Yemek Ara

Özel Arama

30 Nisan 2008 Çarşamba

Simit Kebabi - Yemek Tarifi

Simit Kebabi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
400 gr. Orta Yagli Kiyma
200 gr. Köftelik Bulgur
3 Dis Sarmisak
1/2 Çay Kasigi Pulbiber
1 Tatli Kasigi Nane
1 Bas Kuru Sogan
1/2 Çay Kasigi Karabiber
30 gr. Çam Fistigi
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bulguru ayiklayip, yikayin. Yumusayincaya kadar ilik suda bekletin. Yumusayan bulgur soguduktan sonra kiymanin üzerine bosaltin.
Sarmisaklari iyice dövün. Soganlari rendeleyin, suyunu süzün. Diger baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kiyma ve bulgurla karistirin.
En son dolma fistigini ekleyerek karistirin. Ceviz büyüklügünde köfteler kopararak sislere takin ve kömür atesinde pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: