Yemek Ara

Özel Arama

26 Nisan 2008 Cumartesi

Tahin Salatasi - Yemek Tarifi

Tahin Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk
MALZEMELER
250 gr tahin
4 dis sarmisak
4 adet limonun suyu
1/2 demet maydanoz
zeytinyag
salata
YAPILIŞ TARİFİ
Tahini su ile hafif sulandirin, içine biraz zeytinyag ve dört adet limonun suyunu ilave edip, beyazlatin. Sarmisaklari dövün, maydanozun yarisi ince kiyip, bütün malzeme ile kanstirin. Kalan maydanoz ile salatanin üzerini süsleyip, servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tahinli Patlican Salatasi - Yemek Tarifi

Tahinli Patlican Salatasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
4 adet patlican
4 dis sarmisak
1/2 adet limonun suyu
3 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi tahin
1/2 çay bardagi zeytinyagi
tuz
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari ocakta közleyin. Kabugunu soyup sapini da attiktan sonra püre haline getirin. Sarmisaklari havanda ezin. Ardindan patlicanlara yogurt, tahin, limon suyu, zeytinyagi, tuz, karabiber ve sarmisak ekleyin. Iyice karistirin servise hazirdir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuk Salatasi - Yemek Tarifi

Tavuk Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
3 adet tavuk gögsü
1 adet küçük kavanoz mayonez
100 gr ceviz
mayonez ile ayni ölçüde yogurt
5-6 adet kornison tursu
birkaç dis sarimsak
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu haslayip didikleyin, tursulari minik minik dograyip ekleyin. Sarmisaklari dövün, cevizleri iri olarak rendeleyin, diger malzemeler ile hepsini karistirin üzerini kirmizi toz biber ile süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Paela - Yemek Tarifi

Paela - Yemek Tarifi
Mutfak: ispanya Süre: 45 dk

MALZEMELER
1/2 kg dilbaligi (veya levrek filetosu) 250 gr mürekkep baligi, dogranmis 1 küçük kutu bezelye konservesi 250 gr kirmizi dolmalik biber
1 kutu kuskonmaz konservesi 250 gr dolmalik yesil biber 1/2 kg kusbasi dana eti 1/2 kg ayiklanmis midye 1/2 su bardagi beyaz sarap 1/2 çorba kasigi safran
2 adet kereviz yapragi 2 adet defne yapragi 1/2 kg domates 6 adet enginar 150 gr mantar

1 kg karides
2 adet piliç 250 gr sogan 1 kg pirinç 250 gr havuç 1/2 demet maydanoz 1/2 limon

250 gr sosis zeytinyag karabiber, tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayirin. Iri kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soganlar, domatesler, havuçlar, maydanoz ve kereviz yapraklarini katip haslayin. Mantarlari suda pisirin. Balik filetolarini, limon suyu ve defne yapraklan koydugunuz suda haslayip bir kenara ayirin. Dana eti ve piliç parçalarini yagda kavrun, içine sarap ve bir miktar sicak su koyup yüksek ateste pisirin. Ayiklayip, yikadiginiz enginarlari dörde bölün, dolmalik biberleri küçük parçalara kesip kavurun. Karidesleri haslayip ayiklayin, havuçlari temizleyip, haslayin. Piliç kemiklerinin pistigi suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katin, buna bir su bardagi tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyagi ilave edilp, beraberce pisirin. Sicak olarak kuskonmazlar, bezelyeler, dolmalik biberlerin ve karideslerin bir kismi, kavrulmus mürekkep baligi parçalan, midyeler ve sosisleri pisen pilavin üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz serptikten sonra sicak olarak servis yapin



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Pasa Pilavi - Yemek Tarifi

Paşa Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
1 kg yagsiz kusbasi dana eti et, dana 100 gr tereyag ( ya da margarin) 1 adet havuç, rendelenmis 1 tatli kasigi kimyon 1 kg konserve bezelye

4 su bardagi pirinç
5 su bardagi su 2 adet sogan
YAPILIŞ TARİFİ
Dört su baradagi pirinci sicak su ile haslayin. Iki adet orta boy sogan, iki kasik yag ve tuz ile rengi sararincaya kadar kavurup, yikadiginiz kusbasi etleri katin, beraberce karistirin. Otuz dakika kadar buhar çikarmayan bir tencerede hafif ateste pisirin. Bu malzemeyi, genis tabanli bir pilav tenceresine bosaltin, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatli kasigi kimyon serpin. Daha sonra bunlarin üzerine haslanmis pirinci düzgün bir sekilde, esit dagilacak biçimde döküp, bes du bardagi kaynar suyu ve yagin kalan kismini agir agir döküp, agir ateste yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pisirin. Atesten alip on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha genis bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavi bosaltin ,servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patatesli Pilav - Yemek Tarifi

Patatesli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 orta boy patates 150 gr tereyagi tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinçleri 24 saat öncesinden yikayip suya birakin, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atin ve 7 dakika kaynatin. Hemen süzün, soguk sudan geçirin. Daha önceden soyulmus ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmis patatesler yaglanmis yuvarlak bir tencerenin altina ve kenarlarina dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye dökün, geri kalan teryagibi küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atin, hafif tuz serpin, tencerenin kapagini sikica kapatin, çok çok hafif ateste iki saat pisirin. Servis tabagina alirken ortaya pilav, kenarina patatesleri dizin, arzu edilen et çesitleriyle servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli Firin Makarna - Yemek Tarifi

Peynirli Firin Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk
MALZEMELER
500 gr 3 No’lu çubuk makarna 14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel siviyag
Üstü için:
2 yemek kasigi margarin
1 bardak rendelenmis kasarpeyniri 5 yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt tuz-karabiber ½ çay kasigi hindistancevizi

YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi kirmadan suya salip 10 dakika haslayin. 2 bardak soguk su
katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve
biber koyup silkeleyerek karistirin.
Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin tepsisine bosaltin. Peynirin yarisini
üzerine dökün. Kalan makarnayi da bosaltip tekrar üstünü peynirle
kapatin. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karistirin. Makarnanin
her tarafina dagilacak biçimde dökün.
Sicak bir firinda 40-45 dakika pisirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra
kare veya baklavalar halinde kesip servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kiymali Firin Makarna - Yemek Tarifi

Kiymali Firin Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
500 gr 3 no’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel yag
Üstü için:
250 gr koyun veya dana kiyma
1 orta boy sogan 3 yemek kasigi margarin
1 çay bardagi rendelenmis kasarpeyniri
4 yumurta
½ lt(2 bardak) süt
tuz-karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi haslayip süzün. 2 kasik eritilmis yagla karistirin. Tuz ve
karabiber serpin.
Sogani dograyin, kalan 1 kasik yagla 3 dakika börttürün. Kiyma, tuz
karabiber koyun. Arada karistirarak 10 dakika pisirin.
Peynirli makarnada oldugu gibi, makarnalarin yarisini yaglanmis tepsiye
bosaltin. Arasina kiymali içi yayin. Kalan makarnayi bosaltin. Üzerine
rendelenmis peynir serpin. Yumurtali, sütlü karisimi dökün.
Sicak firinda üstü kizarana kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Makarna Ograten - Yemek Tarifi

Makarna Ograten - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
500 gr 3 nolu çubuk makarna 14 bardak su

1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani siviyag
Üstü için: 4 yemek kasigi tereyag
4 bardak süt 2 kahve fincani un
1 adet yumurta
½ çay kasigi hindistancevizi
tuz-karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi, kirmadan haslayip süzün. 1kasik eritilmis yag, tuz ve karabiberle karistirin.
4 yemek kasigi yag, 2 fincan un ve 1 lt sütle besamel( beyaz sos) hazirlayin. Içine biraz tuz, hindistancevizi ve 1 yumurta katin. Besamel sosla peynirin yarisini makarnayla karistirin. Makarnayi bir firin tepsisine bosaltin. Üzerine kalan besameli yayin ve kasarpeyniri serpin. Üzerini 25-30 dakika firinda kizartin. Dilimlere bölüp servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Arpa Sehriye Pilavi - Yemek Tarifi

Arpa Sehriye Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
,5 su bardagi arpa sehriye

1/2 tablet Maggi tavuk suyu 2,5 yemek kasigi sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Once yagi tencereye koyup kizmasini bekleyin ardindan,yarim bardak arpa sehriyeyi yagda kavurun. Sehriyeler iyice esmerlesince kalan 1 bardak sehriyeyi de ilave edin ancak
tencereye eklediginiz son sehriyelerin ilk sehriyeler kadar esmerlesmemesine dikkat edin.Sehriyeleri kavurdiktan sonra (2 renk sehriye ortaya cikicak boylelikle)uzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Suyunucektikten sonra tencerenin uzerine bez kapatip demlenmesini bekleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ton Balikli Makarna - Yemek Tarifi

Ton Balikli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre: 25dk
MALZEMELER
kutu ton baligi

1 paket makarna(burgu)
1 çorba kasigi mayonez
2 çorba kasigi zeytinyagi 1 adet salatalik tursusu
1 çorba kasigi margarin 1 çorba kasigi kapari Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi kaynayan tuzlu suyun içinde 8 dakika haslayin.Süzüp kenarda bekletin.Ton baliginin suyunu süzün.Mayonezi,zeytinyagini,ufak dogranmis salatalik tursusunu ayri bir kapta karistirin.Bunu ton baliklarina ekleyin.Haslanmis makarnayi margarinle soteleyin.Kaparileri içine atin.Ton balikli sosu da ilave edin.Servis yaparken maydanozla süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Makarna salatasi - Yemek Tarifi

Makarna salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
250 gr makarna
2-3 kasik yogurt
2-3 kasik mayonez
1 bardak haslanmis bezelye

1 bardak haslanmis havuc
2 salatalik
2 salatalik tursusu
½ limon suyu
2-3 dis sarmisak
Tuz, nane
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayi haslayin. Suyunu süzüp üzerine sicak su dökün.Bir kasenin içinde yogurt,mayonez,sarmisak,limon suyu ve naneyi karisirin. Bunu makarnalarin üzerine ekleyin. Salatalik, salatalik tursusu ve havucu küçük küçük dogra, ve makarnaya ekle. bezelyeleri de ekle. Hepsini karistir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Domatesli makarna - Yemek Tarifi

Domatesli makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 30dk
MALZEMELER
3adet domates
1kuru sogan
1tatli kasigi domates salçasi kelebek makarna
1etsuyu tableti
YAPILIŞ TARİFİ
sogani tereyaginda kavur rendelenmis domatesi ekle salçayi ve etsuyunu ekle tuz karabiberi koy suyunu çekince haslanmis makarnaya ekle




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Bulgur - Yemek Tarifi

Sebzeli Bulgur - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk

MALZEMELER
2 su bardagi pilavlik bulgur
1 kahve fincani tereyag 4 adet çarliston biber
2 su bardagi et suyu 1 adet patlican
3 adet domates 3 bas sogan tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari dograyip, tuzlu suda bekletin. Sogani kusbasi, biberleri küçük küçük dograyin. Sogani yagda pembelesinceye dek kavurun ve patlicanlari ilave edin. Biraz çevirdikten sonra diger malzemeyi de koyup, beraberce suyunu çekinceye dek pisirin. Bir süre demlenmeye birakip, daha sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Safranli pilav - Yemek Tarifi

Safranli pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan

Süre: 25dk
MALZEMELER
1,5 bardak Amerikan Pirinci 2 çorba kasigi safran 2 çorba kasigi kusüzümü
1 çay bardagi haslanmis barbunya fasulyesi 1/2 demet dereotu
2 yemek kasigi soya yagi
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye 2 kasik soya yagini koyup pirinci ekleyin. Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Safran, kusüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardagi suyu ekleyip kaynamaya birakin. Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye birakin. Servis tabagina alip üzerine karabiber serpistirerek servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Peynirli pilav - Yemek Tarifi

Peynirli pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 bardak Amerikan pirinci
2 bardak su 50 gr kasar peyniri ½ demet kiyilmis maydanoz Salatalik dilimleri Dogranmis kiraz Domates Havuç
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci 10 dakika haslayin. Bir kabin içinde haslanmis pirinci, peynir rendesini, kiyilmis maydanozu, domatesi, koyup karistirin. Sonra bu karisimi 15 dakika 180 derece isiyla firinda pisirin. Servis tabagina aldiktan sonra rendelenmis havuç, salatalik dilimleri ve maydanozla süsleyip sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sultan Resat Pilavi - Yemek Tarifi

Sultan Resat Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk
MALZEMELER
Pirinç 2 su bardagi 360 gram Su 4 su bardagi 800 gram Margarin 6 yemek kasigi 60 gram Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram Sogan 1 orta boy 60 gram

Ekmek (bayat) 1 ince dilim 20 gram Kiyma 2 1/4 çay bardagi 200 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Un 2 yemek kasigi 12 gram Sivi yag 1 1/2 yemek kasigi 15 gram Domates 3 küçük boy 300 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, sogani, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele, köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir, köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Perdeli pilav - Yemek Tarifi - Perde Pilav

Perdeli pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk (Siirt Perde Pilav)
Süre: 60dk

MALZEMELER
4 Tavuk gögsü
1/2 kg pirinc
i/2 kg un
250 gr badem
4 kasik yogurt
1 tutam tuz
3 yumurta
Karbonat (1 çay kasigi )
Karabiber
Margarin
1 çay bardagi sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ

Hamur:1 paket margarin, 4 kasik yogurt, 1 tutam tuz, 3 yumurta, aldigi kadar un, 1 kasik karbonat veya kabartma tozunu hamur yapip, 20 dakika bekletin.
Tavugu haslayip, didikleyin. Pilavi pisirin.(pirince 3 su bardagi su ile, ve 1 çay bardagi sivi yagda yapin) Pisen pilava tavuklari karistirin. Kabugu soyulmus tatli bademi hafifçe çevirin ve onu da karistirin. Hamuru ikiye bölün ve yaglanmis tepsiye hamurun yarisini açip koyun. Tepsinin yüksek kenarli ve yuvarlak olmasina dikkat edin. Hamurun içine pilavi koyun ve düzeltin. Ikinci parça hamuru da açin ve üzerine hava almayacak sekilde kapatin. Üzerini kalan bademlerle süsleyin. 170°C'de 20 dakika pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlicanli Pilav - Yemek Tarifi

Patlicanli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk

MALZEMELER
Koyun eti (kemikli) - - 360 gram Tuz 3 tatli kasigi 18 gram Patlican 2 küçük boy 300 gram Sivi yag (kizarirken çektigi) 7 yemek kasigi 70 gram Sogan 2 orta boy 120 gram Margarin 4 yemek kasigi 40 gram Domates 1 büyük boy 200 gram Kara biber 2 tatli kasigi 4 gram Su 3 1/2 su bardagi 700 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Eti alti parçaya böl, kisik ateste kendi suyu ile 40 dakika pisir, 1 tatli kasigi tuz ekleyip yumusayincaya degin pisirmeye devam et. Patlicani aralikli soy, 2 santimetreküp irilikte dogra, kizdirilmis degin yagda pembe renkte kizart. Sogani soy, yika, ince ince dogra, margarinle birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 4-5 dakika öldür, domatesi yika, soganin üzerine rendele, kalan tuz, kara biber ve suyu kat, isitarak kaynama derecesine getir. Eti 20-25 santimetre çapinda tabani yuvarlak bir tencerenin ortasina kubbe seklinde yerlestir. Kenarlarina kizarmis patlican dilimlerini sirala. Pirinci yika, süz, patlicanlarin üzerine koy, kaynamakta olan suyu pirinçli karisimin seklini bozmadan yavas yavas tencereye ekle. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin

15-20 dakika pisir üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Ters çevirerek servis tabagina al.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Nohutlu Bulgur Pilavi - Yemek Tarifi

Nohutlu Bulgur Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
Nohut 1/2 su bardagi 85 gram
Su 5 1/2 su bardagi 110 gram
Sogan 1 orta boy 75 gram
Margarin veya tereyag 1/2 su bardagi 100 gram

Domates 1 orta boy 125 gram Tuz 2 tatli kasigi 12 gram Bulgur 2 su bardagi 300 gram Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Nohutu yika, bir su bardagi su ile 1 gün islat, 1 su bardagi 1 su daha koyup basinçli tencerede 40 dakika pisir. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 5-6 dakika öldür. Domatesi yika, kabugunu soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve sogana ekle, kapagi kapat, 2-3 dakika yumusat. Pismis nohutu, nohut suyunu, tuzu ve kalan suyu koy, kaynama noktasina gelince bulguru ekle, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Meyhane Pilavi - Yemek Tarifi

Meyhane Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
Sogan 2 büyük boy 250 gram
Kiyma (iri çekilmis) 1 3/4 su bardagi 300 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Yesil biber 7 orta boy 100 gram
Salça 2 yemek kasigi 20 gram
Domates 4 orta boy 600 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram
Bulgur 2 su bardagi 300 gram
Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram
Yenibabar 1/2 tatli kasigi 1 gram

YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari soy, yika, ince ince dogra, kiyma ve yagla tencereye koy, kapagi kapat, biraktigi kene degin, kisik ateste 15-20 dakika pisir. Biberleri yika, sap ve çekirdeklerini ayir, 3 milimetre kalinlikta halka seklinde dogra, kiymaya ekle, 2 dakika kadar orta ateste çevir, salçayi koy. Domatesleri yika, kabuklarini soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve tencereye ekle, domatesleri yumusayincaya degin, yaklasik 3-4 dakika daha pisir. Su ve tuzu koy, kaynayinca bulguru ekle, önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, baharatlari ekle, üzerin kovup 20 dakika dinlendir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Mevlevi Pilavi - Yemek Tarifi

Mevlevi Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
Nohut 3/5 su bardagi 100 gram

Su 4 su bardagi 800 gram Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Kestane 1 3/4 su bardagi 250 gram Havuç 3 orta boy 250 gram Sogan 1 orta boy 60 gram Margarin 6 yemek kasigi 60 gram Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram Pirinç 2 su bardagi 360 gram Tuz 3 tatli kasigi 18 gram Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Nohutu yika, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardagi su ile islat. Eti 2 santimetreküp irilikte dogra, kisik ateste kendi suyu ile iyice yumusayincaya degin, yaklasik 1 saat pisir. Islanmis nohutu da 2 1/2 su bardagi su ile basinçli tencerede 40 dakika kadar pisir. Kestaneleri yika, 3-4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl. Havucu yika, kazi, 1 santimetreküp irilikte dogra, kestaneyi ve havucu nohuta ekle, ayri bir tencerede 20 dakika pisir, suyunu ayir, nohut suyuna sicak su ekleyerek 4 su bardagina tamamla. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yag ve fistikla birlikte kapagi kapali olarak kisik ateste 7-8 dakika öldür. Pirinci yika, süz. Fistiklar sararinca pirinci ve eti kat, birkaç kez çevir. Suyu ve tuzu ekle,

karistir, kusüzümünü serp. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir. Pisirme süresi dolmadan 5 dakika önce nohutlu karisimi ve baharati ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kestaneli Pilav - Yemek Tarifi

Kestaneli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 40 dk
MALZEMELER
Tavuk 1/2 adet 750 gram Su 4 su bardagi 800 gram Tuz 3 tatli kasigi 18 gram Kestane 2 3/4 su bardagi 360 gram Havuç 2 küçük boy 135 gram Margarin 6 yemek kasigi 60 gram Pirinç 2 su bardagi 360 gram Seker 1 tatli kasigi 4 gram Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram Tarçin 1 tatli kasigi 2 gram

Yenibabar 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu yika, 1 su bardagi su ve 1 tatli kasigi tuz ile kisik ateste yaklasik 35 dakika pisir, kemiklerini ayir, etini küçük parçalara böl. Kestaneleri yika, 10 dakika hasla, kabuklarini soy, iki-üç parçaya böl. Havucu yika, kazi, yarim santimetre kalinlikta, 2 santimetre boyunda dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste 4-5 dakika pisir. Pirinci yika, süz, havuca ekle, bir kaç kez çevir. Tavuk suyuna sicak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardagina tamam- la, pirinçli karisima ekle, kalan tuzu, kestane ve sekeri kat, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin, 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Servis tabagina alip üzerine tavuk etini koy.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabune (Etli Pilav) - Yemek Tarifi

Kabune (Etli Pilav) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
Koyun eti (kemiksiz) - - 360 gram Sogan 2 orta boy 150 gram Margarin 6 yemek kasigi 60 gram Domates 2 küçük boy 200 gram Su (sicak) 3 1/2 su bardagi 700 gram Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram Pirinç 2 su bardagi 360 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Eti, 2 santimetreküp irilikte dogra. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Et ve sogani yagla birlikte kisik ateste etin kendi suyu ile 40 dakika kadar pisir.

Domatesleri yika, etin içine rendele, sicak su, tuz, kara biber koy ve et yumusayincaya degin, kisik ateste pisirmeye devam et. Pirinci yika, süz, kaynamakta olan etli karisima koy ve karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hamsili Pilav - Yemek Tarifi

Hamsili Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER

Hamsi - 1300 gram Tuz 3 tatli kasigi 18 gram Maydanoz ½ demet 30 gram Sogan 2 büyük boy 200 gram Zeytinyagi ¾ su bardagi 150 gram Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram Pirinç 2 su bardagi 360 gram Su (sicak) 4 su bardagi 800 gram Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram Kara biber ½ tatli kasigi 1 gram Seker 1 tatli kasigi 4 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari temizle, kilçigini çikar, yika, 1 tatli kasigi tuz serp, karistir. Süzgeçte 15 dakika beklet. Maydanozu yika, ayikla. Sogani soy, yika, ince ince dogra tencereye al, yagin 1 yemek kasigini ayir, kalan yag ve fistigi koyup, kapagi kapat, ara sira karistirarak 10 dakika öldür. Fistiklarin sararmasi için birkaç kez daha çevir. Pirinci koy, birkaç kez daha çevir. Pirinci yika, süz, sogana ekle, bir kez daha çevir. Suyu ve kalan tuzu koy, karistir, kusüzümünü serp, önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir. Maydanozu ince ince dogra, karabiber ve sekerle birlikte pilava ekle, karistir. Teflon veya cam firin tepsisinin dibini ve kenarlarini 1 yemek kasigi yag ile yagla. Hamsileri, sirtlari tepsiye gelecek

sekilde, tepsinin dibine ve kenarlarina diz. Pilavi üzerine yerlestir. Bu kez hamsilerin sirti yüze gelecek sekilde üzerlerini kapat. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda yaklasik 30 dakika pisir, servis tabagina ters çevir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dövme Pilavi - Yemek Tarifi

Dövme Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER

Dövme 2 su bardagi 360 gram Nohut 1/3 su bardagi 60 gram Su 4 1/2 su bardagi 900 gram Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Tuz 2 1/6 tatli kasigi 15 gram Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Dövme ve nohutu yika, aksamdan hacimlerinin iki kati su ile ayri ayri islat. Eti 4 santimetreküp irilikte dogra, nohut la birlikte tencereye koy, yarma ve nohutun islatma sularini kullanarak yumusayincaya degin yaklasik 90 dakika pisir. Et suyuna sicak su ekleyerek 4 1/2 su bardagina tamamla, et nohut karisimina ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumusayip kabarincaya kadar 50-60 dakika pisir, üzerine eritilmis yagi gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir, servis tabagina al, kara biber serp.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Hint pilavi - Yemek Tarifi

Sebzeli Hint pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Hint

Süre: 25dk
MALZEMELER
350-400 gr Amerikan pirinci
3,5-4 su bardagi kaynar su
2-3 yemek kasigi sivi yag
Yarim yemek kasigi tereyagi
Yarim tatli kasigi toz zencefil
Yarim tatli kasigi toz zerdeçal
1-2 adet püre haline getirilmis aci yesil biber
2 yemek kasigi bezelye (tepeleme)
2 yemek kasigi dogranmis yesil fasülye (tepeleme)
2 yemek kasigi küçük küpler halinde dogranmis havuç (tepeleme)
2 adet domates (kabuklari soyulmus ve küçük küpler halinde dogranmis)
Yeterince tuz
Yarim demet ince dogranmis maydonoz
Koku verici
Baharat torbasinin malzemeleri ve hazirlanisi :
2 adet karanfil
1 tatli kasigi tane kimyon
Yarim tatli kasigi sogan ve sarmisak tozu yoksa bir yemek kasigi
dogranmis sogan
l-2 dis dövülmüs sarimsak
1 tatli kasigi ögütülmüs kakule

Küçük bir parça çubuk tarçin 1-2 defiie yapragi
Tüm malzeme kanstirilir ve temiz bir torba içine konup, agzi sikica
baglanir ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur.
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinç yikanir, 15 dakika suda bekletilip süzülür. Zerdeçal, yesil biber birbiri ile kanstirilir ve bu karisim isitilmis yagda kokulari iyice ortaya çiksin diye kisa bir süre kavrulur. Tüm sebzeler katilir ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur. Pirinç eklenir, pembelesinceye kadar kavrulur, üzerine tuz katilmis sicak su konur. Baharat torbasi tencerenin içine asilir ve tencerenin kapagi kapatilir. Fokurdamaya baslayinca alti kisilir. Pirinç suyu tamamen çekmesine yakin baharat torbasi alinir. Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince dogranmis maydonoz serpilir ve servise kadar bir süre dinlendirilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli pilav - Yemek Tarifi

Sebzeli pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk
MALZEMELER

2 su bardagi Amerikan Pirinci 1 su bardagi su
1 adet domates
2 adet yesil biber

1 adet patates 1/2 demet maydanoz
2 çorba kasigi soya yagi
YAPILIŞ TARİFİ
Önce patateslerin kabuklarini soyup suda haslayin. Patatesler pisince küçük küçük dograyin. Yesil biber ve domatesleri ince ince, dograyin. Maydanozu çok ince kiyin. Bir tencerede soya yagini kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine haslanmis ve dogranmis patatesleri, yesil biber, domates, tuz ve maydanozu ilave edip karistirin. Pirinçler göz göz olunca 2 bardak suyu ekleyin ve karistirin. Pirinçler suyunu çekene kadar kaynatin. 20 dakika dinlenmeye birakin. Sicak olarak servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soya etli iç pilav - Yemek Tarifi

Soya etli iç pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 30dk
MALZEMELER
20 gr Soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)
1 çay bardagi pirinç
1 tatli kasigi kus üzümü
1 orta boy kuru sogan
1 yemek kasigi çam fistigi (dolmalik fistik)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçin
1 su bardagi soya eti suyu
2 yemek kasigi tereyagi

1 tatli kasigi soya yagi 1 demet dereotu 1/4 çay kasigi karabiber 1/4 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Soya yaginda önce çamfistigini bes dakika kavurun, üzerine ince kiyilmis sogani ekleyin. Soganlarin rengi hafif koyulastiginda, iyice yikadiginiz pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma islemine pirinçler matlasincaya kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu çekene kadar pisirin, altini kapatmadan önce iyice yikadiginiz kusüzümünü ekleyin, yenibahar, tarçin, tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra ocagi kapatin. 20 dakika dinlendirin, çok ince kiydiginiz dereotu ile karistirarak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sosisli pilav - Yemek Tarifi

Sosisli pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 25dk
MALZEMELER
3 bardak haslanmis Amerikan pirinci 5 adet sosis 100 gr mantar 1 büyük havuç 2-3 tane yesil sogan
4 yumurta
1 çorba kasigi margarin 1 çay bardagi süt 100 gr. otlu peynir Tuz
YAPILIŞ TARİFİ

Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kasik margarin ilave ettiginiz tavada kizarana kadar pisirin. Suyunu çekince dilimlenmis mantari, havucu ve sogani ekleyip 2 dakika daha pisirin. Baska bir kapta sütü, yumurtayi, tuzu ve karabiberi iyice karistirin ve tavaya ilave edin. 2 dakika daha pisirin. Üstüne pirinci ve peyniri de ilave ettikten sonra 5 dakika kisik ateste pisirin ve sicak olarak servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sehriyeli Pilav - Yemek Tarifi

Sehriyeli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER
1 kahve fincani arpa sehriyesi 4 çorba kasigi tereyagi 3 su bardagi su
2 bardak pirinç tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinçleri ayiklayin, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sicak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nisastasi kaybolana kadar yikayip, süzün. Bir tencereye tereyagini koyarak hafifçe kizdirin. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya birakin. Diger taraftan arpa sehriyesini yagda pembelesene KADAR çevirin. Kevgirle yagdan alip, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarim saat kadar haslayin. Pilav suyu iyice kaynayinca pirinçlerle sehriyeyi birlikte tencereye atin. Bir-iki defa karistirip tencerenin kapagini kapatin.. Pirinçler suyunu çekinceye

kadar önce kuvvetli, sonra orta isidaki ateste pismeye birakin. Tencereyi atesten almadan önce pilavi bir defa karistirip servis tabagina koyun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tas Pilavi - Yemek Tarifi

Tas Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25
MALZEMELER

1 kg kusbasi et
1 kg arpacik sogani
1 kg pirinç
1 adet havuç
100 gr tereyagi
1 tatli kasigi domates salçasi
1 tatli kasigi biber salçasi
1 çay kasigi karabiber
1 ½ çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyaginin 3/2’sini eritin ve etleri yaklasik 4-5 dakika kavurun. Havuçlari ince ince kiyin ve arpacik soganlari ile birlikte ekleyin. Salçalari, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pisirin. Büyük bir tepsiye etin pistigi tencereyi ters çevirin. Tencerenin buharla havaya kalkmamasi için üzerine agir bir sey koyun. Tepsiye 7-8 su bardagi su koyun ve kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin. Pisen yemegin suyunu süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüs suyu tencereye alin ve 2 litreye tamamlayarak kaynatin. Pirinçleri suya atin. . Pistikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyagini eritip üzerinde gezdirin. Pilavi servis tabagina aldiktan sonra etli karisimi üzerine dökün ve cacikla birlikte servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuklu Sehriye Pilavi - Yemek Tarifi

Tavuklu Sehriye Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 25
MALZEMELER
1 adet tavuk gögsü
2 adet yemek kasigi margarin 1 adet çarliston biber 1 yemek kasigi biber salçasi 1,5 su bardagi arpa sehriye tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Önce biberleri ince ince dograyin.Tavuk gögsünü küp küp kesin. Margarini bir kapta eritip içine salçayla beraber kavurun. Sonra biberleri ve tavuklari koyup kizartin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuklu ve Körili Pilav - Yemek Tarifi

Tavuklu ve Körili Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 25
MALZEMELER
Sogan 200 gr Sarmisak disi 2 adet Havuç 200 gr Tereyagi 100 gr Amerikan pirinci 700 gr Köri Tozu 20 gr

Tavuk suyu 1.4 lt
Yesil limon 1 adet
Tuz
Biber
Maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari ve sarmisagi, dilimlenmis havuçlarla birlikte tereyaginda kisa bir süre kizartin. Pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kizartin. Karisimin üzerine köri tozu serpin ve sicak tavuk suyunu ilave edin. Pirinç siviyi emene kadar pisirin. Yarim misket limonunun suyunu sikin. Pirince limon suyu, tuz ve biber ilave edin ve sonra da kiyilmis maydanozu ilave edin. Tavuk gögsüne tuz ve biber serpin ve eritilmis tereyaginda hizla kavurun. Sonra düsük isida pisirin. Dilimleyin ve körili pilav üzerine yerlestirin; garnitür olarak maydanoz ilave edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Zengin Pilavi - Yemek Tarifi

Zengin Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25
MALZEMELER

1 çorbakasigi rendelenmis parmezan peyniri veya eski kasar
1 su bardagindan biraz fazla pirinç
2 çorbakasigi zeytinyagi 100 gr gravyer peyniri

1 adet dolmalik biber 50 gr taze fasulye 150 gr dana kiyma 60 gr mortadella
2 adet domates 2 adet patates galeta unu 1 yumurta sarimsak maydanoz karabiber, tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tuzlu suda pirinci haslayip süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyagi eilave edin. Patatesleri yarimsaat kadar haslayin, Ilindiktan sonra soyun, dograyip süzgeçten geçirip püre elde edin. Biberi ayiklayin ve seritler halinde dograyin. Fasulyeleri yirmi dakika kadar hasladiktan sonra minik

minik dograyin. Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar seklinde
dogayin.
Dana kiymayi, yumurtayi, kiyilmis mortadellayi, kiyilmis sarimsaklari ve
maydanozu, parmezan peyniri ya da eski kasar rendesini, tuz ve
karabiberi patates püresine katin.
Bu karisimdan minik köfteler yapin. Galeta ununa buladiktan sonra kizgin
zeytinyaginda kizartin. Tüm malzemeleri pirince katip karistirin. Arzu
ederseniz, iyice yikanip dilimlenmis 2 adet mantari da ilave ettikten sonra
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yufkali Pilav - Yemek Tarifi

Yufkali Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk
MALZEMELER
4 su bardagi pirinç

250 gr margarin 1 adet yufka karabiber tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yaglayin, sonra yufkayi serin. Diger yanda pirinci ilik suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yikayip, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanin içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayi pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayin. Tencereyi orta hararetli firina koyup yanm saat pisirin. Yufkanin üstü pembelestiginde firindan çikarin. Ters çevrip, servis tabagina alin ve servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Uzakdogu pilavi - Yemek Tarifi

Uzakdogu pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Cin Süre: 25
MALZEMELER
400 gr. tavuk suyunda haslanmis Amerikan Pirinci 1 büyük bas sogan
1 adet domates rendesi 1 yemek kasigi soya sosu
1 çay kasigi sarimsak tozu 250 gr. haslanmis sivri biber ve havuç 250 gr. kusüzümü
2 yemek kasigi soya yagi
3 bardak su bir tutam maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Pilavi normal pilav seklinde pisirin. Suyunu çekince içine haslanmis sivri biber, havuç ve kus üzümünü ekleyip karistirin. Bir kabin içinde yagda kavrulmus sogan, sarimsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip iyice karistirin. Bu karisimi pilavin üzerinde gezdirip maydanoz ile süsleyin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Uskumrulu Pilav - Yemek Tarifi

Uskumrulu Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 25
MALZEMELER
500 gr Amerikan Pirinci
3 adet uskumru baligi
3 adet muz
3 adet yesil biber
250 gr margarin
2 adet yumurta
2 yemek kasigi galete unu
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi kus üzümü
3-4 adet zeytin
Kirmizi biber
YAPILIŞ TARİFİ
500 gr Amerikan Pirinci tuzlu kaynar suda 20-25 dakika bekletilir. Sonra bolca yikanip süzülür, 2 yemek kasigi margarinle sade pilav pisirilir, dinlenmeye birakilir. Uskumrularin osta dikenleri çikarilip birer birer önce una sonra yumurtaya ve galete ununa bulanarak 2 kasik margarinle tavada kizartilir.
3 adet muzu uzunlamasina 2'ye keserek ufak dogranmis yesil biberlerle birlikte kizartilir. Biberler pilavin içine katip karistirilir. Servis tabaginin ortasina pilav dag gibi konur, etrafina baliklar ve muzlar dizilir kus üzümü yikanip zeytin ve kirmizi biber ilave edilerek pilav tabagi süslenir




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tel Sehriyeli Pilav - Yemek Tarifi

Tel Sehriyeli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 kasik tereyagi 1 adet kesmeseker Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinç 1-2 saat önceden islatilir. Bu sürenin sonunda yag tencerede hafifçe kizdirilir. Seker, tuz atilir. Yikanmis pirinç ilave edilir. Tahta bir kasikla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pisirilir. Demlenmesi için üzerine kalin bir kagit havlu konulup tencerenin

kapagi kapatilir. Diger taraftan 2 yemek kasigi tereyagi sehriyelerle beraber sürekli çevrilerek sehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edilecegi zaman bir kaliba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir sekil almasi saglanir ve kitir kitir olmus sehriyeler pilavin üzerine yayilarak servis edilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Kek - Yemek Tarifi

Cevizli Kek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
200 gr. paket çikolata
500 gr. margarin
400 gr. seker
8 yumurta
600 gr. un
1 paket karbonat
YAPILIŞ TARİFİ
Çikolatayi iri olarak rendeleyin. Öte yanda margarini, sekeri ve yumurtalari köpürünceye kadar çirpin. Unla karbonati birlikte karistirin. Sonra korbonatli unla rende çikolatayi yumurtali karisima ilave edin ve hepsini iyice karistirin. Bir kaç iç cevizi bir tarafa ayirdiktan sonra kalanini hamura

katin. Sonra bunu içini parsömen kagidiyla kapladiginiz kek kalibina koyun ve ayirdiginiz cevizleri de hamurun üzerine serptikten sonra orta isili firinda bir buçuk saat kadar pisirin. Pisme süresinin yarisinda kekin üzerinin kararmamasi için üzerine parsömen kagidi yayip pisirmeye öyle devam edin. Sonra dilim dilim keserek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bosnak Böregi - Yemek Tarifi

Boşnak Böreği - Yemek Tarifi
Mutfak: Balkan Süre:
MALZEMELER
1 kg un
1 fincan sivi yag
1 yumurta sarisi
Yeterince su
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 su bardagi sivi yag
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Unun ortasini açip tuzu, ilik suyu ve bir fincan sivi yagi ilave ederek bir hamur elde edelim. Hamuru 9 esit parçaya bölüp bezeler hazirlayalim. Bezelerden herbirini tabak büyüklügünde açin. Bezelerin üzerine sivi yag sürün. Yufkayi ince açin. Yufkaya kasigin ucu ile sivi yag serpin. Hazirladiginiz peynirli maydanozlu içi yufkaya serpin. Daha sonra yufkayi

rulo seklinde sarin. Yaglanmis firin tepsisine ortadan baslamak üzere yufkalari dolayarak yerlestirsin. Üzerine yumurta sarisi sürdügümüz böregi önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Besamelli Börek - Yemek Tarifi

Besamelli Börek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk

MALZEMELER
1 adet yufka
125 gr salam ya da jambon
125 gr dil peyniri
1 adet yumurta
Besamel sos için;
60 gr margarin
60 gr un
YAPILIŞ TARİFİ
Yufkayi düzgün bir yere yayin. Besamel sosu hazirlamak için un ve yagi hafif kavurun. Sütü devamli karistirarak azar azar ilave edin. Hazirladiginiz besamel sosu, yufkanin yarisina, spatulayla ekmege sürer gibi sicakken sürün. Yufkanin diger yarisini besamel soslu yufkanin üzerine gelecek sekilde kapayin. Besamel soslu yufkayi 8 esit parçaya bölün. Salam veya jambon ve dil peynirini küçük küçük dograyin ya da rendeleyin. Bu malzemeyi yufka dilimlerinin içine koyup, kalinca bir sigara böregi sarar gibi sarin. Besamelli börekleri, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin ve bol yagda kizartin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Havuç Salatasi - Yemek Tarifi

Havuç Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10DK
MALZEMELER
3 adet korpe havuc
4-5 dal maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincani zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Havuclari kaziyip yikayin.Ince veya orta kalinlikta rendeleyin ya da makineden gecirin.
Salata tabagina koyup uzerini maydanozla susleyin.Tuz,biber,limon ve seytinyagi karisimini uzerine gezdirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kivircik Salata - Yemek Tarifi

Kivircik Salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20
MALZEMELER
1-2 bas kivircik salata
3-4 adet kirmizi turp
2 adet kati pismis yumurta
1 adet limon
1 kahve fincani zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Salata yapraklarini ayiklayip yilayin.Bez uzerinde sularini aldirip dolapta
sogutun.
Irice dograyip bir tabaga yerlestirin.Uzerine ve kenarlarina yumurta
dilimleri ve kirmizi turp yerlestirip limonlu sos gezdirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Domates Salatasi - Yemek Tarifi

Domates Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20
MALZEMELER
3-4 adet sirik domates
2 orta bas sogan
3-4 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
3-4 adet taze nane yapragi
1/2 kahve fincani sirke
1 kahve fincani zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Domatesleri once kaynar suya sonra soguk suya daldirip kabuklarini soyun.Yuvarlak dilimlere dograyip,cekirdeklerini cikartin.Uygun bir tabaga yerlestirin.

Soganlari piyaz sogani gibi dograyin,biraz tuzla hafifce ovun,kiyilmis maydanoz,nane,ve biberle karistirip domateslerin uzerine serpistirin.Uzerine tuz,sirke,ve zeytinyagi karisimli sosu gezdirin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yogurtlu Semizotu Salatasi - Yemek Tarifi

Yogurtlu Semizotu Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
Semizotu - - 300 gram Sarmisak 2 dis 6 gram Yogurt 2 su bardagi 440 gram
YAPILIŞ TARİFİ

Semizotunu yika, ayikla, ince ince kiy. Sarmisagi soy, yika, ez. Yogurt, tuz ve sarmisagi semizotuna ekle, karistir. Servis tabagina al.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sef salatasi - Yemek Tarifi

Sef salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kisilik
½ yesil salata
10 yaprak su teresi yada roka
1 dilim gravyer peyniri
2 dilim haslanmis tavuk gögsü 2 dilim dil füme 2 adet zeytin ½ küçük domates ½ haslanmis yumurta Sos için:
1 çorba kasigi mayonez 1 çorba kasigi ketçap 1 çorba kasigi sirke
1 çorba kasigi kiyilmis salatalik tursusu yesil zeytin bir tutam kirmizi biber

YAPILIŞ TARİFİ
Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karistirin. Salatalari temizleyip birkaç su yikayin. 2 parmak eninde dograyin. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabagina koyun. Biçak sirti kalinliginda dilimlenmis dil, peynir,ve tavuk gögsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayri ayri salatanin kenarlarina, ortasina dogru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayi boyuna üçe dilimleyip salatanin kenarina dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceginiz salata sosu ile yada simdi yaptigimiz sos ile servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Salatasi - Yemek Tarifi

Patlican Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk
MALZEMELER

Patlican 3 orta boy 600 gram Sogan 1 büyük boy 100 gram Zeytinyagi 1/2 su bardagi 100 gram Sarmisak 2 dis 6 gram Domates 4 küçük boy 400 gram Yesil biber 5 büyük boy 100 gram Maydanoz 1/3 demet 20 gram Limon suyu 3 yemek kasigi 30 gram Tuz 1 2/3 tatli kasigi 10 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari yika, kurula, ocakta çevirerek közle, kabuklarini soy, saplarini kes, ince ince kiy. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 4-5 dakika öldür, içine patlicani ilave et, bir iki kez çevir, ocagi kapat. Sarmisagi soy, yika, ez. Diger sebzeleri yika, biberlerin sap ve çekirdeklerini ayir, maydanozu ayikla. Biber ve domatesi ince ince kiy, sarmisak, limon suyu, tuz ve baharatla birlikte patlicana ekle, iyice karistir, servis tabagina al, düzgünce yay, üzerini maydanoz yapraklari ile süsle.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Koruk Salatasi - Yemek Tarifi

Koruk Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk

MALZEMELER
Sarmisak 6 dis 18 gram Koruk suyu 1 1/2 su bardagi 300 gram Su 2 1/2 su bardagi 500 gram Nane 1 yemek kasigi 1.3 gram Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Salça 2 yemek kasigi 20 gram Tuz 1 1/2 tatli kasigi 9 gram Sogan 1 orta boy 75 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Sarimsagi soy, yika, ez, koruk suyu, su, nane, kirinizi biber, salça ve tuzla karistir. Sogani soy, yika, ince ince dogra, karisima ekle, servis kaselerine bosalt




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Meyve Salatasi - Yemek Tarifi

Meyve Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25

MALZEMELER
1 adet küçük kavun
2 adet muz
2 adet kirmizi erik 3 adet kivi 1 çay bardagi nane likörü
YAPILIŞ TARİFİ
Kavunun kabugunu soyup küçükçe dograyin. Muz, kirmizi erik ve kiviyi de küçükçe dograyin. Meyveleri karistirip küçük kaselere paylastirin. Üzerine nane likörü ve ince kiyilmis bademi gezdirin. Pinar Sprey Krem Santi ile süsleyip servis yapin. krem santi ile servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fasulye Piyazi - Yemek Tarifi

Fasulye Piyazi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 25
MALZEMELER
Kuru fasulye 1 su bardagi 170 gram

Su 2 su bardagi 400 gram Sogan 1 orta boy 75 gram Tuz 1 ½ tatli kasigi 9 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Yesil biber 1 orta boy 15 gram Domates 1 küçük boy 100 gram Kara biber ¼ tatli kasigi 0.5 gram Yumurta 1 adet 50 gram Zeytinyagi 4 yemek kasigi 40 gram Limon suyu 3 yemek kasigi 30 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeyi yika, 2 su bardagi su ile bir gün önceden islat, yumusayip, suyunu çekene degin 35-40 dakika pisir. Sogani soy, yika, yarim daire seklinde ince ince dogra, ½ tatli kasigi tuz ile ovarak yumusat. Diger sebzeleri yika. Maydanozu ayikla, yesil biberin sap ve çekirdeklerini ayir, her ikisini de ince ince kiy. Domatesi 1 santimetreküp irilikte dogra. Fasulyeyi ve kara biberi sebzelere ekle, karistir, servis tabagina koy. Diger yanda yumurtayi hasla. Kabuklarini soy ve böl. Yaga, limon suyu ve kalan tuzu ekle, iyice çirp, salatanin üzerine gezdir, yumurta ve zeytinle süsle.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak