Yemek Ara

Özel Arama

24 Nisan 2008 Perşembe

Enginarli Pilic Salatasi - Yemek Tarifi

Enginarli Piliç Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 20

MALZEMELER
6 parça Diyet Gögüs
750 ml. kaynar su
750 gr. göbek enginar (küp seklinde dogranmis)
250 ml. beyaz sarap
150 gr. mayonez
150 gr. yogurt
2 çay kasigi sarmisak (dövülmüs)
Tuz, Maydanoz veya Dereotu
4 adet bütün enginar
YAPILIŞ TARİFİ

Diyet gögüsleri ufak lokmalar halinde dograyin. Dogranmis göbek enginarlari kaynar suyun içine atip, hizli ateste yaklasik 5-7 dk. yumusayana kadar pisirin. Daha sonra enginarlari sudan çikarip hafif tuzlayin ve üzerini kapatarak sogumaya birakin. Yogurt ve dövülmüs sarmisagi çirpip mayoneze ilave edin. Piliç etleri ve enginari karistirin ve bu karisimi mayonez ile harmanlayin. Servisi haslanmis bütün enginarlarin içinde veya porsiyonluk kümeler halinde yapabilir, üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Enginarli Piliç Salatasi - Yemek Tarifi

Enginarli Piliç Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 20

MALZEMELER
6 parça Diyet Gögüs
750 ml. kaynar su
750 gr. göbek enginar (küp seklinde dogranmis)
250 ml. beyaz sarap
150 gr. mayonez
150 gr. yogurt
2 çay kasigi sarmisak (dövülmüs)
Tuz, Maydanoz veya Dereotu
4 adet bütün enginar
YAPILIŞ TARİFİ
Diyet gögüsleri ufak lokmalar halinde dograyin. Dogranmis göbek enginarlari kaynar suyun içine atip, hizli ateste yaklasik 5-7 dk. yumusayana kadar pisirin. Daha sonra enginarlari sudan çikarip hafif tuzlayin ve üzerini kapatarak sogumaya birakin. Yogurt ve dövülmüs

sarmisagi çirpip mayoneze ilave edin. Piliç etleri ve enginari karistirin ve bu karisimi mayonez ile harmanlayin. Servisi haslanmis bütün enginarlarin içinde veya porsiyonluk kümeler halinde yapabilir, üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bamyali Pilic - Yemek Tarifi

Bamyali Piliç - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 adet piliç
1/2 kg ayiklanmis bamya 4 tane domates, büyük dogranmis 3 çorba kasigi margarin 1/2 su bardagi su
2 çorba kasigi limon suyu
tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Pilici temizleyip ufak parçalara bölerek bir tecerede margarini ilave edin. Domatesleri etin üzerine yayin. Tuzunu ve biberini ilave edip 15, 20 dakika orta sicaklikta pisirin. Bamyalari da tavugun üzerine yayin. Yarim bardak su ekleyerek yumusayincaya kadar orta sicaklikta 20 dakika pisirin. Limon suyunuda ilave edin 5 dakika daha kaynatip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Piliç Sarmasi - Yemek Tarifi

Ispanakli Piliç Sarmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk

MALZEMELER
3 piliç gögsü, derisi, kemigi çikarilmis
1 piliç butu
1 kg. ispanak
1/2 bardak kasar peyniri rendesi
100 gr. tereyagi
3 sogan, ince kiyilmis
3 dis sarimsak, dövülmüs
2 çorba kasigi çam fistigi
tuz
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Piliç gögsünü ortadan ikiye ayirip parçalari iki naylon folyo parçasi arasina yerlestirin. Eti döverek yassiltin. Piliç butunun kemigini ve derisini ayirin. Ispanagi üç kez yikayip ayiklayin. Firininizi 200° C’de isitin. Ispanagin yarisini piliç butu, tuz, karabiber, kasar peyniri ile birlikte mutfak robotunda çekin. Yassilttiginiz gögüs etlerinin üzerine robotta çektiginiz harci paylastirin. Rulo seklinde sarin. (Sonra çikarmak üzere iple baglayabilir veya kürdanla tutturabilirsiniz.) Tereyaginin yarisini bir tavada kizdirin. Piliç sarmalarinin her tarafini pembelesene kadar kizartin, firin tepsisine alin. 10 dakika firinlayin. Kalan tereyagini kalin dipli bir tavada eritin. Sogan ve sarimsaklari tavanin kapagini kapatarak, arada karistirarak 5 dakika pisirin. Dolmalik fistigi ekleyin, hafif esmerlesene kadar karistirarak kavurun. Kalan ispanagi ilave edin, 10 dakika tavanin kapagini kapatmadan karistirarak kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip atesten alin. Piliç sarmayi kavurdugunuz ispanak ve kestaneli pilav ile servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Polo Tavuk But - Yemek Tarifi

Polo Tavuk But - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
4 adet tavuk budu
2 çorba kasigi tereyagi
1 adet tavuk suyu bulyon Nisasta 4 adet patates
2 çay bardagi süt Tuz, su
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk butlarinin üzerindeki deriyi çikarin. Butlari boyuna bir biçak yardimiyla kesin. Kemikleri çikarin. Tek parça halindeki butlari kizdirilmis tereyaginda kizartin. Ardindan kirdiginiz tavuk kemiklerini tereyaginda soteleyin. Tencereye aktarin. Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek kadar su koyun. Tuzunu ayarlayin. Su yariya azalana dek kaynatin. Suyu süzgeçten geçirin. Tavuk suyu bulyonu ekleyin. Eriyene dek karistirin. Yeterince nisasta ekleyin. Kisik ateste koyulasincaya dek pisirin. Patatesleri haslayin. Püre kivamina gelene dek ezin. Bir tencereye aktarin. Sütü, 1 çorba kasigi tereyagini ekleyin. Iyice karistirin. Tuz ile tatlandirin. Servis tabaginatavuk budu ve püreyi yerlestirin. Etin üzerine tavuk suyu sostan gezdirin. Sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Tavuk Köftesi - Yemek Tarifi

Sebzeli Tavuk Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 40 dk

MALZEMELER
600 gr. piliç kiymasi
1 adet sogan
2 dis sarmisak 1 adet yumurta 1 adet kabak
YAPILIŞ TARİFİ
Piliç kiymasini, ince kiyilmis sogan, sarmisak ve yumurta ile yogurun. Daha sonra, ceviz iriliginde parçalar koparip, elinizde yuvarlayin. Tencereye yeterli miktarda su alip kaynatin. Köfteleri kaynayan suya atip,
pisirin. Bu sirada havuç ve kabagi da kibrit çöpü inceliginde dograyip, tencereye alin. Tüm malzemeler pisince, un ve limonun suyunu tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli ve Soyali Piliç - Yemek Tarifi

Sebzeli ve Soyali Piliç - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 20 dk

MALZEMELER
500 gr. kemiksiz tavuk gögsü (küçük parçalar halinde dogranmis)
60 gr. (4 çorba kasigi) margarin
2 taze sogan (ayiklanip, ince dogranmis)
100 gr. mantar (islak bir bezle kurulanip, ince dogranmis)
2 adet sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenip, iri dogranmis)
100 gr. taze fasulye (kilçiklari ayiklanip, dogranmis)
2 çorba kasigi soya sosu
1 çorba kasigi süzme bal
YAPILIŞ TARİFİ
Margarini bir tavada eritin. Taze sogani, sivribiberi, mantari ve taze fasulyeyi katip, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde sik
pisirin. Soya sosunu katip, harli ateste 3-4 dakika sik sik karistirarak pisirin. Tavuk etini, beyazbiberi ve bali ilave edip 3-4 dakika daha yine sik sik karistirarak pisirin.Sebzeli ve soyali pilici önceden isitilmis tabaklara aktarin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuklu Pay - Yemek Tarifi

Tavuklu Pay - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 40 dk

MALZEMELER
Hamuru Için:
200 gr. un
1 çay kasigi tuz
100 gr. (6 çorba kasigi + 2 çay kasigi margarin)
1 yumurta Harci Için:
2 adet tavugun gögüs kisimlari 1 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
30 gr. (2 çorba kasigi margarin)
2 çorba kasigi krema
1 çorba kasigi kiyilmis maydonoz
75 gr. iç bezelye (haslanmis)
75 gr. havuç (küçük küpler halinde kesilip, haslanmis)
500 ml (2 su bardagi) Morney sos
YAPILIŞ TARİFİ
Harci hazirlamak için tavuklarin gögüs etlerini çikartip, kusbasi dograyin. Tuzlayip, biberleyin. Margarini bir tavada eritin. Yag kizarmaya baslayinca tavuklari ilave edin. Bir kasikla arasira karistirarak birkaç dakika sote edin. Etler pisince tavayi atesten alip, fazla yagini süzdürüp, atin. Krema, maydonoz, bezelye ve havucu ilave edip, karistirin.Harci bir kenarda saklayin. Hamuru hazirlamak için unu eleyin, tuzu ilave edip, karistirin. Margarini katip, kumlu bir doku olusuncaya kadar avucumuzun içiyle ovarak yedirin. Karisimi havuz biçiminde açin. Ortasina çirpilmis yumurtayi koyun. Un, yag karisimini yavas yavas yumurtaya yedirin. Pürüzsüz bir doku elde edince, hamuru nemli beze sarip, serin bir yerde yarim saat kadar dinlendirin. Dinlenmis hamuru merdaneyle yaklasik 1/2 santim kalinliginda açip, bir tart kalibinin içine döseyin. Kenarda tasan kisimlari, siyirarak alin. Piserken hamurun kabarmamasi için hamuru en az bes alti yerinden çatalla delin. Harci kalibin içine döseyip, üzerine Morney sosu
dökün. Tavuklu payi, önceden isitilmis firina sürüp yaklasik 20 dakika, üzeri nar gibi kizarincaya kadar 180 dereceli önceden isitilmis firinda pisirin. Kalibin içinde hemen servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ananasli Tavuk - Yemek Tarifi

Ananasli Tavuk - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 90dk

MALZEMELER
adet orta boy tavuk 4 yemek kasigi ayçiçek yag
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi (konserve) ananas suyu 2 yemek kasigi rom 2 adet domates 1 adet portakal 1 yemek kasigi tereyag kirmizi biber tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu iri parçalar halinde bölün, ananas suyu limon suyu tuz ilave edip 1 saat suda bekletin. Yag kizdirip ve tavugu hafifçe kizartin. Üzüm, rom, dogranmis domatesler, tuz ve kirmizi biberi ilave edip karistirin. 15-20 dakika hafif ateste pisirin. Tavuk piserken diger tarafta küp küp dogradiginiz ananas parçalarini galeta ununa batirip tereyaginda kizartin. Büyük bir tabaga safranli pilav koyu. Üzerine pismis tavuk parçalarini dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Kete - Yemek Tarifi

Cevizli Kete - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk

MALZEMELER
2 su bardagi süt
1 tatli kasigi toz seker
2 çay kasigi tuz 1 su bardagi ceviz içi

1 çorba kasigi toz bira mayasi
2 kahve fincani tereyagi
3 çorba kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Bira mayasini ilik sütle karistirin. 1 tatli kasigi toz sekeri de ekledikten sonra mayalanmasi için bir süre bekletin. Mayalandiktan sonra tuz ve un ilave ederek orta yumusaklikta bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamurun üzerine islak bir bez örterek oda isisinda yaklasik bir saat bekletin. Hamuru esit büyüklükte 15 parçaya bölerek her parçayi düzgün toplar halinde yuvarlayin. Her toptan bir yufka açin. Yufkalari eritilmis tereyagi ve zeytinyagi karisimiyla yaglayip, içlerine ceviz içi serpistirin. Yufkalari rulo yapin. Bir ucundan baslayarak daire biçiminde yuvarlayip gül
sekli verin. Hafif yaglanmis tepsiye dizerek önceden isitilmis firinda 45 dakika pisirin. Ayranla birlikte sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mantarli Hindi - Yemek Tarifi

Mantarli Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 30dk

MALZEMELER
1 adet sogan 3 adet sivri biber 1 adet domates
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi margarin yarim kg kusbasi hindi 400 gr mantar
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani yarim ay seklinde, sivri biberleri halka halka, domatesleri ise küp küp dograyin. Mantarlari da dilimleyin. Sarmisaklarin kabugunu ayiklayip dograyin. Tencere margarini koyup biraz erittikden sonra yarim kg hindiyi katun.Hindileri kendi suyuyla 5 dk kavurun. Sonrasinda sogan, sarmisak ve sivri biberleri ilave edip 5 dk daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmis mantarlari da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip tencerenin kapagini kapatin ve 15 dk pisirin. Servis yapacaginiz zaman dogranmis maydanozlari üzerine serperek sicak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mantar Soslu Hindi - Yemek Tarifi

Mantar Soslu Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 40 dk

MALZEMELER
4 hindi baget 10-15 mantar
3 sivribiber
4 domates 2 sogan
2 çorba kasigi siviyag yarim su bardagi su
tuz, karabiber
Marinat Için:
1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi hardal
1 çay kasigi karabiber, pulbiber
4-5 dis sarimsak
YAPILIŞ TARİFİ
Marinati hazilamak için sarimsaklari soyup ezin. Zeytinyagi, sarimsak, kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karistirin. Hindi butlarini karisimin içine yerlestirip yarim saat marine edin. Mantarlari iyice yikayip kurulayin ve ince ince dilimleyin. soganlari kiyin, sivribiberleri temizleyip dograyin. Domatesleri soyup küp küp dogayin. Siviyagi tavada kizdirin. Sogani ilave edip sote edin. Sivribiber ve domatesi ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Mantarlari ve suyu ilave edip kapagi kapali olarak pisirin. Hindi bagetleri marinattan çikarip izgarada iki tarafli kizartin. Servis tabagina alip mantarli sos esliginde servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Brokolili Hindi - Yemek Tarifi

Brokolili Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 40 dk

MALZEMELER
450 gr. Hindi Pirzola
450 gr. taze brokoli
1 bardak tavuk suyu
1 yemek kasigi misir nisastasi
3 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi tereyagi
115 gr. dilimlenmis taze mantar
1 orta boy (soyulup halka halka dilimlenmis) kirmizi sogan
1 kutu misir konservesi
1 adet limon
1/2 çay kasigi tuz
1 çay kasigi kuru kekik
1/4 çay kasigi ögütülmüs beyaz biber
YAPILIŞ TARİFİ
Limon kabuklarini rendeledikten sonra, limonun suyunu sikin. Limon suyunu, kekigi ve tuzu, limon kabugu rendesine ekleyip karistirin. Hindi pirzolalarini dilimler halinde kesin, limon karisimina ekleyip, 30 dk. bekleyin. Brokoli saplarini kesip atin. Çiçeklerinin her birini de küçük saplar kalacak sekilde ayirin. Kalan brokoli saplarini soyduktan sonra çaprazlamasina parçalara ayirin. Ve bir kenarda bekletin. Brokolinin saplarini suya atip 1 dk. pisirin. Brokoli çiçeklerini de ekleyip 2 dk. daha pisirin. Süzgeçten geçirin, soguk suyla çalkalayin. Misir nisastasina tavuk suyunu ekleyerek nisasta eriyene dek karistirin. Bir kenarda
bekletin.Tencereyi yüksek ateste isitip 1 yemek kasigi sivi yag ve PINAR tereyagi koyup, yagi kizartin. Sogani ekleyip kizartin. Büyük bir kaba çikartin. Tencerede bir yemek kasigi sivi yag kizdirin. Hindi dilimlerinin yarisini tek kat dizerek esmerlesene dek kizartip, mantarli karisima ekleyin. Geri kalan 1 kasik sivi yag ve Hindi dilimleriyle ayni islemi tekrarlayin. Misirlari tercereye koyup isitin. Misir nisastali tavuk suyunu karistirip tencerede pisirin. Hindiyi, brokoliyi ve soganli mantari ekleyin. Ve pilavin üzerine servis yapin. Arzu edilirse limon dilimleriyle süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kestaneli Hindi Dolmasi - Yemek Tarifi

Kestaneli Hindi Dolmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
4-5 gr.`lik Bütün Hindi
4 yemek kasigi tereyagi
2 adet kuru sogan
1 kg. kestane
Iç Pilav:
500 gr. pirinç
200 gr. tereyagi
Ince dogranmis Hindi Cigeri
50 gr. antepfistigi
50 gr. kusüzümü
2 adet dogranmis kuru sogan Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin 1 demet dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin. Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin.
Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun. sogani ilave edin. Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin. Pilavinizi demlemeye birakin. Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hindi Kapama - Yemek Tarifi

Hindi Kapama - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk

MALZEMELER
parça Hindi But Firinlik 10 gr. Un 20 gr. Yogurt 120 gr. Tereyagi 2 adet patates, 2 adet havuç 8 adet arpacik sogan 60 gr. çiçekyagi 30 gr. et suyu 1 adet yumurta sarisi 1 buket sebze (Maydanoz sapi, havuç, tane karabiber, kabak, kereviz)
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kapta yogurt, yumurta sarisi ve unu karistirip bir bulamaç elde edin. Kapamalik Hindileri önce çiçekyaginda ciz biz yapin, sonra bir kapta haslayin. Pismesine yakin sebze buketini ekleyin. Çukur bir kapta önce margarini eritin, et suyu katin ve daha sonra kapamalik etleri ilave edin. Hazirlamis oldugunuz bulamaci bu karisimla birlestirip, tuz ve karabiber ekleyin. Hindi Kapamaniz servise hazir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Citir Hindi - Yemek Tarifi

Çitir Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25

MALZEMELER
300 gr. Hindi Stroganof
1 çay bardagi Un
3 adet orta boy domates
1 adet yumurta
1/2 su bardagi galeta unu
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari çirpin. Etleri önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra galeta ununa bulayin. Kizgin yagda (180 ?C), orta ateste 1-2 dakika kizartin.

Patates kizartmasi, haslanmis sebzeler, ketçap ve mayonez ile servis
yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soya Soslu Hindi Gögsü - Yemek Tarifi

Soya Soslu Hindi Gögsü - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 30dk

MALZEMELER
120 gr. Hindi Fileto
10 gr. Krema
10 gr. Tereyagi
5 cl. Süt
2 gr. Un
5 cl. soya sos
5 cl. beyaz sarap
10 gr. mantar
2 gr. tane karabiber(dövülmüs)

YAPILIŞ TARİFİ
Ince dogranmis Hindi filetoyu sote edin. Içine mantar ve un ilave edip kavurun. Sarap, süt, ve soya sos ile bulamaç yapin. Tane dövülmüs karabiber ilave edip ezmemeye dikkat ederek karistirin ve sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Alaturka Hindi Biftek Izgara - Yemek Tarifi

Alaturka Hindi Biftek Izgara - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 40 dk
MALZEMELER
8 adet Hindi Biftek 1 kahve fincani Yogurt
1 kahve fincani zeytinyagi
2 adet domates 4 adet sivri biber 1 adet sogan
1 çorba kasigi domates salçasi 1/2 tatli kasigi tuz 1/2 tatli kasigi kirmizi toz biber 1 çay kasigi karabiber 1 çay kasigi kekik 1 çay kasigi kimyon
YAPILIŞ TARİFİ
adet sogani rendeleyip elinizle sikarak suyunu alin. Hindi biftekleri sogan suyu ve diger malzemeler ile harmanlayip buzdolabinda en az 20 dakika kadar dinlendirin. Eger bu marinadi 4 saatten fazla dinlendirecekseniz sogan suyu kullanmayin. Aksi takdirde sogan suyu bu süreden sonra hos olmayan bir tat ve görünüme neden olur. Domateslerin sap kisimlarini alarak ortadan ikiye bölün. Sogani ise soyup 4 halka olacak sekilde kesip

hazilayin. Hindi biftekleri tercihen izgarada veya tavada pisirin. Domates, sivri biber ve halka soganlari da izgarada pisirip kekik ve tuz ile lezzetlendirin. Arzu ederseniz soganlara pisme esnasinda kimyon ilave edebilirsiniz. Hindi biftekleri ve garnitürleri servis tabagina uygun bir sekilde dizip tercihen yaninda pilav ile servis edebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soya Soslu Hindi Bonfile - Yemek Tarifi

Soya Soslu Hindi Bonfile - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk

MALZEMELER
2 adet Hindi Bonfile 2 çay bardagi soya sos 100 gr. Tereyagi 2 adet taze sogan 1 çorba kasigi pul biber

2 çorba kasigi elma sirkesi 5 dis sarmisak 2 çorba kasigi zeytinyagi 1 çorba kasigi misir nisastasi 1 çay kasigi zencefil
YAPILIŞ TARİFİ
Ufak bir tavada zeytinyaginda ince kiyilmis sarmisaklari ve taze sogani soteleyip elma sirkesini ilave edin. Kisa bir süre sirkeyi çektirip soya sosu ilave edip pul biber ve zencefili ilave edip lezzetlendirin. Misir nisastasini 1 çay bardagi suyun içinde eritip kaynayan sosa ekleyerek arzu ettiginiz kivamda sosu hazirlayin. Soya sos yogun miktarda tuz içerdigi için lezzetini kontrol edip gerek görürseniz tuz ilave edin. Sosunuz hazir oldugunda hindi bonfileleri dilimleyip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Tereyagini tavada eritip hindi bonfilelerin her iki yüzünü kizartip son anda soya sosu ilave edip 1 dakika kadar hizli ateste pisirin. Hazir olan bonfileleri arzu ettiginiz garnitür ile servis edebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Marullu Hindi Kapama - Yemek Tarifi

Marullu Hindi Kapama - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 60 dk

MALZEMELER
1 adet Hindi But 1 adet sogan 4 dis sarmisak 1 adet domates 1 çorba kasigi Un 75 gr. Tereyag 1 adet defne yapragi Iri marul yapraklari Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ

Hindi butun kemigini siyirip 4 porsiyon olacak sekilde dograyin. Bir tencerede tereyagini eritip ufak ufak dogranmis sogan ve sarmisaklari pembelesinceye kadar kavurun. Hindi etlerini tencereye ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurup unu ilave edin. 5 bardak su ilave edip pismeye birakin. Defne yapragi , karabiber ve tuz ile yemeginizi lezzetlendirin. Marul yapraklarini kaynar suda çok az haslayip sogumaya birakin. Pisme kivamina gelen etleri tencereden alip bir domates dilimi ile marul yapraklarina sarip uygun ölçüdeki firin kabina alin. Tenceredeki sosu süzdürerek marullu hindi kapamalarin üstünü örtecek sekilde ilave edip firinda üst kismi kizarincaya kadar pisirin. Tercihen yaninda pilav ile servis edebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kremali ve Sutlu Hindi Izgara - Yemek Tarifi

Kremali ve Sütlü Hindi Izgara - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
8 adet Hindi Dilimli Fileto
1 kahve fincani Süt
1 kahve fincani Krema
1/2 kahve fincani zeytinyagi
1/2tatli kasigi kekik
1 adet sogan
4 dis sarmisak
1 tatli kasigi kiyilmis dereotu
1 çay kasigi karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Hindi dilimli filetolari çukur bir kabin içerisine alip zeytinyagi, süt, krema, dereotu, sogan suyu, dövülmüs sarmisak ve bütün baharatlar ile harmanlayin. Marinatladiginiz hindi dilimli filetolari buzdolabinizda en az 20 dakika dinlendirip izgarada veya tavada pisirin. Süt ve krema hindi
izgaraniza mükemmel bir lezzet ve yumusaklik kazandiracaktir. Yaninda patates kizartmasi , pilav ,Pinar Ketçap, Pinar Mayonez veya kekik ile lezzetlendirilmis izgara sebze ile servis edebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hindi Kagit Kebabi - Yemek Tarifi

Hindi Kagit Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
500 gr. Hindi But Kusbasi 20 adet arpacik sogan 50 gr. Tereyag
2 adet kabak 2 adet patates 2 adet havuç 1 çay bardagi bezelye 1/2 tatli kasigi nane 1/2 bag dereotu 1 çay kasigi kekik 1 adet yagli kagit
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini tencerede eritip sogan ve hindi etlerini kavurun. Salçayi, karabiberi, kekigi, bezelyeyi ve yeterli miktarda su ekleyip pismeye birakin. Bu arada sebzeleri kusbasi dograyip önce havuç bir süre sonra kabak ve patatesleri tencereye ekleyip hafif diri kalacak sekilde pisirin. Yagli kagitlari yaklasik 20 cm lik kareler halinde kesip hazirlayin. Hafif diri kalacak sekilde pisirdiginiz yemegi nane , yaprak yaprak ayrilmis dereotu, kusbasi dogranmis domates ile harmanlayip bir miktar sosu ile beraber kagitlarin ortasina yerlestirip uçlarini birlestirerek alt tarafa dogru kivirip bir tepsiye yerlestirin. Tepsinin altina biraz su serpip önceden 180?C de isitilmis bir firinda yaklasik 40 dakika pisirin. Kendi kagidi içinde sicak olarak servis edebilirsiniz.





Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Firinda - Yemek Tarifi

Patlican Firinda - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 kg patlican
1 yemek kasigi tuz
Kizartma yagi
4 orta boy domates
1 dis sarmisak
1 yemek kasigi zeytinyagi
Kekik, kiyilmis maydanoz
Tuz-karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alacali soyup 1cm kalinliginda uzunlamasina dograyin. Üzerine tuz serperek süzgeçte yarim saat bekletin,yikayip temiz bir bezle kurulayin. Bol yagda kizartip süzgece çikartin.
Domatesleri ortalarindan ikiye bölüp çekirdeklerini çikartin; tencereye koyup içine sarmisak, kiyilmis maydanoz, kekik ve zeytinyagi katin. Domateslerin suyu çikana dek pisirin ve kevgirden geçirin. Tuz, biber serpin.
Bir firin kabina, bir tabaka domates sosu, bir sira patlican yayin ve kasar peyniri serpin. Kalan domates sosuyla patlicanlari da üzerine yerlestirin. Üstüne kasarpeyniri serpip firinda kizartin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Pirincli - Yemek Tarifi

Patlican Pirinçli - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
500 gr patlican
1 orta boy sogan
2 orta boy domates 1 dolmalik biber 1/2 kahve fincani pirinç 1 su bardagi et suyu 1 kahve fincani ayçiçek yagi 1 tatli kasigi tozseker
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alacali soyup yikayin. Ortadan uzunlamasina ikiye bölerek kusbasi dograyin.
Incecik dogranmis sogan, biber ve rendelenmis domatesi yagla birlikte bir tencerede börttürün. Patlican, pirinç, tuz, seker ve et suyu koyup kisik ateste pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Graten - Yemek Tarifi

Patlican Graten - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk

MALZEMELER
1 kg patlican
1 bardak ayçiçek yagi Içi: 150 gr kiyma
2 orta boy sogan 1 orta boy domates Tuz-karabiber 1 yemek kasigi tereyagi Beyaz sos:

1 tepeleme yemek kasigi margarin
2 tepeleme yemek kasigi un 1 bardak süt- biraz tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alacali soyup yarim parmak inceliginde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarim saat bekletin. Yikadiktan sonra peçeteyle suyunu alin. Yagda kizartip süzgece çikartin.
Ince dogradiginiz sogani 1 kasik yagla börttürün; kiymayi sonra da domatesi katip karistirarak pisirin. Tuz ve karabiber katin.
Bir firin kabina önce patlicanlari siralayin, üzerine kiymali içi yayin; bir bardak su veya et suyu katip suyunu çekene dek pisirin. Hazirladiginiz beyaz sosu üzerine yayip kasarpeyniri serpin. Firinda 15 dk kizartin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Manti - Yemek Tarifi

Sebzeli Manti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
3 adet yufka
3 adet havuç
2 adet kabak
1 adet Sogan 250 gr.
dana kiyma veya soya kiymasi
Baharat
2-3 dis sarmisak
YAPILIŞ TARİFİ
Havuç ve kabaklari ayri ayri rendeleleyin
Sogani dograyip kiyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediginiz baharatlari ekleyin
1 adet yufkayi yayin, üzerine tamamini kaplayacak sekilde rendelediginiz havuçlari yayin üzerini ikinci kat yufka ile kapatin, yufkanin üzerine rendelediginiz kabaklari tamamini kapatacak sekilde yayin yine üzerine üçüncü kat yufkayi kapatip bu kez soganla kavurdugunuz kiymayi yufkanin tamamina yayin
3 kat hazirlamis oldugunuz yufkalari rulo seklinde yuvarlayin ortadan ikiye bölerek sikica aliminyum folyo ile kenarlari da tamamen kapanacak sekilde sarin büyük bir tencereye su koyun ve kaynatin kaynar suyun içine folyoya sarmis oldugunuz rulolari yerlestirin 15 dakika kadar haslanmasini bekleyin, rulolarin içine su almamasina dikkat edin haslanan rulolari tencereden alin, folyoyu açip 3'er parmak kalinliginda dilimler halinde kesin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Begendi - Yemek Tarifi

Patlican Begendi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 kg patlican
1 kahve fincani un
3 tepeleme yemek kasigi tereyagi veya margarin
1,5 bardak süt
1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari, alevli ates üstünde çevirerek pisirin. Kabuklari yanmaya baslarken atesten alin ve biçakla siyirarak soyup limonlu suya birakin.

Unla yagi bir tencerede tahta kasikla karistirip 2-3 dakika kavurun. Patlicanlari sudan sikarak çikartip, biçakla kiyarak una katin. Azar azar süt koyarak karistirin. 5-10 dk pisirin. Tuz, karabiber ve kasarpeyniri katin. Salçali et ya da domatesli piliç yaninda servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Dolmasi (Peynirli) - Yemek Tarifi

Patlican Dolmasi (Peynirli) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk

MALZEMELER
3 adet bostan patlicani Tuz
2 adet kirmizi dolmali biber
3 domates

2 orta boy sogan 200 gr dilimlenmis kasar peyniri 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz 3dis sarmisak
3 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri uzunlamasina ikiye bölerek çekirdeklerini çikartarak uzun seritler halinde dograyin. 2 yemek kasigi zeytinyagla kisik ateste yumusamasini saglayin. bir kaba çikartin. Ayni yagin içinde kiyilmis soganlari börttürün.
Patlicanlarin saplarini kesip yarim parmak eninde uzun dilimlere bölün. Üstüne biraz tuz serperek 30 dk bekletin.
Kizartma tavasinda yagi kizdirin. Suyu sikilmis patlicanlari atarak açik renkte kizartin ve kagit peçete üzerine çikartin.

Patlican dilimlerinin aralarina birer dilim domates, peynir ve biber yerlestirin. Sikistirarak yuvarlak bir tepsiye siralayin. Üstüne sogan, maydanoz ve kiyilmis sarmisak serpistirin. Bir kasik zeytinyagi gezdirin. 230 derecede isitilmis firinda 30 dk pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pirasa (Zeytinyagli) - Yemek Tarifi

Pirasa (Zeytinyagli) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 kg pirasa
2 orta boy sogan 2 orta boy havuç 3/4 barak zeytinyagi
1 kahve fincani pirinç 1/2 yemek kasigi tuz 1/2 yemek kasigi toz seker
1 bardak su
2 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirasalarin yesil kisimlarini kesip dislarini bir iki kat soyup çikartin. Yikadiktan sonra yarim parmak uzunlugunda dograyin. Sogan ve havuçlari da ayiklayip dograyin.
Düdüklü tencereye ayikladiginiz sebzeleri koyun. Tuz, seker , zeytinyagi ve 1 bardak su katin. Yikanmis pirinci serpin. Kapagini kapatip düdük öttükten sonra atesi kisin ve 10 dk pisirin. Ilik hale gelince, tencerenin düdügünü çikartip kapagini açin ve servis tabagina bosaltin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin ve limonla servis yapin



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cigerli Kagit Kebabi - Yemek Tarifi

Cigerli Kagit Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 120dk

MALZEMELER
750 gr süt kuzusu 1 adet kuzu cigeri 3 adet kuzu böbregi 9 adet yesil sogan 1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 yemek kasigi tereyagi 2 çay kasigi kekik Tuz-karabiber 1 adet yagli kagit

YAPILIŞ TARİFİ
Eti ve cigeri irice kusbasi büyüklügünde dograyin. Böbrekleri dörde bölün. Soganlari birer santim uzunlugunda, dereotu ve maydanozu ince ince kiyin.
Hazirladiginiz yiyecekleri, iki kat yagli kagit üzerine koyun. Tuz, biber, kekik ve tereyagini kattiktan sonra altüst edip üzerini kagitla kapatin ve iple paketleyin.
Paketin üzerini suyla islatin. Bir tepsi içinde sicak firina sürün. 1-1,5 saat pisirin. Kebabi, kagidin içinde sogutmadan servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ciger Sarma - Yemek Tarifi

Ciger Sarma - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk

MALZEMELER
Koyun karin zari (gömlek) 1 parça 75 gram Su 2 su bardagi 400 gram Karaciger - - 350 gram

Akciger - - 150 gram Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram Pirinç 1/2 su bardagi 90 gram Sivi yag 1 yemek kasigi 10 gram Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram Yesil sogan 3 adet 60 gram Nane 2 yemek kasigi 2.5 gram Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram Yumurta 1 adet 50 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Gömlegi yika, 1 su bardagi ilik suda beklet. Cigerleri yika, karacigeri soy, her ikisini de ince ince kiy veya kiyma makinasindan geçir, içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekle, biraktigi suyu çekene degin, yaklasik 30 dakika pisir. Pirinci yika, süz. Baska bir tencereye yagi ve fistigi koy, pembelesinceye degin kavur. Pirinci ekle, birkaç kez çevir, 1 su bardagi sicak su, 1 tatli kasigi tuz koy, karistir. Üzerine kusüzümünü serp. Önce orta sonra kisik ateste, suyunu çekene degin, yaklasik 10 dakika pisir. Ocagi kapat. Bu arada yesil sogani yika, ayikla, ince ince dogra, sicak pilava kat, karistir, 10 dakika dinlendir. Ciger, nane ve kara biberi pirinçli karsima ekle, altiya böl. Gömlegi sudan çikar, aç, alti parçaya ayir, islatma suyunu beklet. Gömlek parçalarinin ortalarina ciger köftelerini koy, gömlegi bohça

seklinde katla. Ters çevirip tepsiye diz. Yumurtayi çirp, sarmalarin üzerine sür. Gömlegin islatma suyunu isit, tepsiye dök. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 40-45 dakika pisir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hindi Arnavut Cigeri - Yemek Tarifi

Hindi Arnavut Çigeri - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk

MALZEMELER
Pinar Hindi Ciger-Yürek
1 çorba kasigi tatli kirmizi toz biber
1/2 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi tuz
1/2 bag maydanoz
1 tatli kasigi sumak
1 adet domates
2 adet kuru sogan

YAPILIŞ TARİFİ
Hindi ciger-yürekleri kusbasi olarak dograyip kirmizi toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayin. Bir tavada yeterli miktarda yagi kizdirip ciger – yürekleri kizgin yagda pisirin. Pisen hindi Arnavut cigerlerini kagit havlu üzerine çikartip fazla yagini emmesini saglayin. Kuru soganlari piyaz seklinde dograyip biraz tuz ve sumak ile ovusturup kiyilmis maydanozlari ilave edip harmanlayin. Domatesi ince yarim ay seklinde dogradiktan sonra tabagin kenarlarina dizip orta kismina soganlari ve en üstüne de hindi Arnavut cigerlerini dizip servise sunabilirsiniz. Arzu ederseniz cigerlerin üzerine kirmizi biberli tereyag döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Portakalli Kuzu Cigeri - Yemek Tarifi

Portakalli Kuzu Cigeri - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
150 gr. kuzu cigeri
1 dis sarmisak
2 çay kasigi yag 1 adet portakal Dilediginiz sebzeler Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ

Cigeri kusbasi dograyin. Yagda sarmisakla beraber kavurup, sogumaya
birakin.
Portakalin kabuklarini soyup, kare kare dograyip cigerle karistirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Hasladiginiz sebzelerle servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Nohutlu Paça Yahnisi - Yemek Tarifi

Nohutlu Paça Yahnisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 1,5saat

MALZEMELER
1 bardak nohut 10 adet koyun paçasi
2 yemek kasigi margarin
3 orta boy sogan 2 dis sarmisak Tuz-karabiber-kirmizibiber 1/2 demet maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Koyun paçalarini ilik suya koyun. Bir biçakla kaziyarak tüylerini temizleyin. Tirnak arasini kesip yag torbasini çikartin. Satirla vurarak ortalarindan kirin ( piserken iliklerin suya çikmasi için). Iyice yikayip bol suyla atese koyun. Kaynamaya baslayinca köpüklerini alin. Içine soyulmus bir bas sogan, soyulmus limon kabugu koyup kisik ateste pisirin.

Soganlari incecik dograyin. 2 kasik yagla börttürün. Domates salçasi, ezilmis sarmisak, kirmizibiber ve paçanin haslama suyundan katin. Aksamdan suda islatilip biraz haslanmis olan nohutu ve kemikleri ayrilarak dogranmis paça etlerini koyun. Yavas yavas kaynatarak pisirin. Tuz ve karabiber katin. 3-4 kepçe suyu varken atesten indirin, üzerine kiyilmis maydanoz serpin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Nohut ( Iskembeli) - Yemek Tarifi

Nohut ( Iskembeli) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 1,5saat

MALZEMELER
adet dana veya koyun iskembesi ( hazir iskembe de olabilir)
1 bardak nohut
2 orta boy sogan
1yemek kasigi domates ezmesi 2 yemek kasigi yag 1 bas sarmisak 1 bas sogan

YAPILIŞ TARİFİ
Iskembeyi temizleyip yikayin. Bol suyla atese koyun. Kaynamaya baslarken köpügünü alin. Bir bas ayiklanmamis sarmisak, soyulmus 1 bas sogan ve yarim limon kabugu katip yavas yavas kaynatarak pisirin.
Nohutu aksamdan tuzlu suda bekletin ve biraz haslayin. Soganlari incecik dograyin ve 2 kasik yagla börttürün. Domates salçasi, 4-5 bardak iskembe suyu ( kafi gelmezse sicak su ekleyin)katin. Küçük parçalar halinde dogradiginiz iskembeleri, haslanmis nohudu koyup kisik ateste pisirin. Tuz, karabiber ve kirmizibiber atin, 1-2 bardak suyu kalinca atesten indirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bas Etli Pilav - Yemek Tarifi

Bas Etli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
2 bardak pirinç 1 koyun basi
1 sogan 1 havuç
2 yemek kasigi tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Koyun basini temizleyip yikayin. Dogranmis havuç, dörde bölünmüs sogan ve üzerini örtecek kadar suyla atese koyun. Biraz tuz atin. Kaynamaya baslarken köpügünü alin. Kisik ateste etler yumusayana dek pisirin.
4 bardak bas suyunu ve tereyagini bir tencereye koyun. Ayikladiginiz basin etlerini içine atin. Kaynayinca ayiklayip yikadiginiz pirinci salin; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirin.
Pilavi servis tabagina bosaltin. Üzerine derisi çikarilip dogranmis dili ve
beyni yerlestirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Beyinli Pilav - Yemek Tarifi

Beyinli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
2 bardak pirinç 4 bardak et suyu 1 sigir veya 2 adet koyun beyni
3 yemek kasigi tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Kaynayan et suyuna zari çikarilip küp biçiminde dogranmis beyinleri katin. Tuz, karabiber, yag ve yikanmis pirinci de koyup kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cigerli Pilav - Yemek Tarifi

Cigerli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 bardak su ve et suyu
4 yemek kasigi tereyagi 1 kuzu karacigeri 1 kahve fincani fistik 1 kahve fincani kusüzümü
YAPILIŞ TARİFİ
Cigerin zarini çikartip findik büyüklügünde dograyin. Yagin içinde kavurun. Fistik ve üzüm katip 3-4 dk daha karistirin.

Sicak et suyu ve su, tuz ve karabiber koyun. Su kaynayinca pirinci salin. Bir iki tasim kaynayinca kisik ateste suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kuzu Basi Pilav - Yemek Tarifi

- 123 Kuzu Basi Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
2-3 kuzu basi
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin 2 bardak pirinç 3 bardak et suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu baslarini temizleyip yikadiktan sonra bol suyla haslayin. Sudan çikartip tuz ve karabiber ekin. Bir tencerede yagi eritin ve kuzu baslarini

çevirerek kizartin. 3 bardak bas suyundan katip yikanmis ve sicak suda bekletilmis pirinci koyun, kisik ateste suyunu çektirin. Baslarla birlikte servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yaz meyvasi salatasi - Yemek Tarifi

Yaz meyvasi salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 20

MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarim bardak ananas
2 çorba kasigi ananas suyu
1 muz
2 çorba kasigi yagsiz yogurt 1 çorba kasigi bal Marul yapraklari

YAPILIŞ TARİFİ
Meyvalari dilimleyerek genis bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yogurt ve bali karistirin. Pirinci ve balli karisimi meyva kasesine ilave ederek hafifçe karistirin. Marul yapraklari üzerinde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yaz piknik salatasi - Yemek Tarifi

Yaz piknik salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 20

MALZEMELER
200 gr. Amerikan Pirinci
1 kutu (340 gr.) misir konservesi (suyu süzülmüs)
2 adet acibiber (dogranmis ve çekirdekleri çikarilmis) 50 gr. Dogranmis yesil zeytin 1/2 dogranmis yesil biber 1/2 dogranmis dolmalik biber

2 adet dogranmis yesil sogan 1 çay kasigi kirmizi pul biber
3 yemek kasigi limon suyu 3 yemek kasigi zeytinyag

1 çay kasigi ezilmis sarmisak 250 gr. Beyaz peynir Marul yapraklari (süslemesi için)
2 küçük domates, dilimler halinde kesilmis (süslemesi için)
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci bir tencerede haslayin ve suyunu süzün. Pirinç, acibiber, zeytin, yesil

biber, misir, küçük dogranmis dolmalik biber, sogan ve pulbiberi genis bir kaseye alin ve kanstirin. Limon suyu, yag ve sarmisagi ayri bir yerde çirpin, karisima ilave edin. Servis yapmadan önce peyniri ekleyip ve hafifçe karistirin. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuklu pirinçli salata - Yemek Tarifi

Tavuklu pirinçli salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk

MALZEMELER
1/2 su bardagi haslanmis Amerikan Pirinci 2 adet haslanmis tavuk gögsü
1 adet göbek salata
2 adet turp

1 adet haslanmis yumurta sarisi
2 yemek kasigi soya yagi Yeteri kadar tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alin. Içine ince dogradiginiz göbek salatayi, halka halka dogradiginiz sogani ve turplari, tuzu, limon suyunu, yagi ekleyip iyice karistirin. Salatayi servis tabagina alip üzerine haslanmis yumurta sarisi serpistirerek servis yapabilirsiniz.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dana Rosto - Yemek Tarifi

Dana Rosto - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
2.5 kg dana rosto
1 su bardagi et suyu
2 sogan, kiyilmis 1 kereviz,kiyilmis 1 defne yapragi 1 dis sarmisak, kiyilmis 1 su bardagi bira 10 kisilik
YAPILIŞ TARİFİ
Bütün malzemeleri beraberce yogurup, karistirin. Bu karisimi dana rostonun üzerine döküp yaklasik sekiz saat kadar buzdolabinda saklayin. Daha sonra eti bir kabin içine koyup 4 saat kadar pisirip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dana Pirzola - Yemek Tarifi

Dana Pirzola - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk

MALZEMELER
6 adet dana pirzola
3/4 su pardagi pirinç
250 gr domates suyu
6 yesil biber, ince kiyilmis
yarim su bardagi bira
1 su bardagi sicak su
yarim su bardagi rendelenmis kasarpeyniri
tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Pirzolalari tuzlayip bir tavada çevirin, yanlarina pirinç koyup bir tepsiye yerlestirin. Su, bira, domates suyu ve baharatlari beraberce karistirip bir sos olusturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, firinda 45 dakika kadar pisirin . Pirzolalarin üzerine kiyilmis yesilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmis kasar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar daha pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dana Pikatasi Savora - Yemek Tarifi

Dana Pikatasi Savora - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 20 dk

MALZEMELER
4 kisilik
16 parça dana eti
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincani rafine yagi
2 kahve fincani beyaz sarap
1 çay kasigi toz hardal
2 tatli kasigi tereyagi 4 çorba kasigi un
YAPILIŞ TARİFİ
Etleri biçak sirti kalinliginda dövüp, tuzlayin ve biberleyin. Sonra hafif una bulayin. Bir tavaya rafine yagini koyup kizdirin etleri ilave edin. Birer ikiser dakika alt üst kizartip bir servis tabagina çikartin. Tavadaki yagi döküp beyaz sarabi ilave edin. Bir dakika kaynatip atesten alin, hardali ve tereyagini karistirarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yaninda garnitür olarak tereyagli eriste verin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dana Haslama - Yemek Tarifi

Dana Haslama - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 kilo kemikli dana 1 bas sogan
2 adet havuç
1 bas kereviz
5-6 adet patates
1 dis sarmisak
2-3 adet tane karabiber
Yarim demet maydanoz
1 çorba kasigi margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Gögüs tarafindan alacaginiz kemikli parça dana etini dibi kalin bir tencerede önce yagsiz olarak, suyunu salip çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kizarmasini saglayin. Az su ile 50 dakika pisirin. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçlari da parmak uzunlugunda hazirlayin, margarini dörde bölünmüs soganla birlikte ete katin. Oda sicakliginda 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kisik ateste sebze yumusayincaya kadar yaklasik 40 dakika daha pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dana eskalopu milanez - Yemek Tarifi

Dana eskalopu milanez - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 30dk

MALZEMELER
8 adet dana biftegi
2 kahve fincani rafine yagi 1 çorba kasigi tereyagi 4 çorba kasigi un
3 adet yumurta 1 su bardagi galeta tozu tuz
bir tutam karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Biftekleri biçak sirti kalinliginda ince dövüp tuzlayip biberleyin. Yumurtalari küçük bir kaba kirip hafif çirpin. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayin. Bir tavada rafine yagini koyun ve kizidirin. Hazirladiginiz etleri tavaya dizin. Ikiser üçer dakika alt üst altin sarisi kizartin. Bir servis tabagina dizin. Tavadaki yagi döküp tereyagini tavaya koyun. Orta ateste hafif kizartip bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak