Yemek Ara

Özel Arama

26 Nisan 2008 Cumartesi

Safranli pilav - Yemek Tarifi

Safranli pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan

Süre: 25dk
MALZEMELER
1,5 bardak Amerikan Pirinci 2 çorba kasigi safran 2 çorba kasigi kusüzümü
1 çay bardagi haslanmis barbunya fasulyesi 1/2 demet dereotu
2 yemek kasigi soya yagi
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye 2 kasik soya yagini koyup pirinci ekleyin. Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Safran, kusüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardagi suyu ekleyip kaynamaya birakin. Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye birakin. Servis tabagina alip üzerine karabiber serpistirerek servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: