilave yeterince tuz ve karabiber serpin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kremali mantar soslu makarna - Yemek Tarifi

Kremali mantar soslu makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Ispanya Süre: 10-20dk
MALZEMELER
1 paket uzun serit makarna
1 mantar konservesi
2 paket krema muhtelif baharat

margarin
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
MAKARNANIN YAPILISI
uygun bir tencerede kaynatmis oldugunuz suyun içerisine yeterli miktarda tuz az miktarda siviyag dökerek 1 paket serit makarnayi atiniz.makarnalarin pistigine emin oldugunuzda süzerek üzerlerinine soguk su tutarak diri görünmelerini sagladiktan sonra yeterli miktarda margarini eriterek makarnalari bu yagin içerisinde iyice karistiriniz.
SOSUN YAPILISI
almis oldugunuz mantar konservesinin (miktar istege baglidir)tamamini veya bir bölümünü ince halkalar halinde keserek uygun ebatta ve isiya dayanikli bir kasenin içine atiniz.istediginiz bahartlari mantarlarin üzerine attiktan sonra mantarlar hafif kurumaya baslayincaya kadar orta ateste kavurunuz.bu islem bittiginde krema paketlerinin her ikisinide mantarlarin üzerine bosaltarak krema biraz yogun kivama gelene kadar karistiriniz.sos hazir oldugunda makarnalarin üzerine tamamini bosaltarak iyice karistiriniz..afiyet olsun..




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanyol Usulü Sardalya - Yemek Tarifi

Ispanyol Usulü Sardalya - Yemek Tarifi

Mutfak: Ispanya Süre: 20-40dk
MALZEMELER
750 gram sardalya
4 dis sarimsak
½ demet maydanoz
½ su bardagi galeta unu
50 gram tereyag
Sivi yag
karabiber
kirmizi biber
YAPILIŞ TARİFİ

Sardalyalari kafalarini kopararak ve içlerini bas parmaginizla temizleyiniz. Üstündeki pullari parmaklarinizla temizleyiniz. Kilçiklarini çikarip fileto haline getirip kapatiniz.
Maydanozlari ince kiyiniz ve sarmisaklari çok küçük parçalar halinde kesiniz.Tuz, karabiber, kirmizi biber, maydanoz ve sarmisagi iyice karistiriniz. Baliklari bu karisima bulayiniz.
Firin tepsisini sivi yag ile yaglayip baliklari diziniz. Artan karisimi baliklarin üzerine serpiniz. Tereyagini findik büyüklügünde parçalara bölüp baliklarin üzerine serpistiriniz. Firini 180 C isitip tepsiyi yerlestiriniz. Baliklari yaklasik 25 dakika pisiriniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ton Balikli Sandviç - Yemek Tarifi

Ton Balikli Sandviç - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 10-20dk

MALZEMELER
1 konserve ton baligi 1 corba kasigi mayonez 1 cay kasigi limon suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Ton ve mayonezi karistir. Icine limonu ekle. Tost ekmeginin arasina sur ve salatalik dilimlerini uzerine koy




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yogurtlu Börek - Yemek Tarifi

Yogurtlu Börek - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
3 yaprak yufka 3 adet yumurta 1 kg ispanak 1 kase yogurt 1/2 kg kiyma sogan

6 adet havuç, rendelenmis tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Havuç rendesi, ispanak ve sogani kavurun. Diger yanda tuz ve karabiber kattiginiz kiymayi kavurun. Bir kat yufka üzerine, bir kat havuç, bir kat ispanak, bir kat kiyma koyup, rulo yapin. Diger yufkalari da ayni sekilde hazirladiktan sonra, herbirini ortasindan ikiye bölüp, alt kisimlarini koparmadan yariya kadar dilimleyip, bir tepsiye yerlestirin. Yogurtla yumurtalari çirpip böregin üstüne dökün ve firina sürün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinli kek - Yemek Tarifi

Zeytinli kek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardagi zeytinyagi
Yarim bardak yogurt
3 su bardagi un
Tuz
Dereotu
Maydanoz
Nane

1 su bardagi siyah zeytin Kabartma tozu Çok az limon
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurta, zeytinyagi, yogurt, dereotu, maydanoz, naneyi karistirin. Unu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çikararak ikiye bölüp hamura ekleyin. Kabartma tozunun üzerine limonu sikin ve tamamini karistirip yagli unlu tepsiye sürerek firinda pisirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinli ekmek - Yemek Tarifi

Zeytinli ekmek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
3 su bardagi un
4 yumurta
1 su bardagi zeytinyagi ½ su bardagi yogurt
1 su bardagi zeytin (çekirdekleri çikartilmis ve dogranmis ) 1 çay kasigi nane 1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi kabartma tozu
YAPILIŞ TARİFİ
Derin bir tencerede yumurtalari, yogurt, zeytinyagi, limon suyu, tuz ve nane ile iyice karistirin. Daha sonra bu karisima un, kabartma tozu ve zeytinleri ilave edip yagladiginiz kaliba bosaltin. Önceden isitilmis orta dereceli firinda 30 - 40 dakika pisirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çilekli Çörekler - Yemek Tarifi

Çilekli Çörekler - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre:
MALZEMELER
1 Su bardagi süt Yarim çay kasigi vanilya esansi
2 Yumurta sarisi
3 Çorba kasigi tozseker 1 Çorba kasigi un 450 gr milföy hamuru 1 Adet yumurta 450 gr çilek
YAPILIŞ TARİFİ
Süt ve vanilya esansini pisirdikten sonra sogumaya birakin.
Seker ve yumurta sarilarini çirpin.
Daha sonra bu karisima unu ekleyin.
Sütlü vanilya karisimini da ekleyip karistirdiktan sonra düsük isili firinda
yaklasik 10 dakika pisirin.

Elde ettiginiz hamuru 8 esit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile
sarin.
Çirpilmis 1 adet yumurtayi bu hamurlara sürerek 200 dereceli firinda 20
dakika pisirin.
Çilekleri yikayip saplarini koparin.
Çilekleri 8 parçaya esit olarak dagittiktan sonra üzerlerine eritilmis çilek
jölesini dökün.
Istege göre krema ile servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Catlak Çörek - Yemek Tarifi

Catlak Çörek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
250 gr margarin
1 Çay bardagi zeytinyagi
1 Su bardagi yogurt
Yarim kahve fincani sirke,tuz
1 Kahve fincani maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldigi kadar un
Içi için:

100 gr rendelenmis kasar peyniri
150 gr sucuk
Üzerine:
1 Adet yumurtanin sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Unu ekleyin.
Margarini eritip sogutun.
Derin bir kabin içerisinde margarin,1 çay bardagi zeytinyagi,1 su bardagi
yogurt,yarim kahve fincani sirke,1 kahve fincani maden suyu,1 paket
kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayi karistirin.
Unu yavas ysvss ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur
yapin.
Hamuru 24 saat buzdolabinda bekletin.
Limon büyüklügünde parçalar koparip,bezeler yapin.
Merdane yardimiyla çay tabagi büyüklügünde açin.
1 tatli kasigi rendelenmis kasar peyniri ve 1 dilim sucuk
koyup,kapatin.Yuvarlak sekil verip,tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarisi sürüp,susam dökün.
Keskin bir biçakla arti seklinde çizin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Tahinli Çörek - Yemek Tarifi

Cevizli Tahinli Çörek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
3 Su bardagi un
1 Paket margarin (oda sicakliginda erimis)

2 Çorba kasigi yogurt
1 Çay kasigi kabartma tozu
Tuz
1 Su bardagi süt
1 Çay bardagi ayçiçek yagi
4-5 Çorba kasigi tahin
1 Adet yumurta sarisi
Bir miktar dövülmüs ceviz
YAPILIŞ TARİFİ
Hamur yoguracaginiz kaba unu koyup, ortasini havuz gibi açin.
1 Paket margarin, 2 çorba kasigi yogurt, 1 su bardagi süt, 1 çay kasigi
kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karistirin.
Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun.
Bir müddet hamuru dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye ayirin.
Bir parçayi alip, yine ikiye ayirin.
Tabak büyüklügünde açip, aralarini ayçiçek yagi ile yaglayip, üst üste
koyun.
Diger hamurada ayni islemi uygulayin.
Hamurlar bitene kadar bu islemi uygulayin.
Açtiginiz hamurlarin arasina 1 çorba kasigi tahin sürün ve dövülmüs ceviz
serpin.

Yufkalari rulo yapin. Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin. Üzerlerine çirpilmis yumurta sarisi sürün. Susam serpin ve önceden isitilmis firinda pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Ay Çöregi - Yemek Tarifi

Cevizli Ay Çöregi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER

Mutfak
Zorluk **
Süre 55 dk.
Kaç Kisilik 12
Yöntem
Mayali hamur için :
4.5 Su bardagi un
3 Tatli kasigi toz maya
2 Kahve fincani margarin
1.5 Kahve fincani tozseker
Yarim su bardagi ilik süt
2 Adet yumurta
Yarim çay kasigi tuz
Içi için :
5 Su bardagi çekilmis badem ve fistik
2.5 Su bardagi tozseker
2 Tatli kasigi kakao
1 Su bardagi çekilmis ceviz
1 Su bardagi dogranmis kuru üzüm
1 Çay kasigi tarçin
2 Adet yumurta aki
Üzerine sürmek için : 1 adet yumurtanin sarisi Üzerine serpmek için : 2 çorba kasigi susam

YAPILIŞ TARİFİ
Bir kapta mayali hamur malzemelerini karistirip, hamur haline getirin.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sicak bir ortamda dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar ayirin ve her birini merdane ile
avuç içi büyüklügünde açin.
Iç malzemesinin tümünü karistirin.
Ceviz büyüklügünde parçalar hazirlayip köfte sekli verin.
Açtiginiz hamurlarin ortasina hazirladiginiz iç malzemesini yerlestirin ve
hamuru rulo yapip ay sekli verin.
Hazirladiginiz ay çöreklerini yaglanmis firin tepsisine dizin ve 20-25 dakika
dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam serpin.
200 dereceli önceden isitilmis firinda 15-20 dakika pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ay Çöregi - Yemek Tarifi

Ay Çöregi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
3 Su bardagi un
100 gr margarin
1 Kahve fincani süt
1 Adet yumurta aki
Bir miktar yasmaya
1 Su bardagi dövülmüs findik
Yarim su bardagi tozseker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kasigi tarçin
YAPILIŞ TARİFİ

3 Su bardagi un, 100 gr margarin, 1 kahve fincani süt ve bir adet yumurta
akini derin bir kaba alin.
Bir tutam yasmayayi ilik suda eritip, diger malzemelerin içine ekleyin.
Yogurarak hamur yapin.
Üzerini nemli bir bezle örtün.
1 saat dinlendirin.
ayri bir yerde 1 Su bardagi dövülmüs findik, yarim su bardagi tozseker, 1
dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kasigi kuruüzüm, 1 çay kasigi tarçin, 1 çay
kasigi yenibahari karistirin.
Hamurdan limon büyüklügünde parçalar koparin.
Merdane ile açin.
Ortasina hazirladiginiz içten koyun.
rulo biçiminde sarip, yarim ay seklinde bükün.
Üzerine kiyilmis findik serpin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirip, servis
yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabak Sufle - Yemek Tarifi

Kabak Sufle - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa
Süre:
MALZEMELER

4 Kabak
4 Yumurta
Yarim Demet Maydanoz
Yarim Demet Dereotu
4 Dal Taze Sogan
1 Su Bardagi Un
Yarim Çay Bardagi Siviyag
1 Çay Bardagi Kasar Rendesi
1 Çay Bardagi Hindistancevizi rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soganlari yikayip ince ince kiyin.
Çukur bir kaba yumurtalari kirin. Tuz ve karabiber ilave ederek çirpin. Rendelenmis kabak, kiyilmis dereotu, maydanoz ve yesil sogani ilave ederek karistirin. Peynir, kabartma tozu, siviyag, un ve hindistancevizi rendesini ekleyip yeniden karistirin.

Sufle kaplarini yaglayin ve hazirladiginiz harci dökün. Önceden isitilmis 200 derece firinda 35 dakika pisirin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabak Mücveri - Yemek Tarifi

Kabak Mücveri - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 Sakiz Kabagi
1/2 Demet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kasigi Un
1/4 Çay Kasigi Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kizartmak Için:

YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari yikayin,iki uç kismini kesip atin.Kabuklarini soyun.Rendenin ince tarafiyla bir kaba rendeleyin.Elinizle hafifçe sikarak suyunu alin. Taze soganlari ayiklayip ince dograyin.Dereotunu ayiklayip yaprak kisimlarini ince kiyin.Tuzu alinmis beyaz peyniri ufalayin veya rendeleyin.Rendelenmis kabaga,tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karistirin. Tavada ayçiçek yagini kizdirin.Mücver karisimini çorba kasigi ile sekillendirip kizgin yaga atin.Her iki tarafi altin sarisi renk alincaya dek kizartin.
Delikli kevgirle yagini süzerek fazlasini emmesi için mutfak kagidinin üstüne alin.Tuzunu serpikten sonra servis tabagina alin. Burada dikkat etmemiz gereken nokta,peynirin tuzlu olmasi halinde ayrica tuz koymamaniz gerektigi.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabakli Krep - Yemek Tarifi

Kabakli Krep - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa
Süre:
MALZEMELER

2 Adet Yumurta 1 Su Bardagi Süt
1 Su Bardagi Su 1/2 Demet Dereotu 1/2 Paket Kabartma Tozu 1/2 Çay Bardagi Soda
2 Çay Kasigi Tuz 5 Çorba Kasigi Esmer Un
Içi Için:
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
1/2 Demet Dereotu
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Tatli Kasigi Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Hamuru yapmak için,süt,su,soda,un ve yumurtayi çukur bir kapta
çirpalim.Daha sonra bu karisimin içine kabartma tozu,tuz ve kiyilmis
dereotu koyup,çirpmaya devam edelim.
Teflon tavaya çirpilmis hamuru kepçeyle dökerek altini ve üstünü
kizartalim.

Bütün sebzeleri küp küp dograyalim.Bir tencerenin içine koyup,ocakta kendi suyuyla pisirelim.Sebzeler suyunu çekince,içine kiyilmis dereotu,tuz ve karabiberi ekleyelim.Krebin ortasina bu malzemeyi koyup,rulo yapalim.Dilerseniz üzerine bir miktar yagsiz krema döküp,krebin sicakligiyla eritip servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabak Halkalari - Yemek Tarifi

Kabak Halkalari - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
6 Çorba Kasigi Zeytinyagi
750 gr Domates
3 Kabak
1 Kirmizi Dolmalik Biber
1 Demet Feslegen
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
1 Çorba Kasigi Sirke 3 ÇorbaKasigi Pesto Sosu (hazir ürün) 3 Çorba Kasigi Zeytin Ezmesi
2 Tatli Kasigi Kapari 30 gr Füme Balik
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari yikayip ayikladiktan sonra 1,5 cm kalinliginda dilimler halinde
dograyin.

Büyük tavada bir miktar siviyag kizdirin. Kabak dilimlerini kizgin yagda arkali önlü hafifçe kizartin. Ardindan tuz ve karabiberle tatlandirin. Kabak, yagi çok fazla çekerse bir kagit mutfak havlusunun üzerinde bekletin. Domateslerin kabuklarini soyup çekirdekerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Biberi yikayip çekirdeklerini ayiklayin küp küp dograyin. Feslegen ve maydanozu yikayip ayikladiktan sonra yapraklarini iri iri kiyin. Eger kasar peyniri tüm olarak aldiysaniz rendenin iri tarafi ile rendeleyin. Bir kasede domates, biber ve taze baharatlari karistirin. Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karisimla donatin. Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmis parmesan serpin. Kalan kabak dilimlerinin yarisinin üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme baligi ekIeyin. Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin. Kabak dilimlerinin tamamini büyük bir servis tabagina yerlestirip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabak Gratine - Yemek Tarifi

Kabak Gratine - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransa Süre:
MALZEMELER
5 küçük boy kabak
350 ml (1 2/5 su bardagi) besamel sos
60 gr Parmesan veya kasar peyniri rendesi
HARCI IÇIN:
300 gr tavuk gögsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde-dogranmis)
30 gr (2 çorba kasigi) Margarin
1/2 çay kasigi tuz
Karabiber
250 ml (1 su bardagi) domates sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklan kaziyin. Uçlarini kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayirin. Bir
çay kasigi ile
ortadaki çekirdekli kismi çikartip, atin.

Kabaklari rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yariya kadar su koyup bir tasim kaynatin. Su kaynayinca tencerenin kapagini açin, kabaklari 3-4 dakika kaynar suda haslayin.
Delikli bir kevgirle tencereden alip, soguk suya tutarak süzdürün. Kurulayip, firin tepsisine dizin. Bu arada harci hazirlamak için, margarini bir tavada eritin. Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sik sik kanstirarak 3-4 dakika sote edin
Tuz ve biberini ilave edip tekrar karistirin ve atesten alin. 2/5 su bardagi besameli ilave edip, tekrar karistirin.
Morney sosu hazirlamak için kalan besamel sosu bir tencerede telle sik sik kanstirarak isitin. Tencereyi atesten alin. Içine parmesan veya kasar peyniri rendesinin yansini ilave edin. Birkez karistirip bir kenarda birakin. Haslanmis kabaklarin içini harçla doldurun. Morney sosu bir kasikla kabaklarin üzerine dökün. Üzerlerine kalan parmesan ya da kasar peyniri rendesini serpistirin. Firininizin üst katindaki salamandira yakin,içleri doldurulmus kabaklarin oldugu tepsiyi, firinin en üst katina sürün. Morney sos altin sarisi bir renk alip yer yer kahverengilesmeye baslayinca tepsiyi firindan alip, gratine kabaklari önceden isitilmis tabaklara aktarip, domates sosla sicak olarak servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabak Eksisi - Yemek Tarifi

Kabak Eksisi - Yemek Tarifi

Mutfak: Baska Süre:
MALZEMELER
6 Adet Kabak

6 Adet Sivri Biber
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan 100 gr Kiyma Bir Çorba Kasigi Salça
2 Çorba Kasigi Pirinç 1 Tatli Kasigi Erik Eksisi 1 Tatli Kasigi Pekmez 1 Dal Maydanoz Bir Miktar Su
YAPILIŞ TARİFİ
Kabak ve biberlerin içini çikarin. Sivi yagda kizartin. Margarini tencereye alip,eritin. Yemeklik dogradiginiz sogan ve kiymayi tencereye alip,kavurun. Salça ve yikanmis pirinci de koyup,kavurmaya devam edin. Hazirladiginiz harci baska bir tencerede kaynatin. Içine pekmezi ve erik eksisini ilave edin. Bir tutam karabiber ve kiyilmis maydanoz ekleyip,kaynatin.
Hazirladiginiz harci,kizarmis kabak ve biberlerin içine doldurun.Kalan salça ve suyu karistirip,yemegin üzerine dökün.10-15 dk daha pisirip,servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanak Suflesi - Yemek Tarifi

Ispanak Suflesi - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransa Süre:

MALZEMELER
1 kg Ispanak
1 bas sogan
2 yemek kasigi sivi yag Yeteri kadar tuz, karabiber 2 yemek kasigi tereyagi veya margarin 2 yemek kasigi un

2 su bardagi süt Yarim yemek kasigi muskat (Hindistan cevizi rendesi)
3 adet yumurta 150 gr dana jambon

YAPILIŞ TARİFİ
Iki yemek kasigi yagi eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun. Içerisine süt ilave edin. Karistirma teliyle koyu muhallebi
kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
lspanaklari iyice yikayip irice dograyin. Bir kapta sogani sivi yag ile hafifçe kavurun. Içerisine ispanaklari ekleyip atesi kisin ve ispanaklar yumusayincaya kadar pisirin. Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin.
Yapmis oldugunuz unlu karisimi içerisine ekleyin. Içerisine jambonu irice dograyip kasar peyniri rendesi ilave ederek karistirin. Hindistan cevizi rendesini üzerine koyun. Üç adet yumurtayi çirpin. Tek tek yedirerek yapmis oldugunuz karisima ilave edin.
Tüm karisimi yaglanmis borcama bosaltin. Içerisine su konmus tepsiye koyarak l80 derecede isitilmis firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Çanak Püre - Yemek Tarifi

Ispanakli Çanak Püre - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 bag ispanak veya pazi 1 adet sogan 1 yemek kasigi margarin Yeteri kadar tuz, karabiber
1 adet yumurta
Püre malzemesi : 4 adet patates
2 yemek kasigi margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber

1 su bardagi süt
1 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 çay kasigi kirmizi pul biber
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanak veya pazilarin saplarini ayirip yaprak yaprak ayiklayarak bolca yikayin. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haslayin. Süzerek soguk sudan geçirip sikin. Bir kapta margarini eritin. içerisine sogani ilave ederek pembelesinceye kadar kavurun.
lspanaklari ince kiyip içerisine ilave ederek karistirin. Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayi çirparak üzerine dökerek karistirin. Bu karisimi püre karelerinin içerisine yerlestirin.
Püre için: Patatesleri yikayin. Haslayip sogutarak ezin. Bir tencerede margarini eritin. içerisine ezilmis patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karistirin. Üzerine tuz ve soguk süt dökerek iyice karistirip sütü çektirin. Yagladiginiz tepsiye yapmis oldugunuz karisimdan bir kasik koyun. Ortalarini havuz gibi açarak hazirladiginiz içi üzerine doldurun. Üzerine kasar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arasi pisirin. Üzerine kirmizi pul biber serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanak Kökü Mücveri - Yemek Tarifi

Ispanak Kökü Mücveri - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER
1.5 kg. Ispanak
3 Adet Taze Sogan 5 Yemek Kasigi Un
4 Adet Yumurta 1/2 Demet Maydanoz 1/2 Demet Dereotu Tuz, Karabiber Kizartmak Için Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
lspanagi ayiklayin. Kök kismini 5 cm. uzunlugunda keserek ayirin, iyice yikayin. 1/2 su bardagi su ile 7 dakika haslayin.Suyunu sikip ince ince kiyin.

Taze sogan, maydanoz ve dereotunu kiyip ispanak kökü ile karistirin. Daha sonra karisima un ve yumurtalari ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandirin.
Hazirladiginiz mücver malzemesini kizgin yaga kasik yardimiyla kisim kisim dökerek kizartin.Kizaran mücverleri kagit havluya koyup fazla yagini çektirdikten sonra servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Irmikli Ispanak - Yemek Tarifi

Irmikli Ispanak - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
500 gr Ispanak
2 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi Irmik
3 Adet Yumurta
2 Çorba Kasigi Tereyagi 1 Çorba Kasigi Un
3 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasar Peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari bol suda iyice yikayin.Çok ince kiyin.
Sütü tencereye alin.Irmigi ekleyip,kaynatin.1 çorba kasigi tereyagiyla
birlikte ispanaklari da tencereye alin.Kisik ateste 15 dk pisirin.
3 adet yumurtanin sarilarindan birini ayirin.Kalan yumurtalari tuz ve
karabiberle çirpin.Ispanakli karisima ilave edin.Yaglanmis firin tepsisine
yayin.Kalan tereyagini eritin.Unu kavurun.Rendelenmis kasar peynirini
katin.
Ayirdiginiz 1 adet yumurta sarisini da ilave edip,ispanagin üzerine
gezdirin.Önceden isitilmis 200 dereceli firinda iyice kizarana dek pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Güveçte Mantar - Yemek Tarifi

Güveçte Mantar - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER

1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Dis Sarmisak
1/2 Tatli Kasigi Salça
3-4 Çorba Kasigi Sivi Yag
1 Adet Orta Boy Sogan
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarlari kagit peçete ile silelim.Tavaya sivi yagi aktarip,piyazlik
dogranmis sogani ve küçük küçük kesilmis bir dis sarmisagi hafifçe
sararana dek kavuralim.Mantarlari ikiye veya dörde keselim.Mantarlari
biraktiklari suyu çekene dek kavuralim.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarini çikarip,küçük dograyalim.Tavaya
aktaralim.Domatesi küp seklinde dograyip,ilave edelim.Bikaç kez
çevirip,tuzunu ve karabiberini ayarlayalim.
Atesten alip güveç kaplarina dolduralim.Orta isili firina sürelim.15 dk
pisirerek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Elma Içinde Kizilcik Serbeti - Yemek Tarifi

Elma Içinde Kizilcik Serbeti - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:?

MALZEMELER
1 küçük portakalin kabugu, ince dogranmis
2 yumurta beyazi 6 yesil tatli elma 2 yemek kasigi limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Kizilcik marmeladini süzgeçten geçirip bir kaba aktarin. Portakal kabugunu ekleyip iyice karistirin ve 30 dakika buzdolabinda tutun.

Baska bir kapta yumurta beyazlarini çirpip kizilcik karisimina ekleyin. Derin olmayan ve dondurucuya girebilecek bir kabin içine koyup 1 saat veya karisim kenarlarda sert oluncaya kadar derin dondurucuda tutun. Derin dondurucudan çikartip bir kenara koyun ve yumusayincaya kadar çirpin. Derin dondurucudan çikardiginiz kaba tekrar koyup en az 4 saat daha dondurun.
Serbeti derin dondurucudan çikartip 30 dakika oda sicakliginda tutun. Bu sirada dipten 1 cm kalacak sekilde elmalarin içini oyun. Elmalarin içine hemen firçayla limon suyu sürüp kullanincaya kadar, buzdolabinda tutun. Elma kaselerini serbetle doldurup 30 dakika tekrar derin dondurucuda bekletin. Elma yapraklariyla süsleyip ayri tabaklarda servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytin Yagli Taze Sebzeler - Yemek Tarifi

Zeytin Yagli Taze Sebzeler - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
Sebzeler yikanir ayiklanir ve dogranir. Ince dogranmis sogan ile zeytinyag hafif pembe kavrulur.Kabugu soyulup dogranmis domates veya salça katilir.
Sebzeler ve seker ilave edilip karistirilir.Kapak örtülüp 5-10 dakika kavrulur.
Su konup orta ateste pisirilir.(1-1,5 bardak su) Atesten alinmadan 5-10 dakika evvel tuz atilir.Kapak aralanarak sogutulur.(Kurumasi ve kararmasi için)
YAPILIŞ TARİFİ
Kabak pisirirken; sarmisak ,maydanoz,dereotu koyunuz.
Pirasa ve yerelmasi pisirirken;soganla beraber 1-2 havuç ,sebze ile de 1 kahve fincani pirinç koyunuz.
Bakla pisirirken 1 tatli kasigi un ile hazirlanmis unlu su koyunuz.(Baklaya salça konmaz)
Düdüklü tencerede pisirirken bu buharlasmasi az olacagindan daima daha az su koymalidir




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinyagli Bakla ( Taze ) - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Bakla ( Taze ) - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk

Süre: 40dk
MALZEMELER
1 kilo taze bakla Yarim bardak zeytinyagi
2 sogan
1 adet kesme seker Yarim limon Yarim kasik un
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Temizlenmis bakla , limon ve tuzla ovulur . Iki sogan , dereotu , yarim kasik sulandirilmis un , 1 adet kesme seker , üç bardak su , zeytinyagi ile beraber karistirilir ve pisecek kaba konur .Üzeri kapatilarak hizli ateste pisirilir . Atesten alinacagi zaman susuz alinmalidir .




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinyagli Barbunya - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Barbunya - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
1 kilo barbunya 4 domates
1 havuç
2 sogan Yarim bardak zeytinyagi , tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kap içinde ince kesilmis sogan , havuç zeytinyagda sarartilir . Domates , üç bardak su koyarak kaynatilir. Temizlenmis iç barbunya bol suda 20 dakika kaynatilip süzülerek hazirladiginiz harç içine konur ve orta hararette pisirilir .




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinyagli Fasulye - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Fasulye - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
1,5 kilo çali fasulyesi 1 bardak zeytinyagi 3 sogan 3 domates 5 bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri yikadiktan sonra, kenarlarindaki kilçiklari biçakla ayikladiktan sonra uzunlamasina bir ve ortadan da bir olmak üzere ikiye kesiniz . Fasulyeleri bir tarafta birakiniz .
Tencereye yagi ekleyip kupkup dogranmis soganlari ekleyip,kavurunuz.Bunun üzerine , kabuklari soyulmus ve küçük küçük dogranmis domatesler konup,karistiriniz .Sonra da fasulyeleri ilave edip ,biraz daha kavutunuz . Daha sonra da tuz , toz seker ve su ilavesiyle kaynamaya birakilir . Fasulyeler iyice suyunu çekip de pismis hale gelince atesten indirilir .




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinyagli Kereviz - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Kereviz - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 Kg kereviz
1 Havuç
2 Patates Yarim bardak iç bezelye

2 Avuç arpacik sogan
Yarim bardak zeytinyagi
Yarim demet maydanoz dereotu
1 Çay kasigi seker
Tuz
1 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Kerevizler talas kalmayacak sekilde soyulur.Ortadan ikiye ayrilir.Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlastirilir.Tepsiye çukur yerleri üste gelecek sekilde konur.
Soyulup küçük küçük dogranmis havuç,patates,ve arpacik sogan zeytinyagda hafif kavrulur.
Bezelye seker tuz maydanoz dereotu konup karistirilir. Bu harç kerevizlerin içine doldurulur.Artan kenarlara serpilir.
Iki bardak su ilave edilip orta ateste pisirilir. Atesten alinmadan limon suyu gezdirilerek dökülür.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ekmekli Seftali Tatlisi - Yemek Tarifi

Ekmekli Seftali Tatlisi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 Seftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardagi Seftali Suyu
1 Su Bardagi Su
1 Su Bardagi Toz Seker
Muhallebi için: 4 Su Bardagi Süt
2 Çorba Kasigi Un
2 Çorba Kasigi Nisasta
2 Çorba Kasigi Hindistancevizi
1/2 Su Bardagi Toz Seker
1 Yumurta Sarisi
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Seftali
2 Yemek Kasigi Pudra Sekeri
1 Paket Vanilya

YAPILIŞ TARİFİ
Seftalilerin kabuklarini soyup küp seklinde dograyin. Etimekleri cam bir
tepsiye dizin. Seftali suyu, su ve sekeri kaynatip ekmeklerin üzerine dökün
ve seftalileri yerlestirin.
Muhallebi malzemelerini karistirip koyulasincaya kadar pisirin. Muhallebi
kivamina gelince atesten alip hindistancevizi ilave edip karistirin.
Etimeklerin üzerine döküp sogumaya birakin.
Sosu hazirlamak için; seftalileri püre haline getirip pudra sekeri ilave
ederek 10 dakika pisirin. Soguduktan sonra likör ilave edin.
Ekmekleri servis tabagina alip seftali sosu esliginde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Domates Tatlisi - Yemek Tarifi

Domates Tatlisi - Yemek Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk
MALZEMELER
10 adet oval domates

1,5 su bardagi toz seker
2 adet çubuk tarçin
10 gr karanfil
100 gr findik (tarçinla karanfilin yerine kizamik sekeri olabilir)
Süslemek için yesil fistik, hindistancevizi
2-3 adet limon tuzu
YAPILIŞ TARİFİ
Domatesleri yikayip sicak suya atin. 5 dakika suda bekletin. Çikarip
kabuklarini soyun. Ortasindaki çekirdeklerini ayiklayin. Içine 2-3 adet
findik koyup karanfille agzini kapatin.
Ayri bir tencereye sekeri üzerini örtecek kadar az suyla atese koyun.
Seker eriyinceye kadar karistirin. Içine tarçin, karanfil, çok az da kirmizi
seker boyasi koyun. Surup koyulasmaya baslayinca domatesleri içine
koyun. Ocagin altini kisin.
Domatesler surubu çekmeye baslayinca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5
dakika daha kaynatip atesten alin. Üzerini findik, yesil fistik,
hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bezeli Ayva Tatlisi - Yemek Tarifi

Bezeli Ayva Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Ayva
1 Su Bardagi Krem Santi 1 Su Bardagi Süt 2Yemek Kasigi Tozseker

1 Çay Bardagi Su
2 Paket Beze 1 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz
YAPILIŞ TARİFİ
Ayvanin kabugunu soyup küp seklinde dograyin. Bir tencereye alip üzerine
seker ve su ekledikten sonra ayvalar yumusayincaya kadar kisik ateste
pisirin.
Bezeleri ilik sütle islatip servis tabagina dizin. Bezelerin üzerine krem santi
sürüp pisirdiginiz ayva parçalarini yerlestirin ve ceviz serpin. Bezeler
bitinceye kadar islemi tekrarlayin.
Hazirladiginiz tatliyi bir gece buzdolabinda bekletin. Üzerine çikolatali sos
dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Balli Kayisi Köpügü - Yemek Tarifi

Balli Kayisi Köpügü - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10dk

MALZEMELER
100 gr kuru kayisi 300 ml sicak su 2 yemek kasigi bal 300 gr yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin.

Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin. Bali ekleyip üzerine kapatip 20
dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin. Tencere atesten alip
tamamen sogumaya birakin.
Kayisilari pisme suyu ve yogurtla birlikte blender'da karistirin. Blender
yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu
katip karistirabilirsiniz.
Yumurta beyazlarini iyice çirpin. Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta
beyazim püreye ekleyip karistirin.
Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun.
Bisküvilerle servis yapin.


Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Baharatli Armutlar - Yemek Tarifi

Baharatli Armutlar - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40dk

MALZEMELER
500 ml beyaz sarap
75 gr kayisi reçeli, elekten geçmis
40 gr seker
1/4 çay kasigi tarçin
2 dis karanfil
6 sert armut
Portakal kabugu, ince seritler halinde
1/2 limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Sarabi, kayisi reçelini, sekeri ve baharati derin bir tencerede bir tasim
kaynatin.
Armutlari bütün birakarak soyun, saplarini üzerinde birakin. Hemen
diklemesine tencerenin içine koyun. Portakal kabugu ve limon suyunu
ekleyip üzerini kapatin ve 20-30 dakika, hafifçe yumusayincaya dek
pisirin.
Armutlarin dibinden ince bir dilim kesin. Diklemesine armutlari bir servis
tabagina yerlestirin. Agzi açik tencerede pisme suyunu 10 dakika

kaynatin. Armutlarin üzerine döküp birazini (yarisi kadar) geceden buzdolabinda veya serin bir yerde sogutun. Servis yapmadan l saat önce armutlari surupla tekrar kaplayin. Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak