Yemek Ara

Özel Arama

26 Nisan 2008 Cumartesi

Sehriyeli Pilav - Yemek Tarifi

Sehriyeli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER
1 kahve fincani arpa sehriyesi 4 çorba kasigi tereyagi 3 su bardagi su
2 bardak pirinç tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinçleri ayiklayin, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sicak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nisastasi kaybolana kadar yikayip, süzün. Bir tencereye tereyagini koyarak hafifçe kizdirin. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya birakin. Diger taraftan arpa sehriyesini yagda pembelesene KADAR çevirin. Kevgirle yagdan alip, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarim saat kadar haslayin. Pilav suyu iyice kaynayinca pirinçlerle sehriyeyi birlikte tencereye atin. Bir-iki defa karistirip tencerenin kapagini kapatin.. Pirinçler suyunu çekinceye

kadar önce kuvvetli, sonra orta isidaki ateste pismeye birakin. Tencereyi atesten almadan önce pilavi bir defa karistirip servis tabagina koyun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: