Yemek Ara

Özel Arama

16 Eylül 2008 Salı

Yumurta Tatlisi - Yemek Tarifi

Yumurta Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Diger Süre: 20-40dk
MALZEMELER
3 Yumurta
1 Çorba Kasigi Un
2 Çorba Kasigi Yogurt 1 Çay Bardagi Siviyag
SERBET IÇIN:
1 Çay Fincani Tozseker
2 Çay Fincani Su 1 Tutam Toz Safran
YAPILIŞ TARİFİ

Tozseker ve suyu tencerede kaynatin. Koyulasmaya baslayinca toz safrani
ilave edip karistirin ve sogumaya birakin.
Yumurta, un ve yogurdu mikserle çirpin. Siviyagi tavada isitip
hazirladiginiz karisimi dökün. Alt tarafi kizarinca ters çevirin ve iki yüzünü
de pisirin. Pisme esnasinda tahta spatula yardimiyla esit üçgenler halinde
dilimleyin.
Atesi iyice kisin. 1 bardak soguk serbeti hamurun üzerine gezdirin.Serbeti
çekinceye kadar kisik ateste 8-10 dakika pisirin. ilik olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Yumurta Kroketi - Yemek Tarifi

Yumurta Kroketi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 40-60dk
MALZEMELER
8 Yumurta
1 Çorba Kasigi Margarin

7 Çorba Kasigi Un
1 Su Bardagi Süt
2 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasar Peyniri 2-3 Çorba Kasigi Galeta Unu
Kizartmak Için Siviyag
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalarin 6 tanesini kati kivamda haslayin. Kabuklarini soyup küp
seklinde dograyin.
Tencerede margarini eritip dört kasik un ekleyerek pembelestirin. Azar
azar sütü ilave edip karistirin. Iyice koyulasip sos kovamini alincaya kadar
orta ateste karistirarak pisirin. Atesten alip tuz, karabiber, kasar peyniri, 1
yumurtanin sarisi ve dogradiginiz yumurtalari ilave ederek iyice karistirin.
Su ile islatilmis bir tabaga alip sogumaya birakin.
Kalan yumurtanin akini küçük bir kasede iyice. çirpin. Ellerinizi unlayip
karisimdan yumurta büyüklügünde parçalar koparin ve kroket sekli verin.

Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayin. Siviyagi tavada kizdirip kroketleri kizartin. Kagit havlu üzerine alip fazla yagini çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Yumurta Benyesi - Yemek Tarifi

Yumurta Benyesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk
MALZEMELER
4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardagi Un
1 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1/2 Su Bardagi Soda
1 Yumurta Aki
Kizartmak için

Siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
4 yumurtayi kati kivamda haslayip soyun ve halkalar halinde dilimleyin.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Derin bir kasede 1 su bardagi un, 1 çorba kasigi zeytinyagi ve yarim su
bardagi sodayi kanstirin.
1 yumurta akini iyice çirparak köpük haline getirip sodali karisima ilave
edin. Yumurta dilimlerini bu kansima batirip kizgin yagda kizartin.
Kagit havlu üzerine alip fazla yagini çektirin. Kiyilmis maydanozla süsleyip
sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Yogurt Soslu Ispanakli Çilbir - Yemek Tarifi

Yogurt Soslu Ispanakli Çilbir - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk

MALZEMELER
750 gr ispanak (ayiklanip, bol suda bir kaç kez yikandiktan sonra
süzülmüs)
60 gr (4 çorba kasigi) margarin
1 1/2 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardagi) su
125 ml (1/2 su bardagi) sirke
300 gr yogurt sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari hazirlamak için bir tencereye yariya kadar su koyup, tuzu
ekledikten sonra kaynatin.
Su kaynayinca, ispanaklari katip, 3-4 dakika haslayin. Bu sürenin sonunda
ispanagi tencereden alip, kevgire aktarin. Üzerinden soguk su geçirin.
Sonra haslanmis ispanagi bir top gibi sikarak suyunu süzün. Bir baska
tencereye margarinin 2 çorba kasigini koyup, orta ateste eritin. Yag
kizinca haslanmis ispanagi ekleyip, çatalla karistirarak isitin. 1/2 çay kasigi
tuz ve biberini katin.
Ispanak isininca tencereyi atesten alip, ispanagi sicak olarak bir kenarda
saklayin.

Yumurtalari pose edin.
Önceden isitilmis tabaklara ispanagi esit miktarlarda yerlestirin. Üzerlerine
yine delikli kasikla alinarak süzdürülmüs yumurtalari koyun. Yogurt sosunu
en üste kasikla gezdirin.
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kasigi margarini orta ateste eritin. Yag
kizinca kirmizibiberi ekleyip iyice karistirin. Biberli yagi yogurt sosunun
üzerine gezdirip, ispanakli çilbiri sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Yogurtlu Yumurta Salatasi - Yemek Tarifi

Yogurtlu Yumurta Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk

MALZEMELER
5 Yumurta
5 Çorba Kasigi Yogurt
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Dis Sarmisak
3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz
1 Çay Kasigi Pulbiber ya da Karabiber
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari kati kivamda haslayip soyun. Soguduktan sonra halka halka
dilimleyin.
Servis tabaklarina birer sira yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.
Sarimsagi ezip yogurtla karistirin ve yumurtalarin üzerine yayin.
Zeytinyagini gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin.
Dereotu veya maydanozu ince ince kiyip salatanin üzerini süsleyerek
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Sebzeli Omlet - Yemek Tarifi

Sebzeli Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
175 gr sogan
1 yemek kasigi sivi yag
1 dis sarimsak
1 orta boy kirmizi biber
1 orta boy yesil biber
450 gr domates
6 yumurta
biraz kekik

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavaya zeytinyagini koyun. Dogranmis sogani içine ekleyip, rengi
degisip, yumusayincaya kadar orta ateste kavurun.
Diger tarafta sarmisagi dövün ve tavanin içine ekleyin. Biberlerin
çekirdeklerini çikarip, küçük küçük dograyin ve onu da tavaya ilave edin.
Sik sik karistirarak 6-7 dakika kadar pisirin
Domatesleri soyup çekirdeklerini ayirdiktan sonra ufak ufak dograyin. Onu
da tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pisinceye kadar bekleyin.
Bir kapta yumurtalari hafifçe çirpin ve maydanoz ile diger baharatlari da
ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardimiyla yumurtanin her tarafa
karismasini ve iyicepismesini saglayin. Karisini katilasip, altin rengini
alincaya kadar pisirin.
Omlet pistikten sonra ince ince kiydiginiz maydanozlari üzerine serperek,
bir dilim taze ekmek esliginde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Sebze Içli Omlet - Yemek Tarifi

Sebze Içli Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 Adet Sogan
50 gr Margarin
150 gr Bezelye (dondurulmus)
Tuz, Karabiber
6 Adet Yumurta
3 Yemek Kasigi Süt
75 gr Kasar Peyniri (rendelenmis)
100 gr Salam
1/2 Demet Maydanoz (kiyilmis)
Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani küb seklinde dograyin ve 20 gr yagda kavurun.
Kavurdugunuz soganlari bezelye ve 1/2 su bardagi su, tuz, karabiber ilave
edin.
Yumurtalari süt, rendelenmis peynirinin 2/3'ü biraz tuz ve karabiber ile
çirpin.

15 gr yagi tavada eritin. Yumurtali karisimin yarisini tavaya döküp bir adet
omlet pisirin. 2. yarisiyla da ayni sekilde bir omlet daha pisirin.
Salami ufak ufak dograyin, maydanoz ve kekikle birlikte bezelyelere ilave
edin.
Omletin içini hazirladiginiz bezelyeli harç ile doldurup kalan kekik ve
peyniri serperek servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Sahanda Yumurta - Yemek Tarifi

Sahanda Yumurta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk
MALZEMELER
50 gr sucuk
2 yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
Sucugun zarini soyup, kalinca dograyin. Bir sahana 4-5 çorba kasigi su ve
sucuklari koyun. Agir ateste yaklasik bir dakika kaynatin.
Sonra sucuk dilimlerini altüst edin. Bir dakika daha suda pisirin. Gerekirse
bu arada sahana biraz sicak su koyun.
Sahana margarini katin. Yag erimeye baslayinca yumurtalari sahanin içine
kirin. Yine agir ateste, yagi yakmadan, yumurtalarin aki sertlesinceye
kadar pisirin. Sahani atesten alip, hemen servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Peynirli Omlet - Yemek Tarifi

Peynirli Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk
MALZEMELER
2 yumurta
1/2 çay kasigi tuz
biber
20 gr (1 çorba kasigi +1 çay kasigi) Margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kaseye yumurtalari kirip, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çirpin. Bu çirpma sonunda yumurtanin sarisi aki birbirine karismis olmali, ancak yumurta aklari köpürmemelidir.
Bir çorba kasigi margarini bir tavada eritin. Tavayi saga sola oynatarak yagin tavanin bütün tabanini ve kenarlarini kaplamasini saglayin. Yag iyice kizip, renk degistirmeye baslamadan hemen önce çirpilmis yumurtalari ilave edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Pazili Makarnali Omlet - Yemek Tarifi

Pazili Makarnali Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Italya Süre: 10-20dk

MALZEMELER
Yarim demet pazi yapragi Yarim demet fiyonk makarna
1 adet kuru sogan
2 adet yumurta

2 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi tereyagi 2 yemek kasigi un 1 kahve fincani sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini yikayin. Hafif tuzlu suda haslayip süzün. Soguduktan sonra ekmek tahtasinda ince kiyin. Sogani yemeklik dograyin. 3 yemek kasigi tereyagi ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayi haslayip süzün.
Bir baska kapta yumurta, yogurt, un, tuz ve karabiber karistirin. Haslanmis paziyi, makarnalari ve kavrulmus sogani ilave edip harmanlayin. Küçük çapli teflon bir tavada sivi yagi kizdirin. Üzerine karisimi bosaltip agzi kapali olarak pisirin.
Omleti alt üst ederek iki tarafini iyice kizartin. Bir kalip halinde pisen pazili makarnali omleti sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Misirli Omlet - Yemek Tarifi

Misirli Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk

MALZEMELER
1 Küçük Kutu Tatli Misir 3 Yumurta
2 Çorba Kasigi Krema 1 Tatli Kasigi Treyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Misirin suyunu süzün, tuz ve karabiberle karistirin.Yapismayan bir tavada tereyagini eritin. Misirlari bu yagda 1-2 dakika çevirin, kenara alin. Yumurtalari çirpin, ayni tavaya tekrar çok az tereyagi ilave edin, üzerine yumurtalari dökün ve tahta kasikla devamli karistirin. Omletiniz serflesmeden yari sulu haldeyken atesten alin. Misirlari ve kremayi ekleyin.
Sicak olarak servis tabagina alin. Sosis, jambon ya da baska hafif bir etle servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Menemen - Yemek Tarifi

Menemen - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk

MALZEMELER
2 Adet Domates
6 Sivribiber
2 Çorba Kasigi Tereyagi
1/2 Kahve Fincani Süt
5 Adet Yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
2 büyük domatesin kabuklarini soyup küçük küpler halinde dograyin. 6
sivri biberin çekirdeklerini çikarip ince halkalar halinde kesin.
2 çorba kasigi tereyagini tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri
ilave edip 5-6 dakika kadar pisirdikten sonra yarim kahve fincani sütü
ekleyin.
5 yumurtayi teker teker bu karisima ilave edin. Krema hali alincaya kadar
hizla kanstirin. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pisirin.
Maydanozla süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Krutonlu Çilbir - Yemek Tarifi

Krutonlu Çilbir - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 10-20dk
MALZEMELER
2 Dis Sarmisak 6 Yumurta 1.5 Su Bardagi Yogurt
3 Çorba Kasigi Tereyagi veya Siviyag 2 Çay Fincani Kruton Ekmek

1 Çay Kasigi Kirmizibiber 3-4 Dal Maydanoz Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Sarimsagi az tuzla ezip yogurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye
kadar karistirin.
Genis bir tencerede suyu kaynatip yumurtalarai teker teker kirin.
Yumurtalarin beyazlari katilasinca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis
tabagina alin.
Yumurtalarin çevresine bir sira kruton ekmek dizip sicak olarak bekletin.
Üzerine sarimsakli yogurdu dökün.
Tereyagini kizdirip kirmizibiber ekleyin. Karisimi yogurdun üzerine
gezdirin.
Maydanozla süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Krem Blue - Yemek Tarifi

Krem Blue - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 20-40dk
MALZEMELER
7 Yumurta Sarisi Su Bardagi Seker 1 Su Bardagi Süt 500 gr Krema 1 Paket Vanilya

2 Yemek Kasigi Nisasta
YAPILIŞ TARİFİ
Bütün malzemeyi bir tencerede çirpin. Tencereyi, sicak su dolu bir tepsiye yerlestirin. 10-15 dakika süreyle isitin. Bu sirada tenceredeki malzemeleri sürekli karistirin. Su kaynama noktasina gelmeden atesi kapatin. Karisimi firina dayanakli kaplara paylastirin. Soguduktan sonra üzerlerine hafif toz seker serpistirin. Önceden 160 derece isitilmis firinda 2-3 dakika üzerinin kizarmasi için bekletin. Firindan çikardiginiz kaplar soguyunca servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Güveçte Yumurta - Yemek Tarifi

Güveçte Yumurta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk
MALZEMELER
1 ufak kangal sucuk

4 adet yumurta
2 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Sucugu zarindan ayirin. Halka halka dograyin. Güveci hafif atese koyup isitin. Yagi içine ilave edin. Bu yagda sucuklari arkali önlü hafifçe kizartin. Aralikla olarak yumurtalari tencereye kirin. Üzerine kapagini kapatarak yumurtalarin pisirin. Tuzunu ve biberini ilave edip sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Firinda Soganli Yumurta - Yemek Tarifi

Firinda Soganli Yumurta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
6 Yumurta
2 Su Bardagi Süt
1.5 Kahve Fincani Tereyagi
1 Yemek Kasigi Un
2 Yemek Kasigi Krema 2 Sogan Tuz
Karabiber Toz Müskat

YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari soguk su dolu derin bir kaba yerlestirip kati sekilde pisirin.
Tavada 2 yemek kasigi tereyagini eritip unu ekleyerek kisik ateste çevirin.
Sütü yavas yavas ve devamli karistirarak ilave edin. Pütürsüz bir besamel
sos elde edinceye kadar, sürekli karistirarak 10 dakika pisirin.
Tuz, karabiber ve müskat ekleyip atesten alin.
Yumurtalari sogutup kabuklarini soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soganlari
ince halkalar seklinde kesin. Kalan tereyagini eritip soganlari
pembelestirin. Hazirladiginiz besamel sosu ekleyin. Içine yumurta dilimleri
ilave edin.
Yayvan bir firin kalibini yaglayin. Yumurta dilimlerini soslu olarak firin
kalibina dizin. Kalan sosu üzerine dökün.
Önceden kizdirilmis orta isili firinda 6 dakika kizartin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Firinda Pazili Omlet - Yemek Tarifi

Firinda Pazili Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Kg Pazi veya Ispanak
1 Sogan
2 Yumurta
2 Su Bardagi Lor Peyniri 1/2 Su Bardagi Light süt 5 Çorba Kasigi Galeta Unu 1/2 Su Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini yikayip süzün ve iri iri kiyin. Sogani ince dograyip teflon tavada biraz çevirin. Paziyi ekleyip tuz serpin ve orta ateste devamli karistirarak diri kivamda pisirin. Ilinmaya birakin.

Firini 80 dereceye ayarlayin.Peyniri yarim su bardagi sütle karistirin. Çirpilmis yumurta, pazi, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayin. 24 cm çapinda kalibi yagli kagitla döseyin. Karisimi döküp üzerine galeta unu serpin. Firina verip 1 saat pisirin. 10 dakika dinlendirip kaliptan çikarin ve servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Çilbir - Yemek Tarifi

Çilbir - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk
MALZEMELER
6 Yumurta Sarmisak Yogurt Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir tencereye üç parmak yüksekliginde su doldurup kaynatin. 6 yumurtayi birer birer kepçenin içine kirin. Dagilmamalarina dikkat ederek kaynayan suya aktarin.

2-3 dakika sonra pisen yumurtalari kevgirle sudan alip servis tabagina yerlestirin. Üzerine sanmsakli yogurt ve tereyaginda kizdirilmis kirmizibiber gezdirip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Çiftlik Omlet - Yemek Tarifi

Çiftlik Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk
MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Sogan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Patateslerin kabuklarini soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soganlarin yesil yapraklarini çok ince kiyin. Jambonu iri kibrit seklinde dograyin. Tavada kizdirilmis siviyagda önce patatesleri hafifçe pembelestirin. Jambonlari ve taze sogani ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Genis bir tavada tereyagini eritin. Bir kasede yumurtalari hafifçe çirpip tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kizdirilmis tereyagina ilave edip kisik ateste en az 8-10 dakika pisirin. Omletin her tarafi pisince düz tabak yardimiyle diger tarafini çevirin. Üzerine kiyilmis maydanoz ve yesil sogan serperek sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Firin Mücver - Yemek Tarifi

Firin Mücver - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
2 Adet Kabak
2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri
1 Adet Yumurta
2 Silme Çorba Kasigi Un 4-5 Dal Dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Rendelenmis kabaga peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek karistirin. Elde ettiginiz karisimi, önceden siviyag ile yaglanmis isiya dayanikli cam bir kaba dökün. 230 derece isitilmis firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin.

Not: Firin mücveri dilerseniz yogurtla da sunabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Firinda Pazili Omlet - Yemek Tarifi

Firinda Pazili Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 Kg Pazi veya Ispanak
1 Sogan
2 Yumurta
2 Su Bardagi Lor Peyniri 1/2 Su Bardagi Light süt 5 Çorba Kasigi Galeta Unu 1/2 Su Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini yikayip süzün ve iri iri kiyin. Sogani ince dograyip teflon tavada biraz çevirin. Paziyi ekleyip tuz serpin ve orta ateste devamli karistirarak diri kivamda pisirin. Ilinmaya birakin. Firini 80 dereceye ayarlayin.Peyniri yarim su bardagi sütle karistirin. Çirpilmis yumurta, pazi, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayin.

24 cm çapinda kalibi yagli kagitla döseyin. Karisimi döküp üzerine galeta unu serpin. Firina verip 1 saat pisirin. 10 dakika dinlendirip kaliptan çikarin ve servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Elmali Hindi - Yemek Tarifi

Elmali Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 Kg'lik Hindi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi 1 Taze Sogan1 Sogan 5 Adet Elma veya Portakal

1 Çorba Kasigi Tozseker
2 Çorba Kasigi Sirke 1,5 Su Bardagi Et Suyu
3 Defne Yapragi
YAPILIŞ TARİFİ
Hindiyi yikayip kurulayin.Içine tuz ve biber ekip kiyilmis 1 kuru sogan ile 1 defne yapragi yerlestirin.Yüzeyine yag sürüp firinda 1.5 saat pisirin. Elmalari soyup ince ince kiyin bir tencereye alin. Kiyilmis taze sogan, 2 defne yapragi, seker, sirke ve et suyunu ilave edip 10 dak. pisirin. Defneyi içinden alip püre makinesinden geçirin. Malzemeyi tekrar tencereye alin. Tuz, biber ekip kisik ateste koyu sos kivaminda pisirin. Hindiyi servis tabagina alin. Hazirladiginiz sos esliginde sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Beyaz Sarap Sosunda Tavuk - Yemek Tarifi

Beyaz Sarap Sosunda Tavuk - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 40-60dk
MALZEMELER
4 adet 25 gramlik dana jambon
4 adet 150 gramlik kemiksiz ve derisi çikarilmis tavuk gögsü
175 gr arpacik sogani
Sos için: 75 gr sogan 275 ml sek beyaz sarap 1 kokulu otlar buketi 1 tavuk suyu tableti 275 ml kaynar su 15 gr tereyag 20 gr un

Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüs)
YAPILIŞ TARİFİ
Ilk olarak tavuk gögüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin. Jambonlari tavuklara sarip bohçalar yapin. Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipligiyle tutturun. Uygun bir kaba alip, 200 derece firina soydugunuz arpacik soganlariyla beraber atin. 35-40 dakika tavuklar pisinceye kadar firinlayin.
Bu arada sosu hazirlayin. Sogani dograyip, kokulu otlar buketi ve sarapla beraber kaynatin. 10 dakika sonra buketi çikartin. Tavuk suyu tabletini suda eritin.
Tereyagini eritip unla karistirin. Yavas yavas tavuk suyunu ve sonra da beyaz sarabi ilave edin. Kaynadiktan sonra sos koyulasinca ocaktan alin. Sosu tavugun üzerine döküp, 10 dakika kadar firinda pisirin. Bu arada garnitür olarak kullanacaginiz sebzeleri buharda haslayin ve servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Ançuez Soslu Hindi - Yemek Tarifi

Ançuez Soslu Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 havuç
1 sap kereviz
1 sogan
1 çorba kasigi elma sirkesi
500 gr taze hindi gögüs eti
1 yumurta
3 ançüez filetosu
3-4 dal maydanoz
Zeytinyagi, tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Tencerede bol miktarda su kaynatin, dogranmis havuç, kereviz, sogan ve sirkeyi ekleyin. Bir kaç dakika daha kaynatip hindiyi ilave edin. Kisik ateste 45 dakika kadar pisirin.
Soguyunca suyunu süzüp çorba için ayirin. Kati pismis yumurtayi dograyin. Önceden 1-2 dakika suda bekletilmis ançüez,

yumurta, maydanoz, sirke, tuz, karabiber ve zeytinyagini blendardan geçirerek krema haline getirin. Hindiyi dilimleyin ve sos ekleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Yumurta ve Marul Salatasi - Yemek Tarifi

Yumurta ve Marul Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
5 büyük marul veya kivircik salata yapragi 3 kati yumurta, haslanmis ve dogranmis 25 gr margarin veya tereyagi, yumusatilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Marullarin sert kisimlarini kesip ayirin. Yikayip kurulayin, bir kenara koyun.
Iç Hazirligi: Yumurtalari bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri
ekleyin. Bir çatalla ezerek yumusak bir ezme haline getirin. Eger çok
sertse karisima biraz daha margarin ekleyin.
1 marul yapragini tezgahin üstüne serin ve ortasina kasikla 1 yemek kasigi
yumurta karisimini koyun. Karisimi kenarlara yayin. Yapragin kesilmis
kenarindan baslayarak sikica sarin. Sarmalari seffaf filmle tekrar sikica
sarin.
Geri kalan marullari da ayni sekilde sarip geceden buzdolabinda tutun.
Servis Etmek Için: Sarmalari seffaf filmden çikartip biçakla 2.5 cm. olmak
üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Soguk Bezelye ve Fasulye Çorbasi - Yemek Tarifi

Soguk Bezelye ve Fasulye Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
750 gr bezelye - 6 tane en iyi kabugu ayirin
500 gr fasulye
25 gr margarin veya tereyagi
1 büyük sogan - iyice rendelenmis

850 ml tavuk suyu
1 demet taze nane
Tuz ve taze ögütülmüs karabiber
150 ml yogurt
1/4 çay kasigi köri
1 bas sarmisak, ezilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Margarini tavada eritin. 1 Sogani ekleyin ve yumusayip hafifçe kizarincaya
kadar 5 dakika pisirin.
Tavuk suyunu ekleyip bir tasim kaynatin, sonra bezelyeleri, ayirdiginiz
bezelye kabuklarini, fasulyeyi, naneyi, tuz ve biberi ekleyin. Atesi kisin ve
tencerenin agzini kapatip 20 dak. pisirin.
Bezelye kabuklarini ve naneleri çikartip çorbayi ilindirarak blender'dan
geçirin. Tamamiyle sogumaya birakin.
Bir kasede yogurt, köri ve sarmisagi karistirin. Buna 6 kasik çorbayi
ekleyip tekrar soguk çorbaya karistirin. En az 30 dak. buzdolabinda
saklayin.
Servis etmek için: 4 tane sogutulmus kaseye çorbayi döküp, nane
yapraklariyla süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Pirinçli Domates Çorbasi - Yemek Tarifi

Pirinçli Domates Çorbasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
500 gr taze domates, dogranmis 400 gr konserve küp domates 1 yemek kasigi domates salçasi 150 ml su
Tuz ve taze ögütülmüs karabiber 50 gr pirinç
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinç, vermut ve maydanoz disindaki bütün malzemeyi büyük bir
tencereye koyun. Bir tasim kaynatip karistirdiktan sonra atesi kisin ve
tencerenin kapagini kapatip 30 dakika pisirin.
Tenceredeki malzemeyi bir süzgeçten geçirin veya ilindiktan sonra
blender'da püre haline getirin.
Böylece elde ettiginiz domates püresini tekrar tencereye koyun ve bir
tasim kaynatin. Pirinci ekleyip karistinn. Atesi kisip tencerenin agzi kapali
olarak 15 dak. pirinçler yumusayincaya kadar pisirin. Isitilmis kaselere
döküp, maydanozla süsleyin.
Alternatif: Maydanozla süslemeden önce her kaseye yarim yemek kasigi
krema koyup karistirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Pirasa Çorbasi - Yemek Tarifi

Pirasa Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
3 kalin pirasa
1.5 çorba kasigi tereyagi
1 çorba kasigi zeytinyagi
1 ince dogranmis kuru sogan
1.5 su bardagi pirinç
4.5 su bardagi sebze suyu
Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ

Pirasayi yikayip ince ince dograyin. Bir tencerede tereyagi ve zeytinyagini kizdirip soganlari ve pirasayi ilave ederek kavurun. Yikanmis pirinci ekleyip bir kaç kez karistirin. Sebze suyunu ilave edip kapagini kapatin. Agir ateste 1 saat kadar pisirin. Tuz, biber ekin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri