Yemek Ara

Özel Arama

29 Nisan 2008 Salı

Sarmisakli Kofte - Yemek Tarifi

Sarmisakli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
1 Kg Ince Bulgur
2 Su Bardagi Su 1 Kg Orta Boy Domates 5 Bas (35-40 dis) Sarmisak 1 Demet Maydanoz

1 Çorba Kasigi Biber Salçasi 1/2 Su Bardagi Un
2 Yumurta 10 Su Bardagi Su 1 Limon
1 Çay Bardagi Çiçekyagi Karabiber, Kimyon, Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bulguru tepsiye koyup 2 su bardagi sicak su ile islatin.Kabarincaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatlari ilave edip ara sira su serperek özlesene kadar iyice yogurun. Findik büyüklügünde parçalar koparip avucunuzda yuvarlayin. Serçe parmaginizla ortasinda küçük bir çukur olusturup unlanmis tepsiye dizin.

Kaynamakta olan 10 bardak suya yarim limon suyu ve köfteleri ekleyip haslayin. Köfteler suyun üstüne çikmaya baslayinca genis bir kaba alin. Sarmisaklari ince kiyip yagda kavurun. Kabuklari soyulup küp dogranmis domatesleri ilave edip pisirin. Köfteleri ekleyin ve bir tasim kaynatip ocaktan alin. Ince kiyilmis maydanoz ve yarim limon suyu ekleyip tahta kasikla harmanlayin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pur Lezzet - Yemek Tarifi

Pür Lezzet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
250 gr Orta Yagli Kiyma
1 Kuru Sogan
2 Dis Sarmisak 1 Yumurta

3 Çay Bardagi Ufalanmis Ekmek Içi 3 Domates 3 Patates
4 Patlican
1 Yemek Kasigi Tereyagi 1 Yemek Kasigi Domates Salçasi
YAPILIŞ TARİFİ
Kiymayi bir kaba alin. Rendelenmis sogan, kiyilmis sarmisak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yogurun. Ceviz büyüklügünde yuvarlak köfteler hazirlayarak teflon tavada her tarafini kizartin. Patlicanlari yikayip, alaca soyun. Halka halka dilimleyerek sivi yagda kizartin. Patates ve domateslerin kabuklarini temizleyerek yuvarlak dilimleyin.
Yuvarlak firin kabina köfte, patates, domates ve patlicanlari sirt sirta dizin. Salçayi yarim çay bardagi suda eriterek yemegin üzerine gezdirin. Bir kasik tereyagi ilave ederek 200 derece firinda pisirin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pureli Dalyan Kofte - Yemek Tarifi

Püreli Dalyan Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 90dk
MALZEMELER
750 gr Orta Yagli Kiyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kasigi Karabiber
2 Çay Kasigi Köfte Bahari
1/2 Çay Bardagi Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek Içi 1 Adet Sogan
1 Çay Bardagi Konserve Bezelye Tuz Çok Az Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kabin içine kiymayi,ince ince dogranmis maydanozu,rendelenmis sogani,ekmek içini,yumurtalari,tuzu,karabiberi ve köfte baharini koyalim.Bütün malzemeleri özlesene dek yoguralim. Kare seklindeki bir firin tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalim.Alüminyum folyonun üzerini çok az sivi yag ile yaglayalim.Üzerine

özlesene dek yogurdugumuz kiymayi elimizle bastirarak yayalim.Bu arada
su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçlari yumusayana dek
haslayalim.Patateslerin kabuklarini soyalim ve rendeleyelim.Bir kabin içine
rendelenmis patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoguralim.Havuçlari
tavla zari iriliginde dograyarak konserve bezelyelerle karistiralim.Tepsinin
içine koydugumuz kiymanin üzerine hardali sürelim.
Hardalin üzerine de patates püresini yayalim.Bezelye ve havuç karisimini
köfte harcinin üzerine döseyelim.
Alüminyum folyoyu kenarlarindan tutarak yuvarlayalim.Köfteyi orta isili
firinda pisirelim.Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çikartalim.Köfteyi
dilimledikten sonra servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pratik Icli Kofte - Yemek Tarifi

Pratik Içli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 su bardagi ince bulgur 2 orta boy patates 200 gram kiyma 50 gram ceviz 2 su bardagi bulgur 2 yumurta Kirmizibiber, tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Önce içli köftenin harcini hazirlayin. Bunun için bir tavada kiyma ile sogani kavurun. Cevizi ufalayin veya ince ince kesin ama sakin dövmeyin. Isirdiginiz zaman ceviz agiza gelmeli. Karabiber ve tuzu da ekleyin. Bir kenarda bekletin.
Diger tarafta iki su bardagi bulguru, iki su bardagi sicak su ile islatin. Bulgur kabarirken, iki patatesi soyun. Tuzlu suda hasladiktan sonra rendeleyin. Bir yumurtanin tamamini ve bir yumurtanin sadece beyazini karistirin ve patateslere ekleyin. Kirmizibiber ve kabarmis bulguru da ekleyin ve yogurun. Payreks tabagi yaglayin. Hazirladiginiz hamurun yarisini iyice yayin.
Daha önceden hazirlamis oldugunuz harci, payreks tabaga yaydiginiz hamurun üzerine serin. Hamurun geri kalan kismiyla da üzerini kapatin. Bir biçak yardimiyla düzeltin. Üzerine kirimizibiber serpin. Ayirdiginiz yumurtanin sarisini sürün ve firina koyun. Üzeri kizarinca servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pirinc Koftesi - Yemek Tarifi

Pirinç Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 60 dk
MALZEMELER
Disi Için:
1/2 Kg Pirinç
3 Çorba Kasigi Margarin
Tuz
Içi Için
250 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
1 Çay Bardagi Badem
1 Tatli Kasigi Tarçin
Tuz, Karabiber
1/2 Çorba Kasigi Margarin
Kizartmak Için: 1 Adet Yumurta Siviyag

Sos Için: 2 Adet Elma 1 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Salça Biraz Ketçap
2 Dis Sarmisak Biraz Su
Garnitür Olarak:
Kabak
Misir
Havuç
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci haslayalim. Kalan suyunu süzelim. Pirinci 3 çorba kasigi margarin ve tuz ile beraber iyice yoguralim. Baska bir kaba yarim çorba kasigi margarini alalim. Kiyma ve yemeklik dogranmis sogani kavuralim.
Bademleri bir süre sicak suda bekleterek kabuklarini soyalim. Kiyarak kiymaya ilave edelim. Karisima tuz, karabiber ve tarçin ekleyelim.

Yogrulmus pirinçten ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalim. Içine kiymayi içten koyup tekrar kapatarak köfte sekli verelim. Köfteleri çirpilmis yumurtaya bulayip, kizartalim.
Sos Için: Elmayi ve domatesi rendeleyelim. Diger malzemeleri de ekleyerek boza kivaminda pisirelim. Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pilavli Tabak Kofte - Yemek Tarifi

Pilavli Tabak Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
300 gr kiyma
1/2 kg Amerikan pirinci
100 gr taze kasar
salça (az)
2 dilim bayaf ekmek
tuz, karabiber, köfte bahari
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinçle sade bir pilav yapin. Diger tarafta köfteyi yapmak için, kiyma, bayat ekmek, siviyag, tuz, ve baharati yogurun. Hazirladiginiz bu harçtan yumurta büyüklügünde ve seklinde parçalar koparin. Bu parçalarin iç kisimlarini parmaginizda oyarak içersine yaptiginiz pilavdan ilave edin. Pilavli köttelerin üzerine kasar rendesi, az miktarda salça ekledikten sonra kizgin olarak isitilmis firina sürerek pisirin. Servisi yaparken arzuya göre patates, garnitür bezelye kullanabilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Hindi Koftesi - Yemek Tarifi

Peynirli Hindi Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: §0dk
MALZEMELER
Yarim kilo hindi kiymasi
1 su bardagi rendelenmis
2 adet sogan Yarim demet maydanoz 1 adet yumurta Tuz, karabiber 1-2 su bardagi un
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kabin içinde hindi kiymasini, rendelenmis dil peynirini, ince dogranmis
sogani, ince ince kiyilmis maydanozu, yumurtayi, tuzu ve karabiberi
harmanlayin.
Iyice yogurdugunuz hindili köfteden esit büyüklükte parçalar koparin.
Ovallestirip ve yassilastirip her bir parçayi una bulayin. Kizgin yagli tavada
kizartin. Servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlicanli Kofte - Yemek Tarifi

Patlicanli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
200 gr Yarma (1 su bardagi)
600 gr Patlican
150 gr Yesil Sivribiber
2 Adet Sogan
2 Adet Domates

50 gr Tereyagi
1 Yemek Kasigi Biber Salçasi
5 Su Bardagi Et Suyu
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yarmayi 1/2 su bardagi sicak su ve tuz ile yogurup yumusak bir hamur
hazirlayin. Findik büyüklügünde köfteler yapin.
Patlicanlari alaca ayiklayin.Uzunlamasina 4'e bölün.
Daha sonra 3 cm. uzunlugunda kesin, tuzlu suda bekletin. Biberleri 3 cm.
uzunlugunda dograyin.
Tereyagini eritin. Kiydiginiz soganlari tereyaginda hafifçe kavurun. Tuz ile
tatlandirin.
Domatesleri rendeleyin. Biber salçasi ile karistirip sogana katin ve 2-3
dakika pisirin. Et suyunu ekleyin. Et suyu kaynayinca hazirladiginiz
köfteleri içine atip 50 dakika pisirin.
Sivi yagi kizdirip patlicanlarin tamamini bir seferde hafifçe kizartin, bir
kaba alin.
Daha sonra biberleri de ayni yagda kizartin.
Kizarmis biber ve patlicanlari kaynamakta olan köfteli suya ekleyin.
10 dakika sonra atesten alip servis yap




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Koftesi - Yemek Tarifi

Patlican Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 45dk
MALZEMELER
1 Kg Patlican
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kasigi Un
1 Demet Maydanoz
3 Çorba Kasigi Ezilmis Beyaz Peynir
Sos Için
3 Adet Domates
2 Çorba Kasigi Siviyag
4-5 Dis Sarmisak
1 Tatli Kasigi Seker
Kizartmak için
1 Su Bardagi Siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlarin kabuklarini alaca soyalim. Findik iriliginde küp seklinde dograyalim. Patlicanlara 1 çay bardagi su ilave ederek, haslayalim. Patlicanlar yumusadiginda atesten alarak, suyunu süzelim. Kevgire aktaralim. Elimizle bastirarak kalan suyu süzelim.

Sonra patlicanlari çukur bir kaba aktarip, 2 adet yumurtayi, unu, tuzu, karabiberi, kiyilmis maydanozu ve beyaz peyniri ilave edelim. Malzemeler özlesene dek karistiralim. Karisimdan bir kasik yardimiyle alarak, kizgin sivi yaga dökelim. Arkali önlü kizartalim. Fazla yagini süzmek için kagit mutfak havlusunun üzerine alalim. 3
Sos için: domatesleri rendeleyelim. Dövülmüs sarmisaklarla birlikte 2 çorba kasigi sivi yagda 3 dakika pisirelim. Seker, tuz ve karabiberi ekleyelim. atesten alalim. Köteleri sosla birlikte servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patatesli Tepsi Koftesi - Yemek Tarifi

Patatesli Tepsi Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
Köfte Hamuru:
750 gr Iki Defa Çekilmis Dana-Koyun Karisimi Kiyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarisi
1 Orta Boy Sogan
1 Demet Maydanoz(Ince Kiyilmis)
Tuz, Karabiber
Köfte Bahari
Diger Malzeme:
1 Su Bardagi Ayçiçek Yagi
500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabuklari Soyulup,Yarim Santim
Kalinliginda Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmis)

1 Çorba Kasigi Un
200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
15 gr.(1 Çorba Kasigi)Tereyagi Yada Margarin
4-5 Dal Dereotu(Ince Kiyilmis)
YAPILIŞ TARİFİ
Önce ekmeklerin kabuklarini alip,islatin.Sonra sikarak ufalayin.Karisik
kiyma ,ekmek içi,yumurta sarisi,sogan, maydanoz,tuz,biber ve
köftebaharini bir kaba koyun.Iyice yogurup,bu harçtan yuvarlak yassi
köfteler yapin.
Çiçekyagini bir tavada kizartin.Patatesler pembelesmeden altin rengini
alincaya kadar kizartin.Ayni yagda,çok az una buladiginiz köfteleri de
hafifçe kizartarak bir tabaga alin.
Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sira olmak üzere dizin.Üzerine bir
kasik yagla,bir tasim kaynatilmis domates suyunu dökün;üzerine dereotu
serperek 175 C’lik firinda yaklasik 20-25 dk pisirin.Sicak olarak
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patatesli Icli Kofte - Yemek Tarifi

Patatesli Içli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
Disi Için:
3 Su Bardagi Ince Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardagi Un
Tuz
Içi Için:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Sogan
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
1/2 Çay Kasigi Salça
Köftelerin Sosu Için:
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Çorba Kasigi Salça(Biber Salçasi)

Pul Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haslayalim.Kabuklarini soyup rendeleyelim.Soganlari yemeklik dograyip,sivi yagda pembelestirelim.Salçayi ilave edip,bir dakika daha kavuralim.Ardindan ,incecik dogranmis patatesleri ve maydanozu ilave edelim.Tuz ve biberini ayarlayarak atesten alalim.Daha sonra kullanmak üzere bekletelim.Ince bulguru yeterince sicak su ile islatalim.(kisirlik bulgur islatir gibi).Bulgur sisince,içine unu,yumurtayi ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoguralim.
Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparip önce elimizi islatarak yuvarlayalim.Sonra isaret parmagimiz yardimiyla döndüre döndüre köftenin içini oyalim.Mümkün oldugunca ince oymaya özen gösterelim.Patatesli içten yeterince koyup,köftenin agiz kismini büzerek kapatalim(köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz.yoksa piserken çatlar).Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalim.Köfteleri kaynayan suya atip,5-6 dk haslayalim. Delikli kepçe ile çikartalim. Köfteleri dilersek kizartalim.Sosu için,salçayi sivi yagda iki dk.kavuralim.Pul biber ilave ederek,atesten alalim.Bu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalim.
Not: Bazi yörelerde “simit” adi verilen, çig köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapilir. Simit ile yapilirsa, içine un ve yumurta koyulmaz. Sadece soguk su ile yogrulur.

Eger çig köftelik bulgurdan yapacaksaniz, tarifteki malzemeleri kullanin. Ancak, elinizde yeterince sekil almiyorsa biraz daha un ilave edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patatesli Kofte - Yemek Tarifi

Patatesli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER

4 patates
1 su bardagi rendelenmis kasar
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi fuz
1 kahve fincani kiyilmis dereotu
1 çay bardagi un
3 yumurta
3 su bardagi siviyag
1 kabartma tozu
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri ince rendeleyip rendelenmis patatesleri avucunuzçla sikip suyunu akitin ve bir kaba bosaltin. Üzerine un, karabiber, tuz, yumurta. dereotu, kasar ve kabartma tozunu ilave ederek kasikla karistirin. Elde ettiginiz karisima yuvarlak köfte sekli verin. Tavaya siviyag döküp kizdirin ve patates köftelerini kizartin. Servise hazirlayin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patates Koftesi - Yemek Tarifi 2

Patates Köftesi - Yemek Tarifi 2
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
6 adet orta boy patates
2 yemek kasigi nisasta
3 adet yumurta (birinin akini ayirrn) 3 kibrit kutusu kadar taze kasar 3 kibrit kutusu orta yagli beyaz peynir

Yeteri kadar tuz 1 çay kasigi karabiber Üzeri ve kizartmak için : Yeteri kadar sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri kabugu ile yikayip haslayin. Soyduktan sonra sogutup rendeleyin. Yumurtalari, tuzu, karabiberi ve nisastayi patateslere ekleyip hafifçe yogurun.
Yumurta büyüklügünde parçalar koparin. Elinize biraz nisasta bulayin, parmak uçlarinizi da nisastaya bulayip patates hamurunu düzlestirin. içine bir miktar kasar, beyaz peynir koyun. Nisasta serpilmis tepsiye yuvarlayin. Yumurta akina sonra da galeta ununa bulayin. Kizgin yagda pembelesene kadar kizartin. Servis tabagina çikarip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Naneli Kofte - Yemek Tarifi

Naneli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Küçük Sogan 2-3 Dilim Bayat Ekmek Içi 1/2 Kg Kiyma
2 ÇorbaKasigi Kurunane
3 Çorba Kasigi Siviyag 2 Çorba Kasigi Salça Yeterince Tuz
YAPILIŞ TARİFİ

Sogani rendeleyip islatilmis bayat ekmek içi, 1 çorba kasigi kuru nane, 1 çorba kasigi siviyag, tuz ve kiymayla birlikte yogurun.
Hazirladiginiz köfte harcindan minik toplar halinde köfteler hazirlayin.
2 çorba kasigi siviyagda salçayi ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayinca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pisirin.(tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmali)
Üzerine kuru nane serpin ve sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mercimek Koftesi - Yemek Tarifi

Mercimek Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
1 Su Bardagi Ince Bulgur
2 Su Bardagi Kirmizi Mercimek
4 Su Bardagi Su
2 Çay Kasigi Tuz
2 Çay Kasigi Pul Biber
5 Çay Kasigi Kimyon
1 Demet Yesil Sogan
1 Demet Maydanoz
3 Çay Kasigi Salça
2 Çorba Kasigi Margarin
1 Sogan
YAPILIŞ TARİFİ
Kuru sogani yemeklik sogan gibi dograyip margarinlebiraz öldürelim. Içine salça ilave edip atesten indirelim. Diger tarafta mercimegi yikadiktan sonra dört su bardagi su ile haslayalim. Mercimekler sararip suyunu çektikten sonra atesten alip içine ince bulguru ilave ederek karistiralim.
Kapagini kapatip 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soganin yesil kisimlarini ince ince dograyip diger malzemelerle birlikte mercimekle

bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte seklinde biçimlendirerek servis yapalim. Dilerseniz servis tabagina aldiktan sonra üzerine yarim limon suyunu gezdirebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Lahanali Kofte - Yemek Tarifi

Lahanali Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk
MALZEMELER
LAHANA IÇIN 3 Domates 1 Sogan
1 Tatli Kasigi Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kremasi
Tuz
KOFTE IÇIN
2 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
1 Sogan 500 gr Kiyma 1 Tatli Kasigi Siviyag 1 Yumurta 1 Tatli Kasigi Hardal Kirmizi Tozbiber, Karabiber

Kizartmalik Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika kadar haslayip suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarini soyup çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Sogani küp küp dograyin.
Margarini bir tavada eritip sogani kavurun. Lahanayi ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kremasi ve suyu ekleyip kisik ateste 25 dakika kadar piskin. Tuzlayip domatesleri tavaya ekleyin.
Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarini kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Sogani küçük küpler halinde dograyin. Siviyagi bir tavada kizdirip sogani kavurun. Kiymayi bir kaseye alip ekmek içi, sogan ve yumurta ile yogurun. Hardal, tuz, karabiber ve kirmizi toz biber ile tatlandirin. 16 yuvarlak yassi köfte olusturun. Kizartmalik yagi bir tavada kizdirip köfteleri kizartin. Köfteleri lahana esliginde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kutahya Koftesi - Yemek Tarifi

Kütahya Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 Çorba Kasigi Tarhana 2 Çorba Kasigi Kiyma

1 Çay Bardagi Bulgur
1 Çay Kasigi Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatli Kasigi Kirmizibiber
1 Çay Kasigi Nane
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Kase Yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak 2 çorba kasigi tarhanayi bir miktar ilik suyla islatin. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardagi bulguru ekleyin. Bulgurlar sisene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananin içine 2 çorba kasigi kiyma, 1 çay kasigi karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yogurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklügünde parçalar alip, köfteler yapin. Tencereye 3 su bardagi su koyun. Su kaynayinca köfteleri içine atin. Üzerine 1 kase yogurdu dökün. 1 çorba kasigi tereyagini tavada eritin. 1 tatli kasigi kirmizibiberi ve 1 çay kasigi naneyi içine atin. Karistirip köftelerin üzerine dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kuru Kofte - Yemek Tarifi

Kuru Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
Karabiber
1 kg. köftelik kiyma
1 tatli kasigi kimyon
2 adet haslanmis patates 1 adet kuru sogan 1/2 demet maydanoz

3 adet yumurta
4 dilim bayat ekmek 2 su bardagi sivi yag Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kiyma, rendelenmis sogan, ufalanmis ekmek içi, yumurta, patates püresi,
ince dogranmis maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karistirip yogurun.
Köfte harcindan ceviz büyüklügünde parçalar alip, parmak seklinde
yuvarlayin.
Köfteleri kizdirilmis sivi yagda kizartin. Kuru köfteleri soguk olarak servis
yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Koy Usulü Kofte - Yemek Tarifi

Köy Usulü Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
300 gr Kiyma
400 gr Kabak
50 gr Rendelenmis Parmezan Peyniri Veya Eski Kasar
1 Sogan
1 Yumurta
1 Yumurta Sarisi
2 Çorba Kasigi Galeta Unu Zetinyagi
YAPILIŞ TARİFİ

Kabaklari yikayip kaziyin.Sogani ayiklayin.Hepsini minik minik dogradiktan
sonra tuzlu suda haslayin.
Süzdükten sonra bir de parmaklarinizla sikarak suyunu çikarin.Bir kaba
koyup çatalla ezerek krema haline getirin.
Kiymayi, yumurtayi,yumurta sarisini,rendelenmis peyniri,2 çorba kasigi
galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.Iyice karistirip,una buladiginiz
parmaklarinizla orta boyda köfteler yapin.
Iyice kizdirdiginiz zeytinyaginda,her taraflari altin sarisi renk alincaya
kadar kizartin.Hemen servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kofteli Ispanak Yemegi - Yemek Tarifi

Köfteli Ispanak Yemegi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Kg Ispanak
Köftesi Için:
1 Su Bardagi Ince Bulgur
1 Adet Sogan
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Çorba Kasigi Un

1/2 Çay Bardagi Sivi Yag 1/2 Çorba Kasigi Margarin 1 Adet Sogan 1/2 Su Bardagi Su 1 Çorba Kasigi Salça Tuz, Karabiber
Kizartmak Için Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari bol suyla yikayalim.Suyunu süzdükten sonra saplarindan ayirdigimiz yapraklarini küçük küçük dograyalim. Köfte için,ince bulguru bir kaba alalim.Üzerine sogani
rendeleyelim.Kiymayi,tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özlesene ve bulgur eriyene dek yoguralim.Ardindan 1 çorba kasigi unu ilave edelim ve tekrar yoguralim. Elimizi hafifçe islatarak,bilye iriliginde köfteler yapalim.Köfteleri sivi yagda kizartalim.
Ayri bir tencereye sivi yagi ve margarini alip,kizdiralim.Küçük dogranmis sogani ilave edelim.Seffaflasana dek kavuralim.Ispanaklari ekleyelim. Ispanaklar yumusayana dek tahta kasik yardimiyla sürekli çevirelim.

Yarim su bardagi suyu 1 çorba kasigi salçayla karistiralim.Tencereye aktaralim.Tuzunu ve karabiberini ayarlayip,köfteleri ilave edelim.Hafifçe ateste pisirelim.Sicak olarak servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kasarli Kofte - Yemek Tarifi

Kasarli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1/2 Kg Kiyma
1 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
1 Adet Sogan
1 Adet Yumurtanin Sarisi
1 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Kimyon
1 Tatli Kasigi Köfte Bahari
1 Tatli Kasigi Yenibahar
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kabin içine yarim kg kiymayi, rendelenmis sogani, kasar peynirini, 1 adet yumurtayi, kimyonu, köfte baharini ve yenibahari alin. Elinizle tüm malzemeler birbirine karisana dek iyice yogurun.
Hazirladiginiz köfteyi çok az yaglanmis firin tepsisine bastirarak yayin. Üzerine yumurta sarisini sürün. Önceden isitilmis 160 derecelik firinda 20 dakika pisirin. Firindan çikardiktan sonra dilimleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kadinbudu Kofte - Yemek Tarifi

Kadinbudu Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
600 gr Kiyma 1 Adet Sogan 1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
2 Adet Yumurta Sarisi 1 Kahve Fincani Haslanmis Pirinç 1 Su Bardagi Un Tuz Ayçiçek Yagi
YAPILIŞ TARİFİ
Kiymayi genis bir kaba alin. Rendelediginiz kuru sogani, 1 çay kasigi karabiberi, kirmizibiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanin sarisi ile, daha önceden hasladiginiz pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karistirip hamur yapin.
Elinizle köfte hamurundan bezeler koparip, büyükçe sekiller verin. Diger taraftan tencereye su koyun. Su kaynayinca köfteleri suyun içine atin.1-2

dakika tutup çikardiktan sonra önce una sonra yumurta sarisina buladiginiz köfteleri ayçiçek yaginda kizartip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabak Koftesi - Yemek Tarifi

Kabak Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Çorba Kasigi Margarin 1 Adet Sogan 4 Silme Çorba Kasigi Un ½ Su Bardagi Süt Tuz, Karabiber

½ Su Bardagindan 1 Parmak Fazla Rendelenmis Kasar Peyniri ½ Su Bardagi Ekmek Içi 3 Adet Kabak
YAPILIŞ TARİFİ
Margarini bir tencerede eritin.Ince dogranmis sogani
ekleyin.Pembelesinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi
degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü
ekleyin.Topaklanmamasi için sürekli karistirin.
Sos kivamina gelince tencereyi atesin üstünden alin.Tuzunu ve
karabiberini ayarlayin.Rendelenmis kasar peynirini ilave edin.Bir avuç
dolusu ekmek içini eleyin.Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave
edin.Iyice karistirin.
Karisimdan 1 çorba kasigi alin.Kasik sekli verdikten sonra kalan ekmek
içine bulayin.Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.
Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk
pisirin.Sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Izgara Kofte - Yemek Tarifi

Izgara Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
500 gr Az Yagli Kiyma
1 Adet Sogan
2 Dilim Bayat Ekmek Içi 1 Adet Yumurta Sarisi 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 1 Tutam Kimyon 6-7 Sap Maydanoz Kizartmak için Sivi Yag

YAPILIŞ TARİFİ
Sogani rendeleyip kiymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip islattigimiz ekmek içini de ufalayarak kiymaya ilave edelim. Ince ince kiyilmis maydanozu ve diger malzemeleri kattiktan sonra kiymayi iyice yoguralim.
Kiymayi, lezzetli olmasi ve daha iyi yapismasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir sekil verin. Kizgin yaga atarak köfteleri pisirerek, sebzeyle servis yap




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Kofte - Yemek Tarifi

Ispanakli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
500 gr köftelik kiyma
1 adet yumurta
1 bas sogan
Çeyrek bayat ekmek içi
1 tatli kasigi kekik
Yeteri kadar tuz, karabiber
lspanakli iç için : 500 gr ispanak
1 bas sogan
2 yemek kasigi kullandiginiz yag 100 gr kasar peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
lspanaklari yikayip ayiklayin ve dograyin. Tencereye ince dogranmis sogani ve yagi koyup ateste pembelesene kadar kavurun. Üzerine ispanaklari ekleyin. Bir iki kere karistirip atesi kisin. lspanaklar yumusayincaya kadar yavas ateste 10 dakika pisirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
azla suyunu süzdürerek içine kasar peynirini ilave edin. Diger tarafta köftelik kiyma, ufalanmis ekmek içi, ince dogranmis sogan, yumurta, tuz, karabiber ve kekik karistirip çok iyi yogurun.

2 ceviz büyüklügünde parçalar alin. Bu parçalari inceltin. Içine ispanakli iç koyarak rulo seklinde sarin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. 200 derecedeki firinda iyice kizarana kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Et Pogacasi - Yemek Tarifi

Ispanakli Et Pogaçasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
600 gr dana kiyma 3 dilim bayat ekmek içi 2 adet yumurta 1 adet kuru sogan 1 çay kasigi karabiber 1 çay kasigi kimyon Yeteri kadar tuz
Harci için : Yarim kilo ispanak 1 adet kuru sogan 1 adet havuç

Yeteri kadar tuz
YAPILIŞ TARİFİ
bütün oIarak bir kabin içine kirin. Sogani rendeleyin. Kiyma, sogan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile köfte hamurunu iyice yogurun.
Harci için ispanaklari yikayip ince dograyin. sogani küp sekIinde dograyin. Margarini eritip sogani pembe kavurun. içerisine ispanaklari ilave ederek kavurun. Kisik ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Havucu rendeledikten sonra ispanaklarin içerisine ilave ederek sogumaya birakin. Köfte hamurundan Iimon büyükIügünde koparip yassiIastirin. Ortasina iki yemek kasigi ispanakIi harç koyup pogaça sekIinde kapatin. Üzerine yumurta beyazini sürüp yaglanmis firin kabina yerlestirin. 180 derecede isitiImis firinda 30 dakika pisirin. Servis tabagina aIarak sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Canak Kofte - Yemek Tarifi

Ispanakli Çanak Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
500 gram kiyma (yagsiz) 750 gram ispanak
1 yumurta
2 kasik siviyag 4 dilim bayat ekmek içi 2-3 dis sarimsak 1 sogan 1 kasik un 1 kasik salça bir buçuk bardak et suyu

kimyon, karabiber, yenibahar, tuz 2 yumurta (ispanak için)
1 çay bardagi kasar rendesi veya bir paket kasar peyniri
2 domates
YAPILIŞ TARİFİ
Kiymayi büyük bir tepsiye alin. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayi kirin. Sogani rendeleyin, baharatlari ekleyin ve tuzunu ayarlayin. Köfte harcini yogurun. Ispanakli harç için, ispanaklari ayiklayip, bol suda yikayin, kendi suyu ile haslayin.
Yumurtalari kirip, tuzu atin ve ispanaklari dograyip yumurtalarla karistirin. Bir kasik sivi yagda, küçük küpler seklinde dogradiginiz sogani kavurun. Bir kasik salçayi ve bir kasik unu ilave edin. Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayin ve atesten alin. Bu sosu bir kenara koyun. Hazirlanan köfte harcini alti parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayin, bas parmak yardimi ile iç kismini oyup çanak sekli verin. Yaglanmis bir tepsiye dizip, orta isili firinda 15 dakika pisirin. Firindan alin. Hazirladiginiz köftelerin iç kisimlarina ispanakli harci doldurun. Domatesleri dilimleyin.
Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapin. Son olarak, kasar rendesini serpin. Eger çedar peyniri kullanacaksaniz, yildiz ya da üçgen sekiller verebilirsiniz. Hazirladiginiz sosu ispanaklara degdirmeden tepsinin dibine dökün.

Tekrar firina sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar firinda pisirin. Bu dekoratif ispanak yemegini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanak Köftesi - Yemek Tarifi

Ispanak Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk
MALZEMELER
200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kasar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Un
1 Küçük Sogan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kizartmak için Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari yikayip yapraklarini ince ince kiyin. Kuru sogani rendeleyip bir kasik margarinle pembelestirin. Ispanaklarin suyunu sikarak sogana ilave edin. Ispanak suyunu salip da çekene kadar kavurun. Sonra atesten alip sogumaya birakin.

Sogumus ispanaga, ufalanmis beyaz peynir, kasar peyniri, un, çirpilmis yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karistirin. Sonra bu karisimi elle birkaç dakika yogurun.
Ispanak harcindan küçük parçalar alin. Elinizi unlayip yassi, oval köfteler yapin. Kizgin yaga atarak kizartin. Kagit peçete üzerine alip yagini süzdürün. Servis tabagina dizip sicak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

irmikli Köfte - Yemek Tarifi

irmikli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
500 gr Dana Kiyma
1 Kahve Fincani Irmik
1 Sogan
2 Dis Sarimsak 1 Kahve Fincani Yogurt Tuz, Karabiber, Kimyon Kizartma için Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani rendeIeyin, sarimsaklari ezin. Kiyma, irmik, Sogan, sarimsak ve yogurdu derin bir kaba alin. Tuz ve baharatlari ekleyip iyice yogurun. Buzdolabinda 55 dakika bekletin.
Köfte harcindan yumurta büyüklügünde parçalar koparip avuç içinizde oval sekil verin. Siviyagi tavada kizdirip köfteleri pisirin. Sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

inegöl Köfte - Yemek Tarifi

inegöl Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
1 kg dana kaburga kiymasi
2 çay kasigi karbonat 1 tatli kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kiymayi bir gün önceden bir kere çektirin. Kiymaya karbonat karistirarak
yogurun. Bir gün bekletin.
Ikinci gün robotta bir adet sogani çekerek süzgeçte yikayin. Köfteye
karistirin. Tuzunu ilave edip iyice yogurun. Ceviz büyüklügünde yuvarlayip
üzerini bastirarak mangal atesinde pisirin.
Yaninda piyaz ile beraber servise sunun.





Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Icli Kofte - Yemek Tarifi

Içli Köfte - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk (Antep)
Süre: 90dk
MALZEMELER
Içi Için:
½ Kg Yagli Kiyma
5 Adet Sogan (ince dogranmis)
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çay kasigi Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Disi Için:
½ Kg Iki Kere Çekilmis Yagsiz Kiyma
250 gr Ince Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmis Sogan
1 Tatli Kasigi Salça
Sos Için:
1 Çorba Kasigi Margarin 1 Tatli Kasigi Salça 1.5 Su Bardagi Su

Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Önce içli köftenin içini hazirlayalim. Bir tencerede yag tuz sogan ve kiymayi kavuralim. Soganlar sararinca biberleri ve ceviz içini ilave edelim. Bir müddet hepsini kavuralim. Daha sonra ocaktan indirip sogumaya birakalim. Simdi dis malzemeyi hazirlayalim. Tüm malzemeyi karistiralim. Karisimi macun kivamina gelinceye kadar yoguralim.(Yogururken elinizi suyla sürekli islatin)
Dis eti ceviz büyüklügünde parçalara ayiralim. Sekilde gördügünüz gibi dis eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.
Donmaya biraktigimiz iç malzemeden findik büyüklügünde parçalar alip içine koyalim ve yuvarlayip kapatalim. Tencerede yagi eritelim. Salça ve su ilave edelim. Kaynayinca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haslayalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Gökkusagi Köftesi - Yemek Tarifi

Gökkusagi Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kasigi Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yagli Kiyma 1 Adet Sogan

1 Dilim Bayat Ekmek Içi Tatli Kasigi Köfte Bahari
1 Çay Kasigi Kimyon
5 Dis Sarmisak
Tuz
Süslemek Için:
2 Adet Domates
3-4 Adet Sivri Biber
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
1 Çorba Kasigi rendelenmis Kasar
Sos Için:
1 Tatli Kasigi Biber Salçasi
1 Tatli Kasigi Domates Salçasi
3 Dis Dövülmüs Sarmisak
2-3 Çorba Kasigi Sivi Yag
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Tatli Kasigi Seker
YAPILIŞ TARİFİ

Ön hazirlik olarak patatesleri ve havucu hasladiktan sonra soyup, dograyalim. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçlari, sütü, yumurtalari, sivi yagi ve tuzu pürüzsüz bir kivama getirelim. Patates ve havuçtan olusan püreyi bir tarafta bekletelim.
Kiymaya rendelenmis sogani ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalim. Dövülmüs sarmisaklari ekleyelim. Köfte baharini, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harci özlü bir hamur haline gelene kadar yoguralim.
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yaglayalim. Köfte harcini düzgün bir sekilde yayalim. Isitilmis firinda köfte harcini yari yariya pisirelim. Tepsiyi firindan alip, üzerine kasar peyniri serpip, tepsiyi tekrar firina sürelim. 15 dakika pisirelim. Firindan aldiktan sonra
Dilimler seklinde keselim. Her dilimin ortasina 1 dilim domates ve sivri biber yerlestirelim.
Sos için tüm malzemeyi karistiralim. Servis tanagina önce sosu yayalim. Köfte dilimini üzerine yerlestirerek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Eksili Sis Köfte - Yemek Tarifi

Eksili Sis Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
450 gr Kiyma 2 Adet Sogan
1 Çorba Kasigi Maydanoz
2 Dis Sarmisak ½ Limon 2 Adet Yumurta 1 Dilim Ekmek Içi Bir Miktar Un ½ Su Bardagi Süt 8 Adet Kiraz Domates 1 Adet Kabak 4 Çorba Kasigi Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Ekmek içini sütte islatalim.Süzdükten sonra elimizle ufalayalim.Ekmegi kiymaya ilave edelim. Rendeledigimiz 1 sogani,ince ince kiydigimiz maydanozu ve dövdügümüz sarmisagi da kiymaya ilave edelim Yarim limon suyunu,yumurtalari,tuz,karabiber ve kimyonu da kiymali harca ilave

edelim.Iyice yogurduktan sonra harcimizi bir beze sararak buzdolabinda 2
saat kadar bekletelim.
Kiymali harçtan ceviz büyüklügünde parçalar kopartalim. Yuvarlak köfteler
yapip una bulayalim.Domatesleri ortadan ikiye bölelim.Kabaklari biraz
haslayalim.Yarim cm kalinliginda dilimleyelim.Kalan sogani küçük parçalar
halinde dograyalim.Sislere sirasiyla domates,köfte,sogan ve kabaklari
dizelim.
Genisçe bir tavaya 4 çorba kasigi sivi yag alalim.Sislerimizi tavada sik sik
çevirerek birkaç dk kizartalim.Sonra 200 dereceli firina verip,iyice kizarana
dek pisirelim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Balik Köftesi - Yemek Tarifi

Balik Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk
MALZEMELER

2 adet palamut baligi 2 bas sogan
2 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta

1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyagi Yeteri kadar tuz, karabiber 1 çay bardagi un
YAPILIŞ TARİFİ
Palamutiari temizleyin. 1 adet sogani dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haslayin. Baliklari sudan alip etleri kilçikiarindan ayirin. Buna islatilmis, suyu sikilmis ekmek içi, rendelenmis sogan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz katarak iyice yogurun. Yogrulan bu karisimdan cevizden büyük parçalar alip avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayin. Kalan iki yumurtayi çirpin. Una bulanmis köfteleri yumurtaya bulayip kizdirilmis yagda tavanin sapindan tutup sallayarak kizartin. Yaninda sogan, maydanoz ile servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Akdeniz Usulü Köfte - Yemek Tarifi

Akdeniz Usulü Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER

Kereviz Yapragi
1 Adet Kereviz 100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmus Domates Konservesi (800 gr) 7 Yemek Kasigi Zeytinyagi 200 gr Arpacik Sogani 4 Dis Sarmisak Tuz, Karabiber 80 gr Ceviz Içi 80 gr Kurutulmus Domates 2 Dilim Tost Ekmegi 1/2 Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Feslegen

4 Adet Ançuez Fileto 500 gr Dana Kiyma 1 Adet Yumurta
5 Yemek Kasigi Siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
Kereviz yapraklarini yikayin, kurulayin ve incecik dograyin. Havuç ve kerevizi ayiklayip mutfak robotunda kiyin. Soyulmus domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayin ve dograyin.

Soganlari kiyin. Soganlarin yarisini, 2 dis ezilmis sarmisagi, havucu,
kerevizi ve domates parçalarini 4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurun.
Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateste
pisirin.
Cevizleri ince dograyin, kurutulmus domatesleri kiyin. Kalan sogan,
sarmisak ve cevizleri 3 yemek kasigi zeytinyaginda çevirin. Tost ekmegini
dograyin ve mutfak robotunda ufalayin. Maydanoz, feslegen ve ançuezleri
de incecik kiyin.
Kiymayi yumurta, tost ekmegi, kurutulmus domates, cevizli karisim,
maydanoz, feslegen ve ançuezleri yogurun, yogururken tuz ve karabiber
ilave edin.
Kiymali karisimdan 16 köfte hazirlayin. Kizgin yagda ve orta ateste
kizartin.
Köfteleri sicak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz
yapraklari serpistirip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yufkali Vanilyali Dondurma - Yemek Tarifi

Yufkali Vanilyali Dondurma - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 10dk
MALZEMELER
1 Su Bardagi Süt
2 Su Bardagi Süt Kremasi 2 Paket Vanilya 6 Yumurta Sarisi 1 Su Bardagi Tozseker 1 Yufka 100 gr Eritilmis Margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Derin bir tencerede süt ve süt kremasini karistirip kaynatin. Iki paket vanilyayi ekleyip karistirin. Tekrar 10 dakika kadar pisirin. Karisimi atesten alip dinlendirin.

6 yumurta sarisini tozsekerle karistirip iyice çirpin. Yumurtali karisimi tencereye ilave edip karistirin. Hazirladiginiz kremali karisimi en az 6 saat buzlukta bekletin.
Firini 180 dereceye ayarlayip önceden isitin, Bu arada yufkanin üzerine eritilmis margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir firin tepsisini yaglayip yufka seritlerini üzerine yerlestirin. Tepsiyi firina verip 15 dakika kadar pisirin.
Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin.
Dondurmayi bir dondurma kasigi ile servis kaplarina alin. Krem santiyi bir sikma torbasini içine yerlestirip dondurmanin üzerine sikin. Firindan aldiginiz yufka seritlerini krem santinin üzerine yerlestirip servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Krokanli Parfe - Yemek Tarifi

Krokanli Parfe - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 6saat

MALZEMELER
3 Çorba Kasigi Konyak
3 Yumurta Aki
7 Kahve Fincani Pudra Sekeri
400 gr Kremsanti
100 gr Findikli Krokan
300 gr Bögürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatli Kasigi Kiyilmis SamFistigi
YAPILIŞ TARİFİ
Visnelerin çekirdeklerini çikarip ince ince kiyin. Konyakla kanstirip 1 saat
bekletin. Yumurta aki ile 5 kahve fincani pudra sekerini köpük halini
alincaya kadar çirpin. Kremsantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayip
yumurtali karisima ekleyin. Visne ve krokanlari ilave edin.
Dikdörtgen seklindeki bir kalibi soguk su ile durulayip seffaf folyo ile
kaplayin. Kremali karisimi kalibin içine dökün. Üzerini bir biçak yardimi ile
düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Bögürtlenleri bir tencerede isitip süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra
sekeri ile tatlandirin.
Parfeyi buzluktan alip 30 dakika kadar buzdolabinda bekletin. Kaliptan
çikarip üzerindeki folyoyu alin. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabagina 2

çorba kasigi bögürtlen püresi koyun. Ikiser dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazi ve samfistigi ile süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dondurmali Krep - Yemek Tarifi

Dondurmali Krep - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk
MALZEMELER
2 Su Bardagi Süt
5 Kahve Fincani Un
6 Yumurta

1 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Kesme Seker 8 Top Dondurma Tuz
KARAMEL SOS MALZEMESI 1.5 Su Bardagi Tozseker

1 Limonun Suyu 1/2 kg Krema
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari çirpma teliyle çirpin. Diger malzemeleri de ekleyerek çirpmaya
devam edin.
Küçük bir teflon tavaya elde ettiginiz karisimdan yarimsar kepçe alarak
dökün ve tavayi sallayarak iyice yayilmasini saglayin. Iki tarafi da
kizardiktan sonra teker teker servis tabagina alin.
Karamel sos için önce sekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon
suyunu sekerin üzerine döküp kremayi ekleyin. Çikolatayi sos kivaminda
eritin.
Kreplerin ortasina 2 top dondurma koyarak rulo seklinde sarip servis
tabagina alin. Üzerlerine birer kasik karamel ve çikolata sos dökerek servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cilekli Kup - Yemek Tarifi

Çilekli Kup - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 10dk
MALZEMELER
1 Top Çilekli Dondurma
1 Top Fistikli Dondurma
1 Top Limonlu Dondurma
2 Çorba Kasigi Çilek Sosu 50 gr Krem Santi
YAPILIŞ TARİFİ
Çilekli, fistikli ve limonlu dondurmayi genisçe bir kup bardagina koyalim. 2 Çorba kasigi çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmis çileklerle birlikte servis yapalim.

Çilek Sosu Için: Istediginiz miktar çilegi yikayip, temizleyin. Çilekleri blendirdan geçirin ve kullandiginiz çilegin yüzde onu kadar seker ekleyin. Seker eriyene dek tekrar blendirdan geçirin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cikolatali Mus - Yemek Tarifi

Cikolatali Mus - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 3saat

MALZEMELER
1 Paket Chocolate Mousse
YAPILIŞ TARİFİ
Bir paket Chocolate Mousse'u genis ve derin bir kabin içine bosaltin. Üzerine bir su bardagi sütü ilave ederek eriyene kadar karistirin. Elde ettiginiz karisimi mikserle 6 dakika çirpin. Hazirladiginiz musu kaselere bosaltin ve buzdolabinda en az üç saat beklettikten sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cikolatali Kup - Yemek Tarifi

Çikolatali Kup - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 10dk
MALZEMELER
1 Paket Krema (küçük)
3 Top Çikolatali Dondurma Bir Miktar Bitter Çikolata
YAPILIŞ TARİFİ

Kup bardaginizin altina bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatali dondurma koyun.
Agzi tirtikli kesilmis kagit ile bir huni yapin. Kremayi huniye doldurun. Yanlardaki bosluklara sikin. Üzerine eritilmis çikolata döküp, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cikolatali Bademli Kup - Yemek Tarifi

Çikolatali Bademli Kup - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 4saat
MALZEMELER
60 gr Bitter Çikolata 4 Adet Yumurta Sarisi ½ Su Bardagi Toz Seker 1 Çorba Kasigi Bal
1 Tatli Kasigi Nescafe
2 Tatli Kasigi Su 200 gr Eritilmis Beyaz Çikolata 120 gr Margarin 2/3 Su Bardagi Krema

Pralin Için
½ Su Bardagi Kavrulmus ve Kabuklari Çikarilmis Badem
1/ Su Bardagi Toz Seker
1/3 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Bitter çikolatayi eritin. Kagittan yapabileceginiz bir krema sikacaginin içine doldurun. Çikolatayi 6 adet kup bardaginin içine sekiller vererk sikin. Buzdolabina koyun ve sogumaya birakin.
Mikser yardimiyle yumurta sarilarini, seker, bal, Nescafe ve suyu koyu kivam alana dek çirpin. Bu karisimi, eritilmis beyaz çikolataya ilave ederek çirpmaya devam edin. Baska bir kapta, margarini mikserle çirpin ve krema kivamina getirin. Yumurta sarilarini karisima ekleyin. Orta boy bir kaba aktarin. Kremayi kar gibi bir kivam alana dek çirpin.
Metal bir kasikla, kremayi çikolata karisiminin içine ekleyin. Ince kiyilmis ya da robotta ögütülmüs pralini ekleyin. Karisimi kup bardaklarina alin. 2-3 saat buzdolabinda sogutun. Büyük pralin parçalariyle yerlestirin. Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapin.

Pralin Için: Bir firin tepsisini yagli kagitla kaplayin. Üzerine bademleri serpistirin. Seker ve suyu küçük bir tencerede karistirin. Kisik ateste, kaynatmadan sekeri eritin. Tencerenin kenarlarina bir firçayla su sürün. Kaynayinca atesi kisin. Altin rengi alana dek ateste tutun. Ocaktan hemen alin. Bademlerin üzerine dökün. Iyice sertlesene dek bekleyin. Yarisini üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün. Diger yarisini ögüterek inceltin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Beyaz Çikolatali Parfe - Yemek Tarifi

Beyaz Çikolatali Parfe - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 8saat
MALZEMELER
225 gr Beyaz Çikolata
2.5 Su Bardagi Süt Kremasi
1/2 Su Bardagi Süt
5 Yumurta Sarisi
1 Çorba Kasigi Tozseker

1 Çay Bardagi Hindistan Cevizi 1 Su Bardagi Sam Fistigi
Süsleme için:
225 gr Sade Çikolata
1 Su Bardagi Krema
YAPILIŞ TARİFİ
Beyaz,çikolatayi küçük parçalara bölüp yarim su bardagi kremayla birlikte karistirarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karistirin ve sogumaya birakin. 1 su bardagi kremayi ayri bir kapta koyulasincaya kadar çirpin. Beyaz çikolatali karisima ilave edin.
1 su bardagi krema ve yarim su bardagi sütü küçük bir tencerede kaynatin. Tozseker ve yumurta sarilarini derin bir kapta çirpin. Çirpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karisimi tencereye alip kisik ateste karistirarak koyulasincaya dek 2-3 dakika pisirin. Kaynamadan atesten alin ve karistirarak sogutun.
Sam fistiklarini suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalibi streç folyo ile kaplayin. Beyaz çikolatali karisim ile yumurtali karisimi çirpin. Yarisini cam kaliba alin ve buzlukta 2 saat bekletin. Sam fistiklarini yayip üzerine kalan karisimi ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin.

Süsleme için; sade çikolatayi benmari usulü eritin. Kremayi ayri bir kapta isitin. Atesten alip çikolata ve bali ekleyin, karistirarak ilitin. Parfeyi servis tabagina çevirerek kaliptan çikarin. Streç folyoyu üzerinden alip suya batirilmis keskin bir biçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yumusak Pizza - Yemek Tarifi

Yumusak Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk
MALZEMELER
250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardagi Ilik Su
üzerine
100 gr Kasar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Feslegen veya Kekik 5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yesil Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Un ile oda sicakligindaki margarini çabuk hareketlerle yogurun. Kirinti kirinti bir kivam aldiginda, ilik suyu yavas yavas ekleyin. Oldukça sert bir hamur elde edin.

Hamuru yuvarlak bir beze yapip unlayin. Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin. 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yaglanmis bir pay kalibina yerlestirin. Kenarlarini parmaklarinizla bastirarak tepsinin kenarlarina dogru yükseltin. 200 dereceli firinda 20 dakika pisirin.
Bu arada domatesleri halka halka dograyin. Hamurun üstüne yerlestirip, feslegeni serpin. Kasar veya dil peynirini, sucuklari da yerlestirip, pizzayi tekrar firina sürün. Üst malzeme çok hafif pisecek kadar firinda tutup çikarin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yufkali Pizza - Yemek Tarifi

Yufkali Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40 dk
MALZEMELER
3 Adet Yufka 3 Adet Yumurta 2 Su Bardagi Süt 1/2 Çay Bardagi Sivi Yag 1 Çorba Kasigi Yogurt

1 Çorba Kasigi Ketçap 4 Adet Sosis
2 Çorba Kasigi Misir 1 Tatli Kasigi Kekik 1 Paket Dil Peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Tepsiyi hafifçe yaglayin. Ilk yufkayi tepsiye, kenarlari disarida kalacak sekilde yerlestirin. Diger yufkalari elinizle parçalayin. Tepsiye aktarin.
Bir kapta iki adet yumurtayi ve 1 yumurtanin akini, 2 su bardagi sütü, yarim çay bardagi sivi yag ve 1 çorba kasigi yogurdu iyice karistirin. Karisimin yarisini parçalanmis yufkalarin üzerine gezdirin. Disarida kalan yufkanin kenarlarini ortada birlestirin. Yogurtlu karisimin içine 1 çorba kasigi ketçabi ekleyin. Hazirladiginiz bu karisimi yufkanin üzerine dökün.
Sosis dilimlerini dizin. Misir ve kekigi serpin. Ince dilimler halinde kestiginiz dil peynirini sosislerin üzerine yerlestirin. Orta isili firinda dil peynirinin üzeri kizarana dek pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ana Temel Pizza Tarifi Hamuru - Yemek Tarifi

Ana Temel Pizza Tarifi Hamuru - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre:
MALZEMELER
4 Su Bardagi Un
1 Küp Yas Maya 4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Tatli Kasigi Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Mayayi ufalayin. Büyük bir kasede un ve mayayi karistirin. Yarim su
bardagi kadar ilik su, yag ve tuz ilave edin. Karisimi pütürsüz ve ellere
yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Dilerseniz yogurma
islemi için mikser de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerini bir bezle örterek
ilik bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin.
Iki firin tepsisini yaglayip üzerine un serpin. Firini 225 dereceye ayarlayip
önceden isitin. Hamuru tepsilere yayin.
Hamurlari dilediginiz iç malzeme ile donatip firina verin. 25 dakika kadar
pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Teflon Tava Pizzasi - Yemek Tarifi

Teflon Tava Pizzasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk

MALZEMELER
2 Yufka
1 Çay Bardagi Süt
1 Yumurta
1 Orta Boy Sosis
100 gr Sucuk
100 gr Kasar Peyniri Rendesi
1 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Kekik
1 Dis Sarmisak
1 Tatli Kasigi Siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
Süt ve yumurtayi çirpin. Yagladiginiz teflon tavaya, kenarlari disariya tasacak sekilde bir yufkayi parçalayarak yerlestirin. Yufkanin aralarina sütlü karisimi yayin.
Diger yufkanin yarisini da ayni sekilde tavaya yerlestirin.
Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkalarin üzerine ekleyin.

Domatesin kabuklarini soyup küp seklinde kesin ve ezilmis sarmisakla birlikte sosis ve sucuklarin üzerine dökün. Kekik ve rendelenmis kasar peyniri serpin.
Kalan yufkayi da sütlü karisimla birlikte tavaya yerlestirin. Tavanin disina tasan yufkalari bohça seklinde pizzanin üzerine kapatin.
Tavanin üzerini bir kapakla kapatip hafif atesli ocakta alti kizarincaya kadar pisirin. Kapak yardimiyle ters yüz ederek diger tarafini da pisirin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sucuklu Pizza - Yemek Tarifi

Sucuklu Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre:
MALZEMELER
1 kangal sucuk
3 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
1 su bardagi ilik su

1 tatli kasigi tuz 3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Mayayi ilik bir bardak suda ezin. lçine bir tatli kasigi seker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasini açin. Içerisine tuz, bir fincan zeytinyagi ve sulandirdiginiz mayayi ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Hamuru ilik bir yerde iyice kabarana kadar bekletin. Mayalanma isi bitince yumurtadan biyük parçalar koparip, merdane yardimi ile yarim santim kalinliginda açin. Üzerine zeytinyagi sürün. Açtiginiz hamur üzerine halka halka dogranmis sucuklari dizin. Ufak dogradiginiz domatesi, biberi serpistirin. Kasar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yaglanmis tepsiye koyup yarim saat kadar dinlendirin. Sonra firinda pisirip sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli ve Sosisli Dilim - Yemek Tarifi

Peynirli ve Sosisli Dilim - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk
MALZEMELER
4 Dilim Kepekli Ekmak
2 Adet Sosis veya Sucuk
2 Adet Sogan
1 Adet Kabak
1 Çorba Kasigi Un
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
2 Tatli Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz 2 Adet Yumurta 1/2 Su Bardagi Dil Peyniri Tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Ekmeklerin kenarlarini kesin. Üzerlerine tereyagi sürün. Tereyaglari üste gelecek sekilde orta boy firin kabina aralik birakmadan dizin.
Sosisleri veya sucuklari dilimleyin. Kabagi ve sogani bir kaba rendeleyin. Sosis veya sucuga, unu ve maydanozu ilave edip karistirin. Yumurtalari ve peyniri ekleyip karistirmaya devam edin.
Karisimi ekmegin üzerine yayin. 180 dereceli firinda 8 dakika pisirip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Kis - Yemek Tarifi

Peynirli Kis - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40dk

MALZEMELER
300 gr Un
150 gr Margarin 1 Adet Yumurta Tuz
Üzerine
6-7 Adet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardagi Yesil Zeytin
1/2 Su Bardagi Siyah Zeytin
150 gr Fistikli Salam
1 Kutu Labne Peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Kis hamuru için bir kapta unu ve tuzu karistirin. Margarini küp küp keserek, unun üzerine ekleyin. Yumurtayi ilave edin. Hamuru hizli hizli yogurun. Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabinda yarim saat bekletin.
Kisin üzerine koyacaginiz malzeme için soganlari ve dereotunu ince ince kiyin. Yesil ve siyah zeytinleri ince ince kesin. Fistikli salami küp küp dograyin. Genis bir kapta dogranmis zeytinleri, taze sogani, dereotunu, salami ve labne peynirini karistirin.

Hamuru kaliptan biraz daha büyük açin. Kalibin içine yerlestirin. Fazla kenarlarini biçakla kesin. Hamurun üzerinde çatalla delikler açin. Önceden isitilmis firinda kizarana dek pisirin. Firindan çikardiktan sonra sogutun. Peynirli harci üzerine yayin. Dilimleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Meyveli Pizza - Yemek Tarifi

Meyveli Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40 dk
MALZEMELER

HAMUR IÇIN
Bir Miktar Yag
3 Yumurta
50 gr Acibadem Bisküvisi
1 Kahve Fincani Margarin
1,5 Kahve Fincani Tozseker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabugu Rendesi
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincani Un
IÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Bögürtlen
1 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
1-2 Çorba Kasigi Çilek Likörü
300 gr Seftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Çam Fistigi 300 gr Krem Santi
YAPILIŞ TARİFİ

Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin, 8 küçük tartölet kalibini
yaglayin.
Bisküvileri ufalayin. Yumurtalarin aklari ile sarilarini ayirin. Yumurta sarisi,
margarin, seker ve tuz çirpin. Portakal kabugu, kabartma tozu ve unu
ekleyip karistirin. Yumurta aklarini köpük halini alincaya kadar çirpin.
Yumurta aklarini ve ufalanmis bisküviyi unlu karisima ekleyin. Hamuru
tartölet kaliplarina paylastirin. Firina verip 12 dakika pisirin.
Tartöletleri bozulmamalarina dikkat ederek kaliplardan çikarin.
Bu arada çilegi, pudrasekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin. Seftaliyi
dilimleyin. Üzümleri yikayip saplarini ayiklayin. Çikolatayi rendenin iri
tarafi ile rendeleyin.
Hamurlarin üzerine çilekli püreyi sürün. Kenarlarindan bosluk birakin.
Seftali ve üzümleri karisimin üzerine yerlestirin. Rendelenmis çikolatayi ve
çam fistigini serpin. Vanilyayi krem santiye ilave edip karistirin. Meyveli
pizzayi krem santi esliginde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mantarli Pizza - Yemek Tarifi

Mantarli Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 45 dk
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESI
2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 ÇorbaKasigi SiviYag
100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri
1/2 Kg Mantar

1 Adet Limon
Yeteri Kadar Tuz, Karabiber
Zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarlar güzelce yikandiktan sonra dilimler halinde dogranarak kararmamalari için limonlu suya konur. Pizza hamuru elle 0.5 cm kalinliginda açilip, yaglanmis bir tepsiye yayilir. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir sekilde yerlestirilir.
Peynir, tuz ve karabiberi serpilir. Gezdirerek zeytinyagi dökülür ve önceden 180 derece kizdirilmis firina sürülür. Yaklasik 30-35 dakika firinda pisirilir. Pizzanin üstü ve kenarlari nar gibi kizarinca firindan çikarilir ve bekletmeden servis yapilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak