Yemek Ara

Özel Arama

4 Mayıs 2008 Pazar

Sakiz Kabagi Salatasi - Yemek Tarifi

Sakiz Kabagi Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre:
MALZEMELER
1 kg ortaboy kabak 250 gr yogurt
2 dis dövülmüs sarmisak 1 tatli kasigi tuz 1 demet dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari kaziyip kalin halkalar dograyin. Tuzlu suda yumusayana kadar haslayin. Hafifçe bastirarak suyunu iyice süzün.

Bir kaseye yogurt koyup ezin.Yogurt, sarimsak, tuz, ince kiyilmis dereotu ve kabagi iyice karistirin. Siyah zeytin ile süsleyip servise sunun.Çok iyi bir diyet salatasidir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Salata Emil - Yemek Tarifi

Salata Emil - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2-3 sap kereviz 3 adet domates 2 adet çarliston biber
1 iri pancar
2 adet yumurta 1 tüp ançuez 5-6 adet yesil zeytin 5-6 adet siyah zeytin 1 çorba kasigi kiyilmis maydanoz 1 kahve fincani zeytinyagi

1 kahve fincani sirke
2 kahve kasigi tuz 2 kahve kasigi hardal 1 kahve kasigindan az karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Pancari önce iyice yikayin. Daha sonra küçük küçük parçalar halinde kesin. Domateslerin kabuklarini çikarin ve dilim dilim kesin. Sonra bu dilimleri de dörde bölün. Biberlerin çekirdeklerini de çikarip ince ince kesin.

Yumurtalari kati haslayin. Kabuklarini soyun. Yumurtalari halka halka
kesin.
Kereviz saplarini da ince ince kesin. Yumurta ve ançuezi bir kenara ayirip
diger malzemeyi karistirin. Zeytinleri de ilave ettikten sonra salatayi seffaf
bir kaba alin. Üzerine ançuez ve yumurtalari koyun. Zeytinyagi, sirke, tuz,
hardal ve biberi bir kapta çirpin. Sosu salataya karistirip servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Salatalik Sefasi - Yemek Tarifi

Salatalik Sefasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor
Süre:
MALZEMELER
3 adet salatalik 2 adet yumurta 1 dilim beyaz peynir 4-5 dal dereotu 4-5 dal maydanoz 1 kase mayonez
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari kati haslayip soyun. Küçük küçük dograyin. Salataliklari soyup, uzunlamasina ortadan ikiye kesin. Iç kisimlari çay kasigi yardimiyla çikarin. Salatalik içlerinin ince ince kiyip mayonez ilave edin. Dereotu ve maydanozu kiyin. Yumurtalarla beraber mayonezle karistirin. Beyaz peyniri ilave edin. Karisimi salataliklarin içine doldurup servis tabaginin içine dizin. Arzunuza göre süsleyip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sari Salata - Yemek Tarifi

Sari Salata - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
3-4 adet orta boy haslanmis patates
2 yemek kasigi sirke 1 yemek kasigi limon suyu 1 kahve fincani sizma zeytinyagi 1 kahve fincani misir (haslanmis)
3 adet taze sogan (ince kiyilmis) Bir tutam dereotu (ince kiyilmis) 1 adet ince uzun havuç (ince dilimlenmis) 1 çay kasigi toz hardal
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri kusbasi dograyin. Diger sebzeleri ilave edin. Baharatlari, sirkeyi, limon suyunu ve zeytinyagini güzelce çirpin. Derin bir kasede iyice harmanlayin. Birkaç saat buzdolabinda beklettikten sonra servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Semizotu Salatasi - Yemek Tarifi

Semizotu Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 küçük bag semizotu Yarim demet taze sogan 1 bardak pilavlik bulgur 4 yemek kasigi zeytinyagi 5-6 adet kornison tursu 1 adet kirmizi sivri biber 1 bas kuru sogan Yeteri kadar tuz

Sos için:
1 kahve fincani zeytinyagi
3- 4 yemek kasigi sirke
2-3 dis sarmisak
Arzu ettiginiz miktarda hardal
YAPILIŞ TARİFİ
Bulguru ayiklayip yikayin. Bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagini koyun. Ince kiyilmis bir bas sogani ekleyerek atese koyun. Soganlar hafif sararinca içine 2 bardak su, tuz ilave edip kaynatin. Kaynadiktan sonra bir bardak bulguru ilave edin. Atesi kisip bugurlar suyunu çekinceye kadar pisirin. Iyice sogutun. Semizotlarini çok ince kiyin. Taze sogani, kirmizi sivri biberi, dogranmis kornison tursuyu katin. Hazirladiginiz sosu üzerine döküp iyice karistirin. Salata tabagina alarak servise sunun. Sosun hazirlanisi:
1 kahve fincani zeytinyaginin içine 3-4 yemek kasigi sirkeyi, 2-3 dis ezilmis sarimsagi ve biraz hardali ekleyin. Yeteri kadar tuz ekleyerek salatanin üzerine dökün




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sef Salata-2 - Yemek Tarifi

Sef Salata-2 - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransiz
Süre: 20dk
MALZEMELER
1/2 Göbek Salata 1/2 Kati Yumurta 1 Dilim Dana Jambon 1 Dilim Tavuk Jambon 1/2 Tavuk Gögsü
1 Çay Kasigi Misir 1/2 Domates
2 Siyah Zeytin
3 Yaprak Roka
Sos malzemesi:
1 Çorba Kasigi Hardal
2 Çorba Kasigi Mayonez 2 Çay Kasigi Sirke 1/2 Çay Kasigi Karabiber 2 Çay Kasigi Limon Suyu 1/2 Çay Kasigi Tuz
YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk gögsünü haslayip dana jambon ve tavuk jambon ile beraber
uzunlamasina dograyin. Salata tabaginin içine göbek salatayi dograyip
üzerine uzun kestiginiz jambonlari ve piliç gögsünü ilave edin.
Hardal, mayonez, sirke, karabiber, tuz ve limon suyunu blenderden geçirip
salatanin sosunu hazirlayin.
Domates ve yumurtayi dilimleyip zeytin, roka ve misir ile salatanin üzerini
süsleyin. Arzu ettiginiz kadar sos dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sirkeli Patates Salatasi - Yemek Tarifi

Sirkeli Patates Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Alman Süre: 30dk
MALZEMELER
650 gr. Küçük Patates
300 ml. Et Suyu
Tuz
2 Demet Taze Sogan
1 Adet Yapraklariyle Birlikte Kereviz
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tane Hardal 50 gr Tereyagi
2 Yemek Kasigi Sirke 1 Adet Eksi Kirmizi Elma
3 Yemek Kasigi Limon Suyu
YAPILIŞ TARİFİ

Patatesleri kabuklari ile baslayin, soguk suya tutun, sicakken soyup ince ince dilimleyin. Et suyunu kaynatin, dilimlenmis patatesleri içine koyup dagilmayacak sekilde karistirin. Tuz koyup 15 dakika dinlendirin.
Taze soganlari ayiklayin, yesil uçlanni bir kenara ayirip beyaz kisimlarini küçük küçük kesin. Kerevizi incecik dilimleyin, 1 yemek kasigi limon suyu ile karistirin. Yesil yapraklari koparip bir kenara koyun. Soganlari soyup çok ince kiyin. Karabiber degirmeninde 1 yemek kasigi tane hardali ügütün.
Patatesleri susun içinden süzüp çikarin. Sosu saklayin:
Tereyagini eritin, sogan, tane hardal ve çekilmis hardali 5 dakika yagda kavurun. Sirke ve et suyunu katin. Patateslerin üzerine düküp kanstirin. 15 dakika sosunu çekmesi için bekletin.
Bu arada elmayi kabuguyla birlikte ince ince dograyip kalan limon suyu ile karistirin. Elma, kereviz ve soganlari patates salatasina karistirin. Kereviz yapraklari ve soganin yesil uçlarini üzerine serpip ilik servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soguk Domates Salatasi - Yemek Tarifi

Soguk Domates Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER
4 büyük domates 250 gr rezene

175 gr salatalik
250 gr turp
1 yemek kasigi dogranmis maydanoz
SOS:
6 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi bal
1/2 çay kasigi tuz
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Rezeneyi soyup 1 yemek kasigi kadar yapraklarindan dograyin. Geri kalan rezene yapraklarini süsleme için bütün olarak saklayin. Rezenenin kökünü 8'e bölüp ince dilimleyin. Salataliklari soyup uzunlamasina dörde bölün sonra ince dilimleyin. Turplari da çok ince dilimleyin.
Domateslerin üstlerinden kapak kaldirip içilerini kasikla bosaltin. Bütün sos malzemesini agzi kapali bir kavanoza koyup iyice çalkalayin. Dilimlenmis rezene kökü, salatalik ve turplari, maydanoz ve rezene yapraklari ile birlikte büyük bir kaseye koyun. Sosu salatanin üstüne döküp iyice karistirin.

Domatesleri ayri ayri tabaklara koyup salatayi içlerine doldurun. Ayirdiginiz rezene yapraklariyla süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Suteresi ve Greypfrut Salatasi - Yemek Tarifi

Suteresi ve Greypfrut Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER
2 demet suteresi, saplari ayiklanmis 2 pembe greypfrut, dilimlenmis 50 gr badem, kabuklari ayiklanmis
Sos:
1 çaykasigi ince dogranmis sogan
1/2 çaykasigi seker

1 yesil limonun suyu
2 yemek kasigi zeytinyagi tuz ve karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Izgarayi orta ateste isitin ve bademleri izgara telinin üstüne yerlestirin. 8-10 dak. arada sirada çevirerek açik kahverengi olana dek kizartin. Sosu yapmak için: Sogani, sekeri, limon suyunu ve zaytinyagini bir salata kabina koyun. Sos koyulasip bütün malzemeler iyice karisincaya dek bir çatalla çirpin. Tuz ve biberle tatlandirin.
Greypfrut dilimlerini sulariyla birlikte sosa ekleyin. Suteresi yapraklarim da katip karistirin. Kizarmis bademleri üzerine koyup, servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Taze Bakla Salatasi - Yemek Tarifi

Taze Bakla Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kg. bakla 50 gr. pastirma 5 adet domates
2 dis sarmisak

1 adet büyük boy sogan
2 çorba kasigi zeytinyagi 1 su bardagi tavuk suyu 1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi iri kiyilmis tane karabiber Tuz
Sosu Için:
1.5 çorba kasigi sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Domateslerin çekirdeklerini çikartip iri kusbasi dograyin. Pastirmalari, çemenini çikardiktan sonra ince kesin.

Zeytinyagini bir tavada isitin, ince dogranmis sogani ekleyerek hafif
pembelesinceye kadar kavurun, sarimsagi ilave edip kavurmaya 1 dakika
daha devam edin. Bakla, domates, tavuk suyu, kekik, tuz ve karabiberi
ilave edin. Bakla yumusayincaya kadar pisirin.
Salatayi servis tabagina alin, ilindiktan sonra buzdolabinda 10 dakika
sogutun.
Balla sirkeyi karistirin. Buzdolabinda soguttugunuz salatanin üzerine
gezdirin, karistirdiktan sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ton Baligi Salatasi - Yemek Tarifi

Ton Baligi Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 25dk

MALZEMELER
1 kutu ton baligi konservesi 4 adet iri dolmalik biber 1 adet küçük sogan 4 çorba kasigi mayonez 4 adet salatalik tursusu Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Ton baligini küçük dograyin. Küp seklinde dogranmis sogan, mayonez, çig
krema, ince dogranmis tursu, tuz ve karabiber ilave edin. Tahta kasik ile
karistirin.
Dolmalik biberleri yikayip, çekirdeklerini çikartin. Biberlerin içine ton balikli
salatayi doldurun.
Doldurulmus biberleri dilimleyip, servis tabagina dizin. Domates ve limon
dilimleri ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ton Balikli Makarna Salatasi - Yemek Tarifi

Ton Balikli Makarna Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak:
Süre: 20dk

MALZEMELER
1 Küçük Kutu Ton Baligi 1 Su Bardagi Makarna
1 Yemek Kasigi Zeytinyagi Yarim Limon Suyu 5-6 Dal Dereotu, Tuz, Karabiber, Tuz
2 Yemek Kasigi Haslanmis Misir
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi tuzlu suda haslayip süzün. Zeytinyagi ekleyip karistirin ve sogumaya birakin.
Diyet ton baligi, kiyilmis dereotu, haslanmis misir, karabiber, tuz ve limon suyunu ilave edip karistirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Üç Katli Salata - Yemek Tarifi

Üç Katli Salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk
MALZEMELER
1 Büyük Atom Salata 1 Demet Taze Sogan 500 gr Mayonez 3 Çorba Kasigi Zeytinyagi

450 gr Bezelye (dondurulmus) 350 gr Kasarpeyniri 400 gr Pastirma
YAPILIŞ TARİFİ
Atom salatayi ayiklayip ince ince dograyin. Yikayip suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alin. Taze sogani yikayip ayikladiktan sonra ince halkalar halinde dograyin. Sogan halkaIarini salatanin üzerine serpin. Mayonezi zeytinyagi ile birlikte bir kaseye alip çirpin. Ardindan salatanin üzerine dökün ve bir biçakla üzerini düzeltin.
Dondurulmus bezelyenin çözülmesini beklemeden mayonezin üzerine serpin. Peyniri rendenin iri kismi ile rendeleyip bezelyenin üzerine serpin. Pastirmayi yagsiz bir tavada hafifçe kizartin. Bir mutfak haylusunun üzerine alip yagini çektirin. Pastirma dilimlerini peynirin üzerine yerlestirin. Salata kasesinin üzerini bir alüminyum folyo ile örtüp 12 saat buzdolabinda bekletin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Uzakdogu Usulü Lahana Salatasi - Yemek Tarifi

Uzakdogu Usulü Lahana Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Cin Süre: 40dk
MALZEMELER
500 gr Lahana Tuz, Karabiber 1 Büyük Portakal 1 Küçük Ananas 1 Demet Taze Sogan 1 Demet Maydanoz 150 gr Süt Kremasi 1-2 Tatli Kasigi Köri
YAPILIŞ TARİFİ
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika kadar haslayip suyunu süzün. Ananasin sap ve uç kismini kesin. Uzunlamasina ortadan ikiye bölün ve kabuklarini yukaridan asagi dogru kesin. Bu islem için mutlaka keskin bir biçak kullanin. Ananasin orta kismini çikarip ardindan kalan kismi dilimleyin.

Taze soganlari yikayip ayikladiktan sonra ince halkalar halinde dograyin.
Maydanozu ayiklayip sonra iri iri kiyin. Portakali sicak su ile yikayip
kabuklarini rendeleyin, Suyunu sikin.
Bir kasede 5-6 çorba kasigi portakal suyu, tuz ve köriyi karistirip marinat
hazirlayin.
Diger büyük bir kasede lahana, ananas, taze soganlari ve maydanozun
yarisini karistirip marinati ilave edin. Karisimi harmanlayin. 30 dakika
dinlendirin.
Avokadoyu ikiye bölüp çekirdegini çikarin. Kabugunu soyup dilimleyin.
Kalan portakal suyunu hemen üzerinde gezdirin. Salatayi büyük bir servis
tabagina alin. Avokado ile süsleyip kalan maydanozu üzerine serpin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yesillikli Bezelye - Yemek Tarifi

Yesillikli Bezelye - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk
MALZEMELER
2 su bardagi haslanmis bezelye 1 domates
1 taze sogan
2 yaprak marul 2 yemek kasigi galeta unu 2 yemek kasigi tereyagi 2 yemek kasigi kasar rendesi
YAPILIŞ TARİFİ
Firin kabini yaglayip, üzerine galeta unu serpin. Bezelyeleri de biraz galeta unu ile karistirarak tepsiye yayin. Sogani, marul yapraklarini ve domatesi yikayip ince ince kiyin.
Karistirarak bezelyelerin üzerine yayin. Kasar rendesi serperek firinda 10 dakika pisirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yesil Salata - Yemek Tarifi

Yesil Salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk
MALZEMELER
100 gr Semizotu
1 Kivircik Marul
1 Kirmizi Sogan
100 gr Kurutulmus Domates (hazir ürün)
50 gr Dana Jambon

100 gr Mantar
5 Çorba Kasigi Siviyag Tuz, Karabiber 1 Çorba Kasigi Kekik
6 Çorba Kasigi Sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Semizotunu yikayip ayikladiktan sonra yapraklarini iri iri kiyin. Marulu
yikayip ayiklayiin ve büyük parçalar halinde dograyin.
Semizotu ve marulu kapakli bir kaba doldurup buzdolabinda bekletin.
Bu arada sogani soyup halkalar halinde dograyin. Domates ve jambonu
küçük küpler halinde dograyin. Mantarlari ayiklayip ince dilimler halinde
dograyin.
Bir tavada 1 çorba kasigi yagi kizdirip jambonu hafifçe kavurun. mantari
ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandirin.
Tavaya domatesi ekleyip kisa süre daha kavurun. Tavadaki karisimi bir
kaseye alip kalan yag, sirke, tuz ve karabiberle tatlandirin. Kasenin üzerini
kapatarak buzdolabinda bekletin.
Servis yapmadan önce malzemelerin tamamini buzdolabindan çikarip
büyük bir servis kasesinde harmalayin.
Dilerseniz salatanin üzerini maydanoz ve feslegen yapraklari ile süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yumurtali Kivircik Salata - Yemek Tarifi

Yumurtali Kivircik Salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk
MALZEMELER
1 Kivircik salata, ince dogranmis
1 demet taze sogan, dogranmis
4 kati yumurta beyazi, ince dogranmis süslemek için
SOS:
4 sicak kati yumurta sarisi
150 ml krema
1 çay kasigi seker
2 limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Sosu hazirlayin: Sicak yumurta sarilarini biraz kasik krema ile birlikte
çatalla karistirarak ezin. Sekeri, limon suyunu ve kalan kremayi ekleyin.
Malzeme iyice karisip sos pütürsüz olana dek çatalla çirpin Tuz ve biberle
tatlandirin.
Dogranmis kivircigi büyük bir salata kabina koyun. Taze soganlari üstüne
serpistirin. Sosu dökün.
Sosun bütün salataya yayilmasi için iyice karistirin, ince dogranmis
vumurta beyazlari ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yumurta ve Marul Salatasi - Yemek Tarifi

Yumurta ve Marul Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk
MALZEMELER
5 büyük marul veya kivircik salata yapragi 3 kati yumurta, haslanmis ve dogranmis 25 gr margarin veya tereyagi, yumusatilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Marullarin sert kisimlarini kesip ayirin. Yikayip kurulayin, bir kenara koyun. Iç Hazirligi: Yumurtalari bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri ekleyin. Bir çatalla ezerek yumusak bir ezme haline getirin. Eger çok sertse karisima biraz daha margarin ekleyin.

1 marul yapragini tezgahin üstüne serin ve ortasina kasikla 1 yemek kasigi
yumurta karisimini koyun. Karisimi kenarlara yayin. Yapragin kesilmis
kenarindan baslayarak sikica sarin. Sarmalari seffaf filmle tekrar sikica
sarin.
Geri kalan marullari da ayni sekilde sarip geceden buzdolabinda tutun.
Servis Etmek Için: Sarmalari seffaf filmden çikartip biçakla 2.5 cm. olmak
üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Diyet Ispanak Çorbasi - Yemek Tarifi

Diyet Ispanak Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
1 kg ispanak
200 gr tavuk gögsü
1 sogan
1 fincan sivi yag
1 fincan pirinç
1 yemek kasigi salça
1 çay kasigi karabiber
2 çay kasigi pulbiber 2 dis sarmisak 5 su bardagi tavuk suyu 1 limon suyu Tuz
YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye siviyag koyup ince kesilmis sogani ilave edin. Sogan pembelesince ince kesilmis tavuk ve ispanaklari ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra sarimsak, salça, karabiber ve pulbiberi koyun. 2 dakika karistirip pirinç ve tavuk suyunu ekleyin. Pirinç pisinceye kadar kaynattiktan sonra servis yapabilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çesminigar Çorbasi - Yemek Tarifi

Çesminigar Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 su bardagi kirmizi mercimek 4 su bardagi su 1,5 su bardagi süt
2 yumurta sarisi 1/4 limon suyu 2 çorba kasigi margarin 2 sogan
YAPILIŞ TARİFİ
Incecik dogranmis soganlari 2 çorba kasigi margarinde pembelesene kadar kavurun. Soganlar pembelesince, unu ilave ederek un sararana kadar kavurun. Mercimekleri ayiklayip tencereye alin. 5 bardak su ve et suyu ile tuz ilave ederek mercimekler yumusayana kadar pisirin. Çorbanizi atesten aldiktan sonra süzgeçten geçirin. Çorbayi yeniden agir ates üzerine alin. Diger yanda yumurta sarilarini çirparak limon suyu ile karistirin. Tencereye önce sütü daha sonra yumurta sarilarini azar azar ve sürekli karistirarak ilave edin. Çorbayi bir tasim kaynatarak atesten alin. Isterseniz küçük bir tavada çok az margarini eritip küp seklindeki ekmekleri kitirlasana dek kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cincile Çorbasi - Yemek Tarifi

Cincile Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER

500 gr cincile mantari
1 çorba kasigi tereyagi 70 gr un
2 su bardagi yogurt 1 yumurta 1 limon Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Cincile mantarlarinin köklerindeki toprakli kisimlari kesip atin ve bol suda iyice yikayin. Süzüp bir kösede birakin. Bir tencereye 1.5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyagini ekleyip kaynamaya alin. Su kaynamaya baslarken mantar ve tuz ilave edin. Mantarlari 3-4 dakika kaynatin. Un, yumurta ve 2.5 su bardagi suyu çirpip bulamaç haline getirin. Mantarlarin pismesine yakin, hazirladigniz terbiyeyi kaynayan çorbaya karistirarak ilave edin. Çorbayi 5-6 dakika kaynatin. Tuzunu, karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Brüksel Lahanasi Çorbasi - Yemek Tarifi

Brüksel Lahanasi Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Alman Süre: 40dk
MALZEMELER
150 gr brüksel lahanasi 1/2 çay bardagi sivi yag 1 tatli kasigi tereyagi

1 sogan 1 havuç 1 patates 6 su bardagi su 3 dis sarmisak 1 yumurta sarisi 1 limon suyu Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye 1 tatli kasigi tereyagi ve yarim çay bardagi sivi yagi koyun. Sogani küçük küçük dograyip kizdirilmis yaga ilave edin. Soganlar renk degistirdiginde, küçük kareler halinde dogradiginiz havuç ve patatesleri ekleyin. 2 dakika daha agir ateste kavurun. Brüksel lahanalarinin her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktarin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbasi - Yemek Tarifi

Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45dk
MALZEMELER
4 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi
1 yumurta
750 gr taze fasulye
1 domates
1 çorba kasigi salça
2 su bardagi yogurt Tuz, karabiber
5 adet tavuk suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Taze fasulyeleri yikayip süzün ve ayiklayin. 1.5 cm uzunlugunda parçalar halinde kesin. Domatesi rendeden geçirin. Tereyagini kizdirin ve içine taze fasulye, rendelenmis domates ve salça ekleyin. Üç dakika harli ateste kavurun. Üzerine 1.5 lt (sekiz su bardagi) su ilave edin. 25 dakika kaynatin.
Bir kapta un, yumurta, yogurdu ve 2.5 su bardagi su ile ezerek karistirin. Hazirladiginiz terbiyeyi fasulyeleri pismek üzere olan çorbaya karistirarak katin ve bes dakika daha kaynatin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bolu Usulü Patates Çorbasi - Yemek Tarifi

Bolu Usulü Patates Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
3 çorba kasigi un 1 çorba kasigi tereyagi 1 yumurta 4 patates 4 dis sarmisak
1 çorba kasigi salça
2 su bardagi yogurt Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyduktan sonra küp seklinde kesin. Patatesi yikayip süzün ve bir tencerede yedi su bardagi (1.5 lt) suyla ocaga koyun. Patatesler

yumusayana kadar 15 dakika civarinda haslayin. Unla yumurtayi iki su bardagi suyla karistirirak ezin. Pismek üzere olan pateteslerin bulundugu tencereye hazirladiginiz terbiyeyi yavas yavas katin ve bes dakika kaynatin. Terbiyeyi kaynayan çorbaya katarken mutlaka devamli karistirarak topaklasmasini önlemelisiniz. Salçayla tereyagini ocakta isitin ve bir fincan su ilave ederek çorbaya ekleyin. Diger yandan sarmisagi soyup incecik ezin ve çorbaya katin. Tuz ve karabiberi ekleyin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Pirinç Tarti - Yemek Tarifi

Ispanakli Pirinç Tarti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci 100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri 300 gr Ispanak 4 Domates
2 Sogan
3 Yumurta 2 Çorba Kasigi Soya Yagi
4 Çorba Kasigi Krema 1/2 Çay Kasigi Beyazbiber 1 Tutam Hint Cevizi Rendesi
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci baslayip süzün. Kasar peynirinin yarisini ekleyip karistirin. Tart kalibini yaglayip pirinçli karisimi yayin. Önceden isitiImis 175 dereceye ayarli firinda 5 dakika pisirin.
Ispanagi ayiklayip yikayin ve iri iri dograyin. Domates ve soganlari soyup ince ince dograyin. Derin bir kapta ispanak, kalan kasar peyniri, sogan ve domateslerin yarisini karistirin. Yumurtalari ayri bir kapta çirparak karisima ilave edin. Krema ve baharati ekleyip iyice karistirin.

Ispanakli karisimi kaliptaki pirincin üzerine dökün ve kalan domatesleri yerlestirin. 175 derece isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirin. Firindan çikardiktan sonra bir süre dinlendirdirip sicak olarak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bademli Keskül - Yemek Tarifi

Bademli Keskül - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
1 litre süt 200 gr toz seker 100 gr nisasta
2 adet yumurta sarisi Çay kasiginin sapiyla çok az vanilya
YAPILIŞ TARİFİ
YAPILISI
Önce tencereyi ocagin üzerine yerlestirin. Sütü içine koyun ve seker ilave
ederek karistirin. Süt kaynadiktan sonra bademi ve vanilyayi ilave edin.
Nisastayi ayri bir derin kabin içine birakin.
2 adet yumurta sarisini nisastanin içine ilave edin. Su ile nisastayi ezerek
kaynamakta olan sütün içine agir agir karistirarak koyun. 2 dakika
kaynattiktan sonra atesten alip kaselere servis yapin ve sogumaya birakin.
Soguk servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Balli Dondurma Sosu - Yemek Tarifi

Balli Dondurma Sosu - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre:
MALZEMELER
12 çorba kasigi bal
YAPILIŞ TARİFİ
Limonlarin kabuklarini rendeleyin. Suyunu sikip süzün.
Limon suyu ve bali bir tencerede karistirip kaynatin. Kaynamaya
basladiktan sonra 5 dakika daha pisirin.
Balli limonlu sos soguduktan sonra buzdolabina koyun. Dondurmanin
üzerine dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Beyaz Tavuk Sosu - Yemek Tarifi

Beyaz Tavuk Sosu - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre:
MALZEMELER
4-6 kisilik
2 ½ su bardagi kaynar tavuk suyu
1 kahve fincani un
1 çorba kasigi margarin
az tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye yagi koyup eritin, orta ateste unu ekleyin ve karistirarak 3 dakika kavurun atesten alin. Tuzu ekleyin, bes dakika dinlendirin. Sonra karistirarak tavuk suyunu yedirin. Orta ateste karistirarak kaynatin, agir ateste zaman zaman karistirarak on dakika pisirin. Süzdükten sonra kullanin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Besamel Sos - Yemek Tarifi

Besamel Sos - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 20dk
MALZEMELER
4-6 kisilik
2 ½ su bardagi kaynar süt
1 kahve fincani un
1 çorba kasigi margarin
az tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yagi küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve agir ateste karistirarak kavurun, üç dakika sonra atesten alin. Bes dakika dinlendirin ve sonra

çirparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateste karistirarak bir kere kaynatin ve sonra agir ateste zaman zaman karistirarak 10 dakika pisirip süzü




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Acili Sos - Yemek Tarifi

Acili Sos - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
300 gr soyulmus domates 5 adet feslegen yapragi
2 adet aci kirmizi biber
3 dis sarmisak tuz
YAPILIŞ TARİFİ

Sarmisakla kirmizi biberi ince kiyip, ateste koyup biraz soldurun. Feslegen yapraklari ile domatesleri de ince kiyip buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatin. 15 dk kadar pisirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sivi ise,tekrar kapaksiz olarak atese koyun. Tam kivamina gelince bir kasik saf zeytinyagi ekleyin. Bu sosu makarnanin için kullanabilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bahar Dali - Yemek Tarifi

Bahar Dali - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 bag roka
2 adet domates 100 gr rende beyaz peynir 2 dis sanmsak

YAPILIŞ TARİFİ
Roka ve domatesi ince dograyin. Sizma zeytinyagini sarimsakli balzamik
sosla karistirin.
Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ayvali Tavuk Salatasi - Yemek Tarifi

Ayvali Tavuk Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
1 Göbek Salata 1 Ayva
1 Tavuk Gögüs Eti 1 Sogan
1 Çorba Kasigi Kapari 125 gr Mayonez 5 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 ÇorbaKasigi Sirke 2 Çorba Kasigi Hardal 1 Limon Suyu

Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Ayvalarin kabuklarini soyup dilimleyin ve iri iri dograyin. Kararmamalari için üzerlerine limon suyu dökün. Göbek salatayi iri iri dograyin. Tavuk etini tuzlu suda baslayip iri küpler halinde kesin. Soganlari halka halka dograyin. Tavuk, sogan, ayva ve dogranmis salatayi genis bir kaba alin. Kapari ve tuz ekleyip karistirin.
Mayonez, zeytinyagi, sirke, hardal ve tuzu karistirip salatanin üzerine dökün. Harmanlayip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Avrat Salatasi - Yemek Tarifi

Avrat Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 Dis Sarmisak
2 Kök Taze Sogan
1 Ufak demet Maydanoz
1 Büyük Domates
2 Nar

1 Tatli Kasigi Nane
2 Yesil Biber 2 Limon Pulbiber, T
YAPILIŞ TARİFİ

Domates, taze sogan, biber ve sarmisagi çok in-ce, pirinç büyüklügünde kiyarak iyice harmanlayin.
2 limonun ve 2 narin suyunu sikarak kiyilmis malzemelerle karistirin. Naneyi de katarak karistirin. Dilerseniz, tuz, pulbiber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Asçi Salatasi - Yemek Tarifi

Asçi Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER

1 adet Amerikan kivircigi veya normal kivircik
2 adet kabugu soyulmus, ince yassi kiyim domates 1 adet soyulmus salatalik (dörde,uzunlamasina kesilmis, yassi kiyim) 4 adet istege göre aci veya tatli sivribiber (tohumu alinmis) 8 adet yesil sogan, (beyazi yesili bir arada, yassi kiyilmis) Yarim bag dereotu, ince kiyim
Sosu için:
1 adet limon suyu
1 kahve fincani sivi yag
1 kahve fincani yogurt
Yeterince tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Önceden yikanmis, sudan aritilmis Amerikan kivircigini veya normal kivircigi dörde bölüp gayet ince, piyaz kiyimi kiyin.
2 adet domatesi dörde bölüp ince kiyin. Salataligi dörde bölüp ince ince
kiyin. Sivri biberi, yesil sogani ve dere otunu ince ince kiyarak hepsini
birlikte derin bir salata kabina koyun.
Sosun yapilisi
Limon suyunu, sivi yagi, yogurdu ve tuzu bir kaba koyup, çirpma teliyle iyice çirpip salatanin üzerine dökün. Salatayi iki elinizle iyice harmanlayip sosun her yere islemesine özen gösterin. Salataniz servise hazirdir.

Püf noktasi: Asçilar arasinda çok meshur olan bu salatanin en önemli özelligi malzemenin çok iyi karistirilmasi ve salatanin lezzetinin böylelikle iyi çikmasidir




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yaz Gecesi - Yemek Tarifi

Yaz Gecesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
1 Yemek Kasigi Sahlep 6 Su Bardagi Süt
2 Su Bardagi Kavun Suyu 4 Dilim Kavun 1 Su Bardagi Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci, süt ile pisirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Seker ve sahlebi
beraber karistirarak kaynayan sütlü pirince ekleyin.
Bütün malzemeyi karistirarak kisik ateste pisirdikten sonra rakiyi döküp,
sogumaya birakin. Buzdolabinda dondurarak kavun dilimleri ile servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Taze Bakla Ezmesi - Yemek Tarifi

Taze Bakla Ezmesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardagi sizma yag
1 adet büyük sogan
1/2 kahve fincani limon suyu

3 tatli kasigi toz seker 1/2 demet dereotu Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Taze baklanin iç kabuklarini soyun. Yikadiktan sonra tencereye koyun.
Dörde bölünmüs sogan, sizma zeytinyagi, limon suyu, tuz, seker,
dereotunun yarisi ve 3 su bardagi su ekleyin. Orta ateste bakla
yumusayincaya kadar pisirin.
Bakla pistikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendirda karistirarak
püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabinda 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabagina ters çevirerek çikarin, üzerine
kiyilmis dereotu serpip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Spiral Sosis - Yemek Tarifi

Spiral Sosis - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk
MALZEMELER
5 adet sosis

5 yaprak milföy
YAPILIŞ TARİFİ
Buzluktan çikarttiginiz milföyleri oda sicakliginda 10-15 dakika bekletin.
Parmak kalinliginda serit seklinde kesin.
Sosisleri ikiye bölün. Milföy seritlerini sosislere spiral seklinde sarin.
Hamura sarilmis sosisleri yaglanmis tepsiye 2 cm araliklarla dizin.
Üzerlerine yumurta sarisi sürün.
Spiral sosisleri önceden 150 derece isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar
pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Somonlu Ispanakli Rulolar - Yemek Tarifi

Somonlu Ispanakli Rulolar - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 20-40dk
MALZEMELER
2 paket dondurulmus ispanak,
30 gram yag,
1/2 bardak ince dogranmis yesil sogan
1 yemek kasigi dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kasigi misir unu
1 yemek kasigi limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için:
1/4 bardak dogranmis yesil sogan,
1 tatli kasigi ince dogranmis dereotu,
1 yemek kasigi limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme

YAPILIŞ TARİFİ
Ispanagi haslayip suyunu çikartin. Tereyagini tencerede eritin. Sogan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pisirin. Ispanagi ekleyin. Karabiberle tatlandirip atesten alin. Yumurtalari çirpin. Misir ununu ispanakli karisim, limon suyu ve yumurtayi bir kapta karistirip yaglanmis tepsiye yayin. Sertlesinceye kadar firinda tutun.
Çikardiktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin. Yine bir havluyla örterek sogumaya birakin. Sogan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karistirin.
Ispanakli hamuru uzunlamasina üçe bölüp bir parçasini alta yerlestirin. Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan koyup ikinci ispanak katini yerlestirin ve malzemeniz bitene kadar ayni sekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyeceginiz yemeginizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Semizotlu Cacik - Yemek Tarifi

Semizotlu Cacik - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
150 gr Semizotu
2 Su Bardagi Nohut 3-4 Dis Sarmisak 1 Tatli Kasigi Kuru Nane
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Semizotunun kök kisimlarini ayiklayip,bol suda yikayalim.Sarmisaklari havanda döverek,yogurda ekleyelim.Yogurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kivamina gelinceye kadar bir çatal yardimiyla iyice çirpalim. Yikanmis semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasinin üzerine koyup,keskin bir biçak yardimiyla yarim cm araliklarla dograyalim.Iri Iri dogradigimiz semizotunu ve tuzu,çirptigimiz yogurdun içine ilave edelim.
Hepsini karistirdiktan sonra kaselere dolduralim.Üzerine zeytinyagi gezdirelim.Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yaninda servis yapalim




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Cevizli Fava - Yemek Tarifi

Sebzeli Cevizli Fava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
250 gr Kuru Bakla

1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet Sogan
1 Çay Bardagi Ayçiçek Yagi 1 Çorba Kasigi Toz Seker 1 Çorba Kasigi Nisasta 1/2 Demet Dereotu 8-10 Adet Ceviz
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle 250 gr kuru baklayi aksamdan islatin.Ertesi gün,tüm sebzeleri küp biçiminde dograyip,baklayi da ekleyin. Tuzunu,sekerini ekleyin ve yumusayana dek pisirin.Sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Nisastayi soguk suda birkaç dk karistirarak eritin.Sebzelere ekleyip,karistirmaya devam edin.Kisik ateste 5 dk daha pisirin.Hazirladiginiz karisimi küçük bir tepsiye dökün.Sogumaya birakin. Üzerine ince kiyilmis dereotunu serpip,cevizle süsleyin.Dilimleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Rumeli Paçasi - Yemek Tarifi

Rumeli Paçasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kasigi un 1 yumurta 1 çay kasigi tuz
4 su bardagi et suyu 1 tatli kasigi sirke
2 dis sarimsak
Sosu için
100 gr kiyma
Çeyrek paket margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Sarimsaklari iyice dövün ve yumurtayi, unu, tuzu et suyuyla harmanlayip orta dereceli bir ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Bir taraftan da sosu için kiymayi yagda salçayla birlikte kavurun. Pisen paçayi tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapin. Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sicakken yenmelidir, istege göre sosu, kiyma yerine sucukla da yapilabilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Roka Biberli Haydari - Yemek Tarifi

Roka Biberli Haydari - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 Su Bardagi Süzme Yogurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Dis Sarmisak
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri yagda kizarttiktan sonra kabuklarini soyup ince kiyin.Rokayi da
ayni yagda hafifçe çevirip ince kiyin.
Roka ve biberi 1 çorba kasigi tereyaginda soteleyin.Dövdügünüz sarmisagi
yogurda ilave edin.Tuzu ve sotelediginiz yesillikleri de yogurda ekleyerek
karistirin.
Kalan 1 çorba kasigi tereyagini eriterek hazirladiginiz karisimin üzerine
dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Piyaz - Yemek Tarifi

Piyaz - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 20dk
MALZEMELER
250 gr Kuru Fasulye 1 Su Bardagi Sirke 1 Adet Iri Sogan
1 Demet Maydanoz
Sos Için
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kasigi Sirke
6 Çorba Kasigi Zeytinyagi
Süslemek Için
2 Orta Boy Domates
2 Kati Haslanmis Yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
1 gün önceden islatilmis fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak asacak kadar soguk su koyup, harli ateste bir tasim kaynatin. Agir ateste yumusayincaya kadar pisirin. Pisme suyunda ilinmaya birakin. Süzdürüp çukur bir kaba alin. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatin. Fasulyeleri yaklasik 2 saat sirke içinde dinlenmeye birakin.
Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karistirin. Sürekli çirparak zeytinyagini yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlik kesilmis sogan ve iri kiyilmis maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karistirin. Piyazi bir servis kabina aktarip domates, haslanmis yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Enginar - Yemek Tarifi

Peynirli Enginar - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40dk
MALZEMELER
4 Enginar
1 Limon
1 Su Bardagi Lor Peyniri
Yarim Demet Dereotu
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
YAPILIŞ TARİFİ
Enginarlari soyup temizleyin.Limon suyu,tuz ve az miktar suyla pisirin. Enginarlar yumusayinca lor peyniri,kiyilmis dereotu ve kirmizibiber ilave edin.Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste 10 dk daha pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pavurya Içli Domatesler - Yemek Tarifi

Pavurya Içli Domatesler - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
8 büyük domates
275 300 gr konserve veya dondurulmus pavurya eti
2 limon, kabugu rendelenmis
4 çay kasigi limon suyu
2 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasigi lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmis
2 demet tere, ince kiyilmis
Tuz ve karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Domateslerin baslarini kesip bir kenara koyun. Bir çay kasigiyla dikkatlice
domateslerin içini oyup çikartin. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya
birakin.
Bir kasede pavurya etini, limon kabugunu ve suyunu mayonezi ve elekten
geçmis lor peyniri karistirin. (Asçinin önerisine bakin.) Tere, tuz, biber ve
aci biber sosunu ekleyip tatlandirin. Kabin kapagini kapatip, karisimi 1-2
saat buzdolabinda sogutun.
Kasikla karisimi domateslerin içine koyup domates kapaklarini üstlerine
yerlestirerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Patates Kroket - Yemek Tarifi

Peynirli Patates Kroket - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk
MALZEMELER
3 Adet Orta Boy patates 2 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Nisasta
2 Çorba Kasigi Ezilmis Beyaz Peynir 3-4 Dilim Salam 1/2 Su Bardagi Un
1 Adet Yumurta Sarisi 1/2 Su Bardagi Galeta Unu Tuz , Karabiber Kizartmak Için Siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
3 adet patatesi hasladiktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayi, 1 tatli kasigi nisastayi, karabiberi, 2 çorba kasigi ezilmis beyaz peyniri, küçük küçük kesilmis salamlari ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoguralim.
Patates hamurundan ceviz iriliginde parçalar koparalim. Yuvarlayarak, sekil verelim. Patates toplarini önce una, sonra çirpilmis yumurta sarisina son olarak da galeta ununa bulayalim. Derin bir tavada sivi yagi kizdiralim. Patates toplarini kizgin sivi yagda, tavayi arasira sallayarak kizartalim. Fazla yaginin süzülmesi için kagit mutfak havlusunun üzerine alalim. Ilininca servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Nuraniye - Yemek Tarifi

Nuraniye - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45dk
MALZEMELER
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
1 Çay Bardagi Siviyag
1 Demet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yogurt (süzme tercih edilir)
4-5 Dis Sarmisak
1/2 Çay Bardagi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari temizleyip, rendeleyin, Taze soganlari küçük küçük dograyin. Maydanozlari ve dereotlarini ince ince kiyin.
Taze soganlari siviyag ile kavurun. Üzerine rendelenmis kabaklari ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pisirin. Sogumaya birakin.
Sarmisakli yogurt hazirlayip, soguyan karisimi bu yogurtlu sosa bosaltin. Tuz ilave edip hazirladiginiz yagli sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Muammara - Yemek Tarifi

Muammara - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20
MALZEMELER
4 Su Bardagi Çekilmis Ceviz Içi
1 Dilim Bayat Ekmek Içi 1/2 Demet Maydanoz
2 Dis Sarimsak 2 Dal Taze Sogan 2 Çorba Kasigi Tahin 1 Kahve Fincani Zeytinyagi 1/2 Limon suyu Karabiber, Kirmizi Tozbiber, Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1 Taze sogan ve maydanozu ince ince kiyin.
Sarimsagi ezin. Ceviz içi, islatilmis bayat ekmek, maydanoz, taze sogan ve
sarimsagi karistirin.
Zeytinyagi, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kirmizi toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Lor Peynirli ve Salamli Kokotlar - Yemek Tarifi

Lor Peynirli ve Salamli Kokotlar - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk
MALZEMELER
225 gr lor peyniri veya labne

1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 küçük sogan, ince dogranmis 100 gr mantar, dogranmis.
2 yumurta, çirpilmis 50 gr salam, küp seklinde kesilmis Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi Tuz ve karabiber 25 gr tereyagi, eritilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 C isitin.
Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soganlari ekleyip yumusayincaya kadar
kizartin.
Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam edin.
Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire azar
azar ekleyerek yedirin.
Salam, sogan ve mantan peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu ve
biberi katin.
Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyagini sürün.Karisimi esit
alarak bu kaplara bosaltin.
Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadar
pisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Lor Peynirli Meze - Yemek Tarifi

Lor Peynirli Meze - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk

MALZEMELER
1 Su Bardagi Lor Peynir
2 Adet Rendelenmis Salatalik 1 Demet Dereotu Yarim Limonun Suyu Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1 su bardagi lor peynirini,2 adet rendelenmis salatalik,1 demet ince kiyilmis dereotu,yarim limonun suyunu ve yeterince tuzu karistirin. Çukur bir kaseye sikistirarak,doldurun.Kaseyi servis tabagina ters çevirerek,lor peynirli kaisimi çikarin.Üzerini kirmizibiberle süsleyip,servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kopoglu - Yemek Tarifi

Köpoglu - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 Adet Patlican 1 Adet Patates 1 Adet Kabak 1 Adet Havuç 3 Adet Sivribiber 1 Su Bardagi Siviyag Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1 adet patlican,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük
dograyin.1 su bardagi siviyagi kizdirin.Sirayla patlican,patatesi
kabak,havuç ve sivribiberleri kizartin.
Kizarttiginiz sebzeleri genis bir kabin içinde karistirin.4 dis dövülmüs sarmisagi,1 su bardagi yogurdun içine alip,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kasigi sivi yagi kizdirin.Içine kirmizi biberi ekleyin.Yogurdun
üzerine döküp,servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak