Yemek Ara

Özel Arama

10 Eylül 2008 Çarşamba

Peynirli Misir Çorbasi - Yemek Tarifi

Peynirli Misir Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 çorba kasigi sivi yag 2 adet dogranmis sogan
1 tatli kasigi kimyon 4 su bardagi tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmus ve küçük küçükdogranmis)

1 su bardagi haslanmis ve püre halina getirilmis misir
2 su bardagi haslanmis misir 1/4 su bardagi ince kiyilmismaydanoz 1 su bardagi rendelenmis çedar peyniri 1/4 su bardagi krema (arzuya göre) Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kalin tabanli bir tencerede yagi isitin. Sogani ekleyip harli atestte rengi
degisene kadar yaklasik 5 dakika pisirin.
Dövülmüs sarimsak ve kimyonu ekleyip karistirarak 1 dakika pisirin. Tavuk
suyunu ekleyip kaynatin. Patatesi ekleyip atesi
kisin. Kapagini kapatmadan 10 dakika pisirin.

Püre haline getirdiginiz misiri,haslanmis misir tanelerini ve maydanozu
ekleyin. Kaynamaya birakin. Kaynadiktan sonra 10 dakika harli ateste
pisirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayi ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kisik
ateste pisirmeye devam edin. Sicak sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Lor Peynirli ve Salamli Kokotlar - Yemek Tarifi

Lor Peynirli ve Salamli Kokotlar - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
225 gr lor peyniri veya labne 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 küçük sogan, ince dogranmis 100 gr mantar, dogranmis.
2 yumurta, çirpilmis 50 gr salam, küp seklinde kesilmis Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi Tuz ve karabiber

25 gr tereyagi, eritilmis Maydanoz, süslemek için
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 C isitin.
Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soganlari ekleyip yumusayincaya kadar
kizartin.
Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam edin.
Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire azar
azar ekleyerek yedirin.
Salam, sogan ve mantarı peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu ve
biberi katin.
Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyagini sürün.Karisimi esit
alarak bu kaplara bosaltin.
Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadar
pisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Körili Salgam Çorbasi - Yemek Tarifi

Körili Salgam Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 20-40dk
MALZEMELER
500 gr küçük salgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyagi
1 küçük sogan, iyice rendelenmis
2 çay kasigi köri 600 ml tavuk suyu 1 çay kasigi seker Yarim limonun suyu Taze ögütülmüs karabiber 150 ml krema
YAPILIŞ TARİFİ
Salgamlari tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haslayip, süzün. Bir tencerede margarini eritip, soganla birlikte salgamlari ekleyin. Tencerenin kapagim kapatip, agir ateste 5 dak. pisirin. (Arada sirada tencereyi, sebzelerin birbirine yapismamasi için, sallayin.)

Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Sekeri ve limon suyunu katip, tuz ve
biberini ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip,
agir ateste salgamlar yumusayincaya kadar 10 dak pisirin.
Salgamlari bir süzgeçten ezerek geçirin veya soguttuktan sonra blendar'da
püre haline getirin.
Salgam püresini tekrar tencereye aktarip iyice isitin. Kaselere koyduktan
sonra herbirine kremayi ilave edip karistirin ve maydanozla süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Ispanakli ve Havuçlu Katman - Yemek Tarifi

Ispanakli ve Havuçlu Katman - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
750 gr ispanak, saplari ayrilmis.
750 gr havuç, rendelenmis
Tuz
Taze rendelenmis hint cevizi
1 çay kasigi iyice rendelenmis portakal kabugu

Taze ögütülmüs karabiber
50 gr margarin veya tereyagi
Ayrica pisirme kabini yaglamak için margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 180C'ye isitin. 500 gr'lik bir kabi yaglayin.
Ispanagin yapraklarini yikadiktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir
tencereye koyun. Üzerine tuz serpistirip tencerenin kapagini kapattiktan
sonra agir ateste 5 dak. pisirin. Bu sirada yemegin dibinin tutmamasi için
zaman zaman tencereyi sallayin.
Ispanagi süzüp, elinizle suyu iyice çikincaya dek sikin. Ispanaklari ince
dograyip tuz ve hint ceviziyle tatlandirdiktan sonra bir kenara koyun.
Havuçlari ve portakal kabugunu karistirip tuz, biber ekleyin. Önceden
yaglanmis kaba yariya kadar yaym. Üstüne ispanagi koyun. Kalan
havuçlari da ispanagin üstüne yerlestirin.
Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçlarin üstüne dökün.
1 saat ftrinda pisirin.
Servis Için: bir biçakla kabin kenarlarindan kesin, sonra isitilmis bir servis
tabagini üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla
süsleyin. Dilimleyip servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Füme Balik Çorbasi - Yemek Tarifi

Füme Balik Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 Orta Büyüklükte Alabalik Fileto
2 Taze Sogan 4 Su Bardagi Su 2 Ortaboy Patates 1 Çorba Kasigi Sirke 1 Çay Bardagi Pirinç

YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari ince ince kiyin. Patatesleri küp dograyin.Soganlarla birlikte 4 su bardagi suda diri kivamda haslayin. Kiyilmis maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya baslayinca yikanmis pirinci ekleyin. 10-15 dakika pisirin. Alabaligi 1 çay bardagi su ile 5 dakika pisirin. Atesten alip derisini soyun ve ince seritler halinde dograyin. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sicak su ekieyin. Pirinç yumusayana dek pisirin. Maydanozla süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Firinda Sarmisakli Domates - Yemek Tarifi

Firinda Sarmisakli Domates - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
4 dilim ince kesilmis kepek ekmegi veya tost ekmegi 4 adet iri domates Yarim tatli kasigi kekik
1 limonun suyu
2 çorba kasigi zeytinyagi 1 çorba kasigi sirke 1 çay kasigi esmer seker 1 bas sarmisak (ikiye bölünmüs) Yarim su bardagi küp küp dogranip haslanmis enginar 1 çorba kasigi ince kiyilmis maydanoz Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak firini isitin.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin disari çikmasi için hafifçe
bastirin. Kesilmis taraflari üste gelecek sekilde domatesleri isiya dayanikli

bir kaba yerlestirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyagi, esmer seker ve
sirkeyi iyice
karistirdiktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diger yüzü olmak üzere
firinda 30 dakika pisirin. Firindan çikartin ve ilinmaya birakin.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kizarincaya kadar pisirin. Ekmeklere, iyice
dövülmüs sarimsaktan dilediginiz kadar sürün. Enginari, limon suyunda
haslayarak küp küp dograyin ve domatesin içine doldurun. Ilikken servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Fasulye Içli Lahana Sarmasi - Yemek Tarifi

Fasulye Içli Lahana Sarmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
12 beyaz lahana yapragi
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 sogan, ince dogranmis,
100 gr kuru fasulye, geceden islatilmis
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kasigi domates salçasi
1 limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede yagi isitin. Sogani ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alincaya
kadar pisirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin.
Bir tasim kaynatin. Atesi kisip fasulyeler yumusuncaya dek 1 saat pisirin.
Bu arada baska bir tencereye tuzlu su koyup bir tasim kaynatin. Lahana
yapraklarinin sert kisimlarini ayirip ikiser ikiser kaynamis suya atarak
kivrilabilir olana kadar haslayin. Dikkatlice süzüp, akan soguk suyun
altinda tutun, sonra bir kagit havlu üstünde kurumaya birakin.
Fasulyeleri süzüp tahta kasikla ezin. Fasulye püresinin içine domates
salçasi, limon suyunun yarisi, tuz ve biberi katip karistirin.
Fasulye kansiminindan bir yemek kasigini lahana yapraginin bas tarafina
koyun, 2 tarafini kivirarak yuvarlayin. Böylece 8 adet lahana sarmasi
hazirlayin.
Kalan yapraklari büyük bir tencereye yerlestirin. Sarmalari üstüne koyun.
Kalan limon suyunu sarmalarin üzerine gezdirin. Sarmalarin üzerini
kapatacak kadar soguk su koyup tuz serpistirin. Dolmalarin üzerine bir
porselen tabagi ters olarak yerlestirin.
Tencerenin kapagini kapatip bir tasim kaynatin. Agir ateste l saat pisirin.
Dolmalari sicak bir tabakta servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Tavuklu Kadayif Dolmasi - Yemek Tarifi

Tavuklu Kadayif Dolmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
300 gr Tel Kadayif 1/2 Tavuk Gögsü 4 Yemek Kasigi Irmik 3 Yemek Kasigi Toz Seker
1 Su Bardagi Ceviz
2 Su Bardagi Süt
SERBET MALZEMESI
3 Su Bardagi Toz Seker
3 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögsünü tuzsuz, sade haslayin. Haslanan tavugu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve sekeri birlikte pisirip soguyunca dövülmüs cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.

Kadayiftan bir miktar kopararak tabaga yayin. Uç kismina yeteri kadar harçtan yerlestirerek dolma sarar gibi sarin. Tel kadayif bitinceye kadar bu islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye yerIestirerek üzerine kizdirilmis margarini esit miktarda gezdirin. Önceden isitilmis firinda kizartin. Su ve sekeri birlikte kaynatin ve serbeti limonla kestirip, sogumasi için birakin. Kadayiflar sicak, serbet soguk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabagina alarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Sütlü Ramazan Lokmasi - Yemek Tarifi

Sütlü Ramazan Lokmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
Yarim paket tereyagi veya margarin 2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardagi süt 4 adet yumurta
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
YAPILIŞ TARİFİ
Önce serbetini hazirlayip sogumaya birakin. Yarim paket yagi tencerede eritin. Içine irmigi koyun, hafif ateste kivami gelinceye kadar kavurun. Üzerine soguk olarak 2 bardak süt döküp karistirin. Çok hafif ateste sütünü çekmesi için agzi kapali olarak bekletin. Tekrar karistirip sogutun.
4 adet yumurtayi teker teker kirarak yedirin. Hamurdan küçük küçük
parçalar alin. Avuç içinde bu hamurlari yuvarlayip bir kaba dizin. Tavada
kizdirdiginiz ayçiçek yaginda kizartin. Yagini süzdürerek önceden
hazirladigiriz serbetin içine atin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Şöbiyet - Yemek Tarifi

Şöbiyet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 kg Baklavalik Un 500 gr Bugday Nisastasi
4 Adet Yumurta
5 Çay Kasigi Tuz 1,5 Su Bardagi Su 1 Su Bardagi Çekilmis Fistik Içi 800 gr Tereyagi
Serbet için:
8 Su Bardagi Seker
12 Su Bardagi Su
Kaymak için:

1/2 litre Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kapta un, tuz ve yumurtalari bir buçuk su bardagi su ile yogurun. Yogurdugunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayirin. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklügünde açin. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiginiz hamurlari 8'er gruplar halinde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardimiyla ince yufkalar açin.
1-Açtiginiz yufkalarin her birini 10 cm'lik kareler halinde kesin. Tatlinin içine koyacaginiz irmikli iç için süt ve irmigi genis bir tencerede pisirin. Irmik ve sütün özleserek koyu bir hamur kivamina gelmesi gerekir Kareler halinde kestiginiz hamurlarin ortasina dövülmüs fistik içi ve irmikli kaymaktan ceviz büyüklügünde parçalar koyun.
2-Hamurlari mektup zarfi seklinde kapattiktan sonra tepsiye dizin. 800 gram tereyagini eritin. Eritilmis tereyagini tepsiye dökün. Yagin fazlasini tepsiyi çok hafif egerek, bosaltin. Önceden isitilmis orta isili firinda tatliyi 25-30 dakika pisirin.
Bu arada serbet için 8 su bardagi seker ile 12 su bardagi suyu kaynatm. Seker iyice eridikten sonra tencereyi atesten alin ve sogutun. Serbeti sicak tatlilarin üzerine dökün. Tatliyi soguduktan sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Sevgi Tatlisi - Yemek Tarifi

Sevgi Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 Su Bardagi Yogurt

1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Paket Margarin
2 Su Bardagi Iri Dövülmüs Ceviz Alabildigi Kadar Un 1 Paket Kabartma Tozu 1 Adet Yumurta
Surubu Için:
5 Su Bardagi Seker
3 Su Bardagi Su
1/2 Limon Suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak surubunu hazirlayalim.3 su bardagi su,5 su bardagi
sekeri,ve bir miktar vanilyayi kaynatin.Limon suyunu ekleyin.Sogumaya
birakin.
Baska bir kabin içinde de 1 su bardagi yogurt,1 su bardagi sivi yag,1 paket
margarin,1 paket kabartma tozu,1 yumurta ve aldigi kadar unu
karistirin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek
yogurun.
Hamuru 4 parçaya bölün.Her bir parçasini merdane ile açin.Açtiginiz
hamura iri dövülmüs cevizden yayin.Rulo biçiminde katlayin.Diger
hamurlari da ayni sekilde katlayip,parmak kalinliginda kesin.Tepsiye dizin.

Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 30 dk pisirin.Önceden hazirlayip soguttugunuz surubu tatlilarin üstüne dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Sekerli Seritler - Yemek Tarifi

Sekerli Seritler - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 su bardagi un 1 su bardagi yogurt 5 yemek kasigi süt 5 yemek kasigi sivi yag

Yarim çay bardagi toz seker Yeteri kadar tarçin
Kizartmak için : 2 su bardagi sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Seker ve tarçin hariç bütün malzemeyi karistirip pürüzsüz bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. Hamur açacaginiz yeri unlayip 1 cm kalinliginda hamur açin.
Açtiginiz hamuru istediginiz boyda seritler halinde kesin. Kizdirdiginiz yagda altin rengi alana kadar kizartin. Tabaga alinca üzerine toz sekeri ve tarçin serpip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Sarigi Burma - Yemek Tarifi

Sarigi Burma - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER

Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kasigi Yogurt
Yufkalari açmak için 1 Kase Nisasta
Içine:
1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardagi Toz Seker
8 Su Bardagi Su 1/2 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin. Içine yarim limonu sikm. Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin.

1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin.
2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin. Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin.
3- Yufkayi oklavaya sarin.
4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin.
5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün. Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin. Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Saray Sarmasi - Yemek Tarifi

Saray Sarmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Kg Baklavalik Un 500 gr Bugday Nisastasi
4 Adet Yumurta
5 Çay Kasigi Tuz 1,5 Su Bardagi Su
7 Su Bardagi Dövülmüs Fistik
1 Kg Tereyagi
Serbet için:
8 Su Bardagi Seker
12 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kapta un, tuz ve yumurtalari bir buçuk su bardagi su ile yogurun. Yogurdugunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayirin. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklügünde açin. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiginiz hamurlari 8'er gruplar halinde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardimiyla ince yufkalar açin. Açtiginiz yufkanin üzerine dövülmüs fistik serpin. Yufkayi oklavaya sararak, kenarlarindan büzün.
Büzdügünüz yufkayi tepsiye dizin. Keskin bir biçak yardimiyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin. Diger yufkalara da ayni islemi uygulayin. Erittiginiz tereyagini yufkalarin üzerine dökün. Yagin fazlasini tepsiyi çok hafif egerek, bosaltin. Önceden isitilmis orta isili firinda tatliyi 20 dakika pisirin. Serbet için 8 su bardagi seker ile 12 su bardagi suyu, seker iyice eriyene dek kaynatin ve sogutun. Sonra sicak tatlinin üzerine dökün. Tatliyi soguttuktan sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Şambaba - Yemek Tarifi

Şambaba - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 Su Bardagi Sivi Yag

2 Çay Bardagi Su 1 Çorba Kasigi Sirke Alabildigince Un
1 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Çorba Kasigi Yogurt
Kavurmak Için:
3 Çorba Kasigi Un
Üzerine :
1 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Çorba Kasigi tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Unun ortasini havuz gibi açalim. Yumurtalari, ilik sekerli su ile eritip, kabartilan mayayi, bir tutam tuzu ve yagi ilave ederek yoguralim. Tek kisilik kagit ya da alüminyum kek kaliplarini yaglayip seker serpistirelim. Hamuru küçük kaliplara esit miktarda paylastiralim. Tepsiye dizerek oda sicakliginda yarim saat bekletelim.
110 dereceli firinda 15-20 dakika pisirip, firindan çikaralim. Sekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, surubu hazirlayalim. Sambabalari kaynayan serbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika serbetin içinde kaynatalim.

Üzeri için, yarim paket kakaolu pudingi üzerinde yazilan tarifte oldugu gibi hazirlayalim. Basit sambabalarin üzerine dökerek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Örgülü Tatli - Yemek Tarifi

Örgülü Tatli - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Erimis Margarin
1 Su Bardagi Ilik Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildigince Un
1 Çay Bardagi Findik (ceviz de kullanilabilir)
Serbeti için:
5 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Hamur yogurma kabina yag ve suyu (veya portakal suyunu) alalim. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yogurmaya baslayalim. Pogaça hamuru kivamina gelene dek un ilave edelim. Hamurumuz ne çok kati ne de yagini kusacak kadar yumusak olsun.

Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar kopartalim. Elimizle önce yuvarlayip sonra yassiltarak elips bir sekil verelim. Ortasina findigi elimizle bölerek bir sira halinde dizelim. Findigin kenarlarinda kalan hamurun her iki tarafina da biçak ile 3 kesik yapalim.
Meydana gelen karsilikli kanatlari birbirinin üzerine çapraz sekilde getirerek cevizlerin üzerinde birlestirelim.
Bütün karsilikli kenarlari birlestirerek tatlimizin örgülü bir sekil almasini saglayalim. Firin tepsisine tatlilarimizi dizelim. 200 derece firinda altli üstlü kizarana dek pisirelim. Firindan aldigimizda önceden hazirlayip soguttugumuz serbeti üzerine gezdirelim. Serbetini emdiginde servis tabagina dizelim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Misket Tatlisi - Yemek Tarifi

Misket Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER

1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincani Yogurt
1 Kahve Fincani Eritilmis Margarin
2 Kahve Fincani Pudra Sekeri 1 Çay Kasigi Karbonat Alabildigi Kadar Un
Kizartmak Için:
YAPILIŞ TARİFİ
Ilk olarak genis bir kapta 1 adet yumurtayi,1 kahve fincani yogurdu,1
kahve fincani eritilmis margarini,1 çay kasigi karbonati ve alabildigi kadar
unu iyice karistirin.Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene dek
yogurun. Hazirladiginiz hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk
dinlendirin.
Sivi yagi tercihen teflon bir tavaya alin. Yogurdugunuz hamurdan ceviz
büyüklügünde parçalar koparip,kizgin sivi yagin içine atin ve çevirerek
kizartin.
Delikli kepçeyle servis tabagina aldiginiz tatlilarin üzerine pudra sekeri
serpin.(istege göre hindistan cevizi ve tarçin serpebilirsiniz) Soguyunca
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Meyveli Krep - Yemek Tarifi

Meyveli Krep - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 Kahve Fincani Un
1 Yumurta
1 Su Bardagi Süt
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
Bir Tutam Tuz
Kizartmak Için Siviyag
IÇ MALZEMESI 1 Kave Fincani Tereyagi 1.5 Kahve Fincani Tozseker 6 Muz
1 Limon
2 Çorba Kasigi Iri Çekilmis Ceviziçi

YAPILIŞ TARİFİ
Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayin. Yumurtayi küçük bir kasede çirpin ve unlu karisima ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karistirin.
Tavada biraz siviyagi kizdirin. Hazirladiginiz karisimdan tavanin tabanini kaplayacak kadar dökün. Bir tarafi kizarinca, kapak yardimiyla ters çevirip arka yüzünü de pisirin. Hamur bitinceye kadar islemi sürdürün. Tereyagi ve 1 kahve fincani tozseken küçük bir tavada eritin. Muzlari dilimleyip sekerli yaga ekleyin ve yumusayana kadar pisirin. Limon suyunu ilave edip karistirin ve atesten alin.
Yaglanmis firin tepsisine bir krep yerlestirin. Üzerine muzlu karisimdan yayin ve tekrar kreple kapatin. En üstte krep kalacak sekilde bir kat muz bir kat krep döseyin. Ceviziçi ve kalan tozsekeri en üstteki krebin üzerine serpistirin. Önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 10-15 dakika pisirin. Soguduktan sonra dilimleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Saray Usulü Lokma - Yemek Tarifi

Saray Usulü Lokma - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
250 gr Un (2 su bardagi)
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Taze (yas) Maya
1 Kahve Kasigi Pudra Sekeri
1 Kahve Kasigi Tuz
1 Yumurta
Surubu:
1 kg Toz Seker (4 su bardagi)
2 Su Bardagi Su 1 Tatli Kasigi Limon Suyu

Kizartma Yagi: 1 litre (5 su bardagi) Rafine Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini karistirip, 1 kahve fincani kadar
su ile eziniz. 2 kahve fincani un ekleyip iyice karistirdiktan sonra, kasenin
üstüne bir kapak kapatip, 20 dakika bekletiniz.
Kalan unu eleyiniz. Ortasini havuz gibi yapip, içine kasedeki mayali
karisimi, kalan suyu, tuzu ve yumurtayi katiniz. Elinizle yedirerek karistirip
bir hamur yapiniz. Hamuru 5 dakika sürekli yogurunuz. Hamur elinize ve
tezgaha yapismayacak kadar olgunlastiktan sonra, büyükçe bir tencereye
koyup 5 dakika daha, çekerek yogurmaya devam ediniz. Tencerenin
kapagini kapatip hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.
Surub için: Orta boy bir kaba sekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz. Orta
ateste sürekli karistirarak sekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattiktan
sonra, bir kenarda bekletiniz.
Rafine yagi bir tencereye koyup harli ateste kizdiriniz.
Hamurdan sol avucunuza sigacak kadar aliniz. Basparmaginizi hafifçe
aralik birakarak sol yumrugunuzu sikiniz. (Avucunuzdaki hamur
basparmaginizla isaret parmaginizin arasindan çikacaktir.) Hafifçe
yaglanmis bir çay kasigi ile çikan hamuru küçük küçük kopararak, kizgin
yagda kizartiniz. Kizaran lokmalari delikli kepçe ile yagdan çikarip surubun
bulundugu kaba atiniz. Bütün lokmalar kizarip surubu iyice çektikten sonra
servis tabagina koyup servis ediniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Kuru Baklava - Yemek Tarifi

Kuru Baklava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 kg baklavalik un 3 adet yumurta ½ çorba kasigi tuz
2 su bardagi su

½ kg nisasta
400 gr tereyagi
2,5 su bardagi antepfistigi
serbet için: 1 kg seker
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kaba unu eleyerek,aktarin.Ortasini çukurlastirin.Bu çukura
yumurtalari kirin.Tuzu ve suyu ekleyin.Sert bir hamur elde edene dek
yogurun.Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bir kenarda bekletin.
Dinlenen hamuru kabin içinden çikarin.12 esit parçaya bölün.Üzerine
nisasta serpin.Elinizle her bir hamur parçasini yassi hale getirin.
Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildigince ince açin.Açma sirasinda
hamurlarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin.Açtiginiz yufkalarin
büyüklügünde bir tepsinin içini yaglayin.Yufkalari tepsiye tek tek dizerken
aralarina eritilmis tereyagini bir firça ile sürün.
Yufkalarin yarisini bu sekilde dizdikten sonra dövülmüs fistigi üzerlerine
serpin.Diger yufkalari da aralarina eritilmis tereyagi süzdükten sonra
fistigin üzerine dizin.
Sonra bir biçagin uç kismiyla tepsinin kenarinda kalan hamuru içeriye
dogru sikistirin.Yine biçakla kareler kesin.Eritmis oldugunuz tereyagini
tepsiye dökün.Fazla yagi tepsiyi egerek,bosaltin.

Önceden isitilmis orta isili firinda hamurun üzeri kizarana dek pisirin. Serbet için sicak su ile sekeri kaynatin.Surup kivamina geldiginde tencereyi atesin üstünden alin.Firindan çikardiginiz baklavanin üzerine dökün .Serbetini çektikten sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Kurdela Tatlisi - Yemek Tarifi

Kurdela Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 Yumurta
1 Çay Fincani Süt
1 Çay Fincani Nisasta
5 Çay Fincani Un
1 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Sirke 100 gr Çekilmis Antepfistigi
2 Su Bardagi Siviyag
1 Tutam Tuz
SERBET IÇIN
2.5 Su Bardagi Tozseker
2 Su Bardagi Su
2 Damla Limon Suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Unun ortasini havuz gibi açarak, süt, yumurta, yag, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yogurun. Hazirladiginiz hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra bes parçaya bölün.
Her parçayi hafifçe yassilatarak üzerine nisasta serpin. Yufka inceliginde açin. Hamura kare sekli vermek için çevresindeki fazlaliklari kesin. Kare seklindeki hamuru büzün. Esit araliklarla, istediginiz büyüklükte, fiyonk sekline gelecek biçimde ortalarindan sikin ve kesin. Fiyonk seklindeki hamurlari kizgin yagda kizartin. Peçete serilmis tabagina alin. Diger tarafta seker ve su ile serbeti kaynatin. Limon suyunu ilave edin. Soguduktan sonra kizaran hamurlari serbete batirin. Antepfistigina bulayip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Kürdan Tatli - Yemek Tarifi

Kürdan Tatli - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 adet yufka 1 paket kürdan 1 bardak sivi yag 1 su bardagi seker 1 su bardagi su Çeyrek limon (suyu)
YAPILIŞ TARİFİ
Sekeri ve suyu kaynatin. Serbet kivamini alinca içine limon suyunu ilave
edin. Bir dakika daha kaynatin. Atesten alip vanilyayi ilave edin.
sogumaya birakin.
Bir yufkayi ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafindan baslayarak gevsekçe
rulo halinda sarin. 3 cm genisliginde kesin. Her bir ruloya birer kürdan
batirin. Kizdirilmis çiçek yaginda kizartin.
Hemen iyice sogutulmus serbete atin. 3-5 dakika beklettikten sonra servis
tabagina alip servise sunun.
Not : Serbetin soguk olmasi tatlinin çitir olmasini saglar. Yufkanin gevsek
sarilmasi tatlinin hamur olmasini engeller.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Künefe - Yemek Tarifi

Künefe - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER

200 gr Tel Kadayif
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagindan 1,5 çorba kasigi alip, ince ince ufalanmis kadayifleri ateste tereyagiyla yedirerek bir süre karistirin
Künefeyi pisireceginiz tepsinin dibini yaglayarak kadayiflarin yarisini yerlestirin. Uzerine dilimlenmis dil peynirini koyun. En üst kisma yeniden kadayif döseyerek ilik firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin. Bir yüzü kizaran kadayifi tekrar yaglanmis tepsiye ters yerlestirerek bu yüzünü de kizartin.
Iki yüzü kizaran kadayifi firindan alarak fazla agdalanmamis soguk surubu sicak künefenin üzerine dökün. Servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Kestaneli-Elmali Krep - Yemek Tarifi

Kestaneli-Elmali Krep - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
8 Krep
2 Golden Elma
600 gr. Kestane Püresi (hazir alinabilir)
1 Limon
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kasigi Krema
4 Yemek Kasigi Çekilmis Findik (badem veya fistik da olabilir) 2 Yemek Kasigi Pudra sekeri (kestane püresi sekerliyse,pudra sekeri gerekmez)
100 gr. Bitter Çikolata Findik Büyüklügünde Tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Elmalari soyun, çekirdeklerini çikarin, ince dograyin ve kararmamasi için limon suyu ile islatin.
Tereyagini yapismayan tavada eritin, elmalari kisik ateste 10-12 dakika pisirin. Yumusayinca ezerek püre haline getirin. Kestane pürenizi (sekersiz ise pudra sekerini de katarak), vanilya ve çekilmis badem ya da findigi. elma püresine ekleyin.
Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese seklinde kapatin ve agzini limon ya da portakal kabugundan kesecegIniz seritlerle baglayin.
Bifter çikolatayi benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin. Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Kalbura Basti - Yemek Tarifi

Kalbura Basti - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1/2 Su Bardagi Süt
200 gr Margarin
4 Su Bardagi Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz Içi
Surup Için:
4 Su Bardagi Su
1 Kg Toz Seker
1/2 Limon Suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Sekeri su ile kaynatin.Tencereyi ocaktan alip,limon suyunu sikin.Sogumaya birakin.Bir kapta süt ve sekeri çirpin.Un ve kabartma tozu da ekleyip,yogurun.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.Üzerine nemli bir bez örtüp,15-20 dk dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin.Elinizle hafifçe açin.Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastirarak yerlestirin.Ortasina dövülmüs ceviz koyun.Hamurun kenarlarini bir digerinin üzerine dikkatlice kapayin.Böylece dis yüzeyde desen olusacaktir.

Yaglanmis firin tepsisine dizin.Önceden isitilmis 180 dereceli firinda kizarana dek pisirin.Firindan aldiginiz kurabiyelerin üzerine soguk serbeti gezdirin.Bikaç dk daha firinda tutun


Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri