Yemek Ara

Özel Arama

21 Nisan 2008 Pazartesi

Biftek marengo - Yemek Tarifi

Biftek marengo - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 30dk

MALZEMELER
Sigir filetosu (1 cm seritler halinde kesilmis) 1.2 kg Bitkisel yag 50 ml Sogan 150 gr Sarmisak
Tuz
Karabiber
Sigir eti suyu 500 ml
Kirmizi sarap 100 ml
Hazir et sosu 25 ml
Domates püresi 25 gr
Dilimlenmis mantar 360 gr
Misir unu 30 gr
Taze krema 100 gr
Amerikan pirinci 500 gr

YAPILIŞ TARİFİ
Biftek filetosu seritlerini yagda kavurun. Kiyilmis soganlari ilave edin ve yari seffaf olana kadar kizartin. Kiyilmis sarmisak, tuz ve biber ilave edin. Kirmizi sarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatin ve orta ateste pisirin. Mantarlari ilave edin. Misir unuyla koyulastirin ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pisirin ve biftekle birlikte servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Biberli Biftek - Yemek Tarifi

Biberli Biftek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20

MALZEMELER
500 gr biftek
4 çorba kasigi zeytinyag
2 adet dolmalik kirmizi biber
2 adet yesil dolmalik biber
2 adet sari dolmalik biber
3 dis sarmisak 1 demet maydanoz 1 bas sogan
kekik

YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri yikayip, saplarini ve tohumlarini ayiklayin, ince uzun boylamasina dograyin. Iki çorba kasigi zeytinyagi kizdirip, içine küçük dogranmis soganlari atin, sararmaya baslayinca, dövülmüs sarmisak ve ince kiyilmis biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumusayinca tuzu ve biberi de katin. Diger bir tavada, kalan zeytinyagi ile ince uzun dogranan biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yagiyla birlikte biberlerin üzerine dökün. Tüm bu hazirlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karistirip kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Besamelli Nuar - Yemek Tarifi

Besamelli Nuar - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 adet nuar
1 çorba kasigi margarin 400 gr cheddar peyniri 250 gr dana jambon
2 çorba kasigi un 4 adet domates 600 gr mantar 1 adet sogan kekik sarmisak karabiber, tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Nuari bütün olarak bitkisel yagda kizartin. Domates, kekik, sarmisak, karabiber, tuz ilave edip pisirin. Sogudugunda ince ince dilimleyin. Diger yanda piyaz seklinde dogradiginiz sogani, mantar ile sote edin. 2 çorba kasigi unu, 1 çorba kasigi kasik yagda hafif kavurun. Buna sicak nuar suyunu katin, boza kivaminda sos haline getirip, pisirin. Payreks kabin her iki yanina : bir nuar halkasi, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarlari koyup, hepsinin üzerine besamel sosu dökün. Firinda bir süre pisirip, sicak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Begendili kebap - Yemek Tarifi

Begendili kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Et Yemekleri Süre: 40 dk

MALZEMELER

1 1/2 su bardagi süt
1 çorba kasigi un
2 adet patlican
2 çorba kasigi tereyagi tuz
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri 1 adet sogan 1 çorba kasigi salça 1 çorba kasigi tereyagi 500 gr kusbasindan daha iri dogranmis dana yada kuzu eti

YAPILIŞ TARİFİ
Sogani rendleeyin. sikarak suyunu çikarin. Etleri bir kaba koyun ve sogan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karistirin. 5-6 saat buzdolabinda bekletin. Tencerede bir çorba kasigi tereyagini kizdirin. Etleri kendi suyunu birakip çekene kadar kavurun. Salçayi suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün. Et yumusayana kadar pisirin.
Patlicanlari ocakta közleyin. Kabuklarini soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sikarak suyunu çikartin. Küçük bir tencerede tereyagin bir kasigini kizdirin. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Atesten alip patlicanlarla karistirin. Tuzunu ayarlayin sonra döverek püre haline getirin. Kalan tereyagini ve kasar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da sütü ilave edin iyice karistirin. Tabaga önce bu püreden koyun üzerine de

etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabagin kenarinda izgara da pisirilmis sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fasulye Ezmeli Dilimler - Yemek Tarifi

Fasulye Ezmeli Dilimler - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk

MALZEMELER
1 su bardagi kuru fasulye 4 dis sarimsak
2 tatli kasigi domates salçasi Yarim çorba kasigi zeytinyagi
Kizarmis ekmek dilimleri Kasar peyniri Kirmizi toz biber Kekik

YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri bol suyla yikayin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 gece bu sekilde bekletin. Sonra suyunu dökün ve fasulyeleri bir tencereye aktarin. Üzerine 2 su bardagi sicak su ekleyin. Yumusayana dek haslayin. Suyunu süzdükten sonra bir kaba aktarin ve çatalla ezin.
Sarimsaklarin kabugunu soyduktan sonra iyice dövün ve fasulyelerin üzerine ekleyin. Salçayi, zeytinyagini, kekigi, kirmizibiberi ve tuzu ilave edin
Malzemeleri ezerek karistirin ve kizarmis ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Üstlerine rendelenmis kasar dilimlerini serperek ezme sicakken servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patates Köftesi - Yemek Tarifi

Patates Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
500 gr. patates
1 çorba kasigi margarin
1 adet yumurta
Un
1 adet rendelenmis sogan
1/4 su bardagi ufalanmis ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kizartma yagi
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyup yumusayincaya kadar haslayin. Suyunu iyice süzüp, margarini ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayi, tuzu, karabiberi, sogani ve ufalanmis ekmek içini ekleyip iyice yogurun.

Elinizi unlayarak yogurdugunuz karisima irice köfte sekli verin. Bir kaseye galete ununu bosaltin. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayin ve genisçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabinda bekletin.
Bu arada yagi kizdirin. Köftelerin her iki yüzünü altin rengi alincaya kadar kizartin. Yagini süzüp, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Kabak - Yemek Tarifi

Peynirli Kabak - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER

2 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
Yarim demet maydanoz
Yarim demet dereotu
1 adet domates
1 adet biber
1 kahve fincani zeytinyagi
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari temizleyin ve haslayip sogumaya birakin. Uzunlamasina ikiye bölün. Ortalarini kasikla zedelemeden çikarin ve çikarttiklarinizi çatalla ezin.
Maydanoz ve dereotunu ince kiyin. Biber ve domatesleri küp dograyin. Peynir, maydanoz, dereotu, biber, domates, karabiber, tuz ve sivi yagin yarisini derin bir kapta karistirin.
Hazirladiginiz harci kabaklarin içine doldurun.Domates dilimleriyle süsleyin. Kalan yagi da üzerine gezdirip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kuru bakla ezmesi - Yemek Tarifi

Kuru bakla ezmesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 4,5 Saat

MALZEMELER
400 gr. kuru bakla
3 adet sogan
1/2 bardak zeytinyagi
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin.
Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda limonla servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kiymali Pirasa - Yemek Tarifi

Kiymali Pirasa - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
1000 gr. pirasa
250 gr. kiyma
1 adet sogan
1 çorba kasigi domates salçasi
3 çorba kasigi margarin
1 adet limon

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye 2 çorba kasigi margarin, küçük kesilmis sogan ile kiymayi koyup, kiyma suyunu salipta tekrar çekinceye kadar arada bir karistirarak kavurun. Kavrulmus kiymalara domates salçasi ile tuz da ilave edin ve kisik bir ateste 5 dakika daha pisirin ve atesten alin.
Diger taraftan da pirasanin püsküllü bas taraflarini kestikten sonra üst iki kabugunu soyun ve beyaz taraflarindan olmak üzere pirasalari birer parmak uzunlugunda parçalara keserek, içinde su olan bir kaba atin.
Sonra bir tencereye 1 çorba kasigi margarin ile pirasalari iyici süzülmüs olarak koyun ve tencerenin kapagini kapatip 20 dakika kadar bugulayin.
Daha sonra pirasalarin üzerine daha önce hazirladiginiz kiymayla tamamen kapayin. Üzerine 2 bardak su ve 1 adet limon suyu ilave ederek asagi yukari 1 saat kadar pisirin ve daha sonra bir tabaga alip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Karniyarik - Yemek Tarifi

Karniyarik - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER

6 adet orta boy patlican
2 adet sogan
3 adet domates 250 gr. kiyma 1/3 bardak çiçek yagi 2 çorba kasigi margarin 1 bardak et suyu 1/2 demet maydanoz
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alaca soyup ortalarindan ikiye ayirin. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlicanlari tuzlu sudan çikarip bol suda yikayin ve kevgire çikarin.
Bir kenarda domateslerin kabuklarini soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çikartip küçük parçalara dograyin.Soganlari zar seklinde dograyin. Bir tavada çiçek yagini kizdirip bir bezle kuruladiginiz patlicanlari hafif pembemsi bir renk alana kadar kizartin.
Diger bir tavada 2 çorba kasigi margarin eritip, soganlari 1-2 dakika kavurun. Kiymanin 4 / 5 'ini ilave edip kavurmaya devam edin. Kiymalar suyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe

renk alinca, atesten alin ve tuz, karabiber ile kiymanin geri kalanini ilave edip karistirin. Bu karisimi yarilmis patlicanlarin içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.
Patlicanlari bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sicak et suyunu üzerlerine döküp firinda veya ates üzerinde 20 dakika kadar pisirin. Üzerine kiyilmis maydanozlar serperek servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Karisik Sebze Izgara - Yemek Tarifi

Karisik Sebze Izgara - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:?

MALZEMELER
400 gr. havuç 400 gr. karnibahar

400 gr. patlican
250 gr. sogan
250 gr. domates
200 gr. pesto sos
200 gr. sebze tatlandiricilari
20 gr. zeytinyagi
10 gr. feslegen yapraklari
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Tüm sebzeleri soyun ve hepsini ince ince dograyin. Tüm sebzeleri tuz biber zeytinyag ve feslegen ile 10 dakika marine edin.
Terbiye edilmis bu sebzeleri izgaranin üzerine her iki taraflari kizarana kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Imambayildi - Yemek Tarifi

Imambayildi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
5 orta boy patlican
3 orta boy sogan
3 iri domates (kabuklari soyulup dogranmis)
3 yesil biber ( dogranmis)
3 dis sarimsak
½ su bardagi zeytinyag
1 kesme seker
½ demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Patlicanlari alaca soyup uç kisimlarinda 2 'ser cm. kalacak sekilde ortalarindan biçakla yarin. Tuzlu suda yarim saat bekletin.
Bir tavada yagi kizdirin. Patlicanlarin suyunu iyice siktiktan sonra tavaya atip kizartin. Kizaran patlicanlari çikarip genis bir tencereye yerlestirin.
Tavada kalan yagin içine önce soganlari koyup sarartin daha sonra domates, tuz, seker ve biberleri atin. 15 dakika agir ateste pisirin. Atesten indirince ince kiyilmis maydanozu ilave edin.
Patlicanlari yarik tarafindan esit olarak paylastirdiginiz harçla doldurun. 1,5 su bardagi suyu ve harcin suyunu ilave ederek kisik ateste pisirin. Soguk olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pazi Kavurmasi - Yemek Tarifi

Pazi Kavurmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 kg pazi ( 1 veya 2 demet)
3 orta boy sogan
1 kahve fincani ayçiçek yagi
1 yemek kasigi margarin
Tuz-karabiber
1 kahve fincani su
YAPILIŞ TARİFİ
1. Pazilarin kalin saplarini kesin, yaprak yaprak yikayin. Bir tencereye yerlestirip üzerine 1 bardak sicak su ekleyin ve 1 tatli kasigi tuz koyun. Kapali olarak 10 dk haslayin. Suyunu süzüp irice dograyin.

2.Ince dogranmis soganlarla yagi, kisik ateste 10 dk börttürün. Kiyilmis paziyi katin, karistirarak altüst yapin; 1 kahve fincani su, tuz, karabiber ve seker koyup kapali olarak 10 dk pisirin. Suyunu çekince atesten indirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pazili Krep - Yemek Tarifi

Pazili Krep - Yemek Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor Süre: 60dk

MALZEMELER
Krep hamuru; 1,5 su bardagi süt 1,5 su bardagi un
2 adet yumurta 1 çay kasigi baking powder 1 çay kasigi tuz
3 yemek kasigi siviyag ( kizartmak için) Içi; 1/2 ölçü pazi kavurmasi
YAPILIŞ TARİFİ
1. Süt, un, yumurta, baking powder ve tuzu bir kapta karistirarak krep hamuru hazirlayin.
2. Orta boy teflon tavayi isitip yaglayin. Krep hamurundan birer kepçe dökerek altini ve üstünü kizartin.

3. Kreplerin içine 1-2 kasik pazi kavurmasi koyup rulo halinde sarin ve firin kabina yerlestirin. Üzerlerine firçayla yag sürüp kasarpeyniri serpin ve firinda hafifçe kizartin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bruksel Lahanali Pilav - Yemek Tarifi

Brüksel Lahanali Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk

MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak et suyu 250 gr brüksel lahanasi
3 yemek kasigi tereyagi Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikayip ayiklayin, sicak tuzlu suda 30 dk bekletin.
Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kasigi yag ve biraz tuz koyup kaynatin. Suyu süzülmüs pirinci katip kisik ateste suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.
Lahanalarin dis kabuklarini ayiklayip yikadiktan sonra sicak tuzlu suyun içine atarak yumusayana dek haslayin. Suyunu süzün ve eritilmis 1 kasik yagin içinde sote yapin.
Resimde görüldügü gibi, pilavi ortasi açik bir kalibin içine bastirarak yerlestirin ve yuvarlak bir tabaga ters çevirin. Ortasina lahanalari koyun ve kirmizi biberle süsleyin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pirasa Firin - Yemek Tarifi

Pirasa Firin - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
1,5 kg pirasa
250 gr kiyma
1 orta boy sogan
1-2 yemek kasigi yag
1 yemek kasigi domates salçasi ( 1-2 adet domates olabilir)
Tuz Üzeri için; 2 adet yumurta
1 büyük bardak süt

YAPILIŞ TARİFİ
Pirasalari birkaç kat soyup, kök kismiyla yesil yapraklarini kesin; bir parmak eninde dograyin.
Ince dogradiginiz sogani yagla beraber 2-3 dk börttürün. Kiymayi katip 5 dk kavurun. Domates salçasiyla pirasalari ve yeterli tuz katip arada karistirarak 20-25 dk pisirin. Biraz sicak su ekleyin ve suyunu çekene dek pisirin.
Pirasayi, bir firin kabina bosaltin ve üzerine çirpilmis yumurtayi dökün. Rendelenmis kasarpeyniri serperek firinda kizartin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Turlu Guvec (Etli) - Yemek Tarifi

Türlü Güveç (Etli) - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
300 gr kusbasi koyun eti
2 orta boy sogan
2 orta boy patlican
2 orta boy kabak
Iki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yesilbiber
1/2 bardak sivi yag
3 orta boy domates
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun. Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin.

Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin.

Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin.

8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz da firinda pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yaprak Dolmasi ( Etli) - Yemek Tarifi

Yaprak Dolmasi ( Etli) - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
250 gr salamura veya taze yaprak
250 gr koyun kiymasi
3 orta boy sogan
1 kahve fincani pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
1 yemek kasigi domates ezmesi

YAPILIŞ TARİFİ
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis suda 3-4 dk haslayin.
Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini karistirin.
Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini

kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarmisakli ya da sade yogurtla servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Buhara Pilavi - Yemek Tarifi

Buhara Pilavi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER

3 bardak pirinç
2 orta boy sogan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gr kusbasi dogranmis koyun eti
3 orta boy havuç

5 yemek kasigi tereyag veya sade yag 100 gr tel sehriye 100 gr kuru kayisi Tuz-biber-yenibahar 1 adet yufka

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikadiktan sonra sicak suda 30 dk bekletin. Bademi sicak suya koyun ve kabuklarini çikartin.
Ince dogranmis sogani ve bademleri, 3 kasik yagla birlikte açik pembe kavurun. Rendelenmis havuç, kusbasi dogranmis etleri de katin. Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin. Kisik ateste 45 dk pisirin. alan yagin içinde sehriyeyi pembe renkte kavurun. Suyu süzülmüs pirinci, küçük parçalar halinde dogranmis kayisilari ve sehriyeyi etli karisima katin. 3 bardak sicak su ekleyin. Kisik ateste suyunu çektirin. Uygun bir tencereyi önce yaglayin, sonra yufkayi yerlestirin. Pisen pilavi içine bosaltin. Kenardaki yufkalari üzerine kapatin. Yufka kizarincaya dek firinda pisirin. Bir tabaga ters çevirip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Koy koftesi - Yemek Tarifi

Köy köftesi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
500 gr köftelik kiyma
1 su bardak su 1 çay bardak un 5 dis dövülmüs sarimsak tuz

YAPILIŞ TARİFİ
kiyma un su sarimsak tuz karabiber yogurulur çok yumusak kivamdaki malzeme avuç içeririsinde ceviz büyüklügünde toparlanarak una bulanir firitözde kizartilir




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Papaz Yahnisi - Yemek Tarifi

Papaz Yahnisi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
Yarim kg kuzu eti
Yarim kg arpacik sogani
2 bas sarimsak
3 çorba kasigi tereyagi ya da margarin
4 Yarim çay bardagi sirke
5 su bardagi sicak su
1 tatli kasigi tarçin
1 tatli kasigi yenibahar
1 tatli kasigi kimyon
1 paket et suyu tableti

YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye tereyagini alip eritelim.Kusbasi eti yagin içine ilave edelim.Etler suyunu çekene kadar karistiralim ve kavuralim.
Bu arada arpacik soganlari ve sarimsaklari soyup bekletelim.
Etler suyunu iyice çektiginde soganlari ve sarimsaklari tencereye ilave edelim dogramadan bütün olarak.
Üzerine tuzunu,kimyonunu,tarçinini,yenibaharini ve sirkesini ilave edip 5 dakika daha kavuralim.
Daha sonra sicak suyu ve et suyunu tencereye ekleyelim.Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste yemegimizi pisirelim.Üzerine kirmizi biber serperek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yesil Soganli Kuzu Kapama - Yemek Tarifi

Yesil Soganli Kuzu Kapama - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin.)
6 dal yesil sogan
1 demet marul tuz
karabiber
Sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kapamalari güzelce yikayin.Bir tavada yagi kizdirin,kizan yagda kuzu kapama parçalarini esit derecede kizartin. Kizartiginiz parçalari çelik yayvan bir tencereye dizin. Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve marulu ince ince kiyin. Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla olmasin) soteleyin. Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu kapamalarin üzerine yayin. Tuzu ve karabiberini serpin. 1 fincan su dökün agzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin. Kisik ateste 30 -45 dakika pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yuvarlama - Yemek Tarifi

Yuvarlama - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk (Antep)
Süre: 60dk

MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çig köftelik kiyma
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
1 kg süzme yogurt
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
1 adet yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
½ çay kasigi nane

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin Ardindan pirinci çig köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sivi yag ile yaglayin. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliginde yuvarlayin.Yuvarlama islemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 tasim kaynatip süzgece bosaltin. Eti, ara ara köpügünü alarak haslayin ve haslanmis nohutu ekleyin. Et yumusayinca, yuvarlamalari ekleyin. Yogurdu mikserde bir yumurtayla çirpin. Yavas

yavas karistirarak yemege yedirin. Üzerine kizdirilmis tereyagi ve nane dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sirkeli karides - Yemek Tarifi

Sirkeli karides - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk

MALZEMELER
1/2 kg. karides (temizlenmis) 1,5 yemek kasigi sirke
1 adet küçük sogan (yemeklik dogranmis) 4 dis sarimsak (ince kiyilmis)
2 orta boy domates(küp dogranmis) 1/2 çay bardagi siviyag
3 yemek kasigi kiyilmis maydanoz tuz karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Yarim çay bardagi siviyagda sogani ve sarimsagi kavurun. Karidesleri ve sirkeyi ilave edip 1-2 dakika kisik ateste kavurun. Domatesi ve baharatlarini ilave edip 4-5 dakika harli ateste pisirin. Istediginiz garnitürle, sicak olarak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Somon baligi - Yemek Tarifi

Somon baligi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 20 dk

MALZEMELER
1 adet somon baligi

YAPILIŞ TARİFİ
Somon baligini önce uzunlamasina ikiye daha sonra da dörde bölün. Genis bir tavada tereyag eritin. Somonlar çok kisik ateste agir agir pisirilir. Piserken tavanin üzerine kapak konulmasi gereklidir ki buhariyla güzel koksun. Sicak servis yapilir



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Somon baligi tartar - Yemek Tarifi

Somon baligi tartar - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 kg taze somon baligi
2 adet limon Zeytin yag Maydonoz
Bir çorba kasigi kapari (istege bagli olarak) Karabiber Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Balikçiniza somonun filetolarini ayirtin
Somon filetolari az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haslayin. Olabilecek
kalan kilçiklari ayirin.
Süzüp ve sogutuktan sonra baligi ince ince kiyin. Üzerine limon
suyu,zeytin yagi, kiyilmis maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice
karistirin.

Tost ekmeklerini kizartin, hazirladiginiz karisimi üzerine koyup servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Provence Usulu Karides - Yemek Tarifi

Provence Usülü Karides - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
6 Jumbo karides 3 dis sarimsak ½ demet maydanoz kizartma yagi

YAPILIŞ TARİFİ
Tuz, maydanoz ve sarımsakları havanda iyice dövün. Temizlediğiniz karidesleri maydanoz ve sarımsak karışımına bulayarak kızartın. Servis yaparken üzerine çok az konyak dökerek ateşe verin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Salcali Uskumru - Yemek Tarifi

Salçali Uskumru - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
1.5 kg uskumru baligi 7 çorba kasigi tereyag 3 adet defne yapragi
3 su bardagi su 1 adet kereviz
4 adet domates 1 adet sogan 1 adet havuç 1 adet limon 1 demet maydanoz karabiber tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari temizleyin, yikayip tuzladiktan sonra firin tepsisine dizin. Sebzeleri ayiklayin, yikayip, iri parçalar halinde dograyin, tuz, biber, tereyag, su ve defne yapraklarini ilave edin. Orta hararetli ateste sebzeler pisinceye dek kaynatin, ince delikli bir süzgeçten geçirip, baliklarin üzerine

bosaltin. Maydanozu kiyip, üzerlerine serpin. Her bir baligin üzerine yarim limon dilimi koyun. Orta hararetli firinda 40-45 dakika kadar pisirip, servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bademli et sote - Yemek Tarifi

Bademli et sote - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER

500gr yagsiz dana eti Bir su bardagi soyulmus badem 3 Yemek kasigi zeytinyagi Bir dis sarmisak
5 Yemek kasigi soya sosu
6 Yemek kasigi beyaz sarap 1 Tatli kasigi nisasta

YAPILIŞ TARİFİ
Eti serit serit dograyin.
Yesil biberleri yikayin,uzunlamasina ince ince dograyin.
Bademleri ise orta irilikte kesin,yagsiz tavada hafifçe kavurun.
Kalin dipli bir tavada zeytinyagini iyice kizdirin.Etleri yagda
kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumusatin.Daha sonra sarmisak,soya
sosu ve sarabi ilave edip 5 dakika kadar daha pisirin.Bir miktar su ile
karistirdiginiz nisastayi ekleyin.
Servis yapmadan önce bademleri katin.Dilerseniz haslanmis pirinç ile
servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Arapkir Kizarmasi - Yemek Tarifi

Arapkir Kizarmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER

2 kg kemikli et, kuzu budundan
3 adet sogan , ince dogranmis 3-4 yemek kasigi salça 125 gr margarin 1 kutu yogurt karabiber tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Margarini ilitip, yumusatin. Bütün malzemeyi bir kapta kanstin ve etlere iyice yedirin. Sivanmis et parçalarini tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Agir ateste kendi suyunu çekene kadar pisirin. Iki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pisirin. Yaninda pilav ile servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ali Nazik - Yemek Tarifi

Ali Nazik - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER

200 gr yarim yagli kiyma
2 adet patlican
250 gr süzme yogurt
1 adet yesilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari firinda közleyin. Kabugunu soyun ve biçakla ince ince kiyin. Yogurtla karistirip, bir güvece yerlestirin ve isitin. Baska bir kapta kiyma, tuz ve karabiberi yogurarak köfteyi hazirlayin ve kebap sisine takarak közde pisirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kirmizibiber eklenmis tereyaginda biraz kavurun. Hazirladiginiz bu eti, isitilmis güvecin üzerine yerlestirin. Maydanoz ve yesilbiberle süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Misirli biber dolmasi - Yemek Tarifi

Misirli biber dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
1-1/4 çay kasigi tuz
1 çay kasigi toz karabiber
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüs)
300 gr. Konserve misir (suyu süzülmüs)
1 bas orta boy dogranmis sogan
1 çay bardagi çekilmis ceviz içi
100 gr. Dogranmis yesil aci biber
1/2 çay kasigi toz kimyon
50 gr. Kasar peyniri (istege bagli)

YAPILIŞ TARİFİ
Biberlerin saplarini çikarin ve içindeki çekirdeklerini ayiklayip yikayin. Biberleri bir tencerede kapagi kapali olarak 5 dakika kadar haslayarak suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabin içinde pirinç, fasulye, misir, sogan, ceviz, aci biber, kimyon ve 1 çay kasigi tuzu iyice karistirin. Biberlerin içini pirinç karisimi ile doldurun. Dolmalari firin kabina dizip üzerini folyo kagit ile örtün. 250 derece firinda yaklasik 20-30 dakika pisirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çikarip dolmalarin üzerine kasar peyniri serpistirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha firinlayin. Üzerini kirmizi biber ile süsleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patates dolmasi - Yemek Tarifi

Patates dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
4 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy domates
3 Adet taze sogan 1 Su bardagi az yagli kasar rende ½ demet maydanoz veya feslegen Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri yikayin,
Micro dalga firinda 4 dakika yada normal firinda yumusayincaya kadar
pisirin,
Domateslerin kabuklarini soyun, küp seklinde dograyin,
Tuz ve karabiber ilave edin,

Bir kabin içerisinde ince ince dogranmis maydanoz yada feslegen ve kasar
peyniri ile karistirin.
Patatesleri firindan çikartin, biraz soguduktan sonra üst kismindan küçük
bir kapak açarak bir kasik yardimi ile içini bosaltin,
Patates içini domatesli karisima ilve edin, iyice karistirin.
Hazirladiginiz karisimi patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler
eriyene kadar tekrar firinlayin.
Sicak olarak servis yapin



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pazi sarmasi - Yemek Tarifi

Pazi sarmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 kg pazi
500 gr az yagli kiyma
1 adet orta boy sogan
1 çorba kasigi salça
1 kase pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kasigi zeytinyagi
karabiber
kirmizi biber
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini az tuzlu suda haslayin ve süzün.
Kiymayi rendelenmis sogan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karistirin.
Hazirladiginiz harci pazi yapraklarinin içerisine koyarak sarin.
Tencerenin içerisine yerlestirip yagli ve salçali suda pisirin.
Yapraklarin açilmamasi için tencerenin içine yerlestirdikten sonra üzerine
bir tabak koyabilirsiniz.

Servis tabagina alip yogurt ile servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli kabak dolmasi - Yemek Tarifi

Peynirli kabak dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
6 dolmalik kabak
250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
1/2 bardak süt
istege göre haslanmis kusbasi et, salam ya da sosis
dereotu
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklarin iki basi kesilir. Içi çikarilir. Tuzlu suda yenecek kivama gelene kadar haslanir. Pisince firina dayanikli kaba yerlestirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karistirip kabaklarin içini doldurun. Üzerine kasar peyniri rendesi serpip üstü yukari gelecek biçimde firina verin. Peynir eriyince sicak servis yapin...





Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pirincli sogan dolmasi - Yemek Tarifi

Pirinçli sogan dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci Yarim su bardagi su
2 çorba kasigi soya yagi
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 dis sarimsak
1-2 demet dereotu
Yeterince tuz ve kirmizi biber

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak, kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin. Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar pisene kâdar firinlayin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tahinli lahana dolmasi - Yemek Tarifi

Tahinli lahana dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haslanmis)
2 su bardagi pirinc
2 adet domates (küp küp ince olarak dogranmis) 2 adet yesil biber (ince dogranmis) 1 çay bardagi zeytinyagi 1 yemek kasigi kirmizi biber 1 tatli kasigi karabiber Yairm demet maydanoz (ince dogranmis) Yairm su bardagi tahin 1 tutam tuz
Sos Için :
1 çay bardagi tahin
1 su bardagi yogurt
2 limon suyu
5-6 dis sarimsak (dövülmüs) 1 çay kasigi nane 1 çay kasigi kirmizi biber
1 tutam tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikayip süzün. Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin, zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. Lahanalarin içine azar azar iç koyarak sarin. Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek, kisik ateste pisirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. Lahana dolmanizi en az 3-4 saat dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yumurta Dolmasi - Yemek Tarifi

Yumurta Dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 20 dk

MALZEMELER
6 adet yumurta
un
1 demet maydanoz
1/4 su bardagi sivi yag
1 su bardagi su
1 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bes yumurtayi kati olarak kaynatip, kabuklarini soyun ve ikiser parçaya bölüp, içlerinden sarilarini çikarin. Tuz, karabiber ve maydanozu ile iyice karistirip, karisimi tekrar yumurta beyazlannin içine yerlestirin. Kalan bir yumurtayi kirip iyice çirpin. Su, tuz ve un ilave edip, boza kivaminda bir hamur elde edin. Yumurtalari bu hamura bulayip kizgin yagda kizartin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinyagli Dolma - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Dolma - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 bardak pirinç için : 4 orta boy sogan
1 su bardagi zeytinyagi
50 gram dolmalik fistik
50 gram üzüm
1 tatli kasigi yenibahar
1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi kuru nane
2 su bardagi pirinç için : 1 kilo dolmalik yesil biber ya da asma yapragi veya 1 kilo pazinin yapragi
3 adet kesmeseker
YAPILIŞ TARİFİ
Yag tencereye konur. Ince kiyilmis sogan ve fistik ilave edilip 1-2 dakika hafifçe çevrilir. Ayiklanmis, yikanmis pirinç de ilave edilip sadece 1-2 kez daha çevrilir. Yikanmis ve saplari çikarilmis üzüm, yenibahar, seker, tuz, kekik, nane de eklenip 1-2 defa da bu sekilde karistirilir ve tencerenin kapagi kapatilip atesten alinir. Dolmanin içi soguyunca, ayiklanip yikanmis, kapaklari kesilmis ve içi temizlenmis olan dolmalik biberlere bu malzeme doldurulur. Domatesin kabuklari kesilerek biberler üzerine kapanir ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Alti düz bir tencereye yanyana gelecek sekilde dizilir. 1,5 bardak kadar su konulur ve orta hararette yarim saat kadar pisirilir. Ilindiktan sonra tencereden alinip servis tabagina konulur.
Not: Servis tabagina alinan dolmalarin daha lezzetli ve parlak görünmesi için yarim limonun suyu bir kahve fincani zeytinyagi ile çirpilip dolmanin üzerine gezdirilebilir. Limon dilimleriyle süslenebilir



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinyagli Kereviz Dolmasi - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Kereviz Dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir tencereye yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zeytinyagli lahana dolmasi - Yemek Tarifi

Zeytinyagli lahana dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 adet küçük lahana prinç
1 su bardagi zeytinyagi
1 büyük sogan
½ demet maydanoz
1 çorba kasigi dolusu kimyon
tuz
karabiber
kus üzümü
çam fistigi
3-4 adet biber
1 adet domates
2 su bardagi su
YAPILIŞ TARİFİ
Lahanalari yapraklarini ayirip yikadiktan sonra genis bir tencerede
haslayin.
Yayvan ve genis bir teflon tavaya zeytinyagi koyun soganlari rondo da
çekilip pembelesinceye kadar kavurun. Daha sonra dogranmis biberi ilave
edin.Yikanmis prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz

ve baharatlari ilave ederek 2 su bardagi su ile birlikte kisik ateste suyunu çekinceye kadar biraz pisirin. Sogumaya birakin. Bu arada hasladiginiz lahanalarin ortalarindaki sert kisimlarini keserek sarmaya hazir hale getirin. Lahanalari dilediginiz büyüklükte keserek hazirladiginiz içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardagi su koyarak pisirin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Karisik Dolma - Yemek Tarifi

Karisik Dolma - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
12 adet dolmalik biber 2 adet patlican 2 adet domates

8-10 adet sogan
350 gr. pirinç
1 kahve fincani üzüm
1 kahve fincani fistik
2 çorba kasigi seker Yarim paket tarçin Yarim paket yenibahar
1 demet nane
2 bardak Ayçiçek,yagi Yeteri kadar tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari ince kiyip, bir bardak ayçiçek yagi ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karistirarak 2 dakika daha kavurun. Ayri bir kap içerisinde kavurdugunuz fistiklari, yikanmis üzümü, sekeri ve tuzu katin. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pisirin. Tarçini ve yenibahari ve naneyi de katin.D olma içi ilininca biberleri ve içleri bosaltilmis, tuzda biraklims patlicanlari doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yagi katarak önce hizli, 2 dakika sonra kisik ateste 30 dakika pisirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kuzu kaburga dolmasi - Yemek Tarifi

Kuzu kaburga dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak Tuz ve toz karabiber
Dolma Içi:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 çay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlenniis elma
1 çay bardagi ceviz
1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat

YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerlestirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmamasi için kemik uçlarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin. 200 derece firinda 30 dakika süre ile kizartin. Diger tarafta genis bir tava içinde tereyagini eritin. Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatin ve 15 dakika daha pisirin. Folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sardalya Kebabi - Yemek Tarifi

Sardalya Kebabi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER
Yarim demet maydanoz 1 kg sardalya
1 limon
2 çay kasigi tuz
3 bas sogan 3 domates
YAPILIŞ TARİFİ
Sardalyalari temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte
bekletin.
Diger tarafta sogani piyaz seklinde dograyip tuzla ovun. Maydanozu ince
ince kiydiktan sonra sogana katin. Domatesleri, kabuklarini soyup ve sulu
kisimlarini ayirip irice dograyin. Biberlerin de tohumlu kisimlarini
çikardiktan sonra irice dograyin.
Yagli kagitlari 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayin ve üzerine
zeytin yagi sürdükten sonra biraz piyaz yayin. Her bir Yagli kagit için 6-7
sardalya seçin. Sardalyalarin karinlarina da bir miktar piyaz koyun.
Yanlarina ise domates ve biber koyup kagidi içindeki malzemeyi
göstermeyecek sekilde iki ucunu birlestirerek paket haline getirin.

Firin tepsisini yaglayin ve paketleri yanyana dizin. Firini 250 dereceye isitip tepsiyi firina sürün. 30-40 dakika pisirin. Paketleri açtiktan sonra baliklari servis tabagina alip üzerine limon sikarak servis yapin. Kalkan veya kiliç baliklari da ayni yöntemle pisirilebilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sardalyeli Yaprak Sarmasi - Yemek Tarifi

Sardalyeli Yaprak Sarmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk

MALZEMELER
20 adet sardalye baligi
20 adet asma yapragi
2-3 adet kuru sogan
limon
tuz
maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle bir tabagin içine soganlari yarim halka seklinde dograyalim, limon suyu, tuz, maydanoz ve yagi ekleyelim. Sardalye baliginin isterseniz kilçiklarini çikarin. Asma yapragindan 1 adet, sardalye baligindan bir adet içine koyunuz, hazirladigimiz malzemeden koyup sararak tepsiye dizip 20-25 dakika pisirip bol soganli salata ile servis yapiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sarimsak soslu karides - Yemek Tarifi

Sarimsak soslu karides - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransiz Süre: 30dk

MALZEMELER
800 gr karides
1 adet havuç
1 adet defne yapragi
1 demet maydanoz
1 adet sogan
karabiber
tuz
1 çay bardagi beyaz sarap

sosu için:
5 dis sarimsak
4 yemek kasigi zeytinyagi
1/2 kg haslanmis patates
2 yemek kasigi sirke
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Havuç ve sogani temizledikten sonra defne yapragi ve maydanozu da yikayin. Bütün bu malzemeyi dogradiktan sonra suyu da ilave ederek karistirin. Üzerine karabiber, tuz ve sarabi da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateste pisirin.
Karidesleri bol suda yikayin ve temizleyin. Sebze suyunun içine atin ve yaklasik 5 dakika pisirin. Süzün ve sogumaya birakin. Patatesleri haslayin ve sonra pütürsüz bir kivama gelene kadar ezin, çok ince kiyilan sarimsaklari ve tuzu ekleyin.Sirke ve zeytinyagini azar azar ilave ederek krema kivamina gelen kadar karistirin. Karidesle birlikte servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sazan balik dolmasi - Yemek Tarifi

Sazan balik dolmasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
2 kg sazan baligi
1 su bardagi bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kasigi salça
1 yemek kasigi kuru nane
1 bas sogan
1 çay bardagi sivi yag
Igne iplik

YAPILIŞ TARİFİ

Sazan baligi pullari temizlendikten sonra yikanir, tuzlanir. Su ve sivi yag kaynayincaya kadar ateste bekletilir. Kaynadiktan sonra içine 1 tatli kasigi tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pisirilir. Içine nane ve karabiber konulur ve agzi kapatilip 10 dk. dinlenmeye birakilir. Hazirlanan bulgur pilavi boyuna yarilan baligin içine doldurulduktan sonra igne iplikle dikilir. Ayri bir kapta sogan salça ve yag kavrulup sos hazirlanip baligin üstüne dökülür. Firina sürülür ve yarim saat pisirilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Balik – Yemek Tarifi

Sebzeli Balik – Yemek Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 bardak sivi yag 10 sap maydanoz
1 sogan
2 havuç 2 patates 4 dil baligi
4 çorba kasigi bezelye Tuz, karabiber 2 kisilik

YAPILIŞ TARİFİ
Genisçe bir tencerede 4 yemek kasigi yagi kizdirin. Havuç ve sogani yagda pisirin. Patatesleri baska bir kapta kizartin. Ayiklanmis dil baliginin her iki yüzünü de kizartin. Sonra baliklarin üzerine tüm malzemeyi koyup harli ateste 15 dakika kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sirkeli karides – Yemek Tarifi

Sirkeli karides – Yemek Tarifi

Mutfak: Fransiz Süre: 25

MALZEMELER
/2 kg. karides (temizlenmis) 1,5 yemek kasigi sirke
1 adet küçük sogan (yemeklik dogranmis) 4 dis sarimsak (ince kiyilmis)
2 orta boy domates(küp dogranmis) 1/2 çay bardagi siviyag
3 yemek kasigi kiyilmis maydanoz tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Yarim çay bardagi siviyagda sogani ve sarimsagi kavurun. Karidesleri ve sirkeyi ilave edip 1-2 dakika kisik ateste kavurun. Domatesi ve baharatlarini ilave edip 4-5 dakika harli ateste pisirin. Istediginiz garnitürle, sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Somon baligi – Yemek Tarifi

Somon baligi – Yemek Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor Süre: 25

MALZEMELER
1 adet somon baligi 1/5 paket tereyag
YAPILIŞ TARİFİ

Somon baligini önce uzunlamasina ikiye daha sonra da dörde bölün. Genis bir tavada tereyag eritin. Somonlar çok kisik ateste agir agir pisirilir. Piserken tavanin üzerine kapak konulmasi gereklidir ki buhariyla güzel koksun. Sicak servis yapilir




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Somon baligi tartar – Yemek Tarifi

Somon baligi tartar – Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
1kg taze somon baligi
1adet limon Zeytin yag Maydonoz
Bir çorba kasigi kapari (istege bagli olarak) Karabiber Tuz Tost ekmegi

YAPILIŞ TARİFİ
Balikçiniza somonun filetolarini ayirtin
Somon filetolari az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haslayin. Olabilecek
kalan kilçiklari ayirin.
Süzüp ve sogutuktan sonra baligi ince ince kiyin. Üzerine limon
suyu,zeytin yagi, kiyilmis maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice
karistirin.
Tost ekmeklerini kizartin, hazirladiginiz karisimi üzerine koyup servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak