Yemek Ara

Özel Arama

7 Eylül 2008 Pazar

Herle - Yemek Tarifi

Herle - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 20-40dk
MALZEMELER
2 su bardagi un 2 çay bardagi irmik 4 su bardagi süt 200 gr bal 150 gr badem 200 gr tereyagi 250 gr pekmez 200 gr kaymak
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini eritin. Un ve irmigi bu yagda kavurun. Rengi biraz koyulasinca. sütü ve bali idave edin. Karistirarak pisirin.
Servis tabagina aldiginiz karisim soguduktan sonra üzerine pekmez dökün. Kaymak, badem ve meyvederde süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Gül Kadayif - Yemek Tarifi

Gül Kadayif - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayif
150 gr Iri Dövülmüs Ceviz
Tarçin
Serbeti için:
4 su bardagi seker
3 su bardagi su
1/4 limon
Süslemek Için: Antep Fistigi
YAPILIŞ TARİFİ

Ilk yufkayi düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmis margarinin yari-sini kasik ucu ile yufkaya sürelim.Firça yardimiyla yagi yufkanin her tarafina dagitalim. Tel kadayifin yarisini yufkanin üzerine esit miktarda yayalim. Üzerine tarçin serpelim. Iri dövülmüs cevizin yarisini kadayifin üzerine yayalim.
Yufkayi sikica rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir biçak yardimiyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
Yuvarlak parçalari hafifçe yaglanmis firin tepsisine yatik olarak dizelim. Orta isili firinda kadayif sarmalarini alti üstü hafifçe kitirlasip, kizarana dek pisirelim.
Kadayif sarmalarinin kizarmasini beklerken bu arada bir tencereye sekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalim. Kaynadiktan sonra serbeti atesten alarak sogutalim. Kadayif sarmalar kizardiginda firindan çikarip ilitalim. Ilik serbeti sarmalarin üzerine dökelim. Serbeti emen tatlilari servis tabagina alip, dövülmüs Antep fistiklari serpistirerek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Gelin Bohçasi - Yemek Tarifi

Gelin Bohçasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Kg Baklavalik Un 3 Adet Yumurta 1/2 Çorba Kasigi Tuz
2 Su Bardagi Su 1/2 Kg Nisasta 400 gr Tereyagi 2,5 Su bardagi Antepfistigi
3 Kaymak
Serbeti Için: 1 Kg Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kaba unu eleyin.Üzerine yumurtalari kirin.Tuzu ve suyu
ekleyin.Sert bir hamur olana dek yogurun.Üzerine nemli bir bez örterek,20
dk bekletin.
Dinlenen hamuru 12 esit parçaya bölün.Üzerine nisasta serpin.Hamurlari
yassi hale getirin.Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açin.Yufkalarin
oklavaya yapismamasi için nisasta serpin.
Açtiginiz 12 yufkanin dördünün düz bir zemine,aralarina eritilmis tereyagi
sürerek,üst üste dizin.8 cm çapinda kareler kesin.Karelere bir çay kasigi
dolusu kaymak ve yarim tatli kasigi dolusu dövülmüs fistik koyun.Karenin
dört ucunu üstte birlestirerek,sikistirin.Yaglanmis tepsiye dizin.
Eritmis oldugunuz tereyagini tepsiye dökün.Fazla yagi egerek bosaltin.Orta
isili firinda üzeri kizarana dek pisirin.
Serbet için sicak su ile sekeri kaynatin.Surup kivamina geldiginde
tencereyi atesin üzerinden alin.Firindan çikardiginiz tatlinin üzerine sicak
sicak dökün.Serbetini çektikten sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Gazoz Kapagi Tatlisi - Yemek Tarifi

Gazoz Kapagi Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta 1 Çay Bardagi Yogurt 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya Alabildigi Kadar Un Findik
Serbeti Için:
4 Su Bardagi Seker
YAPILIŞ TARİFİ

Hamur malzemelerini bir kaba alin.Börek hamuru yogurur gibi yogurun ve incecik açin. Su bardaginin agzi ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin.Sonra hamurlari birbirlerinin üzerine koyarak ikiserli hamurlar yapin. Bir gazoz kapagi ile üstteki hamurun ortasini çikarin ve o bosluga findiklari doldurun.Bütün tatlilari bu sekilde hazirlayin.Firinda orta isida pembelesinceye kadar pisirin.
Diger tarafta serbeti için su ve sekeri ocakta kaynatin.Firindan çikardiginiz tatli ilinmaya baslayinca sicak olarak serbeti üzerine dökün.Serbetini emen tatlilari servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fiyonk Tatli - Yemek Tarifi

Fiyonk Tatli - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1,5 Su Bardagi Su
2 Su Bardagi Un
3 Çorba Kasigi Margarin

3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardagi Sivi Yag
Serbeti Için: 2,5 Su Bardagi Seker 2,5 Su Bardagi Su 1/4 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye bir buçuk bardak suyu alip kaynatalim.Içine margarini ekleyelim.Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim.Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardagi unu ilave edip hizla karistiralim.Sürekli karistirarak hamurlasip koyu bir kivama gelmesini saglayalim.Kasik hamurun içinde zor dönmeye basladiginda hamuru ateten alalim ve sogutalim. Içine yumurtalari teker teker kirip yoguralim.
Hamuru krema torbasina azar azar doldurup ilik sivi yagin içine istedigimiz sekilde sikalim.Atesin altini açip hamurlari arkali önlü kizartalim.Serbeti için suyu,sekeri ve limonu kaynatalim.Serbet yogun bir kivama geldiginde atesten alalim.Hamurlari yagdan çikarir çikarmaz önceden hazirlayip soguttugumuz serbete atalim.Serbeti emen tatlilari hemen servis tabagina alalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fistikli Tel Kadayif - Yemek Tarifi

Fistikli Tel Kadayif - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Yarim kilo çig tel kadayif
250 gr tereyagi veya margarin

250 gr Antepfistigi (ceviz veya findik da olabilir)
750 gr seker
YAPILIŞ TARİFİ
Kadayif için kenar yüksekligi ortalama 3 santim olan bakir veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz.
Marketten aldiginiz çig kadayifi önce elinizle iyice ufalayip dagitin. (Bu islem kadayifin topaç olmasini önler ve daha iyi pismesini saglar.) Yagin 200 gramlik kismiyla tepsiyi yaglayin.
Kadayifi ikiye ayirin ve yarisini tepsinin her tarafina esit olacak sekilde dagitin. Esit büyüklükte bir baska tepsiyle, dagittiginiz kadayifi iyice bastirin. Dövdügünüz veya ögüttügünüz fistigin hepsini tepsinin üzerine dagitin. Kalan kadayifi yine esit bir sekilde fistiklarin üzerine kapatin. Bos tepsiyle yeniden bastirarak pismesi için firina verin. (Ocakta da pisirebilirsiniz fakat alti pistikten sonra kadayifi ters çevirmeniz gerekir.) Kadayifi orta sicaklikta, üzeri kizarana kadar pisirin. Sayet yüksek hararetli bir firinda pisirirseniz üstü kizarmasina ragmen içi çig kalir ve bu lezzeti önler. Kadayifin pisme süresi ortalama olarak 20 dakikadir. Serbetinin hazirlanisi: Serbeti yapacaginiz tencereye soguk suyu bosaltin. Sonra sekerin tamamini bosaltin ve isitmadan soguk suyun içinde karistirarak tamamen eritin. (Bu islemi yapmadiginiz takdirde erimeyen seker tencerenin dibine çöker ve isinmaya basladiginda yanarak tadi

acimsi, rengi de sarimsi bir hale dönüsür.) Sekeri erittikten sonra kaynatin
ve istediginiz kivama gelip gelmedigini anlamak için kontrol edin.
(Bir parmaginizi serbete degdirip, serbetsiz parmaginizi serbetliyle
birlestirdiginizde yapisacak gibi oluyorsa kivama gelmis demektir.)
Bu asamadan sonra atesin altini kisarak kadayifi firindan alana kadar kisik
ateste bekletin. Bu, sekerin donmasini önler.
Firindan aldiginiz kadayifin üzerine hazirlamis oldugunuz serbeti esit
sekilde dökün. Oda sicakliginda sogumaya birakin. Soguduktan sonra
isteginize göre kare veya dikdörtgen seklinde keserek servise
sunabilirsiniz.
Isteyenler rendelenmis ince fistiktan üzerine süs yapabilirler.
Not: Serbet kaynatilirken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlimizin
sekerlenmesini önler.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fistikli Baklava - Yemek Tarifi

Fistikli Baklava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER
1 kilo baklavalik un 3 tane yumurta 10 gr tuz (hamuru saglamlastirmak için)
2 bardak su Yarim kilo nisasta 400 gram tereyagi veya margarin 1 kilo seker
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir legene unu bosaltip yumurtalari içine kirin. Sonra tuzu ekleyip
bir bardak su ilave edin. Hamuru sert bir hale gelene kadar yogurduktan
sonra üzerini islak ve temiz bir bezle örterek yaklasik 20 dakika kadar
dinlenmeye birakin.
Dinlenen hamuru legenden çikararak 12 esit parçaya bölün ve üzerine
nisasta serpip elinizle yassi hale getirin.Mermer bir zemin veya sofra
üzerinde oklava veya merdaneyle hamurlari olabildigince ince bir sekilde
açin.
Hamur açilirken sürekli olarak nisasta serpin. Açtiginiz yufkalari tepsiye
dizmeden önce çok hafif bir sekilde tepsiyi iyice yaglayin. Sonra birer birer
yufkalari tepsiye dizin.

Yufkalari tepsiye dizerken her bir defasinda daha önce kisik ateste eritmis oldugunuz tereyagina bir firçayi batirarak yufkanin üzerine serpin. Hamurun yarisini tepsiye dösedikten sonra fistik veya cevizi güzel bir sekilde tepsiye yayin. Kalan hamurlari da ayni sekilde fistiklarin üzerine dizin. Biçagin tersiyle tepsinin kenarindan hamuru içeriye dogru sikistirin. Yine biçak yardimiyla istediginiz sekilde (havuç dilimi, kare, dikdörtgen vb. gibi) dilimleyin.
Eritmis oldugunuz yagi dilimlerin üzeri kapanacak sekilde dökün. Hazirladiginiz baklavayi orta hararetli bir firinda yaklasik yarim saat pisirin. Bu süre içinde baklavanin içi pisecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktir.
Kadayiftaki gibi hazirladiginiz serbeti baklavayi firindan alir almaz sicagi sicagina ilave edin. Sonra yine sogumaya birakin baklavaniz hazirdir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Erik Marmelatli Pohçalar - Yemek Tarifi

Erik Marmelatli Pohçalar - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
125 gr Margarin
4 Yemek Kasigi Toz Seker
Vanillya
Tuz
1 Adet Yumurta Sarisi
200 gr Süzme Yogurt
1 Çay Kasigi Limon Kabugu Rendesi
125 gr Un (1 su bardagindan 3 silme yemek kasigi eksik)
100 gr Galeta Unu (1 su bardagindan 4 yemek kasigi eksik)
100 gr Erik Marmelati

YAPILIŞ TARİFİ

50 gr yagi sekerin yarisi ,vanilya ve bir tutam tuz ile iyice çirpin. Yumurta
sarisi, süzme yogurt ve limon kabugu rendesi ile karistirin. Unu eleyerek
ekleyin ve yogurun. Hamuru huzdolabinda 1 saat bekletin.
Kalan yagi eritin, kalan toz seker ve galeta ununu yagda kavurun.
Hamuru unlanmis tezgahta 3 mm inceliginde açin. Kalip veya bardakla 8
cm çapinda daireler kesin.
Her birinin ortasina yarim tatli kasigi marmelat koyun ve yarim daire
seklinde kapatin. Kenarlarinin iyice yapismasi için una bulanmis bir çatalla
bastirin.
Artan hamur parçalarini tekrar yogurup açin ve ayni sekilde kesin. Büyük
bir tencerede bolca su kaynatin, bohçalarin önce yarisini, sonra diger
yarisini kisik ateste 10'ar dakika pisirin. Delikli kepçe ile sudan çikarin,
kavrulmus galeta ununa bulayin ve üzerine pudra sekeri serpin.


Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Elmali Milföy Tatlisi - Yemek Tarifi

Elmali Milföy Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
500 gr elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kasigi tarçin
100 gr ceviz
50 gr tereyagi
100 gr pudra sekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Soyulmus ve dogranmis elmayi çok az ateste suyu çikincaya kadar haslayin. Sonra pudra sekerini, cevizi ögütülmüs tarçini ilave edin.Hamurlari, ilik ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinizdaki

yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir sekilde malzemeyi yerlestirin.
Sonra yerlestirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardimiyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayin. Kizgin firinda pembelesene, çatlamalar olana kadar pisirip, tarçinli pudra sekeri üzerine serpin. Sicak olarak servise sunun..




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dürüm - Yemek Tarifi

Dürüm - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
800 gr Baklavalik Un 500 gr Eritilmis Margarin

3 Adet Yumurta
10 gr Tuz
800 gr Ögütülmüs Fistik Içi
1 Çay Kasigi Limon Suyu
250 gr Nisasta
Serbeti Için: 5 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
1.5 kg tozsekeri 5 su bardagi suyla karistirin.Surup kivamina gelene dek kaynatin.
Hamuru için unu,3 adet yumurtayi ,tuzu,1 çay kasigi eritilmis margarini,1 çay kasigi limon suyunu ve 1 su bardagi suyu karistirin.Iyice yogurun.6 esit parçaya ayirin.Üzerine nemli bir bez örterek,10 dakika dinlendirin. Hamur parçalarinin herbirini,düz bir zeminde olabildigince ince açin.Yufkalari açarken üzerlerine nisasta serpin. Açtiginiz yufkalari 20-30 cm'lik dikdörtgenler halinde kesin.Tepsiyi hafifçe yaglayin.Üst üste dizdiginiz yufkalarin arasina bol miktarda fistik içi atin. Fistiklanmis yufkalari kursun kalem kalinligindaki oklavaya sarin.Oklavanin iki tarafindan sikistirarak büzün.Tepsi içine,siyirarak yerlestirin.Daha sonra tepsi içindeki dürümleri 3 cm'lik dilimlere ayirin.Eritilmis kalan margarini dürümlerin üzerine dökün.Kalan fazla yagi tepsiyi egerak,dökün.

Tepsinin üzerine yagli kagit örtün.Önceden isitilmis 160 dereceli firinda 20 dakika pisirin.Tepsiyi firindan çikardiktan 2-3 dk sonra kaynar serbeti dökün.Serbeti çekene dek bekleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dilber Dudagi - Yemek Tarifi

Dilber Dudagi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kasigi Yogurt 1 Paket Margarin 1 Su Bardagi Zeytinyagi 1 Çay Kasigi Karbonat 1 Kg Yakin Un 250 gr Ceviz
Sosu Için:
2,5 Su Bardagi Seker
1/2 Limon

YAPILIŞ TARİFİ
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini saglayalim.Unu havuz gibi açarak içine zeytinyagi,margarin,yumurta,yogurt ve karbonati koyalim.Hamur haline getirelim.Hamur kulak memesi kivamina gelene dek yoguralim.
Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalim.Dövdügümüz cevizleri hamurun üzerine yayip rulo yapip yuvarlayarak merdane ile tekrar açalim.Bardakla daire seklinde keselim.Kestiginiz parçalarin iki ucunu birlestirelim.Yaglanmamis tepsiye dizip,firina verelim.Çikarttigimizda üzerine soguk serbet dökelim.
Serbet Için:2,5 su bardagi sekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalim.Kaynadiktan sonra 5 dk bekletip,yarim limonu içine sikalim.Daha sonra dilber dudaginin üzerine serbeti dökelim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Revani - Yemek Tarifi

Cevizli Revani - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
5 Çay Bardagi Un, 4 Adet Yumurta 2 Çay Bardagi Yogurt, 1.5 Çay Bardagi Irmik 2 Çay Bardagi Seker
1 Su Bardagi Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu

2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Serbeti Için 3.5 Su Bardagi Seker 3.5 Su Bardagi Su 1/4 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak serbeti hazirlayalim. Bunun için seker, su ve çeyrek limonu kaynatalirn. Sogumaya birakalim.
Yumurtalari sekerle beraber köpürene dek çirpalim.
Yogurdu, irmigi, vanilyayi katalim. Elenmis una kabartma tozunu ekleyerek çirpma kabina alalim. Iri dövülmüs cevizleri de alip karistiralim. Küçük bir firm tepsisini hafif yaglayip, hamurun yapismamasi için seker serpistirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden isittigimiz orta isili firinda alti üstü pembelesene dek pisirelim.
Firindan aldiktan sonra üzerine 1 su bardagi su gezdirelim. Önceden hazirlayip, soguttugumuz serbeti revaninin her kösesine esit olarak

yayalim. Serbetini emdiginde dilimleyerek servis tabagina alalim. Üzerine, diledigimiz süslemeyi yaparak servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Loku (Kuru Baklava) - Yemek Tarifi

Cevizli Loku (Kuru Baklava) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kasigi Toz Seker
2 Su Bardagi Ilik Su Aldigi Kadar Un
Iç malzemesi : 300 gr Ceviz Içi (iri çekilmis) 150 gr Izmir Üzümü (kuru) 4 Yemek Kasigi Toz Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kapta maya ve sekeri bir bardak ilik su ilave ederek ezin. Içerisine bir bardak ilik su daha ilave edin. Mayalandirmadan un ekleyip kulak memesi yumusakliginda yogurun.
Hamuru alti esit parçaya bölerek bezeler yapin. Bir parça hamuru alip hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliginde açin. Açilan her bezenin üzerini sivi yagla yaglayip içerisine cevizli, üzümlü ve sekerli içi bolca serpin. Rulo

seklinde sarararak yaglanmis tepsiye dizin veya kendi etrafinda sararak
yerlestirin.
Her bezeyi ayni sekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo seklinde tepsiye
yerlestirin. Önceden isitilmis 220 derecedeki firinda kizarincaya kadar
pisirin.
Için hazirlanisi:
Bir kapta iri çekilmis ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kasigi
sekeri karistirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Kadayif - Yemek Tarifi

Cevizli Kadayif - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Yufka

1.5 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz
300 gr Tel Kadayif
1 Çorba Kasigi Tereyagi
Serbet malzemesi:
4 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Tezgaha yufkayi serin.Cevizden 2 çorba kasigi ayirip kalanini yufkanin üzerine serpin. Tel kadayifi didikleyip cevizin üzerine yayin. Yufkayi rulo seklinde sarin.
Rulo seklinde hazirladiginiz yufkayi 1.5 parmak kalinliginda kesin. Yaglanmis firin tepsisine kestiginiz parçalari yerlestirin. Üzerlerine azar azar tereyagi ve ceviz ilave edip 30 dakika pisirin.
Bir kapta seker ve suyu kaynatin. Serbetinizi hazirlayin ve sogumaya birakin. Pisirdiginiz kadayif sicakken üzerine soguk serbeti dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zencefilli Elma Pastasi - Yemek Tarifi

Zencefilli Elma Pastasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
HAMUR IÇIN:
10 Kahve Fincani Un
40 gr Yas Maya
2 Çay Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Tozseker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kremasi (Hazir ürün, küçük kutu)
IÇ MALZEME 750 gr Eksi Elma
2 Çorba Kasigi Limon Suyu

1/2 Su Bardagi Hindistancevizi 2 Kahve Fincani Kiyilmis Samfistigi 40 gr Zencefil
AYRICA
Bir Miktar Un
Kabi Yaglamak Için Yag
50 gr Seftali Jölesi
Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Unu bir kaseye alip ortasini çukurlastirin. Mayayi ufalayip yarim çay bardagi süt ve 1 çorba kasigi sekerle çukura koyun, bir miktar unla karistirin. Üzerini kapatip 30 dakika sicak ortamda bekletin. Bekleme süresinin sonunda, kalan hamur malzemelerini de ilave edip yogurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Zencefili bir bardak suyla kaynatip suyunu saklayin. Sonra küçük küpler halinde dograyin. Elmalari soyup rendenin iri tarafi ile rendeleyin. Kararmamasi için üzerine hemen limon suyu gezdirin. Bir kasede rendelenmis elmalari hindistancevizi ve kiyilmis findikla karistirin. Zencefilin içinde pistigi sudan 2 çorba kasigi kadar alip zencefille birlikte elmali karisima ilave edin.

Hamuru bir kez daha yogurup unlanmis düz bir zeminde yarim cm kalinliginda, dikdörtgen seklinde açin. Üzerine iç malzemeyi yayin ve uzun kenarindan rulo seklinde sarin. Ruloyu 10 dilim çikacak sekilde kesin. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalibini yaglayin. Rulolari kesim yerleri üste gelecek sekilde kaliba yerlestirin. Önceden isitilmis firinda 40 dakika kadar pisirin.
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayip flrindan çikan pastanin üzerine sürün. Sogumasini bekleyip, kaliptan çikarin. Servis yapmadan önce üzerine pudrasekeri serpin. Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçin veya çubuk tarçin da kullanabilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tiramisu - Yemek Tarifi

Tiramisu - Yemek Tarifi
Mutfak: Italya
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 Çorba Kasigi Nescafe

2 Çorba Kasigi Su
2 Çorba Kasigi Tozseker
1 Hazir kakaolu Kek
1 Çay Fincani Sicak Su
KREMA MALZEMESI 1 Litre Süt 1 Yumurta
3 Kahve Fincani Tozseker
3 Kahve Fincani Un
1 Paket Labne Peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Bir Fincanin içinde nescafe, sicak su ve sekeri karistirin. Hazir keki enlemesine iki parçaya ayirin. Hazirladiginiz nescafeli karisimla kekin iki parçasini da islatin.
Süt, seker, un ve yumurtayi karistirin. Koyulasincaya kadar karistirarak pisirin. Altini kapattiktan sonra labne peynirini ekleyin ve telle çirparak pütürsüz olmasini saglayin.

Hazirladiginiz kremanin yarisini ilikken, kek parçalarindan birinin üzerine sürün. Kekin diger yarisini üzerine kapatip kalan kremayi sürün. Kahve ile süsleyerek sogumasi için bekletin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tahinli Profiterol - Yemek Tarifi

Tahinli Profiterol - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
Ekmek için malzeme:
10 gr su
50 gr margarin
75 gr un
5 yumurta

Sosun malzemesi: 100 gr tahin
YAPILIŞ TARİFİ
Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun. Un, yumurta
ve margarini karistirin. Bir miktar kaynatip atesten alin.
Bir santi torbasiyla, yaglanmis tepsiye ceviz büyüklügünde sikip firinda 20
dakika pisirin. Pisirmis oldugunuz profiterol hamuruna krem santiyi
torbayla sıkın.
Ayri bir kapta tahin ve pekmezi karistirip sos haline getirin. Koyu olursa
suyla açabilirsiniz.
Yaptiginiz sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Süpriz Tart - Yemek Tarifi

Süpriz Tart - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
500 gr milföy hamuru 1 çay bardagi iri çekilmis badem 1 çay bardagi portakal sekerlemesi 1 çay bardagi incir sekerlemesi Yarim çay bardagi kuru üzüm ceviz, findik
YAPILIŞ TARİFİ

Ceviz, findik, badem, portakal sekerlemesi, incir sekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karistirin.
Milföy hamurunu 1 cm kalinliginda dikdörtgen seklinde açin. Çatalla delikler açip hazirladiginiz harci hamurun üzerine yayin.
Hamuru rulo seklinde sarin.
Yaglanmis firin tepsisine yerlestirip 160 derece isitilmis firinda 25 dakika pisirin. llik olarak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Süpermen Profiterol - Yemek Tarifi

Süpermen Profiterol - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
KREM PATISSERI IÇIN
5 Su Bardagi Süt
1.5 Su Bardagi Toz Seker
2 Kahve Fincani Un 1 Kahve Fincani Nisasta
3 Yumurta
1 Paket Vanilya
ÇIKOLATA SOSU IÇIN Çig Krema
2 Paket
Çikolata

YAPILIŞ TARİFİ
PATISSERININ HAZIRLANISI
Sütü bir tencerede kaynatin. Çukur bir kapta yumurtalari ve toz sekeri çirparak kabartin. Vanilya ekleyerek tekrar çirpin. Kaynamis 1 bardak sütü, unu ve nisastayi ilave ederek yeniden çirpin.
Geri kalan sütü karisima ilave edin. Karisimi bir kaba bosaltin. Atesin üzerine 2/3 si su dolu bir tencere koyup kabinizi üzerine oturtun. Karisiminiz agirlasincaya kadar pisirin.
Ocaktan aldiginiz kremaya 3 çorba kasigi margarin koyarak mikserle karistirin.
ÇIKOLATA SOSUNUN HAZIRLANISI
Çig kremayi bir tencereye koyun. Ocakta kaynadiktan sonra çikolatalari
içine atarak eritin. Kivama gelince altini kapatin. Sogumasi için bir kenara
ayirin.
PROFITEROLÜN HAZIRLANISI

Soguyan krem pafisseriyi bir tabaga alin. Süpermen sekli vererek üzerine çikolata sosu dökün. Badem ezmesiyle Süpermen armasi, eldiven ve ayakkabi sekilleri hazirlayarak gida boyasina batirin. Profiterolü bunlarla süsleyerek sogutun ve çocugunuza servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Seftalili Pay - Yemek Tarifi

Seftalili Pay - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
3 seftali
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardagi un
YAPILIŞ TARİFİ
Seftalilerin kabuklarini soyup dilimleyin. Yumurta, un, vanilya, kabartma tozu ve sekeri karistirarak kek hamurunu hazirlayin.
Kek kalibini yaglayip seftali dilimlerini dizin. Kek hamurunu üzerine döküp önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 40 dakika pisirin. Servis tabagina alip dilimeyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Tartlar - Yemek Tarifi

Sebzeli Tartlar - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
300 gr Kekun
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
150 gr Tereyagi
1 Su Bardagi Soguk Su
Çirpilmis 1 Yumurta Sarisi, Tuz
Krema için
3 Yumurta
1 Su Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz, Karabiber

Sebzeli harç için 1 Küp Dogranmis Kabak 1 Küp Dogranmis Havuç 1 Küp Dogranmis Patiican 1 Rendelenmis Sogan
1 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi 1 Dis Dövülmüs Sarmisak
YAPILIŞ TARİFİ
Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyagi, 1 kahve fincani soguk su ve çirpilmis yumurta sarisini ekleyip yogurun. 5 dakika buzdolabinda dinlendirin. 12 esit parçaya bölün. Küçük tartölet kaliplarini yaglayip hamurlari yerlestirin. Ortasina hafifçe bastirip kenarlarini düzeltin. Krema malzemelerini iyice karistirip kremayi hazirlayin. Sebzeli harci hazirlamak üzere sebzeleri tereyagi veya zeytinyagi karisiminda yumusayana kadar soteleyin.
Kaliplardaki hamurlarin içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatin.
Önceden isitilmis firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin. Firindan alip 10 dakika dinlendirin. Kaliplardan çikarip hazirladiginiz yesil salata esliginde servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sapka Pasta - Yemek Tarifi

Sapka Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Pandispanyasi için : 5 adet yumurta 4 fincan seker

5 fincan un
Yarim çay bardagi limon suyu
Yarim çay bardagi su
1 paket kabartma tozu
Krema için :
4 çorba kasigi margarin
3 çorba kasigi un
1 paket kakao
1,5 su bardagi seker
3 su bardagi süt
Yarim paket seftali jolesi
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz (kremanin üzerine serpmek için)
Üstü için :
2 paket krem santi
1,5 su bardagi süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi süt
Islatmak için :

YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyanin hazirlanisi :
Bir kapta yumurta ve sekeri iyice çirpin. Içerisine limon suyu ve su ilave
edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin. Yagladiginiz 30 ve 15
santimetre çaplarindaki iki kaliba malzemeyi dökün. 170 derecede isitilmis
firinda 35-40 dakika pisirin.
Firindan alarak ilininca kaliplardan çikarin. Hazirlamis oldugunuz
pandispanyayi ikiye kesin. Alt katini servis tabagina koyarak süt ile islatin.
Üzerine krema sürerek iri dövülmüs ceviz serpin. Üzerine ikinci parçayi
koyup sütle islatin. Üzerine tekrar krema sürün. Küçük pandispanyayi ikiye
kesin.
Bir katini büyük pandispanyanin üstüne biraz kenara dogru yerlestirin.
Üzerini sütle islatip krema sürerek ceviz serpin. Küçük pandispanyanin
ikinci parçasini krema sürdügünüz birinci parçanin üzerine koyun. Sütle
islatip krema sürün. Küçük pandispanyanin üzerine, büyük pandispanyanin
üzeri ve kenarina krem santi sürün.
Çikolatayi bir çorba kasigi süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük
pandispanyanin üzerine dökün. Çikolata donunca küçük pandispanyanin
üzerine krem santi sürün. Kalan çikolatayi pandispanyanin üzerine
dökerek kenarlarindan süzülmesini saglayin. Krem santinin kalan kismini
sikma torbasina doldurun.
Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanin alt ve üst kenarina çepe
çevre sikin. Alt kenarina krem santi ile kurdele yapin. Kurdelenin üstüne
bütün bir ceviz yerlestirin. Servis tabagina alarak servise sunun.

Kremanin hazirlanisi:
Bir kapta margarini eritin. Içerisine un ilave ederek kavurun. Üzerine kakao, seker ilave edin. 3 su bardagi sütü azar azar ekleyerek pisirin. Yarim paket seftali jolesini üzerindeki tarife göre hazirlayin. llinmis kremaya ilave edip mikserle karistirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Rulo Pasta - Yemek Tarifi

Rulo Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk
MALZEMELER
RULONLUN MALZEMESI
6 Yumurta
1 Su Bardagi Un
8 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
KREMANIN MALZEMESI 3 Muz
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Su Bardagi Krem Patisserie (Pasta kremasi)
1 Su Bardagi Krem Santi
YAPILIŞ TARİFİ
RULONUN HAZIRLANISI
Seker ve yumurtalari çukur bir kap içerisinde mikserle iyice çirpin.
Karisima un ve kabartma tozunu ilave ederek karistirin.
Bir tepsinin içerisini yagli kagit ile kaplayin. Karisimi tepsiye dökün ve
düzgünce yayin. 220 derece isitilmis firinda 10 dakika pisirin.
KREMANIN HAZIRLANISI

Krem santi ile krem patis-serie’yi karistirin. Hazirladiginiz karisimi
sogumus kekin üzerine düzgünce yayin.
Kekin ortasina muzlari dizin ve pastayi rulo seklinde katlayin. Pastayi
normal ebatlarda keserek üzerini pudra sekeri ve muz dilimleri ile
süsleyin.
1 dilim pandispanyayi 18 cm. çapindaki bir pasta çemberine koyun.
Pandispanyanin üzerini krem patisserie ile kaplayin ve 2.ci pandispanyayi
üzerine kapatin.
Pandispanyanin üzerini krema ile kaplayin. 4 muzu ikiser parçaya bölerek
pandispanyanin üzerine düzgünce dizin.
Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzlarin üzerine dökün. Pastayi
buzdolabinda dondurduktan sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Profiterol - Yemek Tarifi

Profiterol - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa

Süre: 40-60dk
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESI
2/3 su bardagi un
6 çorba kasigi margarin
2/3 bardak su
1/2 çorba kasigi toz seker
3 yumurta
ÇIKOLATALI SOS IÇIN 1 su bardagi seker 3 çorba kasigi kakao 1/2 bardak su 3 çorba kasigi margarin
KREMA MALZEMESI
1 su bardagi süt 6 çorba kasigi toz seker 3 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi 2 yumurta sarisi 1 çay kasigi vanilya 1 paket krem santi

YAPILIŞ TARİFİ
HAMURUN HAZIRLANISI
Erimis margarinin içerisine su ve toz sekeri katarak bir tasim kaynatin. Bu
karisimin içine un atarak iyice karistirin, 5 - 6 dakika kadar pisirmeye
devam ederek hamurunuzu hazirlayin.
Kabi atesten alarak 3 yumurtayi içine kirin, iyice karistirarak yumurtalari
hamura yedirin.
Elde ettiginiz hamuru bir sikma torbasina koyarak kuru bir firin tepsisine
ikiser parmak ara ile küçük yuvarlak hamurlar sikin.
Tepsiyi kizgin firina vererek hamurlar kabarip, üzerleri pembelesinceye
kadar asagi yukari 30 dakika kadar pisirin. Firindan aldiginiz hamurlari 10
dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurlari kirmadan biçakla tepsiden
çikarin. Sicakken enli kisimlarini kapak seklinde kesin. Hamurlari bir
kenara ayirin.
KREMANIN HAZIRLANISI
Bir tencereye yumurta sarilarini, sekeri ve vanilyayi koyarak iyice karistirin. Kaynar sütü azar azar ilave ederek karistirmaya devam edin. Tencereyi ocagin üzerine koyun unu ilave ederek krema kivamini alana

kadar karistirarak kaynatin. Son olarak tereyagini ekleyerek yeniden
karistirin.
ÇIKOLATA SOSU
Bir kaba kakao ve seker koyarak iyice harmanlayin. Kakaolu sekere azar azar su ya da sütü kattiktan sonra kabi atese koyun. Karisim boza kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin.
Sos koyulasinca kabi atesten alarak margarini katin, karistirarak sosa yedirin.
Hazirladiginiz agzi açik hamurlarin içine kremalar doldurarak kapaklarini kapatin. Kremali hamurlari bir servis tabagina dizin. Üzerlerine çikolata sosu dökün, hazirladiginiz krem santiyle sosun üzerini de süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Prens Pastasi - Yemek Tarifi

Prens Pastasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1,5 çay bardagi badem tozu 125 gram margarin (eritilmis) 4 adet yumurta (beyazini ayirin) 1,5 çay kasigi kabartma tozu 1,5 çay bardagi un 1,5 çay bardagi seker
1 çay bar-dagi çikolata (rendelenmis)
2 yemek kasigi kakao 2,5 yemek kasigi süt

Içi için:
2 poset krem santi
Yeteri kadar süt
Yeteri kadar kiyilmis çikola
Yeteri kadar antep fistigi
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kapta eritilmis margarin, seker ve yumurta sarisi ile çirpin. Içerisine
badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip
karistirarak hamur yapin.
Yumurta beyazini kar haline getirinceye kadar mikserde çirpin. Kar haline
getirdiginiz yumurta beyazini yapmis oldugunuz hamura kasikla karistirin.
Yaglanmis firin tepsisine bosaltin.
170 derece firinda pisirip sogutun. Kenarlarindan 1,5-2 santim kadar
birakip alt kisimlarini da kasikla çikartin. Firinda parçalari 10 dakika
kurutun. Krem santiyi sütle çirparak pastanin orta kismina kat kat koyun.
Bir santi, bir kurutulmus kek parçalari ve aralarina çikolata, fistik içi koyun
. Üzerine kakao serperek servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Portakal Soslu Puf - Yemek Tarifi

Portakal Soslu Puf - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
100 gr Kuru Kayisi
2,5 Su Bardagi Portakal Suyu
2 Çorba Kasigi Margarin
2 Kahve Fincani Pudra Sekeri
1 Kahve Fincani Un
1 Yumurta
1 Çorba Kasigi Margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 derece isitin. Kayisilari dograyip 1 çorba kasigini ayirin. Kalanini portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pisirip blenderden geçirin. Margarin, seker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karisim halini alana dek 2-3 dakika kadar karistirin. Yaglanmis 4 puding kalibina esit miktarlarda paylastirip önceden isitilmis firina vererek 20 dakika kadar pisirin. Puding kaliplarini ters çevirerek pisen yumusak kekleri düz servis tabaklarina alin.

Hazirladiginiz kayisili portakal sosunu isitip kaliplardan çikardiginiz sünger görünümlü yumusak keklerin üzerine dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patatesli Cevizli Pasta - Yemek Tarifi

Patatesli Cevizli Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardagi Tozseker
5 Yumurta
1 Çay Bardagi Irmik
200 gr Çekilmis Ceviz

1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi 1/2 lt Süt
2 Poset Krem Santi
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kasigi Tarçin
4 Yemek Kasigi Elma Püresi
4 Yemek Kasigi Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri yikayip kabuklariyla haslayin. Soguduktan sonra kabuklarini
teinizleyip ince rendeleyin.
Margarini eriterek sekerle birlikte köpürünceye kadar çirpin. Yumurtalari
teker teker ilave edin. Irmik, çekilmis ceviz, kabartma tozu ve rendelenmis
patatesleri ilave ederek karistirin. Hazirladiginiz hamuru yaglanmis
unlanmis kaliba dökerek 180 derece isitilmis firinda pisirin. Biraz
soguduktan sonra kaliptan çikarin.
Elma püresini hazirlamak için, bir elmayi rendeleyip kendi suyu ile hafifçe
pisirin. Krem Santiyi sütle çirpin. Tarçin, elma püresi, vanilya ile
karistirdiktan sonra sogumus kekin üzerine sürün. Soguk servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Muzlu Tart - Yemek Tarifi

Muzlu Tart - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
Hamurun Malzemesi
1.5 Su Bardagi Un
1/2 Su Bardagi Pudra Sekeri
7 Çorba Kasigi Tereyagi
1/3 Su Bardagi Toz Badem
1 Yumurtanin Aki
Kremanin Malzemesi
2 Su Bardagi Krem Patisserie
1 Su Bardagi Krem Santi
3 Muz
2 Çorba Kasigi Kayisi Marmeladi
YAPILIŞ TARİFİ

Un, pudra sekeri, tereyagi. toz badem ve yumurta akini karistirarak hamur haline getirin.
Hazirladiginiz hamuru kaliba yerlestirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
Krem santi ile krem patisserie’yi karistirin ve soguyan tart hamurunun üzerine yayin. Tarti muz dilimleri ve kayisi marmeladi ile süsleyin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Muzlu Kolay Pasta - Yemek Tarifi

Muzlu Kolay Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 10-20dk
MALZEMELER
1 Yuvarlak Hazir Pandispanya (2 Dilim) 2.5 Su Bardagi Süt Kremasi 5 Çorba Kasigi Visne Suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Muzlari soyup dilimleyin. Süt kremasini derin bir kaseye alip katilasincaya
kadar çirpin. Visne suyunu ekleyip tekrar çirpin.
Pandispanyayi yuvarlak bir kaliba alin. Visneli kremanin üçte birini
pandispanyanin arasina, kalanini da üzerine sürün. Muz dilimlerini hafifçe
üst üste gelecek sekilde pastanin üzerine dizin.
Esmer sekeri tavada eritip karamela haline getirin. Karamelayi çorba
kasigiyle pastanin üzerine gezdirerek akitin. Dilimleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Muzlu Kalp Pastasi - Yemek Tarifi

Muzlu Kalp Pastasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
Pandispanya için: 8 Yumurta Aki, 8 Yumurta Sarisi 120 gr Toz Seker 180 gr Un
KREMA IÇIN:
1 Yumurta
75 gr Tozseker
1 Çay Kasigi Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin

5 Muz
YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyayi hazirlamak için; yumurta aklarina tozsekeri ilave edip iyice koyulasincaya kadar mikserle çirpin. Ayri bir kapta yumurta sarilarini çirpma teli veya bir çatal ile çirpin. Karistirmaya devam ederek yumurta aklarina ilave edin. Iyice yedirene kadar karistirin. Unu ilave edip kevgirle yavas yavas karistirin. Karisimin sulanmamasina dikkat edin. Yagli kagit üzerine ayni büyüklükte 3 adet kalp sekli çizip bir firin tepsisine yerlestirin. Sikma torbasinin ucuna 1 cm çapinda düz bir uç takin ve hazirladiginiz hamuru torbaya doldurun. Yagli kagitlara çizdiginiz kalp sekillerinin içine hamuru sikin. Önceden isitilmis 180-200 dereceye ayarli firinda pisirin.
Kremayi hazirlamak için yumurta, tozseker ve vanilyayi bir tencereye alip benmari usulü isitarak un ilave edip karistirin. Bu arada sütü kaynatin ve yavas yavas unlu karisima ilave ederek orta ateste 1-2 dakika pisirin. Kremayi sogumasi için bir tepsiye bosaltin. Soguduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düsük hizda 1-2 dakika çirpin. Kalp seklindeki pandispanyalarin birini düz bir tepsiye yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kremayi sürün. Muzlari ince ince dilimleyip kremanin üzerine yerlestirin. Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin ve muzlarin üzerine sürün. Ikinci pandispanya dilimini kapatip ayni islemi tekrarlayin. En üste üçüncü dilimi kapatin ve 1 saat buzdolabinda bekletin.

Turtayi buzdolabindan çikarip üzerini ve yan kisimlarini krem santi ile kaplayin. Dilediginiz gibi süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Muzlu Jöleli Pasta - Yemek Tarifi

Muzlu Jöleli Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 Dilim Siyah Pandispanya 1.5 Su Bardagi Krem Patisserie 4 Muz 1 Paket Toz Jöle
YAPILIŞ TARİFİ
1 dilim pandispanyayi 18 cm. çapindaki bir pasta çemberine koyun. Pandispanyanin üzerini krem patisserie ile kaplayin ve 2.ci pandispanyayi üzerine kapatin.
Pandispanyanin üzerini krema ile kaplayin. 4 muzu ikiser parçaya bölerek pandispanyanin üzerine düzgünce dizin.

Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzlarin üzerine dökün. Pastayi buzdolabinda dondurduktan sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Malta Köskü - Yemek Tarifi

Malta Köskü - Yemek Tarifi
Mutfak: Italya
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
10 Malta Erigi

1 kg Süt
1 Su Bardagi Irmik
1 Su Bardagi Tozseker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardagi Süt
1 Su Bardagi Su
1.5 Çorba Kasigi Misir Nisastasi
1.5 Çorba Kasigi Kakao
YAPILIŞ TARİFİ
Cam kaseye erikleri yerlestirin. Baska bir kapta süt, irmik, seker, vanilya
ve margarini çirpip, kisik ateste koyulasana kadar pisirin.
Pisirdiginiz karisimin yarisini eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri
yerlestirip kalan sütlü karisimi bisküvilerin üzerine dökün. Pastayi bir gece
buzdolabinda bekletin.
Sos malzemesi için su ile niastayi eritin. Kakao ve süt ilave edip
koyulasincaya kadar pisirin. Sos ilininca pastanin üzerine gezdirip servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Limonlu Pasta - Yemek Tarifi

Limonlu Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
500 gr Sari Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardagi Seker

150 gr Tuzsuz Iç Findik
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatli Kasigi Kabartma Tozu
50 gr Nisasta (6 silme yemek kasigi)
Tuz
Kalip Için Yag ve Un
Üstü için:
100 gr Kayisi Marmeladi
1 Adet Limon
200 gr Pudra Sekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyun, tuzlamadan haslayin. Süzün, ezin, sogumaya birakin. 26 cm. çapindaki kelepçeli yuvarlak bir kalibin sadece tabanini hafif yaglayip un serpistirin. Firini 180 C isitin.
Limonlarin kabugunu ince ince rendeleyip sularini sikin. Findiklari un gibi olana kadar ögütün. Sekerin yarisini findik ve limon kabugu rendesi ile güzelce yogurun. Yavas yavas limon suyunu ilave edin. Yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayirin. Kabartma tozu ve nisastayi eleyip karistin. Patatesleri findikli malzemeye katin. Yumurta sarilarini birer birer ekleyip mikserin hamur yogurma ucu ile karistirin. Yumurta akini kalan seker ve bir tutam tuz ile biçakla kesilecek kadar katilasana dek çirpin. Çirpmadan

diger malzemelere katin, nisasta karisimini da ilave edip bir spatula yardimi ile hepsini harman edin.
Hamuru kelepçeli kaliba bosaltin. Firinin alttan 2. rafinda 40-45 dakika pisirin. Kalipta birlikte ters çevirip bir izgara üzerine koyun, kalibin içinde sogumaya birakin.
Pastanin üstü için kayisi marmeladini el blendiri ile iyice ezin. 1 yemek kasigi su ile 1-2 dakika kaynatin. Keki kaliptan çikarin. Üstüne sicak kayisi marmeladini sürün. Limonun kabugunun birazini ince ince kesin, kalan kabugunu ince rendeleyin. Limonu sikin. Pudra sekerini limon kabugu rendesi, 2 yemek kasigi limon suyu ve sivi haldeki yumurta aki ile karistirin, ben-maride hafif isitin. Pastayi yagli kagit üzerine koyup sicak limonlu cilayi üzerine dökün. Incecik limon seritlerini serpistirip sertlesmesi için 20 dakika bekletin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Krem Peynirli Yas Pasta - Yemek Tarifi

Krem Peynirli Yas Pasta - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Pandispanya için :
3 adet yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kasigi su
Kremanin malzemesi : 3 yaprak jelatin 1 kutu krem peyniri
1 kahve fincani toz seker
2 adet yumurta
1 paketten hazirlanmis krem santi 1 limon kabugu rendesi
YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyanin hazirlanisi:

Oda isisinda bekletilmis yumurtalari sekerle beraber koyu yogurt kivaminda çirpin. Içine vanilya ve kabartma tozu eklenmis un ilave edip karistirin. Yaglanmis unlanmis kaliba dökün. 170 derece sicakliktaki firinda pisirin. Arzu ettiginiz meyve suyu ve nescafe (sekerli) ile islatin. Üzerine krema dökün. Arzu ettiginiz sekilde süsleyerek servise sunun.
Kremanin hazirlanisi:
Jelatinleri islatin. Suyunu süzdürüp içine limon suyu ekleyerek ateste eriyene kadar karistirin, sonra atesten alin. Ayri bir kapte krem peynir, yumurta sarilari ve toz sekeri beraberce çirpin. Kar haline getirdiginiz yumurta aklarini, eritilmis jelatinleri ve krem santiyi de ilave ederek hepsini birbirine iyice karistirin. Daha sonra bu karisimi pandispanyanin üzerine dökün. Buzdolabinda bekletin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kizarmis Pasta - Yemek Tarifi

Kizarmis Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardagi un
Yarim tatli kasigi tuz
Yarim tatli kasigi tarçin
2 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi limon suyu
7 yemek kasigi maden suyu
Kizartmak için yeteri kadar sivi yag
Kremasi için :
3 adet yumurta
Yarim su bardagi toz seker

2,5 yemek kasigi un (silme) 1 su bardagi süt
YAPILIŞ TARİFİ
Unun ortasini açin. Tuz, tarçin, pudra sekeri ile karistirin. Sivi yag, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yogurun. Humuru 1,5-2 saat oda sicakliginda dinlendirin. Hamuru iki esit parçaya ayirin. Unlanmis tezgaha kalinca açin. Ortadan ikiye katlayip tekrar açin. Bu islemi 3-4 kez tekrarlayin.
Hamuru unlanmis bir oklava ile çok ince açin. 10 cm çapinda yuvarlaklar kesin. Yagi isitip elde ettiginiz hamur parçalarini bu yagda kizartin. Kremayi hazirlamak için yumurta sarisini sekerin yarisi ile mikserde çirpin. Mayonez kivaminda açik sari bir karisim elde edince un ilave edin. Sütü kalan seker ile kaynatin. Kaynamis sekerli sütün yarisini yumurta sarisina ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birlestirin. Kisik ateste kaynama derecesine getirip 2 dakika pisirin.
Vanilyayi ekleyip atesten alin. Sogurken üzeri kabuk tutmamasi için pudra sekeri serpin. Kizarmis hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kestaneli Kalp Pastasi - Yemek Tarifi

Kestaneli Kalp Pastasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
20 Kestane Sekeri
200 gr Çirpilmis Kremsanti
1 Hazir Kalp Seklinde Pandispanya

50 gr Sekerli Surup (az konyak katilabilir) 30 gr Çekilmis Fistik veya Findik
Kremabör için:
200 gr Tozseker
5 Yumurta Sarisi
1/2 Paket Sekerli Vanilya
250 gr Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Kremabörü hazirlamak için; tozseker, yumurta sarilari ve vanilyayi mikserle çirpin. Sütü kaynatin ve karisima azar azar ekleyin. 3-4 dakika daha karistirin. Ilininca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karistirin.
Kestane sekerlerinin yarisini ezerek püre haline getirin, diger yarisini küçük küçük dograyin. Kestane püresini hazirladiginiz kremaböre ekleyip iyice karistirin.
Pandispanyayi enine üçe bölün. Ilk kati düz bir tepsiye yerlestirip sekerli surupla hafifçe islatin. Üzerine hazirladiginiz kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük dogranmis kestane parçalarini yerlestirin. Kremsantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatin. Ayni islemi tekrar edip en üste son pandispanyayi yerlestitin. Sekerli surupla hafifçe islatip buzdolabinda bir saat kadar bekletin.

Pastayi buzdolabindan çikarin. Kalan kestaneli krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayip temiz bir tarakla sekillendirin. Pastanin üzerini kestane sekeri ve fistik ile süsleyip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kayisli Pasta - Yemek Tarifi

Kayisli Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Kek Malzemesi
14 yumurta
1/2 kg toz seker
1/2 kg un
Krema Malzemesi
15 Yumurta
500 gr kayisi püresi
1/2 kg toz seker

YAPILIŞ TARİFİ
Yumurta ve toz sekeri çirpin. Önceden çirpmis oldugunuz santiye ilave
edin. Bu karisima kayisi püresini ekleyerek karistirin. Hazirladiginiz
kremayi dinlenmeye birakin.
Turtada kullanilacak 14 yumurtanin toz seker ile mikserde iyice çirpin.
Yumurta sarilarini ve unu ekleyerek karistirin. Hazirladiginiz hamuru
büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pisirin. Daha sonra firin
kabina alip kizarincaya kadar firinda pisirin.
Hazirladiginiz keki ortadan ikiye bölüp krema sürün. Kekin tamamini
krema ile kaplayin. Dilerseniz arasina çilek de dizebilirsiniz. Pastayi
buzdolabinda dinlendirip dilediginiz sekilde keserek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kayisili Agaç Pasta - Yemek Tarifi

Kayisili Agaç Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Kek Malzemesi
1.5 Su Bardagi Pudra Sekeri
200 gr Tereyagi
2 Portakal Kabugu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi 200 gr Kayisi Püresi 3.5 Çay Bardagi Seker 10 Yumurta Sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Çukur bir kapta pudra sekeri, yumusamis tereyagi ve portakal kabugu rendesini mikserle iyice karistirin. Karisima çirpilmis yumurtalari ekleyip yeniden karistirin.
Karisimdan aldiginiz parçalari tavada ince plakalar halinde kizartin. Keke benzeyen kizarmis hamurlari bir gün süreyle buzdolabinda bekletin.

Kayisiyi püre haline getirip kaynatin. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarisi ve toz seker karisimini yedirin. Çirpilmis santiye kayisi püreli sosu ekleyip iyice karistirin, buzdolabinda bir süre dinlendirin. Hazirlamis oldugunuz keklere agaç gövdesi gibi sekil vererek ortasina kremayi dökün. Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Pastayi dilediginiz istediginiz sekilde kesip, süsleyerek servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Karakiz Tatlisi - Yemek Tarifi

Karakiz Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Hamur Için:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.5 Su Badragi Toz Seker
1.5 Su Bardagi Un
2 Çorba Kasigi Kakao

1 Paket Kabartma Tozu Serbet Için:
2 Su Bardagi Su

1 Su Bardagi Toz Seker Krema Için:
2 Çorba Kasigi Un 2 Çorba Kasigi Pirinç Unu 4 Su Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak keki hazirlayin.Margarin,yumurta,toz seker,un,kakao ve
kabartma tozunu iyice çirpin.Yaglanmis kaliba dökün.Önceden isitilmis 170
derecelik firinda kizarana dek pisirin.
Serbeti hazirlayin.1 su bardagi sekerle,2 su bardagi suyu
kaynatin.Soguduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabina alin.
Kremayi hazirlayin.Bunun için un,pirinç unu,toz seker ve sütü tencereye
alin.Karistirarak pisirip,soguk kekin üzerine gezdirin.
Buzdolabinda 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüs findik,fistik yada
meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kakaolu Çilekli Profiterol - Yemek Tarifi

Kakaolu Çilekli Profiterol - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Hamur için:
125 gr. margarin
2 su bardagi su
2 tatli kasigi toz seker
1/2 çay kasigi tuz

2 su bardagi un
2 çorba kasigi kakao 4 adet yumurta Krema için: 1 adet yumurta 1 su bardagi toz seker
3 çorba kasigi un 1/2 limon 1,5 su bardagi süt 50gr. margarin 1/2 paket vanilya
YAPILIŞ TARİFİ
Su, margarin, seker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatin. Elenmis unu ve kakaoyu ilave edin. Kisik ateste, tahta bir kasikla sürekli karistirarak pisirin. Tencerenin ortasinda bir hamur topu halini alinca atesten alip, ilinmaya birakin.
Hamuru krema sikacagi ya da bir posete doldurup, yaglanmis tepsiye ceviz büyüklügünde toplar sikin. 180 derece isitilmis firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin. Soguduktan sonra enine ortadan ikiye kesin. Kremayi hazirlamak için, 250 gr. çilegi ayiklayip bir süzgeçte ezerek süzün.

Yumurta, seker, un ve rendelenmis limon kabugunu 2 çorba kasigi süt ile
ezin. Kalar sütü kaynattiktan sonra yavas yavas bu karisimin üzerine
dökün. Karistirarak 5 dakika pisirin. Süzdügünüz çilegi, margarini ve
vanilyayi ekleyerek 2 dakika daha pisirmeye devam edin. Altini kapatip,
sogumaya birakin.
Kalan çilekleri temizleyip enine dograyin.
Ikiye böldügünüz toplarin alt bölümüne hazirladiginiz kremadan koyun,
üzerine dogranmis çilekleri yerlestirin. Kapak kismini üzerine kapatip,
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Iki Renkli Pasta - Yemek Tarifi

Iki Renkli Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 paket kakaolu bisküvi 1 paket kepekli bisküvi 1 paket kakaolu puding 2,5 su bardagi süt 1 yemek kasigi margarin

YAPILIŞ TARİFİ
Pudingi süt ile koyulasana kadar pisirin. Ocaktan alip margarini ilave edin.
Karistirarak margarini iyice yedirin.
Uzun bir servis tabagina her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu
bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayi üzerine sürün. Üzerini muz
dilimleri ile süsleyin.
2 saat dolapta dondurun. Keserken ilk dilimi verev olarak kesin. Iki renkli
pastayi dilimleyerek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Havuçlu Pasta - Yemek Tarifi

Havuçlu Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 kilo havuç
1 bardak seker
1 bardak su
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardagi dövülmüs ceviz
1 paket vanilya
1 paket kakaolu puding
50 gr margarin

YAPILIŞ TARİFİ
Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Seker ve su ilave
ederek orta ateste suyunu çekene kadar pisirin. Ocaktan alarak içine
margarin koyup sicakligiyla eritip iyice karistirin.
Bisküvileri kirarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur
bir kaseye bastirip, buzdolabina koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan
alin ve servis tabagina çikarin.
Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz sogutup tatlinin
üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar dolapta
bekletin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Havuçlu Elma Turtasi - Yemek Tarifi

Havuçlu Elma Turtasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 40-60dk
MALZEMELER
200 gr Havuç 600 gr Eksi Elma
3 Çorba Kasigi Limon Suyu
4 Yumurta

2 Kahve Fincani Margarin
6 Çorba Kasigi Tozseker
100 gr Misir Unu
5 Kahve Fincani Kiyilmis Badem
1/2 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
AYRICA
Kalibi Yaglamak Için Yag 50 gr Kayisi Reçeli Pudra Sekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Havuçlari temizleyip rendenin ince tarafi ile rendeleyin. Elmalari soyup 100
gr kadarini rendeleyerek havuçlara ekleyin.
Kalan elmalarin çekirdeklerini çikarip dilimleyin ve hemen üzerine limon
suyu dökün.
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Yumurtalarin aklari ile
sarilarini birbirinden ayirin. Sarilari 3 çorba kasigi tozseker ve margarinle
çirpin. Yumurta aklarini köpük halini alincaya kadar çirpin ve bu arada
yavasça kalan sekeri ekleyin. Margarinli karisima un, kiyilmis badem ve
kabartma tozunu ilave edin. Ardindan havuçlu karisimi ekleyin. Son olarak
yumurta aklarini dikkatli bir sekilde hamura katin.

Yuvarlak bir kalibi yaglayip hamuru içine bosaltin. Elma dilimlerini dairesel
bir sekilde hamurun üzerine yerlestirin.
Sonra, kalibi önceden isitilmis firina sürün. 45 dakika pisirin.
Reçeli isitip firindan çikardiginiz turtanin üzerine sürün. Turtayi kaliptan
çikarip üzerine pudrasekeri serperek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Frambuazli Tart - Yemek Tarifi

Frambuazli Tart - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 Paket Pandispanya Hamuru
250 gr. Un (1+2/3 Su Bardagi)
100 gr. Toz Seker (1/2 Su Bardagi)
Tuz
150 gr. Margarin
1 Adet Yumurta Sarisi 200 gr. Süt Kremasi
2 Paket Vanilya
1 Adet Portakalin Kabugu (Rendelenmis) 500 gr. Frambuaz (Dondurulmus) Pudra Sekeri
YAPILIŞ TARİFİ

Firin tepsisini yagli kagit ile kaplayin.
Pandispanya hamurunu pakette belirtildigi sekilde hazirlayip tepsiye
dökün, 175° isitilmis firinda 10 dakika pisirin.
Unu seker, bir tutam tuz, yumurta sarisi, 1-2 yemek kasigi soguk su ile
birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiginiz yagi koyun.
Bütün malzemeyi elinizle karistirin. Hamurun kutular seklinde ayrilmasini
saglayin. Süt kremasini, vanilya ve portakal kabugu rendesi ile karistirip
yari pismis hamurun üzerine sürün.
Üstüne önce frambuazlari, sonra hazirladiginiz hamur kirintilarini serpin.
Sicak firinin üstten 2. rafinda rafinda 30 dakika daha pisirin. Sogumaya
birakip üzerine pudra sekeri serpistirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Esmer Turta - Yemek Tarifi

Esmer Turta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
20-25 adet savayer bisküvi
4 su bardagi süt 6-7 yemek kasigi un
5 yemek kasigi toz seker 1 paket vanilya 4-5 yemek kasigi kakao

Üzeri için :
Yarim paket toz çikolata sosu
1.5 su bardagi süt
Ara malzemesi:
1 çay bardagi file Antep fistigi
100 gr bitter çikolata
1 yumurta aki
Yarim fincan seker
10 damla limon
Süslemek için: Yarim fincan toz kakao
YAPILIŞ TARİFİ
Savayer bisküvileri kaliba yanlari dolduracak sekilde döseyin. Süt ile malzemeleri pisirin, mikserle çirpin. Aralara bir kat krema fistik bir kat bisküvi döseyin. Agzini streç film ile kapatin. 2 saat buzdolabinda dinlendirin.
Servis tabagina ters çevirin. Çikolata sosu pisirip üzerine gezdirin. Yumurta akini, sekeri ve limonu kar haline gelene kadar çirpin. 150 derecedeki firinda 25 dakika pisirin. Beze hamurlarini pastanin üzerine sekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Erikli Ekmek Turtasi - Yemek Tarifi

Erikli Ekmek Turtasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk

MALZEMELER
1.5 Bayat Ekmek
500 gr Kuru Erik
1 Su Bardagi Tozseker
6 Yumurta Sarisi
3 Yumurta Aki
1 Su Bardagi Margarin
1/2 Su Bardagi Elma Sirkesi
1 Çorba Kasigi Tarçin
1 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Un
1 Tutam Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yarim bayat ekmegi küçük küpler halinde dograyin. 1 ekmegi ise 1 cm
kalinliginda dilimleyin.
Erikleri yarim saat suda bekletin ve biraz yumusayinca süzün. Yarim su
bardagi tozseker ve sirkenin yarisini eriklere ekleyip orta ateste kaynatin.
5 dakika daha yüksek ateste sürekli karistirin. Erikler yumusayinca atesten
alip sogumaya birakin.
Bir çorba kasigi margarini daha sonra kullanmak üzere ayirip kalani genis
bir kaba alin. Yumurta sarilari, küp seklinde dogranmis ekmek, tarçin ve
kalan tozsekeri ilave edip tahta kasikla karistirin. Yumurta aklarini ayri bir

kasede bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çirpin ve ekmekli karisima azar azar ilave edin.
Firin kalibini 1 çorba kasigi siviyagla yaglayip 1 çorba kasigi unu serpin. Dibine ekmek dilimlerini döseyip üzerine sirke sürün. Hazirladiginiz yumurtali karisimin üçte birini üzerine dökün ve tekrar ekmek dilimi dizin. Son sirayi ekmekli karisimla tamamlayacak sekilde malzeme bitinceye kadar islemi sürdürün. Önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 40-45 dakika pisirin. Firindan alip hazirladiginiz erik tatlisini turtanin üzerine gezdirin ve 2 dakika daha sicak firinda bekletin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Elma Püreli Turta - Yemek Tarifi

Elma Püreli Turta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardagi Eritilmis Margarin
5.5 Çorba Kasigi Tozseker
4 Çay Kasigi Tarçin
1/2 Çay Bardagi Su
3 Dis Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
YAPILIŞ TARİFİ

Ekmegi çok ince ufalayin. Tavada margarini isitip ufalanmis ekmek içi, 3.5 çorba kasigi tozseker ve iki çay kasigi tarçini ilave ederek kizarincaya kadar karistirin. Hazirladiginiz karisimdan iki yemek kasigi kadarini ayirip baska bir kaba alin.
Elmalarin kabuklarini soyup çekirdekli kisimlarini çikarin ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede yarim çay bardagi su, kalan tozseker, tarçin ve karanfili karistirin. Elmalari ekleyip yumusayincaya kadar pisirin. Karanfili karisimdan alip elmalari çatalla ezerek püre haline getirin. Krem santiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatildigi sekilde hazirlayin. Yarim limonun kabugunu rendeleyip krem santiye ilave edin. Ekmekli karisimi yagli kagit serilmis firin kalibina 1 cm kalinliginda yayin. Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerlestirip kalan ekmekli karisimla üzerini kapatin. Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayin. Ayirdiginiz ekmekli karisimla pastanin üzerini süsleyin. Alüminyum folyoyla üzerini kapatip önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 30 dakika kadar pisirin. Soguduktan sonra dilimleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Elmali Sufle Turta - Yemek Tarifi

Elmali Sufle Turta - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
HAMUR IÇIN
4 Kahve Fincani Un
2 Tutam Kabartma Tozu
3 Çorba Kasigi Tozseker 1 Yumurta Aki 1,5 Çay Bardagi Margarin
IÇ MALZEME
1 kg Elma
3 Çorba Kasigi Limon Suyu
5 Çorba Kasigi Portakal Likörü
6 Yumurta
5 Çorba Kasigi Tozseker 1,5 Kahve Fincani Un

2 Tutam Kabartma Tozu
Kalibi Yaglamak Için Yag 3-4 Çorba Kasigi File Badem Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Hamur malzemelerinin tamamini karistirip yogurun. Sonra bir folyoya sarip 30 dakika soguk bir ortamda bekletin.
Hamuru düz bir zeminde açin. Yuvarlak bir kalibi yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kaliba yerlestirdiginiz hamurun birkaç yerine biçak batirip soguk bir ortamda bekletin.
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Elmalari soyup sekize bölün ve çekirdekerini çikarin. Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kasigi portakal likörü gezdirin. Yumurtalarin sarilarini aklarindan ayirip, 2 çorba kasigi sicak suyla çirpin. Aklari ise köpük halini alincaya kadar çirpin. 3-4 çorba kasigi tozseker ekleyip çirpmaya devam edin. Yumurta sarilari, un, kabartma tozu ve yumurta aklarini bir kasede dikkatlice karistirin. Karisima kalan likörü yavas yavas ekleyin.
Karisimin yarisini hamurun üzerine döküp, elmalari yerlestirin, kalanini elmalarin üzerine dökün. File bademleri turtanin üzerine serpip önceden isitilmis firinda 50 dakika kadar pisirin. Servis yapmadan önce turtanin üzerine pudra sekeri serpin.

Elmali sufle turtayi çocuklariniz için hazirlarken likör yerine portakal suyu veya degisik meyveli suruplar kullanabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Elmali Pasta - Yemek Tarifi

Elmali Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 40-60dk
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
4 su bardagi un
1 su bardagi dövülmüs findik
1 paket kabartma tozu
1 çay bardagi sivi yag
3 tane dilimlenmis elma

Tarçin
Sosunun malzemesi 2 su bardagi süt
1 kasik un
2 kasik seker
1 kasik nisasta
3 kasik kakao
YAPILIŞ TARİFİ
Önce hamur kabina yumurtalari kirip seker ilave ederek çirpin. Seker
eriyince yogurt ve yag ilave edip findik, un ve kabartma tozunu içine
koyun.
Yuvarlak kek kabini yaglayin, dilimlenen elmalari içine dizerek üzerine
tarçin serpin. Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sicak firinda 170
derecede pisirin.
Pisen hamuru 30 dakika sogutup servis tabagina ters çevirin. Üzerine sos
koyarak servise hazir hale getirin.
Sosunun hazirlanisi:
2 bardak su veya süte un, seker, kakao koyup iyice karistirarak atese
koyun ve karistirarak pisirin. Sicakken içine margarini koyup eritin. Ilik
hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine findik ve tarçin serpin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Elmali Milföy Pasta (2) - Yemek Tarifi

Elmali Milföy Pasta (2) - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre:
MALZEMELER
450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak)
1 Çorba Kasigi Pudrasekeri
100 gr Bademezmesi
600 gr Kremsanti
1 kg Elma
1 Kirmizi Elma
4 Çorba Kasigi Tozseker
1 Su Bardagi Elma Suyu

1 Portakal
1 Tarçin Çubugu 3-4 Çorba Kasigi Nisasta
2 Paket Vanllya 200 gr Bögürtlen ReçeIi Nane Yapraklari
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin. Milföy yapraklarini ikiserli olarak üst üste yerlestirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare seklinde açin. Açtiginiz hamurlardan birinin üzerine pudrasekeri serpin. Kremsantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin. Bademezmesi ile 50 gr krem santiyi karistirin. Karisimi açtiginiz diger milföy yapraklarinin üzerine sürün. Hamuru tek tek önceden isittiginiz firinda 15 dakika kadar pisirin. Hamurlardan sogumadan bir kelepçeli kalipla yuvarlak daireler çikarin.
Elmalari - kirmizi elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çikarip dilimleyin. Kirmizi elmayi da çekirdeklerini çikararak dilimleyin. Portakalin kabuklarini rendeleyip suyunu sikin. Bir tencerede seker, portakal suyu ve kabuguyla tarçini kaynatin. Kirmizi elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karisimda pisirip çikarin. Diger elma dilimlerini tencereye alip 5 dakika pisirin ve nisastayi ilave ederek karistirin. Sogumaya birakin.

Hazirladiginiz kremsantiye vanilyayi ilave edin. Bögürtlen reçelini kalan portakal suyu ile 2 dakika kaynatin.
Bademezmeli hamurlarin üzerine reçelli karisimdan sürün. Ilk hamura nisastali elmali karisimdan ve kremsantinin üçte birini sürün. Diger hamuru üzerine yerlestirip islemi tekrarlayin. Kalan hamuru en üste yerlestirip kremsanti ile kaplayin. Kirmizi elma dilimleri ve nane yapraklari ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Elmali Milföy Pasta - Yemek Tarifi

Elmali Milföy Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 40-60dk
MALZEMELER
250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kasigi Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Seker
3 Çorba Kasigi Kanyak 5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz Içi
4 Elma
1/2 Su Bardagi Süt Kremasi 50 gr Bal 3 Yumurta Sarisi
2 Çorba Kasigi Kayisi Reçeli
YAPILIŞ TARİFİ
Dondurulmus milföy hamuru kullaniyorsaniz açilmasini bekleyin. Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin. Firin tepsisini hafifçe yaglayin. Elmalarin çekirdeklerini çikarip dilimleyin. Üzerine limon suyu gezdirin. Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karistirip yogurun. Milföy hamurlarini üstüste yerlestirip 3 mm inceliginde açin. Hamurdan 14 cm çapinda yuvarlak 4 parça çikarin. Hamurlari firin tepsisine yerlestirip üzerlerine

bademezmeli karisimdan sürün. Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine
yerlestirip tarçin ve seker serpin. Firinda 15 dakika kadar pisirin.
Bir kasede süt kremasi, bal, yumurta sarisi, tarçin ve kalan kanyagi
benmari usulü karistirin. Kaseyi soguk su ile dolu bir baska kaba alip
soguyuncaya kadar karistirmaya devam edin.
Elmali pastalarin üzerine kayisi reçeli sürün. Elmali pastalari tarçinli krema
esliginde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ekler - Yemek Tarifi

Ekler - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 20-40dk

MALZEMELER
1.5 Bardak Süt 2/3 Bardak Seker 6 Çorba Kasigi Un 3 Çorba Kasigi Margarin 3 Yumurta Sarisi
1 Çay Kasigi Vanilya
2 Çorba Kasigi Kakao
YAPILIŞ TARİFİ
Eklerin hamuru protitrol hamuruyla ayni sekilde yapilir, Ekler malzemelerini kullanarak profitrol hamuru tarifiyle hamuru hazirlayin.
Ekler kremasi yine profitrol kremasiyla ayni seklide yapilmaktadir. Ekler krema malzemalarini kullanarak profiterol kramasi tarifiyle kremayi hazirlayin.
Hazirladiginiz eklerlerin üzerine çok az çikolata sosu dökerek soguduktan sonra servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak