Yemek Ara

Özel Arama

2 Mayıs 2008 Cuma

Kalamar Tava - Yemek Tarifi

Kalamar Tava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
6 Orta Boy Kalamar 1 Su Bardagi Sivi Yag 1 Çorba Kasigi Seker 1 Tatli Kasigi Karbonat 1 Su Bardagi Un Tuz
Sos Için:
1 Kutu Dogranmis Domates 1/2 Yarim Havuç
2 Arpacik Sogani 1 Dis Sarmisak 1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag Tuz 1/2 Tatli Kasigi Kuru Feslegen
YAPILIŞ TARİFİ

Kalamarlari Yikayip kuruladiktan sonra yarim parmak kalinliginda halka seklinde dograyalim. Üzerine karbonat ve sekeri ilave edip hepsini harmanlayalim(bu islem kalamari yumusatmak ve lezzetini arttirmak için)
Ayri bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karistiralim. Kalamarlari una bandirip fazla ununu silkeleyerek kizgin yagda esit araliklarla dizerek arkali önlü hafif pembelesene dek kizartalim.
Sos Için: Havucu tavla zari gibi dograyalim. Kerevizi ayni irilikte dograyalim. Tavaya sici yagi koyalim. Havucu, soganlari, sarmisaklari ve kerevizi ilave ederek yumusayana dek soteleyelim. Ardindan 1 kutu domates konservesini tavaya bosaltip tuzunu ve yarim tatli kasigi feslegeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalim. Bu sosu kalamarlarin yaninda ikram edelim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli ve Havuçlu Katman - Yemek Tarifi

Ispanakli ve Havuçlu Katman - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 60dk
MALZEMELER
750 gr ispanak, saplari ayrilmis.
750 gr havuç, rendelenmis
Tuz
Taze rendelenmis hint cevizi
1 çay kasigi iyice rendelenmis portakal kabugu
Taze ögütülmüs karabiber
50 gr margarin veya tereyagi
Ayrica pisirme kabini yaglamak için margarin

Portakal dilimleri ve maydanoz, süslemek için
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 180C'ye isitin. 500 gr'lik bir kabi yaglayin.
Ispanagin yapraklarini yikadiktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir
tencereye koyun. Üzerine tuz serpistirip tencerenin kapagini kapattiktan
sonra agir ateste 5 dak. pisirin. Bu sirada yemegin dibinin tutmamasi için
zaman zaman tencereyi sallayin.
Ispanagi süzüp, elinizle suyu iyice çikincaya dek sikin. Ispanaklari ince
dograyip tuz ve hint ceviziyle tatlandirdiktan sonra bir kenara koyun.
Havuçlari ve portakal kabugunu karistirip tuz, biber ekleyin. Önceden
yaglanmis kaba yariya kadar yaym. Üstüne ispanagi koyun. Kalan
havuçlari da ispanagin üstüne yerlestirin.
Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçlarin üstüne dökün.
1 saat ftrinda pisirin.
Servis Için: bir biçakla kabin kenarlarindan kesin, sonra isitilmis bir servis
tabagini üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla
süsleyin. Dilimleyip servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Haydari - Yemek Tarifi

Haydari - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Su Bardagi Süzme Yogurt
3 Çorba Kasigi Beyaz Peynir Rendesi
3 Dis Sarmisak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyagi
Üzerine serpmek için Kirmizibiber
Sivribiber (Arzuya göre)

YAPILIŞ TARİFİ
Sarmisagi ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yogurt, nane, zeytinyagi, kimyon ve tuzla beraber karistiralim.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kiyip ilave edelim. Üzerine kirmizi biber serperek servis yapalim




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Sarmisakli Domates - Yemek Tarifi

Firinda Sarmisakli Domates - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
4 dilim ince kesilmis kepek ekmegi veya tost ekmegi 4 adet iri domates Yarim tatli kasigi kekik 1 limonun suyu

2 çorba kasigi zeytinyagi
1 çorba kasigi sirke
1 çay kasigi esmer seker
1 bas sarmisak (ikiye bölünmüs)
Yarim su bardagi küp küp dogranip haslanmis enginar
1 çorba kasigi ince kiyilmis maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak firini isitin.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin disari çikmasi için hafifçe
bastirin. Kesilmis taraflari üste gelecek sekilde domatesleri isiya dayanikli
bir kaba yerlestirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyagi, esmer seker ve
sirkeyi iyice
karistirdiktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diger yüzü olmak üzere
firinda 30 dakika pisirin. Firindan çikartin ve ilinmaya birakin.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kizarincaya kadar pisirin. Ekmeklere, iyice
dövülmüs sarimsaktan dilediginiz kadar sürün. Enginari, limon suyunda
haslayarak küp küp dograyin ve domatesin içine doldurun. Ilikken servis
yapin.
Asçinin önerisi: Firinda sarmisakli domatesi servis yapmadan hemen önce
pisirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeginizin daha güzel olmasi için

italyan usulü sarimsakla tatlandirilmis kizartilmis ekmek kullanmanizi tavsiye ediyoruz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Defneli Sosis Sote - Yemek Tarifi

Defneli Sosis Sote - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
1/2 Kg Sosis
3 Sap Taze Sogan
1 Tatli Kasigi Kekik
2 Çorba Kasigi Domates Püresi 12 Adet Arpacik Sogani
1 Çorba Kasigi Margarin 5 Yaprak Defne
2 Su Bardagi Su Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Ön hazirlik olarak 1 çorba kasigi margarini tavaya alip, eritin. 3 dal sogani ince ince dograyin. Dogradiginiz sogani 1 tatli kasigi kekikle birlikte tavaya ilave edip, karistirin.
Yarim kg sosisi de parmak parmak seklinde dograyin. Tavada birkaç dakika kizartin. 2 Çorba kasigi domates püresi, 5 adet defne yapragi, ve 2 su bardagi suyu tavaya ilave edin. Malzemeleri karistirip 15 dakika kadar haslayin.
Ocaktan alindiktan sonra dilerseniz pilav ya da patates püresi ile ya da degisik garnitürlerle servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fava - Yemek Tarifi

Fava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
250 gr Iç Bakla 1 Küçük Havuç

2 Dis Sarimsak
1 Küçük Sogan
1 Kahve Fincani Zeytinyagi
1/2 Demet Dereotu
1 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Baklayi yikayip bir tencereye alin.
Havuç, sogan ve sarmisagi temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatin.
Tenceredeki su kaynamaya baslayinca üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alin. Zeytinyagi ilave ederek kisik ateste kaynatmaya devam edin.
Çirpma teliyle püre haline gelinceye kadar hizli hizli karistirin. Dogranmis dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karisimi yayvan bir tepsiye döküp sogumaya birakin.

Favayi kare veya üçgen sekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyagi döküp dereotu ile süsleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Babagannus - Yemek Tarifi

Babagannus - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 adet Kemer patlican ¼ su bardagi çirpilmis yogurt
2 Çorba kasigi Tahin

1 Çorba kasigi Limon suyu
2 dis Sarmisak 2 Çorba Kasigi Sizma Zeytinyagi

Süsleme için ince kiyilmis maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicani çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra kabuklari simsiyah
yanana kadar közleyiniz. Közlemeden sonra ilimaya birakiniz. Ilimis
patlicanlari sapindan tutarak asagiya dogru bir biçak yardimi ile ve
parmakalarinizla yanmis kabuklarini soyunuz.
Patlicani küçük parçalara ayirarak mutfak robotuna koyunuz. Üzerine
macun haline gelene kadar dövülmüs sarmisagi, tahini, çirpilmis yogurdu
ve tuzu ilave ettikten sonra çekiniz. Limonuda ilave ederek güzelce
karistiriniz.
Servis tabagina aldiktan sonra üzerine sizma zeytinyagini gezdiriniz,
kirmizi pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra sofraya çikariniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bakla Ezmesi - Yemek Tarifi

Bakla Ezmesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
100 g. kuru iç bakla (Geceden soguk suda islatilmis)
4-5 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi sarap sirkesi
1 dis sarmisak (ezilmis)
Tuz ve karabiber
Sebzeler
1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrilmis
1 salatalik, ince çubuk halinde kesilmis
2 kereviz sapi, ince çubuk halinde kesilmis 2 havuç ince çubuk halinde kesilmis 1 küçük yesil biber, ince çubuk halinde kesilmis 1 küçük kirmizi biber ince çubuk halinde kesilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Baklalari süzüp soguk suda durulayin. Büyük bir tencereye koyup üstüne soguk su ekleyip bir tasim kaynatin. Sonra atesi kisip, tencerenin kapagim
yari kapatip 1 1/4 saat baklalar yumusayincaya kadar pisirin. Pisirme
sirasinda gerekirse sicak su ekleyin.
Baklalari süzüp, suyunu bir kenara ayirin. Baklalari 4 yemek kasigi
zeytinyagi, sirke, sarmisak, tuz, biber ve ayrilmis bakla suyundan 4 yemek
kasigi ile birlikte blender'a koyup, koyulasincaya kadar karistirin. Çok koyu
olursa biraz daha pisme suyundan ekleyin.
Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karistirdiktan sonra bir servis
kasesine aktarin. Kaseyi bir servis tabagimn ortasina yerlestirip, etrafina
sebzeleri yerlestirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yesil Soslu Makarna - Yemek Tarifi

Yesil Soslu Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1/2 paket fiyonk makarna
200 gr taze fasulye
2 patates
4 dis sarimsak
1 demet maydanoz
2 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri 2 çorba kasigi ufalanmis beyaz peynir 4 çorba kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatin. Fasulyeleri temizleyip
ince ince dograyin. Patatesleri soyup küçük küpler halinde dograyin.
Fasulyelerle birlikte kaynar suya ilave edin. Sebzeler hafif yumusayincaya
kadar haslayin.
Makarnayi ilave edip 10 dakika daha haslayin.
Maydanoz, sarimsak, beyaz peynir ve zeytinyagini robotta ezerek püre
haline getirin. Kasar peyniri yarim kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve
karabiberi hazirladiginiz püreye ilave ederek yesil sosu hazirlayin.
Sebzeli makarna pisince atesten alip suyunu süzün. Servis tabagina alip
üzerine yesil sos dökerek servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ton Balikli Krem Soslu Penne - Yemek Tarifi

Ton Balikli Krem Soslu Penne - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 20dk
MALZEMELER
40 gr ton baligi 20 gr dana jambon
1 tatli kasigi dolusu kapari
2 yemek kasigi krema Yarim çay kasigi muskat Yeteri kadar tuz, beyazbiber 110 gr penne makarna (Yaklasik 1/5 paket)

1 yemek kasigi zeytinyagi
2 dis sarimsak
YAPILIŞ TARİFİ
Penneyi 8-10 dakika haslayin.
Tavaya zeytinyagi ve sarimsak koyup soteleyin. Ìçerisine ton baligi,
kapari, jülyen dogranmis jambon, muskat, tuz, biber ve kremayi ilave
ederek sosu hazirlayin.
Makarna ile karistirip, dereotu ile süsledikten sonra servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tepsi Mantisi - Yemek Tarifi

Tepsi Mantisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
Hamuru Için
2 Çorba Kasigi Siviyag
1 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Tuz
6 Su Bardagi Un
Yeterince Su
Ici için
250 gr Kiyma
2 adet cok ince kiyilmis sogan
Tuz ve karabiber
Sosu icin
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Çorba Kasigi Salça
YAPILIŞ TARİFİ

Unun ortasini havuz gibi açip, yumurta, su ve tuzla yogurarak sert bir hamur yapalim. Hamuru bezelere ayirarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalim.
Yufkalari küçük kareler seklinde keselim. Icine iyice yogurdugumuz ic malzemelerinden bir miktar koyup,yildiz seklinde katlayip, yagladigimiz tepsiye dizelim ve 200 derecede firinda kizartalim.
Daha sonra salca ve yagi suyla beraber eritin,firindan aldigimiz mantilarin uzerine bosaltalim.Tekrar firina verip,mantilarin suyu isinana kadar bekletelim,yalniz su kaynamamali.Daha sonra sarmisakli yogurtla servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuklu Manti - Yemek Tarifi

Tavuklu Manti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
Yarim kilo un Yarim su bardagi su Yeteri kadar tuz
Içi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarim su bardagi iri dövülmüs ceviz
1 çorba kasigi tereyagi

Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kasigi tereyagi
Yeteri kadar kirmizi biber, yogurt, 4-5 dis sarimsak
Aralara sürmek için : Yarim kase sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yogurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan bes beze yapin. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklügünde açin. Aralarini sivi yag ile yaglayarak üst üste koyun. En üsttekini yaglayin.
Hamuru ince bir sekilde açarak kareler kesin. Kesmis oldugunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatin. Kapattiginiz yeri alta getirerek yagli tepsiye yerlestirin.180 derece firinda 30 dakika pisirin. Sarimsakli yogurdu hazirlayip üzerine dökerek 3-4 dakika daha firinda tutun. Üzerine sarimsakli yogurt döküp tereyaginda yakilmis biberi gezdirin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuklu Firin Makarna - Yemek Tarifi

Tavuklu Firin Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1/2 Paket Firin Makarnasi 1 Parça Kemikli Tavuk Gögsü 1 Paket Kremali Mantar Çorbasi 3 Yemek Kasigi Tereyagi l Çay Bardagi Rende Kasar 1 Su Bardagi Süt 1 Su Bardagi Tavuk Suyu 1 Yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi kaynar tuzlu suda haslayip, süzün. Tavugu hasladiktan sonra, ayiklayin ve etlerini didikleyin.
Kremali Mantar Çorbasini bir tencereye dökün. Üzerine süt, tavuk suyu ve tereyagi ilave ederek pisirin. Koyulasinca, tavuk parçalarini, çirpilmis

yumurtayi, kasar rendesinin yarisini, tuz ve karabiberi ekleyip karistirin. Içine süzülmüs makarnalari da ilave edip iyice harmanlayin.
Hazirladiginiz karisimi tereyagi ile yaglanmis firin kabina dökün. Üzerine kalan rende kasari serpin. Isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Sicak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Makarna - Yemek Tarifi

Sebzeli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre:
MALZEMELER
1/2 Paket Çubuk Makarna 2 Çorba Kasigi Sivi Yag 100 gr Mantar

4 Dilim Jambon
1 Adet Kirmizi Dolmalik Biber
1 Adet Havuç 130 gr Tane Misir 3 Adet Taze Sogan 1/2 Bardak Soya Fasulyesi
2 Çay Kasigi Soya Sosu 1 Çorba Kasigi Domates Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi tuzlu su ile yumusayana dek haslayin. Hasladiktan sonra süzüp tencereye koyun. Kapagini kapatin.
Yagi genis bir tavaya koyup, orta ateste kizdirin. Küçük dogranmis mantarlari ve jambonlari içine ekleyin. 5 dakika karistirarak pisirin.
Daha sonra içine rendelenmis havuç, misir, sogan, tuz, soya fasulyesi, domates sosu ve çekirdekleri çikarilmis kirmizi biberi ekleyip karistirin. Makarna ile birlikte servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Spagetti Napoliten - Yemek Tarifi

Spagetti Napoliten - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre:
MALZEMELER
3 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi ince dogranmis sogan
1 orta boy konkase domates
1/2 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
1 çorba kasigi tuz
300 gr spagetti
1 su bardagi domates
25 gr rendelenmis kasar ya da parmesan peyniri

YAPILIŞ TARİFİ
Önce bir tencereye 1 çorba kasigi margarini koyup, eritin. Yag kizinca sogani ilave dip, sik sik karistirarak, birkaç dakika, soganlar pembelesmeye yüz tutuncaya kadar pisirin. Domatesleri ilave edip birkaç dakika daha pisirin. Tuz ve biberi katip, karistirin. Tencereyi atesten alin. Bir baska tencerede spagettiyi hafif diri kalacak biçimde pisirin. Bir süzgece aktararak süzüp, temiz ve kuru bir tencereye alin. Kalan margarini ve domates sosunu ilave edin. Tuz ve biberini kontrol edip, gerekirse ekleyin. Soganli konkase domatesi katin. Iki disli çatalla, makarnalari kirmadan karistirin.
Spagetti napoliteni, yaninda ayrica rendelenmis peynirle birlikte sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Saçakli Manti - Yemek Tarifi

Saçakli Manti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
5 adet yufka
2 adet tavuk gögsü ve suyu
2 su bardagi nohut
1 kase yogurt
3-4 dis sarimsak
Yeteri kadar kirmizi pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Yufkalari teker teker oklavaya sarip bozmadan oklavayi çikarin. sardiginiz yufkalari bir parmak kalinliginda kesin.
Daha önceden isittiginiz nohut ve tavugu birlikte pisirin. Içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmis yufkalari dagitarak yayip on dakika firinda tutun. Firindan çikarip üzerine dilimlenmis tavuk ve nohutlari yerlestirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar firina sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika firinda pisirin. Firindan çikarinca üzerine sarimsakli yogurt gezdirip kirmizi pul biber ve dogranmis maydanoz serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soya Soslu Pilicli Rotini - Yemek Tarifi

Soya Soslu Pilicli Rotini - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER
80 gr tavuk
Yarim çay kasigi soya sosu
1 çay kasigi nisasta
Yeteri kadar tuz, beyazbiber
Yarim çay bardagi tavuk suyu
1/6 paket rotini (burgu makarna)
1 çay bardagi zeytinyagi
1/4 sogan
1 dis sarimsak
1/6 bag maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Sarimsagi tavada çevirin. Sarimsak, soya sos ve nisasta ile karistirip marine ettiginiz piliç etlerini tavaya ilave edin ve sotelemeye devam edin. Içine soya filizi ve tavuk suyunu koyarak pisirin. Rotini makarnasini 9-10 dakika haslayip bu sosla beraber karistirin. Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynir Soslu Cevizli Papardelle - Yemek Tarifi

Peynir Soslu Cevizli Papardelle - Yemek Tarifi

Mutfak:
Süre: 20dk
MALZEMELER
1 kibrit kutusu büyiklügünde beyaz peynir
2 yemek kasigi ceviz Yarim çay bardagi tavuk suyu 1 yemek kasigi krema 1 yemek kasigi zeytinyagi 1/6 bag nane Yarim çay kasigi muskat Yeteri kadar tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Papardelleyi 10 dakika haslayin.Tuzu alinmis beyaz peyniri tavuk suyu ile telle çirparak pisirin. Krema, muskat, tuz, biber ilave edin ve tel süzgeçte süzdürerek sos yapin.
Ince kiyilmis maydanoz ve az zeytinyagi ile tavada sotelenmis, kirilmis ceviz parçalari ilave edin. Sosa karistirin. Haslanmis makarna ile karistirin. Nane ile süsleyerek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlicanli Makarna - Yemek Tarifi

Patlicanli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre:
MALZEMELER
1 paket makarna
2 yemek kasigi margarin Yeteri kadar tuz
Patlicanli sos için : Yarim kg kusbasi hindi eti
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yesil biber
1 adet orta boy sogan
2 yemek kasgig sivi yag Yeteri kadar tuz, karabiber, kirmizi biber
Patlicanlari kizartmak için 2 bardak sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye makarnanin miktarinda su, yag ve tuz koyup kaynatin. Kaynayinca makarnalari ekleyin. Bir tasim kaynadiktan sonra tencerenin altini kisin, Suyunu çekince atesten alin. Kasikla iyice karistirin. Servis tabagina alin. Üzerine patlicanli sos dökün.
Patlicanli sos:
Patlicanlari yikayip alacali soyun. Kusbasi dograyip tuzlu suda 10 dakika
bekletin. Suyunu sikin ve kizdirilmis yagda hafif kizartin. Kagit peçete
yayilmis tabaga alin.
Diger tarafta yag ve sogani kavurup kusbasi etleri ekleyin. 2-3 kez
karistirin. Küçük dogranmis biber ve kabugu soyulmus küçük dogranmis
domatesleri ekleyin. Kisik ateste 15 dakika kaynatin.
Etler yumusamaya baslayinca patlicanlari, tuzu, karabiberi ve kirmizi biberi ekleyin. Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pisirin. Makarnalarin üzerine dökerek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Manti - Yemek Tarifi

Manti - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
400 gr Manti hamuru (250 g kiymadan hazirlanmis iç ile doldurulmus) 750 gr yogurt sosu 2 çorba kasigi
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye 8-10 su bardagi su koyun, 1 çorba kasigi tuz katin. Suyu bir
tasim kaynatin. Su kaynayinca mantilari 3-4 parti halinde, her defasinda
yaklasik 2 su bardagi dolusu manti olacak kadar, kaynar suya atip, hafif
diri kalacak biçimde 10-12 dakika haslayin.Delikli kepçe ile sularini iyice
süzdürerek bir kaba aktarin. Sicak olarak bir kenarda bekletin.
Yogurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek
büyüklükte bir baska tencereye ise yariya kadar kaynar su koyun. Yogurt
sosunun bulundugu tencereyi, büyük olanin içine oturtup, agir ateste
yogurt sosunu ilindirin.
Mantilari önceden isitilmis çukur tabaklara aktarin. Üzerlerine ilik yogurt
sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kasigi margarini eritin.
Yag kizinca kirmizibiberi ekleyip iyice karistirin.
Biberli yagi yogurt sosunun üzerine gezdirip, mantiyi sicak olarak servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kolay Manti - Yemek Tarifi

Kolay Manti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER

1 paket manti makarna 250 gr kiyma 1 bas sogan
1 çay bardagi sivi yag
2 su bardagi yogurt
3 dis sarimsak 5 su bardagi su Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani rendeleyin; kiymaya sogani, tuzu ve karabiberi ekleyerek yogurun. Manti makarnalarinin içlerini köfte harçlari ile doldurun. Tencereye bes su bardagi suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatin. Hazirladiginiz manti makarnalari kaynamakta olan suya atip 15 dakika haslayin. Suyunu süzüp genis bir servis tabagina alin. Sarimsaklari ezip yogurtla karistirin. Sivi yagi tavada kizdirip içine pul biber ekleyerek kavurun. Manti makarnanin üzerine sarimsakli yogurt ve yagda kizdirilmis pul biber gezdirin. Sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Köfteli Makarna - Yemek Tarifi

Köfteli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre:
MALZEMELER
1 Paket Yumurtali Spagetti 250 gr Dana Kiyma 1 Sogan
1 Yumurta
2 Çorba Kasigi Et Suyu 2 Su Bardagi Domates Ezmesi 2 Çorba Kasigi Bayat Ekmek Içi

2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
3-4 Dal Maydanoz
1 Çorba Kasigi Kasar Rendesi
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani kiyip 1 çorba kasigi yag ve 2 çorba kasigi su ile hafifçe pisirin. Et
suyunda islatilmis ve sikilmis ekmek içi, kiyilmis maydanoz, yumurta ve
peyniri karistirin. Tuz ve kiymayi ilave edip yogurun. Findik büyüklügünde
köfteler yapin. Izgarada kizartin.
Domatesi feslegenle birlikte 10 dakika pisirin. Tuz, kalan yag ve köfteleri
ekleyip birkaç dakika daha pisirin.
Makarnayi tuzlu suda diri kivamda haslayin. Süzüp domates sosu ve
köftelerle karistirin. Taze feslegen ya da nane yapraklariyla süsleyip sicak
olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kiymali Spagetti - Yemek Tarifi

Kiymali Spagetti - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk
MALZEMELER
1 Paket Spagetti 200 gr Yagsiz Kiyma 1 Sogan 1 Havuç
1 Domates 8-10 Dal Maydanoz
2 ÇorbaKasigi Margarin
YAPILIŞ TARİFİ

Spagettiyi tuz ilave edilmis bol kaynar suda haslayin. Sogani ince ince dograyin. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabugunu soyup küp seklinde dograyin. Maydanozu yikayip ince ince kiyin. Margarini tavada eritip sogani pembelestirin. Kiymayi ekleyip kavurun. Havucu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karistirin. Tuz ve karabiber ekleyip karistirarak 5- 6 dakika pisirin. Atesten alip maydanozu ilave edin ve karistirin. Spagettiyi süzüp servis tabagina alin. Ortasina kiymali sosu döküp sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kiymali Makarna - Yemek Tarifi

Kiymali Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
500 gr Makarna
90 gr Tereyagi (6 Çorba Kasigi)
1 Büyük Sogan
1 Dis Sarmisak
1 Çorba Kasigi Kereviz(Rendelenmis)
1 Çorba Kasigi Havuç

1/2 Tatli Kasigi Tuz
1 Kahve Kasigi Karabiber
1 Defne Yapragi
150 gr Dana Kiymasi (Yagsiz)
3 Çorba Kasigi Salça
12 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Orta boy bir tencerede 2 çorba kasigi yagi orta ateste eritiniz. Yag kizinca soganlari ve sarmisagi ekleyip, arasira karistirarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yapragi, 1/2 tatli kasigi tuz ve biberi katip 5-6 dakika daha karistirarak kavurunuz.
Salçayi ve 2 su bardagi suyu ekleyip agir ateste 30-40 dakika pisirdikten sonra, defne yapragini çikarip atiniz, ve atesi kapatiniz.
Bu arada makarnayi yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardagi su ile kalan 1 tatli kasigi tuzu koyup harli ateste kaynatiniz. Kaynayinca atesin altini kisip, makarnayi katarak 8-10 dakika makarna iyice yumusayincaya kadar pisiriniz. Tencereyi atesten aliniz. Makarnayi kevgirden süzüp üstünden sicak su geçirerek isitilmis bir servis tabagina

bosaltiniz. Kalan 4 çorba kasigi yagi ekleyip iki büyük kasikla makarnayi karistirarak yagi yediriniz.
Sosu makarnanin üstüne döküp servis yapiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Karidesli Makarna - Yemek Tarifi

Karidesli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Paket Burgu Makarna 500 gr Ayiklanmis Karides 1 Su Bardagi Domates Ezmesi 1 Taze Sogan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi 2 Çorba Kasigi Kasar Rendesi 1 Çorba Kasigi Galeta Unu 2-3 Dal Kiyilmis Maydanoz Tuz, Birkaç Karabiber Tanesi
YAPILIŞ TARİFİ

Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardagi suda 1 0 dakika
kaynatip süzün. 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatin. Karidesleri ilave edip
2 dakika haslayin ve kevgirle haslama suyundan alin.
Taze sogani kiyip 2 kasik yag kasik haslama suyunda pisirin. Domates ve
1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pisirin. Haslama suyunu
ekleyip 10 dakika sonra atesten alin. Karidesleri ilave edin.
Makarnayi diri kivamda haslayin. Süzüp peynir ve karidesli karisimi ilave
edin. Yaglanmis firin kalibina döküp galeta unu serpin ve firinda üzeri
kizarana kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kalamarli Makarna - Yemek Tarifi

Kalamarli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 20 dk
MALZEMELER
Yarim paket sekilli spagetti 300 gr kalamar
1 sogan 4-5 dal maydanoz
2 çorba kasigi zeytinyagi 2 çorba kasigi sicak su
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi tuzlu suda haslayin. Kalamarlari halka halka kesip ikiye bölün. Sogani kiyin, maydanozu yikayip ince ince dograyin. Zeytinyagini tencerede kizdirip sogani pembelestirin. Kalamarlari ekleyip tuz ve karabiber serpin. 2 çorba kasigi sicak su ilave edip karistirin. Kisik ateste 15-20 dakika kapagi kapali olarak pisirin.

Makarnayi süzüp kalamarli karisima ekleyin ve harmanlayin. Servis tabagina alip üzerine maydanoz serpin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabak Soslu Zeytinli Papardelle - Yemek Tarifi

Kabak Soslu Zeytinli Papardelle - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 25
MALZEMELER
40 gr balkabagi
1/4 sogan
1 dis sarimsak
5 adet file çekirdeksiz zeytin
1 çay bardagi et suyu
Yarim çay kasigi muskat
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
110 gr papardelle makarna
YAPILIŞ TARİFİ
Balkabagi, sogan ve sarimsagi soteleyip, et suyunu ilave ederek pisirin. Kabaklar pistikten sonra blender yardimiyla çekin. Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapin.
Sosun içine file zeytin ilave edin. 10 dakika haslanmis papardelle ile karistirin. Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanak Soslu Makarna - Yemek Tarifi

Ispanak Soslu Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 paket burgu makarna
Yarim kilo ispanak yapragi
3 yemek kasigi tereyagi
3 yemek kasigi un
1,5 su bardagi süt
100 gr kasar peyniri
1 çay kasigi muskat rendesi
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi kaynar tuzlu suda haslayarak süzün. Tereyagini tencerede eritip içerisine unu ilave edin. Hafif pembelesince içerisine sütü ilave edin. Ispanak yapraklarini yikayip ince kiydiktan sonra sütlü sosa ekleyin. 10 dakika devamli karistirarak pisirin. Içerisine tuz ve muskat rendesi ilave edin.
Makarnayi servis tabagina alip üzerine ispanak sosunu dökün. Kasar peynirini rendeleyip üzerine serpin. Servis tabagina aldiktan sonra da sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Manti - Yemek Tarifi

Ispanakli Manti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yapragi

100 gr Kiyma
Yarim Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak ispanak yapraklarini yikayip, mikserden geçirin. Genis bir kap içinde unu, sütü, yumurtayi ve püre halindeki ispanagi karistirin. Sulu ve yumusak kaldiysa biraz daha un ilave edin. Sertlesene kadar yogurun. Bezelere ayirin. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.
Mantinin içi için, kiymayi ve ince kiyilmis maydanozu karistirin.
Hamuru olabildigince ince açin. Kareler seklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun. Üçgen seklinde katlayin. Hamurlarin etrafina çabuk açilmamasi için yumurta aki sürün. Suyu kaynatin. Içine az miktarda tuz ve sivi yag koyun. Kaynayan suya mantarlari atin.
Hasladiktan sonra süzerek servis tabagina alin. Üzerine yogurt ve yagda kizartilmis kirmizi biber dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Makarna - Yemek Tarifi

Ispanakli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 60dk
MALZEMELER
1 Paket Burgu Makarna 1.5 Kase Ayiklanmis Ispanak 1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmis Kirmizi Biber 3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kasigi Süt 1 Çorba Kasigi Tereyagi

1 Dis Sarmisak
2 Çorba Kasigi Çam Fistigi 2 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasar Peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
1) lspanaklari bol suda yikayin. Diri kalacak sekilde tuzlu suda haslayip süzün.
2) Ispanaklar soguyunca elinizle sikip iri iri dograyin. Biberleri süzüp dilimleyin.

3) Maydanozu ayiklayip ince ince kiyin. Derin bir kasede labne peynir, kiyilmis biber ve maydanozu karistirin. Sütü ilave edip yumusak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karistirin. Makarnayi bol tuzlu suda baslayip süzün. Tavada tereyagini eritip sarimsagi ilave edin. Sararincaya kadar kavurup yagdan çikarin. Ayni yaga çam fistigini ilave edin. Tahta kasikla karistirarak kavurup atesten alin. Kavrulan fistiklari peynirli karisima ilave edip harmanlayin.
4) Hazirladiginiz peynirli karisimi makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karistirin. Derin bir cam kaseyi hafifçe isitin. Makarnali karisimdan bir kat yayip üzerine ispanak döseyin. En üstte makarnali karisim kalacak sekilde malzemeyi kat kat döseyin. Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin. Maydanoz yapraklari ile süsleyip hemen servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Feslegen Soslu Eriste - Yemek Tarifi

Feslegen Soslu Eriste - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
4 kisilik hazir eriste
1 çorba kasigi feslegen sos
1 dis dogranmis sarimsak
1 adet dogranmis domates (ince kiyim kesim)
100 gr dogranmis sogan (ince kiyim)
1 çay kasigi köri sos Yeterince tuz ve biber
2 çorba kasigi krema
YAPILIŞ TARİFİ
Eristeyi normal makarna gibi haslayin, soguduktan sonra üzerine hazirladiginiz sostan dökerek servise veriniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fener Balikli Lazanya - Yemek Tarifi

Fener Balikli Lazanya - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
400 gr. fener baligi filetosu 8 adet lazanya 2 adet domates 2 adet sivri biber

1 dis sarimsak
1 adet küçük boy sogan
3 çorba kasigi zeytinyagi
Tuz, Karabiber
100 gr. kasar peynir
Galeta unu
YAPILIŞ TARİFİ
Fener baligi filetosunu ve kabugu soyulmus domatesi küçük kusbasi
dograyin.
ince dogranmis sogani zeytinyaginda hafif pembelestirin, sarimsagi, ince
kiyilmis biberi ve fener baligini ilave edip 3 dakika sote edin. Domates, tuz
ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pisirin.
Lazanyayi haslayip, süzün.
Lazanyalari üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sira halinde
yaglanmis tepsiye dizin. Balikli harcin yarisini yayin. Üzerine 1 kat daha
lazanya yerlestirin. Bu islemi er üste lazanya gelecek sekilde 1 kez daha
tekrarlayin.
Lazanyanin üzerine rendelenmis kasar peyniri döküp, galeta unu serpin.
Fener balikli lazanyayi 200 derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar
pisirin. Dilimledikten sonra sicak olara servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Eriste - Yemek Tarifi

Eriste - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1/2 Kg Eriste
2 Çorba Kasigi Tereyagi
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Eristeyi, tuzlu bol suda haslayalim. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir baska tencereye tereyagini kizdiralim. Cevizi tencereye alarak kavuralim.
Haslanmis eristeyi cevizlere katarak karistiralim. Sicak olarak cevizli eristemizi servis yapalim.
Not: Dilerseniz eristeye ceviz katmayip, servis tabaginda eristenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Deniz Mahsülleri Firin Makarna - Yemek Tarifi

Deniz Mahsülleri Firin Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 60 dk
MALZEMELER
15 gr somon baligi
5 adet dilimlenmis zeytin
1 çay kasigi feslegen
Kibrit kutusu büyüklügünde kasar peyniri
Yarim domates
1 adet taze sogan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardagi besamel sos
Yarim çay kasigi toz muskat
1/6 paket firan makarna (yarim kiloluk paketin 1/6 si)
15 gr fener baligi
15 gr lüfer

1 su bardagi feslegenli domates sos
YAPILIŞ TARİFİ
Firin makarnayi haslayin ve süzdürün. Sogan, sarimsak ve kusbasi dogradiginiz baliklari bir tavada soteleyin. Içerisine taze sogan, dogranmis domates, feslegen ve zeytin ilave ederek harç yapin. Bu harç ile hasladaginiz makarnayi karistirin.
Üzerine besamel sos ve rende kasari koyarak firina verin. Firindan çiktiktan sonra düz bir servis tabagi içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çiftci Usulü Spagetti - Yemek Tarifi

Çiftci Usulü Spagetti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER

400 gr Spagetti
5 Sardalya
400 gr Küp Domates
1 Adet Sogan
80 gr ceviz Içi
4 Dis sarmisak
50 gr Çekirdekleri Çikarilmis Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmis Parmesan Peyniri veya Eski Kasar
Zeytinyagi , Tuz , Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Sardalyalari yikayarak tuzunu alin ve seritler halinde dograyin. Sogani ince kiyin ve 3 çorba kasigi zeytinyaginda öldürün. Küp domatesi ekleyip agzini kapatin ve 10 dakika kadar kaynamaya birakin.
Bu arada ceviz içleri ve sardalyalarla birlikte soyulmus sarmisagi ince kiyin, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karisimi ve dogranmis zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karistirin, biraz karabiber atin, agzini kapatip kisik ateste 7-8 dakika kadar pismeye birakin.

Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriligini kaybetmeyecek kadar hasladiktan sonra hazirladiginiz sosu ekleyin. Esit miktarda parmesan peyniri veya eski kasar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ceviz Soslu Makarna - Yemek Tarifi

Ceviz Soslu Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
Yarim paket makarna 2 yemek kasigi sivi yag Sos malzemesi:

1 Su bardagi ceviz 1 su bardagi süt 3 dis sarimsak Yarim taze ekmek içi 1 çay kasigi pul biberi Yeteri kadar tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kaynar tuzlu suda makarnayi 10 dakika haslayip süzün. Sivi yagi
tencerede kizdirin. Makarnayi soteleyin. Sütü kaynatin. Ekmek içini sütle
islatin.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarimsagi. tuzu ve islanmis ekmek içini
koyarak iyice karistirin. Makarnayi servis tabagina alip üzerine sosu
gezdirin. Kirmizi pul biber serpip sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bonfile Soslu Lingunie - Yemek Tarifi

Bonfile Soslu Lingunie - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre: 25dk
MALZEMELER
80 gr bonfile
3 adet kestane mantari
1 çay bardagi demiglas sos
1/4 sogan
1 dis sarimsak

1 yemek kasigi krema 110 gr lingunie makarna 1 yemek kasigi zeyitinyagi 1/6 bag taze nane 6 tane çekirdeksiz yesil zeytin
YAPILIŞ TARİFİ
Sogan ve sarimsagi tavada çevirin. Jüyen dogranmis bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyagini ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pisirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.
Haslanmis lingunie makarna ile karistirin. Çukur tabaga koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Avunya Mantisi - Yemek Tarifi

Avunya Mantisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1/2 Kg Eriste
1 Kase Nohut
2 Çorba Kasigi tereyagi 250 gr Kusbasi Et 1 Adet Sogan

1 Adet Domates
2 Su Bardagi Yogurt
3 Dis Sarmisak Tuz, Karabiber Kirmizibiber

YAPILIŞ TARİFİ
Eristeyi tuzlu suda haslayin. Tepsiye yayip, önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10 dakika tutun. Geceden islattiginiz nohutlari haslayin. 1 çorba kasigi tereyagini tavaya alin. Eriyince yemeklik dogranmis sogan ile eti tavaya ekleyin.
Domatesi küp küp dograyip tavaya alin. Tuzunu ve karabiberi ayarlayin. Firindan aldiginiz eristelerin üzerine eti yayin. Dövülmüs sarmisakla yogurdu karistirip, dökün. Kalan 1 çorba kasigi tereyaginda kirmizibiberi yakin. Mantinin üzerine gezdirip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Avokado Soslu Makarna - Yemek Tarifi

Avokado Soslu Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER

500 gr. makarna
4 adet domates
4 adet dolmalik biber
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi zeytinyagi Tuz, Karabiber
Sosu Için:
1 adet avokado 1/2 limonun suyu
2 dis sarmisak 1 adet orta boy sogan 1 adet domates 1 tatli kasigi kirmizi pul biber
YAPILIŞ TARİFİ
Domatesleri ikiye bölün. Bir firin tepsisine, domates, ince dogranmis
sarmisak ve dolmalik biberi koyun. Üzerlerine zeytinyagi sürün, 190
derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin.
Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdegini çikartip çok ince kiyin. Limon
suyu gezdirin.
Avokado, ince kiyilmis sogan, sarmisak ve domatesi blendirda çekip, pul
biber ekleyin.

Makarnayi haslayip, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kasigi ayirdiktan sonra kalanini makarnaya karistirin.
Makarnayi servis tabagina alin. Kenarlarini biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Akdeniz Soslu Makarna - Yemek Tarifi

Akdeniz Soslu Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 Paket Spagetti
4 Domates
5 Sivribiber 200 gr Zeytin 2-3 Dis Sarimsak 1 Kasik Domates Salçasi 3-4 Dal Maydanoz 1 Kase Rendelenmis Kasar Peyniri

2 Çorba Kasigi Zeytinyagi Tuz, Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haslayin. Domatesleri rendeleyin,
biberlerin çekirdeklerini ayiklayip ince ince dograyin. Zeytinlerin
çekirdeklerini çikarin, sarimsaklari ezin.
Yagsiz tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pisirin. Suyunu
çekince sarimsak, salça, tuz ve baharatlari ekleyip karistirin. Zeytinleri
ilave edip atesten alin. Maydanozu yikayip ince ince kiyin ve ayri bir kapta
kasar peyniri ile karistirin.
Spagettiyi süzüp servis tabagina alin. Üzerine önce domates sosunu
ardindan peynirli karisimi dökün ve zeytinyagini gezdirin. Sicak olarak
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Akdeniz Makarnasi - Yemek Tarifi

Akdeniz Makarnasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
Beyaz Peynir
Siyah Zeytin
Domates
Sizma Zeytinyagi
Kekik
Feslegen
Penne Makarna

YAPILIŞ TARİFİ
Klip seklinde kesilmis beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çikarilip, kesilmis siyah zeytine; sizma yag, kekik, feslegen eklenerek oda sicakliginda bekletilir.
Tavada sizma yag ile sote edilerek tabaga alinan makarnanin üzerine daha önçe hazirlanan peynirli sos dökülerek, servis yapilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bülbül Yuvasi (Cevizli) - Yemek Tarifi

Bülbül Yuvasi (Cevizli) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
Hamur Için
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Ayçiçekyagi
Yarim Çay Bardagi Su
Alabildigince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için: 1 Çay Bardagi Siviyag 200 gr Margarin
Serbeti için:
Dört Buçuk Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
Içi için:
150 gr Ceviz Içi
Açmak Için
1 Paket Nisasta

1 Su Bardagi Un
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kaba 2 adet yumurtayi kiralim. Içine 1 çay bardagi sütü, 1 çay bardagi sivi yagi, yarim çay bardagi suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karistiralim. Bu malzemenin alabilecegi kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek yoguralim. Hamurdan ceviz irillginde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliin. Nisastayi 1 su bardagi un ile karistiralim. Sert bir zemine nisastali un karisimindaui serpelim. Bezeleri bu karisimin üzerine koyalim. Üzerine de nisastali karisimdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkalari açalim. Açilan her yufkayi temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtigimiz yufkayi ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.
Yufkayi oklavaya sararak, iki ucundan ortaya dogru büzelim. Oklavayi yufkanin seklini bozmamak için yavas yavas çikaralim. Büzülen yulkayi 8 santim araliklarla keselim.
Her parçanin iki ucunu birlestirip yagsiz tepsiye dizelim. Bütün yuflkalari ayni sekilde hazirlayip yan yana ve araliksiz bir sekilde tepsiye yerlestirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alip eritelim. Içine sivi yagi da ilave ederek, 2 dakika kaynatalim. Yagi atesten

alir almaz yufkalarin üzerine bir kasik yardimiyla gezdirelim. Önceden isitilmis firinda hamurun üzeri kizarana dek pisirelim. Tepsiyi firindan alip tatlimizi sogutalim. Serbet için, su ve sekeri kaynatalim. Serbetin hazir olmasina yakin limonu da ilave edellm. Ilittigimiz serbeti bir kepçe yardimiyla tatlinin üzerine gezdirelim. Serbetini emdikten sonra baklavalari servis tabagina alalim. Ortalarina Antep fistigi serperek servis




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bülbül Konagi - Yemek Tarifi

Bülbül Konagi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çorba Kasigi Sirke
1 Çay Bardagi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sivi yag, Alabildigi kadar un
Serbeti için:
5 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak, verilen malzemeyle serbeti hazirlayalim. Atesten alarak, sogumaya birakalim.
Hamuru yoguracagimiz kaba yogurdu, eritip soguttugumuz margarini, yumurtayi, sivi yagi ve sirkeyi alalim. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kivaminda, bir hamur elde edelim. Hamuru iki esit parçaya bölelim. Ilk parçayi, merdaneyle yarim parmak kalinliginda açalim.
Açtigimiz hamurdan, su bardagi yardimiyla yuvarlak parçalar çikartalim. Hamurdan ayirdigimiz ikinci parçayi da ayni sekilde açalim. Su bardagiyla birinciye esit sayida yuvarlaklar keselim. Ikinci parçadan kestigimiz parçalarin ortasini küçük bir kapakla kesip, çikartalim. Simit seklindeki ikinci parçalari, birincinin üzerine yumurta aki sürerek yapistiralim.
Havuz sekli alan tatlilarimizin bosluklarina birer yarim ceviz içi yerlestirelim. Hafifçe yaglanmis tepsiye tatliyi dizelim. Firina sürmeden önce üzerine yumurta aki sürelim. Tatlimizi orta isida pisirelim. Tatlilar firindan çikar çikmaz, serbeti üzerlerine gezdirelim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bicak Tatlisi - Yemek Tarifi

Biçak Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
1 Paket Margarin
2 Su Bardagi Süt
3 Su Baragi Un 1 Adet Yumurta
Serbet Için: 500 gr Seker 1,5 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Önce serbeti hazirlayin.Bunun için seker ve 1.5 su bardagi suyu
kaynatin.Limon suyunu ilave edin.
Derin bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadiktan sonra altini
kapatin.Unu azar azar ekleyin.Sürekli karistirarak hamur yapin.Hamur
ilininca,yumurtayi ekleyin.Iyice yogurun.Hamuru firin kabina yayin.Elinizle
düzeltin.Biçakla baklava dilimleri seklinde kesin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin.Firindan
çikinca üzerine soguk serbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Baklava - Yemek Tarifi

Baklava - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kasigi Yogurt 1 Çay Bardagi Zeytinyagi 1/2 Limon Suyu 1/2 Çay Bardagi Su Alabildigi Kadar Un
Içine: Dövülmüs Ceviz
Serbet Için: 4 Su Bardagi Seker 3.5 Su Bardagi Su 1/4 Limon
Ayrica:
Açmak Için Nisasta
250 gr Margarin(Üzerine Dökmek Için)
YAPILIŞ TARİFİ

Bakalvanin serbetini hazirlayalim.Bunun için seker,su ve çeyrek limonu kaynatalim ve bekletelim.Yogurt,zeytinyagi, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karistiralim.Yumurtalari içine kirip,unu azar azar ilave ederek pogaça hamuru yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalim.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.Ilk 10 bezeyi ayri ayri hafifçe unlanmis zeminde servis tabagi büyüklügünde açalim.Aralarina nisasta serperek üst üste dizelim.
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalim.Ilk 4 yufkayi bolca yaglanmis bir tepsiye alip,her 4 yufkada bir dövülmüs ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalim.Onlari da yine aralarina ceviz serperek tepsiye alalim.Bu arada margarini kizdiralim.
Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.Üzerine iyice kizdirilmis margarini gezdirelim.(margarin asla ilik olmamali).Tepsiyi önceden isitilmis 200 derecedeki firina sürelim.Baklavanin üzeri altin sarisi renk alana dek pisirelim.Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek ilitalim.Üzerine ilik serbeti döküp,tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Badem Tatlisi - Yemek Tarifi

Badem Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
6 yumurta
2 çorba kasigi toz seker
100 gr margarin
2 çorba kasigi un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmis badem
1 kilo sekerden yapilmis surup

Surubun malzemesi 1 kg toz seker 3 bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
Tatlinin hazirlanisi:
Yumurta sarilarini aklarindan ayirarak bir tencereye alin ve sekeri de ilave
edin. Agir ateste tel ile çirparak kabartin.
Atesten alarak çekilmis badem, un ve 50 gr eritilmis margarin ekleyin.
Yumurta aklarini ayri bir kapta çirparak kar haline getirin. Karisima
katarak kevgirle karistirin.
Yaglanmis tepsiye dökerek düzlestirin. Üzerine ince kirilmis bademi
serpistirip 20 dakika ile yarim saat arasinda pisirip firindan çikarin. Üzerine
soguk surup dökün. Servis edin.
Surubun hazirlanisi:
Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatin. Köpügünü alin, limon
suyunu katin. Kisa bir süre daha kaynatip atesten alin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Arap Kadayifi - Yemek Tarifi

Arap Kadayifi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
5 adet yassi kadayif
3 adet yumurta (çirpilmis)
1 bardak un
1 su bardagi süt
250 gr çiçek yagi
450 gr seker
600 gr su
Yarim limon
50 gr çekilmis yesil fistik

YAPILIŞ TARİFİ
Kadayiflarin etrafini bir makas yardimiyla çok ince keserek aldiktan sonra tepsiye koyup ilik sütü ilave edin.
Daha sonra önce una daha sonra çirpilmis yumurtaya bulayarak bir tavada kizgin yagda kizartin. Daha sonra hazirladiginiz surubun içine koyarak 20 dakika hafif ateste arada bir alt üst ederek kaynatip pisirip sogumaya alin. Soguduktan sonra surubun içinden alip yesil fistik ile servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yufkali Sac Kebabi - Yemek Tarifi

Yufkali Saç Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre:
MALZEMELER
1 kg koyun butundan orta yagli kusbasi et
Yarim demet kiyilmis dereotu
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tarçin
1 tatli kasigi kekik
2 çorba kasigi tereyagi veya margarin 4 adet küp küp dogranmis domates

4 adet dogranmis sogan
5 adet halka dogranmis sivri biber Yarim kg un
YAPILIŞ TARİFİ
Saça veya tavaya eti, yagi ve sogani koyup etler suyunu çekinceye kadar pisirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karistirdiktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karistirin. Sicak suyu, baharatlari ve dereotunu ekleyip kaynamaya birakin.

Kapagini kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çirpin, yarim saat dinlendirin. Saçi biraz tereyagla yagladiktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün. Tavayi sallayarak bulamaci yayin. Altini üstünü pisirip servis tabagina alin. Yufkalarin arasina saç kebabi koyarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yogurtlu Kebap - Yemek Tarifi

Yogurtlu Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
500 gr iki defa çekilmis kiyma Yarim bayat ekmek Yarim demet ince kiyilmis maydanoz 1 adet rendelenmis kuru sogan Yarim çay kasigi kara biber Yarim çay kasigi kimyon 1 çay kasigi kimyon 1 çay kasigi tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçi pidesi veya bir adet ramazan pidesi 1 fincan sivi yag

4 kasik tereyagi
Yeteri kadar kirmizi biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Önce kiymayi bir tepsiye koyun ve içine yumurtayi, tuzu, kara biberi
kimyonu, ekmegi (islayip suyunu siktiktan sonra) maydanozu,
rendelenmis kuru sogani, koyup karistirin.
Kiymayi iyice yogurup 12 santim uzunlugunda sis köfte yapin. Daha sonra
pideyi küçük kusbasi dilimler seklinde dograyip çukur yemek tabaklarina
koyup üzerine yogurt ilave edin.
Köfteleri izgarada veya teflon tavada kizarttiktan sonra tabaklara servis
edin. Üzerine tereyagi veya kirmizi biber eritip koyun.
Bir baska tavada domates ve biberleri hafif pisirerek yogurtlu kebabin
üzerine koyup süsleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yanardag Kebabi - Yemek Tarifi

Yanardağ Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre:
MALZEMELER
Yarim kg kiyma (köfteIik orta yagh)
1 bas sogan (rende)
1 yemek kasigi süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte bahari, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmis)
1 adet yumurta aki
2 adet tirnakIi pide
3 adet orta boy patates 2 adet dogranmis domates 1 dïs sarimsak.
1 su bardagi yogurt (suyu süzüImüs) 1 yemek kasigi tereyagi 1 tatli kasigi kirmizi biber
Kizartmak için: 1 su bardagi sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Pideleri firinda isitin. Kizarmaya yüz tutunca kirmizi biberi tereyagda kizdirin. Pideleri servis tabagina yerlestirin. Üzerine kizdirdiginiz yagi dökün. Köfteleri hazirlayip kizgin yagda kizartin.

Önce patatesIeri kizartip servis tabagina üst üste geIecek sekiIde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çirpiImis yogurt koyun. Domates ile yagi sarimsagi ateste öldürün. En üstüne aIacali sekilde iIave edip sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak