Yemek Ara

Özel Arama

4 Mayıs 2008 Pazar

Cincile Çorbasi - Yemek Tarifi

Cincile Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER

500 gr cincile mantari
1 çorba kasigi tereyagi 70 gr un
2 su bardagi yogurt 1 yumurta 1 limon Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Cincile mantarlarinin köklerindeki toprakli kisimlari kesip atin ve bol suda iyice yikayin. Süzüp bir kösede birakin. Bir tencereye 1.5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyagini ekleyip kaynamaya alin. Su kaynamaya baslarken mantar ve tuz ilave edin. Mantarlari 3-4 dakika kaynatin. Un, yumurta ve 2.5 su bardagi suyu çirpip bulamaç haline getirin. Mantarlarin pismesine yakin, hazirladigniz terbiyeyi kaynayan çorbaya karistirarak ilave edin. Çorbayi 5-6 dakika kaynatin. Tuzunu, karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: