Yemek Ara

Özel Arama

7 Mayıs 2008 Çarşamba

Kolay Kazandibi - Yemek Tarifi

Kolay Kazandibi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 su bardagi un 1.5 su bardagi seker 1 lt süt
1 paket vanilya 50 gr margann 100 gr ince kiyilmis findik içi
2 yemek kasigi kakao 2 yemek kasigi pudra sekeri

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak seker koyun. Üzerine 1 lt
soguk sütü yavas yavas ekleyin. Atese koyup muhallebi kivamina gelene
kadar karistirarak pisirip atesten alin. Vanilya ve yagi koyup mikserde 5
dakika çirpin.
Büyük firin tepsisine 2 kasik kakaoyu her tarafini kaplayacak sekilde
eleyin. Üzerine pudra sekeri eleyin. Üzerine de kiyilmis findiklari serpin.
Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. Iyice soguduktan sonra rulo
seklinde sarin.
Tek kisilik servis yapilacak sekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarilabilir. Her
ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kaymaçina - Yemek Tarifi

Kaymaçina - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk

MALZEMELER
1 kg süt
7 yumurta

YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalarin hepsini bütün olarak sekerle köpük köpük olana kadar çirpin. Süt ilave edip çirpmaya bir müddet daha devam ederek pisirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli firina atin. 1 saat kadar (tatlinin üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pisirdikten sonra sogutup servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Makarna Salatasi 2 - Yemek Tarifi

Makarna Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre: 25dk
MALZEMELER
1 Küçük Pirasa 1Adet Havuç 1 Adet Kereviz

Tuz
400 gr Dana Bonfile (bütün)
500 gr Kuskonmaz
100 gr Kirmizi Mercimek
7 Yemek Kasigi Sirke
Karabiber
12 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Tutam safran
200 gr Serit Makarna
1 Avuç Maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede 1 litre suyu isitin. Havuç, kereviz ve pirasayi ayiklayin, küçük küçük dograyip tencereye koyun. 15 dakika hafif ateste pisirip tuz ile tatlandirin.
Bonfileyi de koyup 15 dakika agzi açik olarak kaynatmadan pisirin. Pisirirken bir kez alt üst edin. Kuskonmazi tras eder gibi soyup verev parçalara kesin. Uç kisimlarini bir kenara ayinn. Bonfileyi tencereden çikartip, sikica alüminyum folyoya sarin.
Et soyuno süzün. Kuskonmazin alt kisimlanni, et suyunda 5 dakika hafif ateste pisiriri. Uç kisimlanni ekleyip 3 dakika daha pisirin. Kuskonmazlari

çikanin. Mercimekleri bir bardak et suyo ile 8-10 dakika hafif ateste pisirin, süzün. Sirke, tuz, karabiber, yag ve 4 yemek kasigi et suyu ile bir sos hazirlayin. 4 yemek kasigi sosu mercimeklerle karistirin.
Kalan et soyunda safrani eritin. Makarnalan ufak ufak kirin, et suyunda baslayin, süzün. Kuskonmaz, makama ve ayiklanmis maydanoz yapraklarini sosla karistirin. Eti ilk ünce ince dilimlere, sonra ince seritlere kesin, salataya katin. 10 dakika dinlendirip tuz ve sirke ile tatlandirin. Mercimeklerle birlikte tabaga alin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mantar ve Kereviz Salatasi - Yemek Tarifi

Mantar ve Kereviz Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk
MALZEMELER
250 gr mantar, dilimlenmis 3 kereviz sapi, dilimlenmis
Sos:
150 gr yogurt
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi limon suyu
1 çay kasigi ince dogranmis taze tarhun
tuz ve karabiber

Süslemek için:
25 gr kabugu soyulmus badem
limon parçalari
birkaç dal taze tarhun veya
YAPILIŞ TARİFİ
Sosu hazirlayin: Yogurdu zeytinyagi ve limon suyuyla birlikte bir kaba
koyun Bir çatalla çirpin tarhun, tuz ve biberi ekleyin
Mantarlari ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karistirin.
Salatayi bir salata kasesine koyup bademleri serpistirin. Limon parçalari ve
tarhun veya maydanoz dallariyla süsleyip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Maydanoz Salatasi - Yemek Tarifi

Maydanoz Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
3 demet maydanoz
1 çay bardagi kisirlik bulgur
2 adet domates 2 adet salatalik 2 adet salatalik tursusu Yeteri kadar limon, sirke
YAPILIŞ TARİFİ

Maydanozu iyice yikayip, ince ince kiyarak servis tabagina yayin. Üzerine
küçük küçük dogradiginiz domatesi, salatalik tursuyu koyun.
Bir kaba koydugunuz bulgurun üstünü bir parmak yüksekliginde geçecek
sekilde sicak su koyun. Bulgur iyice kabarip suyunu çekince karisima ilave
edip harmanlayin.
Yagi ve limonunu da eklediginizde maydanoz salatasi servise hazirdir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mercimek Salatasi - Yemek Tarifi

Mercimek Salatasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
1 su bardagi yesil mercimek
2 adet orta boy bostan patlicani 2 adet havuç 5 adet taze sogan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 adet orta boy sogan 1 çay bardagi mayonez 1/2 limonun suyu Tuz
Kirmizi biber
1 kahve fincani zeytinyagi 1 dis sarimsak
YAPILIŞ TARİFİ
Mercimegi bir tasim kaynatip, süzün. Tekrar sicak su ekleyip, yumusayana kadar haslayin.
Havuçlari rendeleyin, sogani ince dograyin, maydanoz ve dereotunu ince kiyin. Malzemeyi mercimege karistirin.

Sosu için, mayonez, limon suyu, zeytinyagi, dövülmüs sarmisak, tuz ve kirmizi biberi bir kapta karistirin.
Sosu mercimege ilave edip karistirin. Patlicanlari ikiye bölün. Içlerini bosaltin, kararmamasi için hafifçe tuzlayin. Mercimek salatasini içine doldurup servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mevsim Salatasi (2) - Yemek Tarifi

Mevsim Salatasi (2) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk

MALZEMELER
1 adet kivircik salata
2 adet salatalik 2 adet havuç 2 adet turp

1 adet küçük kirmizi lahana
2 adet domates 1/2 çay bardagi zeytinyagi 1 adet limon Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Salata yapraklarini yikayin, suyu iyice süzüldükten sonra dograyin.
Salataligi ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarini soyduktan sonra rendeleyin. Kirmizi lahanayi
ince kiyin. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabagina yerlestirin. Zeytinyagi, limon suyu ve
tuzu karistirip, salatanin üzerine dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mevsim Salatasi - Yemek Tarifi

Mevsim Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk
MALZEMELER
1/2 Kirmizi Lahana

1/2 Göbek Salata
1/2 Havuç
1 Çorba Kasigi Rendelenmis Beyaz Peynir
1 Çay Kasigi Misir
1/2 Domates
Karabiber, Tuz
Krema için
1 Çorba Kasigi Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Kirmizi lahanayi ve göbek salatayi genis bir salata kabina dograyip havucu
rendeleyin. Misir ve peyniri üzerine ekleyin. Dilimlenmis domateslerle
süsleyin.
Küçük bir kasede siviyag ve limon suyunu çirparak sosu hazirlayin.
Salatanin üzerine sosu gezdirerek servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Muslin Soslu Ispanak Salatasi - Yemek Tarifi

Muslin Soslu Ispanak Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 kg ispanak 200 gr mayonez 200 gr yogurt
2 dis sarimsak 1 çay kasigi tuz 1 çay kasigi karabiber

1 çay kasigi pul biber
2 adet domates

YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari temizledikten sonra soguk su ile yikayin. Bu yikamayi bir kaç
defa tekrarlayin. Temizlenen ispanaklari, daha önceden kaynattiginiz
suyun içine koyarak 15 dakika haslayin. Soguk su ile soguttuktan sonra
bir tülbentle suyunu sikin. Ispanaklari iri bir sekilde dograyip salata
tabagina yerlestirin.
Muslin sosun yapilisi:
Çukur bir kapta mayoneze yogurdu yedirerek, çirpma teli ile yavas yavas
karistirin. Sarimsaklari havanda dövüp içine atin ve tuzu, kara biberi de
ilave edin.
Muslin sosu ispanaklarin üzerine servis kasigi ile gezdirerek dökün. Pul
biber ile süsledikten sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Oriyental Deniz Ürünleri Salatasi - Yemek Tarifi

Oriyental Deniz Ürünleri Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 30dk
MALZEMELER
250 gr soya fasulyesi
4 taze sogan, dogranmis
1 kereviz sapi, ince dilimlenmis
1 dolmalik kirmizi biber, ince dogranmis
100 gr karides, haslanip ayiklanmis
125 gr pavurya eti, süzülmüs
6 marul yapragi
Taze sogan, süslemek için
Sos:
50 gr yogurt
6 yemek kasigi mayonez
1 limonun kabugu, rendelenmis
1 yemek kasigi limon suyu
1 çay kasigi zencefil, istege bagli
YAPILIŞ TARİFİ
Soya fasulyesi, taze sogan, kereviz ve dolmalik kirmizi biberi bir kasede karistirin.

Sosu hazirlayin: Yogurt ve mayonezi bir kaseye koyup, limon kabugunu,
suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karistirin. Tuz ve biberle
tatlandirin.
Sosu daha önce hazirladiginiz karisima döküp iyice karistirin. Sonra
karides ve pavurya etlerini ekleyip, seffaf filmle kaplayin. 15-30 dakika
buzdolabinda sogutun.
Marullari bir tabaga yerlestirip üstlerine salatayi koyun. Taze soganla
süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Osmanli Salatasi - Yemek Tarifi

Osmanli Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
Yarim bag ince dogranmis taze nane (kuru nane de kullanilabilir)
10 adet ince kibrit biçimi dogranmis kuru kayisi
1 adet ince dogranmis orta boy domates

100 gr cekilmis ceviz ici
1 adet ince, dogranmis cuska biber
1 çorba kasigi tuz
Sosu için
1 adet haslanmis ve 6 esit parçaya bölünmüs yumurta
2 adet limon
YAPILIŞ TARİFİ
Beyaz lahanayi bir kabin içine yerlestirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yogururcasma yogurun. Suyu çikinca bes dakika bekleyin. Daha sonra soguk suyla yikayip suyunu sikin. Bir baska salata kasesine koyun. Ve sirasi ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayisiyi, limon suyunu ve sivi yagi ilave ederek karistirin.
Bu islem bittikten sonra salatayi servis tabaklarina alip yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pancar ve Armut Salatasi - Yemek Tarifi

Pancar ve Armut Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk
MALZEMELER
175 gr haslanmis pancar,soyulmus ve 1 cm küp seklinde kesilmis
2 orta boy armut
1/2 bas rezene, ayiklanip ve dogranmis
1 demet suteresi, saplari ayrilmis
SOS:
1/2 limonun suyu ve rendelenmis kabugu
1 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 çay kasigi bal
1/2 çay kasigi sirke
tuz ve karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Ilk önce sosu hazirlayin: Büyük bir kasede limon kabugu ve suyunu
yogurt, ayçiçek yagi, bal ve sirkeyle karistirin. Tuz ve biberi ekleyip
yeniden iyice karistirin.
Armutlari soyup içlerini temizleyip ikiye bölün. Küp seklinde kesip sosa
ekleyin. Pancarlari ve rezeneyi de ekleyip katip karistirin.
Seffaf filmle salatanin üstünü kapatip servis yapana dek buzdolabinda
saklayin. Servis yapacaginiz zaman suteresini ayiklayip salataya ekleyin.
Bir salata kabina aktarip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Bahar Salatasi - Yemek Tarifi

Peynirli Bahar Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kivircik marul
1 göbek marul 4-5 turp
2 demet roka 2 demet maydanoz 500 gr koyun peyniri 6 çorba kasigi sirke Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Marul, roka ve maydanozu yikayip ayiklayin ve süzülmesini bekleyin.
Marulu iri iri kiyin, Turbu rendeleyin.
Rokanin saplarini, maydanozun yapraklarini ayiklayin. Marul ve turbu, bir
kasede rokanin yarisi ile karistirin.
Maydanozu rokanin kalani ile birlikte ince ince kiyip karistirin.Peyniri
dilimleyip mayda-nozlu karisima bulayin.
Küçük bir kasede sirke,tuz, karabiber ve zeytinyagini karistirip iyice
çirpin.Maydanozlu karisimin kalanini ekleyip tekrar karistirin.

Salata ve peynir dilimlerini servis tabagina alin.Üzerinde sosu gezdirin.Peynirli bahar salatasini degisik taze baharatlarla süsleyip servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Yesil Salata - Yemek Tarifi

Peynirli Yesil Salata - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
1 adet göbekli kivircik salatasi
1 adet domates
1 adet salatalik
1 dilim rendelenmis beyaz peynir
1 bag roka
1 kahve fincani sivi yag
1 adet limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Kivircigi iyice yikayip suyunu süzdükten sonra kiyin. Rokoyu da kivircik
gibi kiyin ve domatesle salataligi dörde bölün.
Bu kiyimlarin hepsini harmanlayip rendelenmis beyaz peyniri üzerine
serpin.
Sivi yagi ve limon suyunu çirpip sosun üzerine gezdirin. Arzu ettiginiz
kadar tuz katip servise sunabilirsiniz.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pideli Salata - Yemek Tarifi

Pideli Salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
175 gr. Pide
1 Yemek Kasigi Tatli Kirmizi Toz Biber
2 Çay Bardagi Sivi Yag 400 gr Domates 350 gr Salatalik

1 Adet Kirmizi Sogan
2 Dis Sarmisak 1 Demet Maydanoz 1 Sap Nane
4 Yemek Kasigi Limon Suyu Tuz
Aci Kirmizi Biber Kimyon
200 gr Beyaz Peynir 8 Adet Biber Tursusu
YAPILIŞ TARİFİ

Pideyi 1/2 cm. kalinliginda, 3 cm. uzunlugunda parçalara kesin.
Pide parçalarinin üzerlerine kirmizi biber serpip sivi yagin yarisini üstlerine
gezdirin.
Domatesleri dörde bölüp, çekirdeklerini çikartin, etli kismini küçük küçük
kesin.
Salatalagi da soyup ayni sekilde dograyin.Sogani soyun, kiyin.sarmisaklari
soyup ezin.
Maydanozu yikiyin, kurulayin ve yapraklarini koparin. Nane yapraklarini da
ince ince kiyin.
Maydanoz, nane, domates, salatalik, sogan ve sarmisagi limon suyu, su ve
sivi yag ile karistirin.
Tuz, aci kirmizi biber ve kimyon katin.
Pide parçalarini firin tepsisine dizin.
Izgarada kitir kitir olana kadar kizartin.
Servis yapacaginiz zaman ekmekleri tabaklara dagitip üzerlerine salata
koyun.
Beyaz peyniri ufalayip serpistirin.
Biber tursusunu en üste koyup pidelerin yumusamamasi için hemen servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Piliç Filetolu Saglik Salatasi - Yemek Tarifi

Piliç Filetolu Saglik Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
4 parça piliç fileto
Karisik marul çesitleri
4 tane minik domates
1 çorba kasigi iç dolma fistik
Yeteri kadar taze nane
Yarim kahve fincani üzüm sirkesi
YAPILIŞ TARİFİ
Piliç filetolari izgara veya tavada pisirin. Çukur bir tabagin içine karisik marul yapraklarini çiçek seklinde yerlestirin.
Etrafina da tavuk filetolari yerlestirin. Üzerine kizarmis dolma fistigi, küçük dogranmis domates ve nane yapraklarini serpin. Sirkeyi üzerine ekleyerek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pirinç Salatasi-2 - Yemek Tarifi

Pirinç Salatasi-2 - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
1 Su Bardagi Misir
4-3 Domates
4-5 Sivribiber
1 Demet Maydanoz
1 Fincan Soya Yagi
1 Çay Bardagi Sizma Zeytinyagi
1 Limon
1 Fincan ight Soya Sosu
Köri,
Nane,

YAPILIŞ TARİFİ
Maydanozu kök tarafindan 1 cm kadar kesip canlanmasi için su dolu bir
bardaga yerlestirin. Amerikan pirincini derin bir kaba yerlestirerek üzerine
3-5 parmak fazla olucak sekilde sicak su ve bir kasik tuz ilave edin. Ara
sira karistirarak iliyincaya kadar bekletin.
Çig tane misir kullanacaksaniz, tuzlu suda haslayip tel süzgeçte suyunu
iyice süzün, Misiriniz konserveyse açtiktan sonra yine iyice süzün. Sivri
biberlerin içini çikarip ince ince dograyin. Domateslerin kabuklarini soyun
ve tavla zari büyüklügünde dograyin.
Pirinci sudan çikartip tel süzgeçe bosaltarak iyice yikayip, süzün. Bir
tencerede su kaynatin. Pirinçlerin yapismamasi için, içine 1 fincan
soyayagi ve tuz ekleyin. Üzerine pirinçleri ilave ederek arada karistirarak
kapagini kapatmadan haslayin. Ocagi kapattiktan sonra 3-5 dakika
bekletip suyunu süzün.
Haslanmis pirinçleri derin bir kaseye alin. Bütün malzemeleri üzerine
ekleyerek, pirinçleri kirmadan karistirin. Üzerini süsleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak