Yemek Ara

Özel Arama

30 Nisan 2008 Çarşamba

Yalanci Iskender - Yemek Tarifi

Yalanci Iskender - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 Bayat Pide
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardagi Su

3 Çorba Kasigi Siviyag 1 Sogan
1 Çorba Kasigi Salça 250 gr Kiyma
2 Su Bardagi Yogurt 1 Çorba Kasigi Tereyagi 1 Tatli Kasigi Kirmizi Tozbiber
YAPILIŞ TARİFİ
Pideyi kibrit kutusu büyüklügünde parçalara kesip firin kalibina yerlestirin.
Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatin ve pidelerin üzerine
dökün. Pidelerin yagli suyu çekmesini bekleyin.
Siviyagi tavada kizdirip ince dogranmis sogani pembelestirin. Salçayi
ekleyip karistirin. Kiyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun.
Hazirladiginiz kiymali karisimi pidelerin üzerine yayin.
Yogurdu bir kasede çirpin ve kiymali karisimin üzerine dökün. Tereyagini
tavada kizdirip kirmizibiber ilave edin. Yogurdun üzerine gezdirerek döküp
sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tencere Kebabi - Yemek Tarifi

Tencere Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
45 gr margarin
100 gr Sogan
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
Baharat torbasi

2 bardak Domates suyu 250 gr Patates 125 gr Havuç
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Patatesin kabuklarini soyun. Havucu kaziyin. Her iki sebzeyi de iri zar
biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.
Domates suyunu hazir almadiysaniz, domateslerin kabuklarini soyup
çekirdeklerini temizledikten sonra sularini sikin.
Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atilmis bol suda haslayin. Sebzeler
daha diri iken kabi atesten alin. Sebzeleri bir süzgece aktarin. Sularini
iyice süzdürün.
Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik karistirarak, 3-4
dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya baslayincaya kadar
kizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden baska bir kaba aktarin.
Ayni yagda eger gerekirse biraz daha yag ilave edebilirsiniz hafifçe
haslanmis havuç ve bezelyeyi de kizartin. Sebzeleri kizarttiktan sonra
yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.
Kalan yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.

Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin.
Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Tuzunu ve biberini serpin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave edip, bir tasim
kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin.
Baharat torbasini ilave edin.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30
dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin.
Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini
kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
Tencere kebabini piser pismez, sicak olarak servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tas Kebabi - Yemek Tarifi

Tas Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
30 gr margarin
100 gr Sogan
1 Çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, kusbasi dograyin.
Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca
kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin.Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine
ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da
salçayi kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin.Atesi kisin.
Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan

dökün.Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 8-10 dakika
pisirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu
koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar
pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip
pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sicak su ilave
edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak
salçasi olmalidir.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tandir Kebabi - Yemek Tarifi

Tandir Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre:
MALZEMELER
650 gr Kuzu Kol 1 Adet Limon 1 Adet Sogan 4 Adet Domates 4 Adet Sivribiber 4 Adet Patates Karabiber Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kolu yikayip firin tepsisine yerlestirin. Üzerine limon suyunu sikip tuz ve karabiber serpin.
Domates, sogan ve sivri biberleri küçük küçük dograyip kuzu kolun yanina yerlestirin. Kizgin firinda 45 dakika pisirin.
Patatesleri yagda kizartip etin yaninda servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Talas Kebabi - Yemek Tarifi

Talas Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
Milföy Hamuru Için:
2 1/4 Su Bardagi Un
1 Yumurta
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Sirke
1 Tatli Kasigi Tereyagi
1/2 Su Bardagina Yakin Su
9 Çorba Kasigi Margarin Yada Tereyagi
Hamuru Açarken Kullanmak Için: 1/4 Su Bardagi Su
Börek Harci Için:
1/2 Kg Kol Veya But Kismindan Kemiksiz Ve Yagsiz Koyun Eti
1 Orta Boy Sogan

1 Çorba Kasigina Yakin Tereyagi Yada Margarin
1 Çay Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Domates Salçasi
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kuru Nane
YAPILIŞ TARİFİ
Etlerin sinirli kismini temizleyin,incecik seritler halinde kesin.Bu seritleri 4 cm.boyunda dograyin.Tencerede tereyagini eritin.Dörde bölüp ince ince dogradiginiz soganlar içinde hafif pembelestirin.Tuzunu ekleyin,soganlari öldürün ve etleri koyun.Kapagini kapatip kisik ateste arasira karistirin.Et suyunu verip çekinceye kadar pisirin.
Salçayi ardindan da suyu ve toz sekeri koyun.Altini kisip yaklasik 1-1,5 saat pisirin.Etler iyice pisince suyunu süzün.Bu suyu bir kenarda saklayin.Eti genis bir kaba alin.Üzerine nane serpin,sogumaya birakin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Simit Kebabi - Yemek Tarifi

Simit Kebabi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
400 gr. Orta Yagli Kiyma
200 gr. Köftelik Bulgur
3 Dis Sarmisak
1/2 Çay Kasigi Pulbiber
1 Tatli Kasigi Nane
1 Bas Kuru Sogan
1/2 Çay Kasigi Karabiber
30 gr. Çam Fistigi
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bulguru ayiklayip, yikayin. Yumusayincaya kadar ilik suda bekletin. Yumusayan bulgur soguduktan sonra kiymanin üzerine bosaltin.
Sarmisaklari iyice dövün. Soganlari rendeleyin, suyunu süzün. Diger baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kiyma ve bulgurla karistirin.
En son dolma fistigini ekleyerek karistirin. Ceviz büyüklügünde köfteler kopararak sislere takin ve kömür atesinde pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Kebap - Yemek Tarifi

Sebzeli Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi 45 gr margarin 100 gr Sogan 1 tatli kasigi Un

1 tatli kasigi Tuz 2.5 bardak Su Baharat torbasi 100 gr Mantar 200 gr Havuç 300 gr Kereviz 300 gr Patates 200 gr Bezelye 1 tatli kasigi Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Mantarlarin büyük olanlarini dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin.
Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük mantarlari, saplarinin uç kisimlarini
kesip attiktan sonra, bütün olarak birakin.
Havucu kaziyin. Kereviz ve patatesin kabuklarini soyun. Her üç sebzeyi de
iri zar biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.
Kereviz, bezelye, mantar ve havucu, içine biraz tuz atilmis bol suda
haslayin. Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin. Sebzeleri bir süzgece
aktarin. Sularini iyice süzdürün. Mantari haslarken, kaba 1/2 limon ilave
edin.
Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik karistirarak, 3-4

dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya baslayincaya kadar
kizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden bir baska kaba aktarin.
Ayni yagda -eger gerekirse biraz daha yag ilave edebilirsiniz- hafifçe
haslanmis kereviz, bezelye, mantar ve havucu da kizartin. Sebzeleri
kizarttiktan sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.
Kalan yagi, büyük bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin.
Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Unu katin. Sik sik karistirarak, birkaç dakika da unu kavurun.
Tuzunu koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave edip, bir tasim
kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin.
Baharat torbasini koyun.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30
dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira
tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse
pisirme süresini uzatin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Püreli Beykoz Kebabi - Yemek Tarifi

Püreli Beykoz Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
4 adet patlican 350 gr kusbasi et
1 adet sogan
2 adet domates
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak patlicanlari alaca soyalim.Karin kismini yari yariya keselim.1 çorba kasigi tuz ve 1 çorba kasigi seker ilave edilmis suyu,genis ve derin kaba alalim.Patlicanlari bu suya koyalim.20 dk bekletelim.Eti tencereye aktaralim.Kendi yagi ve suyu ile birlikte kisik ateste yumusayana dek kavuralim.
Et biraktigi suyu iyice çektikten sonra birkaç kasik sivi yag ekleyelim.Sogani küçük küçük dogradiktan sonra etin üzerine ilave

edelim.2 dk kavuralim.Etin üzerine hafifçe çikacak kadar sicak su,tuz ve
karabiber ekleyelim.Yumusayana dek pisirelim.
Patlicanlari yikayip,kurulayalim.Kizdirilmis sivi yagda kizartalim.Küçük bir
firin tepsisine dizelim.Patlicanlarin kestigimiz yariklarini bir kasik
yardimiyla genisletelim.Etli karisimi patlicanlarin içine dolduralim.Püre için
patatesleri henüz sicakken rendeleyelim.1 kahve fincani sicak sütü ve tuzu
ilave edelim.Iyice ezerek,püre kivamina getirelim. Püreyi etli harcin
üzerine yayalim.
Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpelim.Etleri pisirdigimiz tencerede
kalan sosa 1 su bardagi sicak su ilave edelim.Tepsinin kenarindan bu suyu
dökelim.Peynir eriyene kadar firinda pisirerek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Piliçli Patlican Saltanat Kebabi - Yemek Tarifi

Piliçli Patlican Saltanat Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
60 gr margarin
1 adet orta boy kuru sogan
2 parça piliç but veya gögüs (kemiksiz,deriiz, yassi kesim) 1 adet kabugu soyulmus domates (ince kiyilmis) 1 yemek kasigi un 1 bardak su 4 adet düz patlican (karniyarik patlicani gibi soyulmus ve tuzlanmis)

1 kahve fincani kiyilmis mantar (taze veya konserve)
2 su bardagi sivi yag (patlicanlari kizartmak için) 80 gr rendelenmis kasar peyniri 1 kahve kasigi salça Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Dört adet patlicani karniyarik patlicani gibi soyarak tuzlayin. 15 dakika
kadar bekletip aci suyunu alin. Bol suda birkaç kez yikayip süzün.
Bir çukur kizartma kabina sivi yagi koyup kizdirin. Hiç suyu kalmamis
patlicanlari kizgin yagda her tarafini esit bir sekilde nar gibi kizartin ve bir
süzgece alarak kalan yaglarin süzülmesini saglayin. Patlicanlari
pisireceginiz tepsiye dizip ortasini açabildiginiz büyüklükte oval açip
bekletin.
Not: Patlicanlarin sudan tamamen arinmis olmasina ve kesinlikle ilik veya
soguk yaga atilmamasina dikkat edilmelidir. Aksi takdirde soguk yag
patlicanlarin içine süngere girer gibi girip çok agir bir yemek olmasina
sebep olur.
Bir tencereye margarini koyup kizdirin. Kiyilmis sogani ilave edip pembe
bir renk alasiya dek kavurup kiyilmis mantari ilave edin. 2 dakika mantarla
birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin.
3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin. 1 dakika karistirip
kiyilmis domatesi ve salçayi ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla
birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktan
alip daha evvel kizarttiginiz patlicanlarin içine piliç etini müsavi bir sekilde
doldurun.
Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlicanlarin içine konan piliçleri
kapatacak bir sekilde rende kasari serpip 10 dakika kadar kasarin nar gibi
kizarmasini bekledikten sonra firindan çikarin ve hemen servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Piliç Kebabi - Yemek Tarifi

Piliç Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
800 gr Piliç (gögüs kismi)
40 gr margarin
100 gr Sogan
1 iri dis Sarmisak
200 gr Domates
50 gr Dolmalik biber
100 gr Mantar
4 corba kasigi Krema
1 tatli kasigi Tuz 1/2 tatli kasigi Karabiber
2 bardak Su 1/2 adet Limon

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak pilicin gögüs kismindaki derileri alip, atin. Gögüs etini iri
kusbasi dograyin.
Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Sarmisagi ayiklayip, ince
kiyin.
Domatesi, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin. Dolmalik biberin sap ve çekirdekli kisimlarini alip, atin.
Biberi serit biçiminde kesin.
Mantarlarin büyük olanlarini dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin.
Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük mantarlari, saplarinin uç kisimlarini
kesip attiktan sonra, bütün olarak birakin. Mantarlari içine biraz tuz atilmis
ve 1/2 limon konmus bol suda yumusamaya baslayincaya kadar -yaklasik
1/2 saat- haslayin. Süzdürüp, bir kenara alin.
Yagi genisçe bir tencerede orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca piliç
parçalarini ilave edin. Atesi açin. Piliç parçalarini bir kevgirle sik sik
karistirarak, 3-4 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.
Sogan, sarmisak, dolmalik biber ve mantari ilave edin. Sik sik karistirarak,
3-4 dakika daha pisirin. Tuzunu ve biberini serpin.Domatesi serpistirin.
Ara sira karistirarak birkaç dakika daha pisirin. Kremasini ilave edin.
Ardindan suyunu verin.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Piliçleri, agir ateste 15-20
dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira

tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini 10 dakika daha uzatin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlicanli Saksi Kebabi - Yemek Tarifi

Patlicanli Saksi Kebabi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
3 Adet Patlican
Sivi Yag
1 Tatli Kasigi Margarin
1 Kg Kusbasi Kuzu Eti
1 Adet Küçük Dogranmis Havuç
1/2 Su Bardagi Bezelye
Bikaç Adet Tane Karabiber
1 Dis Dövülmüs Sarmisak
1 Adet Defne Yapragi
2 Adet Maydanoz Sapi Feslegen Tuz 1 Çay Kasigi Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Sivi yagi kizdirip,patlicanlari içine atin.Kizarttiktan sonra ortadan ikiye ayirin.Margarini eritin.Etleri yaga alip,kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alin.

Kizartilan patlicanlarin içini oyup,harci doldurun.Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip,patlicanlarin üzerine kapatin. Önceden isitilmis 200 derecelik firinda 15 dk pisirin.Firindan alip, üzerine bezelye serpip,servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlicanli Pasa Kebabi - Yemek Tarifi

Patlicanli Pasa Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER

350 gr Az Yagli kiyma 1 Dilim Ekmek Içi 3 Adet Patlican Yarim demet Maydanoz 1 Adet Sogan Tuz , Karabiber
Kizartmak Için
1 Su Bardagi Sivi Yag
Sos Için:
½ Fincan Sivi Yag
1 Adet Sogan 7-8 Dis Sarmisak
2 Adet Domates ½ Demet Nane ½ Demet Maydanoz 1 Tatli Kasigi Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak köfteyi hazirlayalim. Kiymayi, rendelenmis sogani, ufalanmis ekmek içini, ince kiyilmis maydanozu, tuz, karabiber ve

kimyonu bir kaba alalim. Özlesene kadar iyice yoguralim. Köfte harcindan yuvarlak ve yassi köfteler hazirlayalim. Köfteleri bir kenarda bekletelim.
Patlicanlari, 1 çorba kasigi seker ve tuz ilave edilmis suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlican dilimlerini yikayip, kurulayalim. Kizgin sivi yagda patlicanlari hafifçe kizartalim.
Alta patlican dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlican dilimi gelecek sekilde dizelim.
Ayri bir tavaya yarim kahve fincani sivi yagi alalim. Küçük dogranmis sogani ve dövülmüs sarmisaklari pembelestirelim. Rendelenmis domatesi ekleyip, 2 dakika daha pisirelim. Tuzunu ayarlayalim. 1 su bardagi suyu ve sekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattiktan sonra tavayi atesin üzerinden alalim.
Firin tepsisine dizdigimiz patlicanlarin üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika firinda pisirelim. Üzerine ince kiyilmis maydanoz ve nane serperek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlicanli Kuzu Kebabi - Yemek Tarifi

Patlicanli Kuzu Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 kg. bostan patlicani Sivi yag (kizartmak için) 1 kg. kusbasi kuzu eti 1 çorba kasigi zeytinyagi 4 adet domates 1 çorba kasigi tereyagi Tuz, Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alaca soyup, kalin dilimleyin. Acisinin çikmasi için, bol tuzlu
suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin.
Etleri yikayip tencereye koyun. Suyunu salip çekinceye kadar karistirarak
kavurun. Zeytinyagini ekleyip, etleri hafifçe kizartin.
Patlicanlari yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kizarttiginiz eti koyun.
Tereyagini bir tencerede eritin. Kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis
domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye
kadar pisirin. Domatesi etin üzerine dökün. 1/2 su bardagi ilik su ilave
edin.
Orta hararetli ateste 15 dakika kaynatin. Patlicanli kebap suyunu çekince
servis tabagina alin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpip, sicak olarak servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlicanli Kebap - Yemek Tarifi 2

Patlicanli Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 120dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi 60 gr margarin 400 gr Patlican 100 gr Sogan 200 gr Domates
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
2 1/2 bardak Su
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak patlicani hareli soyun. Uzunlamasina dörde bölüp,
çekirdekli kisimlarini alin. Iri küpler halinde dograyin. Tuzlu suya yatirip,
üzerine bir kapak bastirarak bekletin.
Sogani ayiklayip, kusbasi dograyin.
Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin.

Maydanozu yikayip, iyice kuruladiktan sonra, dal dal ayirin.
Patlicanlari tuzlu suda en az 1/2 saat bekletin. Bu sürenin sonunda,
tencereden hafifçe sikarak alin. Kurulayin.
Yagin yarisini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca patlicanlari koyup, sik sik karistirarak, 5-6 dakika, patlicanlar
iyice kizarincaya kadar pisirin. Patlicanlari tencereden alip, kagit peçete
üzerinde bir kenarda bekletin.
Kalan 30 gram yagi bir baska orta boy tencerede




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patlican Kebabi - Yemek Tarifi

Patlican Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
2 Patlican
300 gr Yagsiz Dana Kiyma
1 Sogan
2 Domates 3-4 Sivribiber 3-4 Dis Sarimsak 5-6 Dal Maydanoz Tuz Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alacali soyup parmak kalinliginda yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün.
Kiyma, rendelenmis sogan, ezilmis sarimsak, tuz ve karabiberi karistirip yogurun. Köfte harcindan patlican diiimleri büyüklügünde yassi köfteler hazirlayin.
Ufak bir firin tepsisine 1 patlican, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak sekilde yanyana dizin. Yarim su bardagi su ilave edip tuz serptikten sonra üzerine alüminyum folyo sarin.
Yüksek isili firinda 45 dakika pisirin. Kiyilmis maydanoz serptikten sonra sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Orman Kebabi 2 - Yemek Tarifi

Orman Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60 dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi 60 gr margarin 100 gr Sogan 300 gr Patates 150 gr Havuç
Baharat torbasi 2.5 bardak Su 150 gr Bezelye 1 tatli kasigi Tuz 1 tatli kasigi Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Patatesin kabuklarini soyun. Havucu kaziyin. Her iki sebzeyi de iri zar
biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.
Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atilmis bol suda haslayin. Sebzeler daha
diri iken kabi atesten alin. Sebzeleri bir süzgece aktarin. Sularini iyice
süzdürün.
Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik karistirarak, 3-4
dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya baslayincaya kadar
kizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden bir baska kaba aktarin.
Ayni yagda eger gerekirse biraz daha yag ilave edebilirsiniz hafifçe
haslanmis havuç ve bezelyeyi de kizartin. Sebzeleri kizarttiktan sonra
yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.
Kalan yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.

Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin.
Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Tuzunu ve kekigini koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Suyu ilave edip, bir
tasim kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip,
atin. Baharat torbasini koyun.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30
dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira
tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse
pisirme süresini uzatin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Nohutlu Püre Kebabi - Yemek Tarifi

Nohutlu Püre Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
400 gr kusbasi et 125 gr margarin 1 sogan
1 çorba kasigi salça 1/2 su bardagi su
1 domates
3 sivribiber
tuz
püre malzemesi:
2 su bardagi nohut
2 kahve fincani margarin
1 çorba kasigi un
4 su bardagi süt
1 et suyu tableti
tuz,karabiber
YAPILIŞ TARİFİ

Nohutlari tencereye alip üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haslayin.Suyunu süzüp iyice ezin. Tencerede margarini eritip unu ilave edin.Pembelesinceye kadar kavurup süt,ezilmis nohut,tuz ve karabiberi ekleyin.Katilasmaya baslayinca et suyu tabletini ekleyin.Karistirarak püre haline getirin.
Baska bir tencerede margarini eritip ince kiyilmis sogani kavurun ve eti ilave edin.Etler kavrulunca,salça ve yarim su bardagi su ilave edip 3 dk kadar daha pisirin.Su azaldiginda tuz ekiip atesten alin. Hazirladiginiz nohutlu püreyi servis tabagina yayin ve üzerine eti yerlestirin.Hafif kizartilmis domates ve biberle süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kilis Kebabi - Yemek Tarifi

Kilis Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 Kg Patlican
750 Gr Orta Yagli Kiyma
Sivi Yag
Tuz, Karabiber, Yenibahar Su
2 Adet Sogan
2 Adet Dolmalik Yesil Biber
2 Adet Dolmalik Kirmizi Biber
1 Adet Limon
1 Tatli Kasigi Toz Seker
1 Çorba Kasigi Domtes Salçasi
1 Çorba Kasigi Biber Salçasi
YAPILIŞ TARİFİ

Patlicanlari bol suyla yikayin.Kabuklarini soyduktan sonra boylamasina
ikiye kesin.Sonra 2 parmak kalinliginda dograyin.
Kiymayi genis bir kaba alin.Üzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyin.Iyice
yogurduktan sonra ceviz iriliginde köfteler hazirlayin.Sise sirasiyla 1 adet
köfte ve 1 adet patlican dizin.Izgarada arkali önlü pisirin.
Ayri bir tencereye sivi yagi alin.Kizdirdiktan sonra halka halka dogradiginiz
sogani ekleyin.Pembelesene dek kavurun.Ince ince dogradiginiz yesil ve
kirmizi biberleri ekleyin.Birkaç dk kavurduktan sonra izgarada pisirdiginiz
patlicanli kebabi,biber ve domates salçasini ekleyin.Üzerini örtecek kadar
su ilave edin.
Su kaynamaya basladiginda tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun
suyunu ekleyin.Kabuklarini soydugunuz ve halka seklinde kestiginiz
domates dilimlerini kebabin üzerine dizin.Domates dilimleri yumusadiginda
tencereyi atesten alip,servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kagit Kebabi - Yemek Tarifi

Kagit Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 Çorba Kasigi Tereyagi 150 gr Kusbasi Et 1 Adet Sogan
1 Dis Sarmisak
2 Adet Domates 1 Çay Kasigi Kekik Tuz Yagli Kagit
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle 1 çorba kasigi tereyagini tencerede eritin.Içine aldiginiz eti iyice kavurun.Et önce su birakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir. Suyunu çekince yemeklik dogranmis sogan ve dövülmüs sarmisagi da ekleyip,karistirin. Birkaç dk daha kavurup,küp dogranmis domatesi ilave edin ve altini kapatin.1 çay kasigi kekigi ve tuzu ekleyin. Yagli kagida sarin.Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 5 dak daha tutun.Firindan alinca,üzerindeki kagidi hafifçe yirtin. Dilerseniz ince kiyilmis maydanozla süsleyip,servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Kabakli Kebap - Yemek Tarifi

Kabakli Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER

1 Sogan
1/2 Tatli Kasigi Kirmizi Toz Biber 4 Çorba Kasigi Limon Suyu 4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Dis Sarmisak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden altin. Sogani soyup küçük küpler
halinde dograyin.
Bir kasede sogan, kirmizi biber, tuz, karabiber, 2 çorba kasigi limon suyu
ve zeytinyagini karistirin.
Bir firin tepsisini yaglayin. Kabagi iyice yikayip ayikladiktan sonra
uzunlamasina dilimler halinde dograyin. Kabak dilimlerini tepsiye
yerlestirip soganli karisimi üzerinde paylastirin. Firina verip orta bölmede
15 dak. kadar pisirin.
Firindan aldiginiz kabak dilimlerini bir servis tabagina yerlestirin. Üzerinde,
kalan limon suyunu gezdirip kiyilmis maydanoz ve dereotu ile süsleyip
servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Istim Kebabi - Yemek Tarifi

Istim Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
1 tatli kasigi Tuz
1/2 Çorba Kasigi Karabiber
1/2 adet Limon
200 gr Arpacik sogani
200 gr Patlican
50 gr Dolmalik biber

1/2 bardak Zeytinyagi
200 gr Domates
30 gr margarin
1 bardak Su
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak limonun kabugunu ve iç tarafindaki beyaz etli kismini
alip, atin. Limonun kalan kismini ince dilimleyin.
Arpacik soganlarini ayiklayip, bütün olarak birakin.
Patlicanlari hareli soyun. Uzunlamasina dörde bölüp, çekirdekli kisimlarini
alin, iri parçalar halinde -kusbasi et büyüklügünde- dograyin.
Dolmalik biberin sap ve çekirdekli kismini alip, atin. Iri parçalar halinde
dograyin.
Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin.
Maydanozu yikayip, iyice kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kasikla iyice karistirin.
Bir tencerenin dibine, tuzlanip biberlenmis kuzu etlerini koyun. Tencereyi
bir kenara kaldirin.

Zeytinyagini bir tavada kizdirin. Sirasiyla arpacik sogani, patlicani ve
dolmalik biberi, bir masayla kizardikça alt üst ederek, pisirin. Sebzeleri,
fazla yaglarini süzdürmek üzere kagit peçete üzerine çikartin.
Tenceredeki etlerin üzerine sirasiyla limon dilimlerini, arpacik sogani,
domatesleri, patlican ve dolmalik biber parçalarini dizin.
Yagi küçük bir kapta orta ateste eritin. Yag erir erimez, kabi atesten alin.
Erimis yagi, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave
edin.
Tencerenin kapagini sikica örtün. Etrafini, su ve unla hazirlayacaginiz koyu
bir bulamaçla kapatin.
Tencereyi agir atese oturtun. Kebabi, agir ateste yaklasik 45 dakika
pisirin.
Tencereyi atesten alin. Etlerin pisip, pismedigini kontrol edin. Gerekirse,
tencerenin kapagini tekrar hamurla sivayarak, kebabi bir süre daha, etler
yumusayincaya kadar, pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Islim Kebabi - Yemek Tarifi

Islim Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
125 gr Margarin 1 Kg Kusbasi Et 3 Adet Sogan 1/2 Kg Domates 1 Su Bardagi Su 1 Kg Patlican 1 Çorba Kasigi Tuz 3 Adet Dolmalik Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye 1 çorba kasigi margarini alin. Dogranmis sogan ve eti ilave edin. 5 dakika atesin üzerinde çevirin. 2 adet domatesi dograyip tuz ve su ilave edip, suyunu çekene kadar pisirin. Etler pisince suyunu süzüp ayri bir kaba alin.

Dilimlenmis patlicanlari tuzlayip 15 dakika kadar suda beklettikten sonra kurulayin. Kalan margarini genis bir tavada hafifçe kizdirip, patlicanlari kizartin. Aldiginiz patlicanlari kagit havluya koyun. Komposto kasesinin üzerine 1 adet uzunlamasina 1 adet enlemesine patlican yerlestirin. Üzerine birkaç et koyun. Patlicanlarin kenarlarini birlestirin. Üzerine dilimlenmis 1 adet domates ve biber koyun. Kürdanla tutturun. Eti pisirdiginiz suyu üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10 dakika pisirip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Iskender Kebabi - Yemek Tarifi

Iskender Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
1/2 Kg Kusbasi Et 2 Adet Sogan
3 Dis Sarmisak 3 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber Tuz, Karabiber 1 Çay Kasigi Salça 1 Su Bardagi Sicak Su 1 Adet Pide
1 Çay Kasigi Tereyagi
Üzerine:
2 Çorba Kasigi Yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Yarim kg kusbasi eti tencereye alin.2 adet sogan ve 3 dis sarmisagi yemeklik dograyin.Küp küp dogranmis 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.1 çay kasigi salça,tuz ve karabiberi ilave edin.Domateslerin suyu çekene dek kisik ateste pisirin.1 su bardagi sicak su ekleyin.Sebzeler iyice yumusayinca ocaktan alin. 1 adet pidenin üzerine 1 çay kasigi tereyagini sürün.Kare biçiminde kesin.Etleri pisirdiginiz suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin.Etlerin yanina 2 çorba kasigi yogurt ekleyin.2 çorba kasigi tereyagini eritip,etlerin üzerine gezdirin.


Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Incik Kebabi - Yemek Tarifi

Incik Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
4 Adet Kuzu Incik
1 Adet Kirmizibiber
1 Adet Dolmalik Biber
1 Çay Kasigi Salça
1 Adet Sogan
1 itre Su
1 Çay Kasigi Tane Karabiber
1 Çay Kasigi Rosemary
3 Adet Defne Yapragi
1 Tatli Kasigi Tuz

4 Adet Patates
8 Adet Taze Fasulye
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarin. Biberlerin çekirdek yataklarini çikardiktan sonra iri parçalar halinde dograyin ve etin üzerine ekleyin. Sulandirilmis 1 çay kasigi domates salçasini ilave edin.
Soganin kabuklarini soyduktan sonra iri iri dograyin. 1 litre suyu tencereye aktarin. Son olarak 1 çay kasigi rosemary, 3 adet defne yapragi ve 1 tatli kasigi tuzu tencereye aktarin. Etler yumusayana dek pisirin. Önceden hasladiginiz patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Halil Ibrahim Sofrasi Kebabi - Yemek Tarifi

Halil Ibrahim Sofrasi Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmus sosis 250 gr mantar
4 dilim pastirma 100 gr taze kasar 1 adet yumurta tuz
köftesi için: 1/2 kg kiyma
1 adet sogan
2 dilim ekmek içi 1 tatli kasigi sivi yag tuz
köfte bahari kekik karabiber

püre için: 3 adet patates 1/4 paket margarin 1,5 su bardagi süt 1 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarlari haslayip süzelim (3-4 tanesini süs için ayirip,digerlerini küçük küpler halinde dograyalim.) Pastirmayi uzun uzun yarim cm eninde keselim.Kasari da küp küp dograyalim.
Sosisleri ince halkalar halinde dograyalim. Kasar ve mantarlari bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalim. Köfte için sogani rendeleyelim. Ekmek dilimlerini islatip,sikarak ilave edelim. Baharatlari ve tuzu ekleyelim. Hepsini karistirip,sivi yag,yumurta ve kiymayi ekleyerek yoguralim. Püre için:patatesleri soyup haslayalim. Pistikten sonra rendeleyelim. Bir kapta margarini eritelim. Rendelenmis patatesleri yagi yedirerek sütü ilave edelim. 10x10 ebadinda kare seklindeki milföy hamurun 4 kösesine birer tane sosis ve kasar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalim. Köfteden seftali büyüklügünde bir parça alalim. Elimizle büyük bir yuvarlak açalim. Içine pastirma,kasar ve mantari koyarak rulo seklinde saralim. Kare seklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koydugumuz köselere çapraz gelecek sekilde iki adet rulo sarilmis köfte koyalim. Iki köftenin arasina iki üç katli kasigi püre koyalim.
Bu islemi 4 yaprak milföy hamuruna da uygulayalim. Kalan hamurlari uzun ve ince seritler halinde kesin. Köftelerin üzerine kafes seklinde yerlestirelim. Kalan sosis,kasar peyniri ve mantarla süsleyelim. Üzerine yumurta sarisi sürerek 250 derecedeki firinda 35 dk pisirelim ve servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Gelin Kebabi - Yemek Tarifi

Gelin Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
Hamur Için:
1,5 Su Brdagi Un
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
1/2 Çay Kasigi Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
1 Adet Sogan 250 Gr Kiyma
2 Adet Sivri Biber 1 Adet Domates

5 Adet Mantar
2 Çorba Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos Için:
1 Çay Kasigi Salça
1 Tatli Kasigi Un
YAPILIŞ TARİFİ
Önce hamuru hazirlayin.Bunun için un,tuz,sivi yag ve kabartma tozunu
karistirin.Yeterli miktarda su ilave edin.Yogurarak hamur haline
getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
Sonra hamurdan iri bezeler koparin.Yemek tabagi büyüklügünde
açin.Teflon tavayi yaglayin.Hamuru tavaya alip,arkali önlü kizartin.
Üst malzeme için sivi yagi kizdirin. Sogani rendeleyip yagda
kavurun.Kiymayi ekleyin.Kavurun.Küçük dogranmis biber,domates ve
mantarlari ilave edin.Tuz,karabiber ve kekigi ekleyin.Hamuru servis
tabagina alin.Üzerine malzemeyi yayin.
Salça,un ve et suyunu çirpin.Ateste koyulasana dek pisirin.Yemegin
üzerinde gezdirin.Ince kiyilmis maydanozla süsleyip,servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fistikli Kebap - Yemek Tarifi

Fistikli Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
500 gr. Az Çekilmis Az Yagli Koyun Eti Kiymasi 150 gr. Iç Çam Fistigi Tuz, Karabiber 5 - 6 Sivri Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Az çekilmis koyun eti kiymasini tuzla yogurun. Iç çam fistiklarini 3-4 parçaya bölerek kiymaya ekleyin ve yogurun. Yogurdugunuz köfte harcindan ceviz büyüklügünde parçalar kopararak sislerin üzerine dizin.

Hazirladiginiz sis köfteleri kömür atesinde pisirin. Biberleri de kömür atesinde közleyerek pideye sarin. lstege göre köftelere pul biber ekerek servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Enginarli Yuva Kebabi - Yemek Tarifi

Enginarli Yuva Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
4 Enginar

1 Limon
1 Sogan
1 Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Kiyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacik Sogan 1 Su Bardagi Et Suyu 1/2 Çay Kasigi Köri 1 Su Bardagi Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Enginarlari temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haslayarak firin kabina alin.Kiyilmis sogani yagda pembelesinceye kadar kavurun.Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabina alin.Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin.Kabuklarini temizlediginiz arpacik soganlarini,küp seklinde kesilmis havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin.Tuz,karabiber ve köri serpin.

Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin.Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dizme Patlıcan Kebabı - Yemek Tarifi

Dizme Patlıcan Kebabı - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER

500 gr Iri Çekilmis Az Yagli Kuzu Kiyma
4 Adet Iri Ay Patlican
2 Adet Domates
5-6 Adet Yesil Sivribiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kiymanin içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yogurun. Patlicani yikadiktan
sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
Kiymadan irice ceviz büyüklügünde parçalar alip köfte sekli verin. Bir
patlican bir köfte olarak yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates
dilimleyip dizin.
Önceden isitilmis firinda pisirin. Firindan çikarinca üzerine yarim çay
bardagi su serpin. Agzini örtün 10 dakika dinlendirin. Lavas ekmekle
servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cökertme - Yemek Tarifi

Cökertme - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
400 gr. Dana Kontrfile 8 Orta Boy Patates Kizartmak Için Sivi Yag 2 Çay KasigiKarabiber 2 Çay Kasigi Kimyon 2 Çay Kasigi Kirmizibiber 400 gr Süzme Yogurt 6 Dis Sarmisak 100 gr Tereyagi Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Sarmisaklari dövün. ve süzme yogurt ile karistirin.
Patatesleri soyup yikadiktan sonra kurulayin. Rendeleyip kizgin yagda kizartin ve kevgirle alin. Genis bir servis tabagina yayin. Üzerine süzme yogurdu dökün.
Tavada tereyagini eritip tuz ilave ederek ilik bir ortamda bekletin.
Etleri kömür izgarasinda pisirin. Çubuk seklinde kesip ilik tereyaginda baharatlarla birlikte 8-10 dakika pisirin. Etleri süzme yogurdun üzerine yerlestirin.
Tabagi turp, yesil biber ve domates ile süsleyip sicak olarak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Celtik Kebabi - Yemek Tarifi

Celtik Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
200 gr. Bonfile
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Patates
2 Çorba Kasigi Yogurt 1/2 Domates Sivi Yag (Kizartmak Için) 1 Adet Sivribiber 1 Tutam kekik Tuz , Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Bonfileyi keskin bir biçakla ince ince dilimleyin.Firin izgarasinda çevirerek altini ve üstünü 1-2 dakika pisirin.
Tavada margarini eritin. Izgarada pismis bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekigi ekleyin.

Patatesi kibrit çöpü biçiminde dograyin. Sivi yagda kizartin. Servis tabagina alin. Üzerine yogurdu ilave edin. Izgarada kizarttiginiz etleri de ekleyin. Domates ve biberi izgarada kizartip, garnitür olarak yemegin yaninda servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

sodali börek - Yemek Tarifi

sodali börek - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 20
MALZEMELER
6 yufka
küçük paket lor peyniri yada light beyaz peyni
1 paket katiyag
3 yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
6 yufkayi tepsiye yaglamadan yerlestirip malzemeyi arasina koyunuz.en üst kati alta kivriniz ve hazirladiginiz böregi karelere kesiniz. Arasina hiç bir harç koymayacaksiniz. üzerine eritilmis yagi döküp diger tarafta 3 yumurtayi çukur kapta çirpiniz.üzerine 2 sise sodayi bosaltin yumurta kabaracaktir kabin derin olmasina dikkat edin.onuda tepsiye dökün.yufkalar karisimi çekince pisirin ve servis yapin afiyet olsun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Patatesli pogaca - Yemek Tarifi

Patatesli pogaça - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 yumurta aki
1 çay bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardagi sivi yag
1 çay bardagi eritilmis margarin
bir miktar galate unu 1 paket vanilya
Patates
sogan
içi icin:
Bir miktar haslanip ezilmis patates
YAPILIŞ TARİFİ
yumurta aki, yogurt, yaglar, kabartma tozu ve vanilyayi kulak memesi kivamina gelene degin unla yogur. küçük toplar yaparak içine patates içimizden bir miktar koyup, yuvarlayarak önce yumurtanin sarisi daha sonra dagalete ununa batirip tepsiye diz. 200 derece firinda yaklasik 30-40 dakika pisirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ispanakli Firinda Börek - Yemek Tarifi

Ispanakli Firinda Börek - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
1 kg Un
300gr Rama yagi
Maya
Tuz
1 tane Kabartma tozu
Aldigi kadar un 1/2 Kg Ispanak
Beyaz peynir
Kasar peynir
1/2 Cay bardagi zeytin yag

Sogan
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Hamuru önermis oldugumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumusakligina getirinceye kadar yoguralim , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için birakalim , hamuru biraktiktan sonra diger tarafa geçip ispanaklari yikayip , yagi isitalim , ufacik dogramis oldugumuz soganlari ve incecek kiydigimiz ispanaklari yagin içinde güzelcene kavuralim , bu ispanagi kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu islemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayip bu mazemenin içine koyalim , bu malzemeyi bir kenara çekip sogumasini bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmis haline gelmistir , orta boydan büyük bir bezi hazirlayip masanin üstüne unluyalim üstünde bu hamuru yavas yavas açalim ne ince nede kalin olacak bu açtigimiz hamur mesela 1cm olabilir kalinligi , tepsiyi yagliyalim ve actigimiz hamuru tepsiye yerlestirelim daha sonra üstüne sogumus olan ispanagi güzelce yayalim her dört tarafina ve üstüne kaçar peynir rendeleyip firina sürelim firin 200 derece olmali 15-20 dakika pisirelim ( lütfen devamli bakin belki firin degisik olabilir daha çabuk pisme imkani olabilir ) pistikten sonra ufak kare haline keselim




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yogurtlu Domates Çorbasi - Yemek Tarifi

Yogurtlu Domates Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk
MALZEMELER
1 Kutu domates suyu
1 Kahve fincani kepek unu
4 Adet arpacik sogan
1 Su bardagi yogurt
2 Su bardagi su 1 Çay kasigi karabiber
3 Damla acili sos (istege göre)
YAPILIŞ TARİFİ
Domates suyu, kepek unu, su, sogan, tuz ve karabiberi bir tencerede
birlestirip, karistirarak kaynatin.
Çorba kaynayinca atesi kisin ve 10 dakika kaynatin.

Pisirdiginiz çorbayi ocaktan indirip, sogumaya birakin.
Yarim saat sonra yogurdu ilave edip, blendirdan geçirin ya da çirpma teli
ile iyice çirpin.
Isitarak servis yapin.
NOT : Dilerseniz çorbaya 3 damla acili sos da ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon yogurtlu domates çorbasinin enerji be besin degerleri: 36
kalori, 3 gram protein




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yulafli Sebze Çorbasi - Yemek Tarifi

Yulafli Sebze Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40dk
MALZEMELER
40 gr yulaf (4 tatli kasigi)
1 Adet sogan
1 Adet orta boy havuç
1 Çay bardagi kiyilmis ispanak
1 Adet orta boy patates
1 Tatli kasigi salça
1 Çorba kasigi margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Soyup yikadiginiz sogani ve patatesi ince ince dograyin. Havucu yikayip rendeleyin.

Ayçiçek yagi ve bütün malzemeleri 4 su bardagi su ile birlikte düdüklü
tencereye koyun.
Yarim saat kadar pisirin ve sicak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bonfile Kebabi - Yemek Tarifi

Bonfile Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Sogan
100 gr Tereyagi
Tuz, Karabiber
8 Iri Mantar(Arzuya Göre)

8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi Birkaç Taze Biberiye
YAPILIŞ TARİFİ
Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin
çekirdek yataklarini çikarip ince uzun dograyalim.Soganlari yemeklik
dograyalim.Domatesleri findik büyüklügünde dograyalim.
Bir tavaya tereyagini alip soganlari pembelestirelim.Ardindan biberleri
tavaya aktarip 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek atesten alalim.Bonfile
parçalarinin ortalarina bu harçtan yeterince koyalim. Bonfilelerin yan
kenarlarini hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarini teyeller
gibi tutturalim.
Mantarlarin sap kisimlarini çikartalim ve nemli bir bezle
temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalim.Kiraz domatesleri de
yikayip kurulayalim.Bonfilelerle birlikte sira sira mantar,sosis ve
domatesleri de dizelim.
Sisleri tepsiye yerlestirelim.Yarim limon suyuna zeytinyagini ekleyerek
karistiralim.Bu sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu firça yardimiyla veya

elimizle sislere sürelim.Taze biberiye dallarini tepsiye yerlestirerek süsleyelim.Etler kizarana dek pisirdikten sonra firindan alalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çardak Kebabi - Yemek Tarifi

Çardak Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1/2 kg. Kusbasi Kuzu Eti

2 Bas Sogan
4 Dis Sarmisak
2 Domates
3 Sivribiber 2/3 Su Bardagi Süt
5 Çorba Kasigi Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kasar Ketçap ya da Salça
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle kusbasi kuzu etini; sogan, sarmisak, domates, biber ile su, tuz ve yagini ekleyerek pisirin. Pisen etleri süzerek baska bir kaba alin ve kekikleyin.
Unu, yumurtayi ve sütü iyice çirpin. Un topaklari kalmamasina dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yaglanmis teflon tavada 3 dakika bir tarafini, 3 dakika diger tarafini olmak üzere pisirin. Tarifler dört kisilik verildiginden 4 krep yeterli olacaktir.

Krebi bir kaseye koyarak pisen etleri içine yerlestirin. Kasenin disinda kalan krep hamuruyla agzini kaptin. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerlestirin.
Kreplerin üzerine krep bohçasinin büyüklügünde bir dilim taze kasar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece firinda peynir eriyene kadar pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bildircin Kebap - Yemek Tarifi

Bildircin Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
4 Adet Bildircin
2 Adet Bostan Patlican

60 gr Tereyagi 1 Yemek Kasigi Un
1 Yemek Kasigi Krema
2 Yemek Kasigi Salça 1 Tutam Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicani tepesinden keserek içerisini oyun.Bildircinlari temizleyin patlicanlarin içerisine koyarak tepsiye alin. Tencerede tereyagini eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun. içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir tasim kaynatin.
Içerisinde bildircin olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatip firina koyun. 200 derece firinda pisirin. Bildircinlar pisene kadar firinda kalsin. Servis tabagina alarak sicak olarak servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yuvarlama (2) - Yemek Tarifi

Yuvarlama (2) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk
MALZEMELER
3.5 Su Bardagi Un
1/2 kg Kiyma
3 Yumurta
3 Çay Bardagi Süt
5 Su Bardagi Su
Tuz
1 Su Bardagi Siviyag
Sos için:

2 Su Bardagi Yogurt
3-4 Dis Sarmisak
2 Çorba Kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Kiymayi un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yogurun. Elde ettiginiz
hamurdan findik büyüklügünde parçalar koparip yuvarlak köfteler
hazirlayin. Siviyagi tavada kizdirip köfteleri kizartin.
Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatin. Kizarttiginiz köfteleri ekleyip
haslayin. Kevgirle alin.
Tereyagini küçük bir tavada eritip salçayi ekleyin. Sos kivamini alincaya
kadar kavurup atesten alin. Sarimsaklari ezip yogurtla karistirin.
Yuvarlamayi




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yuvarlama (Piyale Köfte) - Yemek Tarifi

Yuvarlama (Piyale Köfte) - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Kg Patates
7-8 Dal Demet Maydanoz
1 Sogan 4 Sivribiber
2 Domates Karabiber Kimyon Kirmizibiber Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Patatesi hasladiktan sonra rendeleyin.Sivribiberi ince ince kiyin.Sogan ve domateslerin kabuklarini soyup rendeleyin. Bütün malzemeleri patatese ekleyip köftenin hamurunu hazirlayin.
Hamurdan yumurta büyüklügünde köfteler yuvarlayin.Köfteleri önce una,sonra yumurtaya buladiktan sonra kizgin yagda kizartin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yuvalaca - Yemek Tarifi

Yuvalaca - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
500 gr köftelik kiyma
1 çay bardagi Amerikan pirinci
3-4 dilim bayat ekmek
Kizartmak Için: 3 yumurla
YAPILIŞ TARİFİ

Tüm köfte malzemelerini iyice yogurun. Bu hamurdan iri köfteler hazirlayin. Önce yumurtaya sonra una bulayip kizartin. Yayvan bir tencereye alip 2 bardak su idave ederek 1 saat pisirin. Pisirdiginiz köftelerin üzerine kizdirilmis tereyagini döküp servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yüksük Köfte - Yemek Tarifi

Yüksük Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Su Bardagi Irmik 1 Kg Köftelik Bulgur
1 Çay Bardagi Un
2 Adet Yumurta 1 Çorba Kasigi Biber Salçasi

1 Tatli Kasigi Kimyon
2 Adet Yumuta

1 Adet Limonun Suyu
Yeterince Su
Tuz
Sos Için:
4 Adet Domates
4 Çorba Kasigi Domates Salçasi
7 Dis Sarmisak
Tuz
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Bulguru yeterince ilik suyla önceden islatin.Suyu çektikten sonra genis bir
kaba aktarin.Üzerine 1 çorba kasigi biber salçasini ve 1 tatli kasigi
kimyonu ekleyin.Iyice yogurun.
Sonra azar azar ve sürekli yogurarak irmigi ilave edin.Irmigi iyice
yedirdikten sonra unu ve yumurtalari ilave edin.Malzemeler özlesene dek
yogurun.Bulgurlu harçtan misket iriliginde yuvarlakar hazirlayin.Sonra bu
yuvarlaklarin üzerine parmaginizin ucunu iyice bastirin.Derin bir çukur
olusturun.Tüm malzemeyi bu sekilde hazirlayin.
Malzemeyi pisirecek kadar suyu tencereye alin.1 adet limonun suyu ve
yeterince tuz ilave edin.Su kaynadiktan sonra bulgurlu köfteleri suya atin.

Bu arada sos için tavaya 4 çorba kasigi zeytinyagini alin.Rendelenmis domatesleri ve 4 çorba kasigi domates salçasini ilave edin.Koyulasmaya basladiginda dövülmüs sarmisaklari ve yeterince tuzu ilave edin.Sosu ocaktan alin.
Hasladiginiz köftelerin suyunu süzün.Servis tabagina aldiginiz köftelerin üzerine domatesli sosu döküp,servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yufkali Darüzziyafe Köftesi - Yemek Tarifi

Yufkali Darüzziyafe Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
200 gram tavuk,
2 adet sogan
150 gram dana eti
100 gram kuzu eti
100 gram mantar
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay kasigi tuz
100 gr. file fistik
4 dilim beyaz ekmek
Yarim demet maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ

Yufka hariç bütün malzemeyi birlikte karistirin. Kiyma makinasinda bir kez
çektikten sonra özdeslesene kadar iyice yogurun. Daha sonra kiymayi rulo
haline getirin ve yufkaya sarin.
Bu sekilde yarim saat buzdolabinda dinlendirin. Daha sonra rulolari 2-3
cm. genisliginde kesip sislere dizin. Kömür atesinde izgara yapin.
Pisen köfteleri, yine izgarada pisirdiginiz domates ve biberlerle süsleyerek
servise hazirlayin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yogurtlu Köfte - Yemek Tarifi

Yogurtlu Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk
MALZEMELER
1 Adet Sogan
1 Demet Maydanoz 500 gr Dana Kiyma
2 Yemek Kasigi Galeta Unu 250 gr Süzme Yogurt 4 Adet Yumurta Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
kiymayi, 2 yemek kasigi galeta unu, 250 gram süzme yogurt ve 4 adet yumurta ile karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Ellerinizi islatarak 8 adet köfte yapin.
2 yemek kasigi margarini kizdirip köfteleri önce kuvvetli ateste kizartin. Sonra atesi kisin ve her iki taraflarini 5er dakika pisirin. Hazirladiginiz köfteleri mantar kavurmasi ve patates püresi ile birlikte servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yogurtlu Bulgur Toplari - Yemek Tarifi

Yogurtlu Bulgur Toplari - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER

1 Su Bardagi Ince Bulgur 1 Su Bardagi Un
1 Adet Sogan
2 Çorba Kasigi Sivi Yag 1 Çorba Kasigi Salça

1 Tutam Pulbiber
2 Dis Sarmisak 2 Su Bardagi Yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
1 su bardagi bulguru çukur bir tabaga alip,üzerine yeterli miktarda sicak su ekleyin.Iyice sisene dek bekletin.Daha sonra süzgeçten geçirip,genis bir kaba alin.Un,tuz ve karabiberi ilave edin.Yogurarak hamur kivamina getirin.Elinizle koparip,minik toplar yapin. Tencerede su kaynatin.Çok az tuz katin.Köfteleri suya alip,haslayin.Kevgirden geçirip, tabaga alin.Diger tarafta sarmisaklari dövüp,yogurda katin.Bulgur toplarinin üzerinde gezdirin. Üzerinin sosunu hazirlayin.Bunun için,2 çorba kasigi sivi yagi kizdirin.Yemeklik dogradiginiz soganlari yagda kavurun.1 çorba kasigi salça ve bir tutam pulbiberle karistirin.Köftelerin üzerine gezdirin.Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tiritli Köfte - Yemek Tarifi

Tiritli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
1 Su Bardagi Nohut 1 Tatli Kasigi Tereyagi 1 Tatli Kasigi Margarin 100 gr Kuzu Eti 1 Çorba Kasigi Salça 1 Adet Sogan
Hamur Için:
1 Çay Bardagi Ince Bulgur 50 gr Çok Çekilmis Kiyma
2 Adet Yumurta 5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle bir gece önceden 1 su bardagi nohutu derin bir kaba alip,islatin.Bir gece bu sekilde bekletin. Bol suda haslayin.1 tatli kasigi tereyagi ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yagda karistirarak soteleyin.Yemeklik dogranmis sogan ve 1 çorba kasigi salçayi ekleyin.Bir miktar su ilave edip kisik ateste

iyice pisirin.Tuz ve nohutlari da tencereye ilave edin.Tencereyi ocaktan
alin.
Hamur için; 1 çay bardagi ince bulgur ve kiymayi karistirin.Su ilave
edip,yogurun.Tuzunu ekleyin.Yogurmanin sonuna dogru hamura tek tek
yumurtalari kirin.
Kiymayi tereyagi ile tavaya alip,çevirerek kavurun.Içine bir tutam tuz ve
karabiber katin.Sogan ile margarini ayri tavada kavurun.Daha sonra ikisini
bir tavaya aktarip,beraberce kavurun.Içine,ikiye yada dörde bölünmüs
cevizler ilave edin.Yagin donmasi için bekletin.
Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklügünde açin.Içini
hazirlayip,donmaya biraktiginiz et ile doldurun.Ayrica hazirladiginiz
hamurun bir kismini nohut seklinde yuvarlayip yemege eklemek için
hazirlayin.Yemek pistikten sonra nohut büyüklügünde hamurlar ve ceviz
büyüklügündeki et ile doldurulan hamuru yenmege ekleyin.Sicak olarak
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Taze Kasarli Köfte - Yemek Tarifi

Taze Kasarli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:

MALZEMELER
500 gr kiyma
250 gr dilim kasar peyniri
1 adet kuru sogan
1 su bardagi ufalanmis ekmek içi
Yarim kahve fincani su
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kabin içerisine kiymayi alin. Üzerine sogani rendeleyin. Ekmek içi, tuz,
karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yogurun.
Yogurdugunuz kiymayi iki parçaya bölün. Birinci iç yumagi yagli kagit
üzerine serin. Dilim kasar peyniri üzerine dizin. Ikinci yumagi da
peynirlerin üzerine yerlestirin.
Biçaginizi islatarak istenilen sekilde kesin. Teflon tavada firin izgarasinda
pisirin. Üzerine istenirse ketçap ve mayonez gezdirin. Servis tabagina
aldiktan sonra servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Tavuk Dalyan Köfte - Yemek Tarifi

Tavuk Dalyan Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 adet tavuk gögsü
1 adet sogan
2 dis sarimsak 2 dilim bayat ekmek 1 adet yumurta 500 gr ispanak 1 adet havuç
1 çorba kasigi sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar
Sosun malzemesi:
2 bardak tavuk suyu
1 tatli kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi köri
YAPILIŞ TARİFİ

Tavuklari ince sekilde dovup yanyana birlestirin.Ekmek içini, baharati,
sarimsagi, sogani ve yumurta sarisini ilave edip yogurun ve tavuklarin
uzerine yayin.
Ispanaklarin yaprak kisimlarini 1 çorba kasigi sivi yag ile kavurun.
Ispanaklar soguduktan sonra daha önce hazirladiginiz karisimin üzerine
yayin. Ispanaklarin üzerine haslanmis havuç koyup,tavuklari rulo seklinde
sarin.
Üzerine yumurta aki sürüp firina verin. Iyice kizardiktan sonra sicak
olarak,sosla servis yapabilirsiniz. Isterseniz süslemek için patates veya
makarna kullanabilirsiniz.
Sosun hazirlanisi:
2 bardak tavuk suyu ile bir tatli kasigi misir nisastasini eriterek ateste kaynatin. Boza kivamina gelince bir tatli kasigi köri ve birazcik yeni bahar ilave ederek karistirin. Sosunuz hazirdir.
Afiyet olsun...




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soganli Köfte - Yemek Tarifi

Soganli Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
5 Orta Boy Sogan 1/2 Demet Maydanoz 1/2 Kg Kiyma

1/2 Çay Kasigi Karbonat 4 Çorba Kasigi Un
2 Yumurta
Siviyag (Kizartmak Için) Karabiber, Kimyon, Tuz
3 Çay Kasigi Salça
YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari temizleyip çok ince dograyin ve biraz tuzla ovun. Maydanozlari ince ince kiyin.
Bir kapta kiyma, sogan, maydanoz, yumurta, un, karbonat, karabiber, kimyon ve tuzu karistirip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun.
Hazirladiginiz köfte hamurundan kasikla alarak una bulayin. Dilediginiz sekli vererek kizgin yagda kizartin. Maydanoz yapraklari ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebze Köftesi - Yemek Tarifi

Sebze Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 çiçek karnabahar
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kasigi margarin 1,5 yemek kasigi un
2 su bardagi et suyu

1 bardak galeta unu
2 adet yumurta

1,5 su bardagi sivi yag (kizartmak için)
YAPILIŞ TARİFİ
Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarini soyun, yikayin. Az suyla
yumusayincaya kadar haslayip suyunu süzün.
Diger tarafta yagla unu kavurun. Üzerine soguk et suyunu ekleyip
karistirma teliyle karistirarak muhallebi kivaminda pisirin. Içerisine tuz ve
karabiber ilave edin. Haslanmis sebzeleri ezip hazirlanan unlu sosla
karistirin.
Soguyunca köfte sekli verin. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayin.
lsitilmis yagda alti üstü pembelesinceye kadar kizartin. Servis tabagina
alarak servïse sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak