Yemek Ara

Özel Arama

28 Nisan 2008 Pazartesi

Kolay Pizza - Yemek Tarifi

Kolay Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Balkan Süre:
MALZEMELER
12 Dilim Kepek Ekmegi 200 gr Yagsiz Dana Kiyma

200 gr Mantar
2 Sivribiber
1 Sogan
1 Iri Domates
3-4 Dis Sarimsak
1 Çorba Kasigi Tereyagi
12 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasarpeyniri
Tuz, Karabiber, Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani ince ince dograyin, sarimsaklari ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyagini eritip sogan, sarimsak ve biberleri kavurun.
Mantarlari dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kiymayi ilave edip karistirarak kavrmaya devam edin.
Kiyma iyice kavrulunca rendelenmis domates, karabiber, kekik, tuz serpin. Domates suyunu çekinceye kadar pisirin.
Kepek ekmeklerini firin tepsisine dizin.Hazirladiginiz kiymali karisimi ekmeklerin üzerine paylastirin. Herbir dilimin üzerine birer çorba kasigi

kasarpeyniri rendesi serpip orta isili firinda peynir eriyinceye kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Karisik Pizza - Yemek Tarifi

Karisik Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 60 dk
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESI
2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi SiviYag
PEYNIRLI MALZEME
200 gr Küp Dogranmis Domates
Tuz, Karabiber

3 Domates
2 Çorba Kasigi Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Feslegen
300 gr Kasar Peyniri
KARIDESLI MALZEME 1 Limon 200 gr Karides 300 gr Kabak
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Yumurta
1-2 çorba Kasigi Sirke, Tuz, Karabiber 1 Enginar (hazir ürün, konserve) 6 Kahve Fincani Rendelenmis Kasar Peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince dilimler halinde dograyin. Peynirinin üçte birini küp küp halinde dograyin. Kalani rendeleyin. Rendelenmis peynirin yarisini, küp küp dogradiginiz peynir ile karistirin. Karidesli malzeme için limonun kabugunu rendeleyip suyunu sikin. Suyun yarisini karideslerin üzerine dökün.

Kabagi ince dilimler halinde dograyin. Yagi kizdirip kabaklari kizartin.
Sirkeyi ekleyin,
Enginari ikiye veya dörde bölün. Süt kremasini yumurtayla çirpin. Limon
suyu, tuz ve karabiberle tatlandirin.
Hamurun yarisina süt kremali karisimin üçte birini sürün. Karides, kabak
ve enginari üzerine yerlestirin. Kalan süt kremali karisimi üzerine dökün.
Dogranmis domatesi hamurun kalan yarisina yayin. Peynirli karisimi,
dilimlediginiz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatlari serpip peyniri
ilave edin.
Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika
pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ikili Pizza - Yemek Tarifi

Ikili Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 60dk
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESI
2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi Sivi Yag
KIYMALI MALZEME
1 Patlican
1 Kirmizi Dolmalik Biber
3 Dis Sarmisak
1 Arpacik Sogan
250 gr Kiyma
Tuz, Karabiber, Kirmizi Toz Biber 6 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi

2 Çorba Kasigi Siviyag
HAWAI USULU
1/2 Ananas
3 Kereviz
1 Çorba Kasigi Siviyag
Tuz, Karabiber
150 gr Haslanmis Tavuk Gögsü
7 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi
400 gr Küp Dogranmis Domates
YAPILIŞ TARİFİ
Kiymali malzeme Için patlacani küçük küpler halinde dograyin. Tuzlu suda
bekletin.
Biberin çekirdeklerini ayiklayip ince dilimler halinde dograyin. Sarmisagi
soyup kiyin. Arpacik soganini halkalar halinde dograyin.
Patlicanin suyunu süzün. 1 çorba kasigi yagi kizdirip sogan ve sarmisagi
kavurun. Kiymayi ekleyip iyice kavurun. Tuz, karabiber ve kirmizi toz
biberle tatlandirin. Kalan yagi kizdirip patlacani kizartin.
Hawai usulü malzeme için ananasi soyup ikiye bölün. Ananasi sekize
bölün. Kerevizi dilimleyin. Yagi kizdirip kerevizi kavurun. Haslanmis tavuk
gögsünü ikiye bölün.

Küp dogranmis domatesi hamurun üzerine yayin. Kiymali karisimi hamurun yarisina yayin. Patlican ve biberi ekleyip rendelenmis peyniri serpin. Hamurun ikinci yarisina kasar peynirinin yarisini serpip tavuk gögsü, kereviz ve ananasi yerlestirin. Kalan kasar peynirini üzerine serpin. Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika pisirin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Büyük Pizza - Yemek Tarifi

Büyük Pizza - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40dk
MALZEMELER

2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi Sivi Yag 1/2 Su Bardagi Domates Sosu
2 Su Bardagi Rendelenmis Kasarpeyniri 1 Adet Domates
1 Su Bardagi Suyu Süzülmüs Misir 1 Su Bardagi Ince Kiyilmis Jambon veya Salam
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 220 dereceye ayarlayin. Büyük bir firin tepsisini hazirlayin. Unu ve tuzu eleyin. Margarini küp küp kesip ilave edin. Bu arada mayayi, sekerli ilik suyun içinde eritip, bir süre kabarmasini bekledikten sonra karisima ilave edin.
Yogurarak yagi hamura yedirin. Sütü ilave edin. Gerekirse yine süt ekleyerek yumusak bir hamur elde edene dek yogurun. Tepsinin üzerinde 34 cm çapinda yuvarlak olusturacak sekilde açin. Hamurun üzerini zeytinyagiyla yaglayin. Daha sonra domates sosu sürün. Üzerine de domates dilimlerini yerlestirin. Misir ve jambon parçalarini serpistererek 20-25 dakika kadar pisirin. Üçgen dilimlere ayirip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Güveçte Mantar - Yemek Tarifi

Güveçte Mantar - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Dis Sarmisak
1/2 Tatli Kasigi Salça
3-4 Çorba Kasigi Sivi Yag

1 Adet Orta Boy Sogan Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarlari kagit peçete ile silelim.Tavaya sivi yagi aktarip,piyazlik
dogranmis sogani ve küçük küçük kesilmis bir dis sarmisagi hafifçe
sararana dek kavuralim.Mantarlari ikiye veya dörde keselim.Mantarlari
biraktiklari suyu çekene dek kavuralim.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarini çikarip,küçük dograyalim.Tavaya
aktaralim.Domatesi küp seklinde dograyip,ilave edelim.Bikaç kez
çevirip,tuzunu ve karabiberini ayarlayalim.
Atesten alip güveç kaplarina dolduralim.Orta isili firina sürelim.15 dk
pisirerek servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Gratine Patates - Yemek Tarifi

Gratine Patates - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
Her Biri Yaklasik 200 gr 4 Adet Patates 6 Çorba Kasigi Krema
1 Yumurta Sarisi Tereyagi
2 Çorba Kasigi Rendelenmis Gravyer Peyniri 2 Çorba Kasigi Kiyilmis Maydanoz 2 Çorba Kasigi Kiyilmis Taze Sogan Kiyilmis Ceviz
YAPILIŞ TARİFİ
Iyice yikayip kuruladiginiz patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden isittiginiz 200 derecelik firinda 45 dak. birakin. Pisip pismedigini sivri bir biçakla kontrol edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dak. daha kalsinlar firinda.

Çikardiktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunluklari boyunca bir dilim
kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiginiz bir çatalla ezin.
Onu, 30 gr (2 çorba kasigi) tereyagi ve 4 çorba kasigi kremayla birlikte
çirpin. Tuz, karabiber attiktan sonra taze sogan ve maydanozu ekleyin.
Kiyilmis cevizi de ilave ettikten sonra bu karisimla patateslerin içini
doldurun.
Bir kapta kalan kremayi yumurta sarisi ve gravyerle karistirip patateslerin
yüzeyine paylastirin.
Yaglanmis bir tepsiye döseyin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina
verin. 10 dak. sonra çikarip servis yapabilirsiniz




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Gelin Fasulyesi - Yemek Tarifi

Gelin Fasulyesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 Yemek Tabagi Dolusu Kurutulmus Taze Fasulye
2 Çorba Kasigi Margarin 2 Adet Sogan 200 gr Kusbasi Kuzu Eti 2 Adet Patates 1/2 Çay Bardagi Pirinç 1 Çorba Kasigi Salça Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kurutulmus taze fasulyeleri aksamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kasigi margarini alin. Kizdiktan sonra yemeklik dogradiginiz sogani ilave edin. Pembelesmeye basladiginda kusbasi iriliginde dogranmis kuzu etini ilave edin.
Eti, biraktigi suyu çekene dek kavurun. Süzdügünüz fasulyeleri, kabuklarini soyduktan sonra kusbasi iriliginde kestiginiz patatesleri, yikanmis ve suyu süzülmüs pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayin. Su kaynadiktan sonra kisik ateste 40 dak. pisirip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firin Mücver - Yemek Tarifi

Firin Mücver - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
2 Adet Kabak
2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri
1 Adet Yumurta
2 Silme Çorba Kasigi Un 4-5 Dal Dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Rendelenmis kabaga peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve
karabiber ekleyerek karistirin. Elde ettiginiz karisimi, önceden siviyag ile
yaglanmis isiya dayanikli cam bir kaba dökün.
230 derece isitilmis firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin.
Not: Firin mücveri dilerseniz yogurtla da sunabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Yumurtali Ispanak - Yemek Tarifi

Firinda Yumurtali Ispanak - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
500 gr Ispanak
4 Adet Yumurta
1 Adet Sogan
200 gr Pastirma veya 1 Çorba Kasigi Çemen
250 gr Kiyma
1/2 Su Bardagi Kasar Peyniri Rendesi
1/2 Su Bardagi Sivi Yag

YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari ayiklayip yikayalim ve süzelim. Ispanaklari hiç su ilave etmeden tencereye alip kendi suyu ile hafifçe yumusayana dek 3-4 dak. haslayalim. Yagi tavaya alalim. Soganlari piyazlik dograyalim ve pembelestirelim.
Kiymayi ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralim. Pastirmayi veya bir kasik çemeni tavaya koyalim. Ispanaklari dograyip, onu da tavaya alalim. Arasira karistirarak kavurmaya devam edelim. 3-5 dak. daha pisirelim. Yemegi küçük bir tepsiye alalim. Kasikla düzeltelim. Tepsideki ispanaklarin içine dört oyuk açip, yumurtalari kiralim. Tuzunu, karabiberini ekleyip, firina verelim. Yumurtalar pisene dek firinda tutalim. Çikartip, sicak sicak servis yapalim. Eger kasar ilave edecek olursaniz, firina vermeden önce yumurtalarin üzerine serpistirebilirsiniz.
Asçinin Önerisi: Sadece çemen ve 250 gr kiyma kullanarak da yapabilirsiniz. Ancak kiyma kullanmazsaniz da yemege gerçekten güzel bir lezzet veren içindeki pastirma ya da çemendir. Bunu ihmal etmeyin. Ispanak sevmeyen çocuklariniz bu yemegi yedikten sonra ispanagi zevkle yiyecekler. Ayrica bu yemegi firin yerine tencerede de pisirmeniz de mümkün



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Salamli Misir - Yemek Tarifi

Firinda Salamli Misir - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 30dk
MALZEMELER
2 Kutu Misir Konservesi (500 gr) 4-5 Dilim Salam
2 Dis Sarmisak
3 Çorba Kasigi Tereyagi
4 Çorba Kasigi Tepeleme Un 2 Su Bardagi Süt 1/2 Kutu Krema
Üzerine Serpmek Için Galeta Unu Tuz, Karabiber, Muskat
YAPILIŞ TARİFİ
Misirlari süzgece alip suyunu süzün. Salamlari uzunlamasina ince seritler halinde dograyin.
Derin bir tencerede tereyagini eritip dövülmüs sarmisagi 1-2 dak. çevirin. Unu ekleyip az kavurun. Karisima sütü ilave edin ve pütür pütür olmamasi

için kuvvetle çirpin. Kaynamaya yakin kremayi ekleyin. Karisim kaynayinca tuz, karabiber ve muskati ilave ederek atesten indirin. Yaglanmis firin kabina hazirladiginiz sütlü sosten bir miktar dökün. Üzerine misirlarin yarisini yayip salam dilimlerini yerlestirin. Salamlarin üzerine bir miktar sos döküp kalan misiri yayin. Malzemenin üzerini sosla kaplayin. En üste galeta unu serpip findik büyüklügünde tereyagi toplari yerlestirin. Firinda pisirip üzerini izgarada kizartin. Sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Pirasali Pasta - Yemek Tarifi

Firinda Pirasali Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER

1/2 Kg Pirasa
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan 250 gr Kiyma
2 Su Bardagi Su 1 Çorba Kasigi Salça 1 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
3 Adet Yumurta 1 Su Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Pirasayi ince ince kiyin. Bir yandan da 1 çorba kasigi margarini tencerede
eritin. Ince kiyilmis sogani kavurun. Kiymayi ilave edin. Suyunu birakip,
çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tencereye pirasalari da ekleyin. Tuz ve karabiberini katin. Tencerenin
kapagini kapayip, kendi suyunda pisirin. Daha sonra pirasayi tepsiye
yayin. 2 su bardagi su ve 1 çorba kasigi salçayi karistirin. Pirasanin
üzerine gezdirin.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda suyunu çekene dek pisirin. Tepsiyi
firindan alip, ilitin. Ayri bir kapta yumurta, 1 su bardagi süt ve 1 su
bardagi rendelenmis kasar peynirini çirpin. Pirasaya ekleyin. Tekrar firina
verin. Üzeri kizarana dek pisirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Peynirli Lahana - Yemek Tarifi

Firinda Peynirli Lahana - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 Orta Boy Lahana
2 Sogan
2 Çorba Kasigi Margarin 200 gr Kiyma 1 Su Bardagi Su 1 Çorba Kasigi Domates Salçasi 4 Yumurta 1 Su Bardagi Süt
1.5 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri 1 Çay Kasigi Kirmizi Pulbiber Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1) Lahanayi temizleyip yapraklarini tek tek yikayin. Süzüp parmak
kalinliginda seritler halinde dograyin. Soganlari halka halka dilimleyip
margarinde pembelestirin. Kiymayi ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su
bardagi suyu ilave edip karistirin. Kiymali sos koyulasmaya baslayinca
kirmizi pulbiber serpin ve atesten alin. Salçayi biraz su ile ezerek
kavrulmus kiymaya ekleyip karistirin.
2) Firin kalibini yaglayip lahanalari yayin. Üzerine kiymali karisimi döseyin. Önceden isitilmis 150 dereceye ayarli firina verip lahanalar yumusayincaya kadar pisirin.
3) Yumurtalari genis bir kasede çirpin ve süt ekleyip iyice karistirin. Lahanayi firindan çikarip hazirladiginiz sosu üzerine gezdirin.
4) Rendelenmis kasar peynirini kalibin hertarafina esit olarak serpin. 150 dereceye ayarli firinda 30 dakika daha pisirin. Dilimileyip sicak olarak servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Peynirli Kabak - Yemek Tarifi

Firinda Peynirli Kabak - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
4 Adet Kabak
150 gr Beyaz Peynir
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincani Rendelenmis Kasar Peyniri
2 Yemek Kasigi Zeytinyagi ½ Demet Dereotu Kirmizibiber, Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak sekilde haslayin. Ve süzün. Beyaz peynir, ince kiyilmis dereotu ve yumurtayi ezerek püre haline getirin.
Kabaklari uzunlamasina bölüp firin kalibina yayin. Ortalarini küçük bir kasik yardimiyle bosaltin. Çukur kisimlara hazirladiginiz peynirli harci doldurun. Üzerini kirmizibiberle süsleyin. Zeytinyagini azar azar üzerinde

gezdirin. Önceden kizdirilmis firinda peynir eriyene kadar 10-12 dakika kizartin. Sicak veya ilik olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Lahana - Yemek Tarifi

Firinda Lahana - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 60 dk
MALZEMELER
4 Yumurta
3 Domates
140 gr Misir (hazir ürün, konserve)
200 gr Irmik
200 gr Süt Kremasi
Tuz, Karabiber
1 Kirmizi Dolmalik Biber
100 gr Biberli Salam

1 lt Süt
600 gr Lahana
5 Çay Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
Bir Miktar Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Lahanayi çok ince seritler hainde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika kadar haslayip suyunu süzün. Sütü 1 tatli kasigi tuzla kaynatin. Sürekli karistirarak irmigi ilave edin. 5-10 dakika kadar kaynatin. 2 yumurtanin aklarini ve sarilarini ayirin. Yumurta aklarini çirpin. Irmikli karisima önce yumurta sarilarini ardindan misiri ilave edin, Yumurta aklarini ekleyin, Domateslerin kabuklarini soyup çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Biberin çekirdeklerini ayikayip verev olarak dilimleyin. Firini 200 derecede önceden isitin. Salami seritler halinde dograyin, Süt kremasini kalan yumurtalana karistirin. Lahana, domates, biber, selam ve kasar peynininin üçte ikisini ekleyin.
Firin kabini yaglayin. Irmikli karisimi kabin içine bosaltin. Sebzeli karisimi üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin. Kabi firina verip 40 dakika kadar pisirin. Taze sogani ince halkalar halinde dograyin. Yemegin üzerine serpip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Firinda Kabak - Yemek Tarifi

Firinda Kabak - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20dk
MALZEMELER
3 Adet Kabak
2 Çorba Kasigi Su
1 Su Bardagi Küp Küp Dogranmis Domates
1/4 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
1 Su Bardagi Dogranmis Jambon
1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Kabagi halka halka veya kibrit çöpü gibi dograyin. Su ile birlikte 20 cm uzunlugunda bir kaba koyun. Üzerini kapatin. Mikrodalga firinin yüksek derecesinde 6 dak. pisirin.

Küp kesilmis domatesleri biçakla iyice küçültün. Domatesleri sicak kabagin üzerine döküp, karistirin. Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirin. Jambon ve kiyilmis maydanozu da ilave edip, kapagini kapatin. Yüksek derecede 2 dak pisirip servis yapin.
Not: Eger mikrodalga firininiz yoksa yumusayan kabaklari bir firin kabina alin.Ayni islemleri yapin. Kasar peyniri eriyene dek pisirin ve servis tabagina alin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Besamel Soslu Kabak - Yemek Tarifi

Besamel Soslu Kabak - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 Kg Kabak
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan 3 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Domates

2 Dis Sarmisak
3 Dal Dereotu Tuz, Karabiber

Besamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincani Un
2 Çorba Kasigi Tereyagi 1.5 Su Bardagi Süt
1 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye
kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu
çekinceye kadar pisirin.
Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler halinde sograyin. Ince
kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin. Domatesler suyunu
çekinceye kadar pisirin.
Kabaklari temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haslayip süzün.
Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kiymali
harci yayin.
Baska bir kapta tereyagini eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip
karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kivamina gelince atesten
alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin. Rendelenmis kasar peyniri
serpin.

Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar 15-20 dak. Pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fasulyeli Kis Türlüsü - Yemek Tarifi 7

Fasulyeli Kis Türlüsü - Yemek Tarifi 7
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
250 gr Kuru Fasulye
280 gr Misir
3 Havuç
1 Sap Kereviz
1 Sogan
1 Süs Biberi
2 Çorba Kasigi Margarin 150 gr Sucuk Bir Miktar Tabasco Tuz

1 Çorba Kasigi Kekik
2 Su Bardagi Et Suyu 1/2 Demet Maydanoz Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kuru fasulye kullaniyorsaniz 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pisirin.
Havuç ve kerevizi yikayip ayiklayin. Havucu verev dilimler halinde, kerevizi ince seritler halinde dograyin. Sogani soyup küçük küpler halinde dograyin. Süs biberini yikayip çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince seritler halinde dograyin.

Margarini bir tencerede eritip sogani kavurun. Havuç ve kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pisirin.
Sucugu ince dilimler halinde dograyin. Sucuk, fasulye, misir ve biberi tencereye ilave edin. Tabasco ve kekikle tatlandirin. Yemege et suyunu ekleyip kisik ateste, tencerenin kapagini kapatarak 15 dakika kadar pisirin. Maydanozu yikayip yapraklarini ayiklayin. Türlüyü tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirip maydanozla süsledikten sonra servis yapin. Dilerseniz türlüye kekik de ekleyebilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Fasulye Kavurmasi - Yemek Tarifi

Fasulye Kavurmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 25dk
MALZEMELER
1/2 Kg Taze Fasulye 2 Adet Kuru Sogan 2 Adet Yumurta

2 Adet Domates 1 Adet Havuç
3 Yemek kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyelerin kilciklarini ayiklayip yikadiktan sonra süzgece alin. Suyu
süzülünce 1 cm genisliginde kiyin. Kaynar tuzlu suda diri kalacak sekilde
haslayip süzün.
Tereyagini tencerede eritip küp seklinde dogranmis sogani ilave ederek
kavurun. Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan sogana ekleyin.
Karisimi bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtalari ilave
edip karistirin.
Karisima haslanmis fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kisik ateste
suyunu çekinceye kadar pisirin. Servis tabagina alip sicak olarak servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Etli Sebze Yemegi - Yemek Tarifi

Etli Sebze Yemegi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
1.5 Çorba Kasigi Margarin 1/2 Kg Kusbasi Et
1 Adet Sogan
2 Adet Küçük Dogranmis Domates
3 Adet Sivribiber 1 Adet Patates 1 Adet Patlican 1 Adet Kabak 6 Adet Brüksel Lahanasi Tuz , Karabiber , Maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak brüksel lahanasini az suda haslayin.
Patlican, kabak, biber ve patatesi küçük dograyin. Birbuçuk çorba kasigi margarini tencereye alip eritin. Etleri yagda kavurun. Etler suyunu çekince, yemeklik dogranmis sogan ve küp dogranmis domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirin.
Sonra dogranmis sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin. En son brüksel lahanasini ilave edin. Tuz ve karabiberini katin. Sebzeler iyice pisince, tencereyi ocaktan alin. Ince kiyilmis maydanozla süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Enginar Köftesi - Yemek Tarifi

Enginar Köftesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
6 adet enginar
3 adet yumurta
50 gr. kasar peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardagi un
1 su bardagi galeta unu
1 adet limon
1 adet yumurta, rendelenmis
1 su bardagi zeytinyagi
Besamel sos için: 2.5 su bardagi süt
2 çorba kasigi tereyagi
1.5 çay bardagi un
YAPILIŞ TARİFİ
Enginarlari soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardagi su ve 1 çorba kasigi tuzu kaynatin. Enginarlari kaynar suda yumusayana kadar haslayin, süzün. Ezip, püre haline getirin.
Besamel sos için tereyagini eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karistirin. Besamel sosa, enginar püresi, kasar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karistirin.

Karisimi yaglanmis tepsiye 1 cm kalinliginda yayip sogumaya birakin. Istediginiz sekilde köfteler hazirlayin.
Kalan yumurtalari hafifçe çirpin. Enginar köftelerini sirasiyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayip, zeytinyaginda kizartip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Endülüs Usulü Kuskonmaz - Yemek Tarifi

Endülüs Usulü Kuskonmaz - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40 dk
MALZEMELER
1/2 kg Taze veya Konserve Kuskonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek 1/2 Demet Maydanoz
2 Dis Sarmisak

1 Kirmizi Dolmalik Biber 1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi 1 Yemek Kasigi Üzüm Sirkesi
YAPILIŞ TARİFİ
Kuskonmazlarin saplarini ucundaki mor renkli kismin bittigi yerden baslayarak biçakla kaziyip temizleyin. Mor körpe uçlar suyun disinda kalacak sekilde su dolu bir tencereye yerlestirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haslayin. Soguk suyun içinde bekletin.
Tencerede zeytinyagini isitin. Ince kiyilmis sarimsaklari zeytinyaginda kizartin. Ufalanmis ekmek içi ve kiyilmis maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararinca sirkeyi ekleyip bir tasim kaynatin. Hazirladiginiz karisimi ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alin. Haslanmis kuskonmazlari ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kiyilmis kirmizi dolmalik biberi ekleyin. 5 dakika pisirip atesten alin. Soguyunca servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Eksili Pirasa - Yemek Tarifi

Eksili Pirasa - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
1 Kg Pirasa
4 Adet Sogan
4 Adet Domates
½ Su Bardagi Zeytinyagi
½ Demet Maydanoz
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatli Kasigi Salça
YAPILIŞ TARİFİ

Pirasalari iyice yikayalim, dis kabuklarini soyalim. Bas kisimlarini keselim. 5-6 cm uzunlugunda parçalar halinde dograyalim. Her parçayi ince ince kiyalim. Kaynar suya atalim. 15 dakika haslayalim. Baska bir tencereye soganlari halka halka dograyalim. Yarim su bardagi zeytinyaginda pembelestirelim. Findik büyüklügünde dogradigimiz domatesleri, salçayi ve tuzu soganlara ilave edelim. Pirasalari hasladiktan sonra soguk sudan geçirmeden sogan ve domateslere ekleyelim. Son olarak tencereye 1 çay bardagi su ilave edelim. 15 dakika kisik ateste kapagi kapali olarak pisirelim. Atesten indirirken üzerine limon suyu dökelim. Üzerine ince ince kiyilmis maydanoz serptikten sonra servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Beğendili Patlıcan Kebabı - Yemek Tarifi

Beğendili Patlıcan Kebabı - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
2 Adet Bostan Patlicani (enlemesine dogranmis)
2 Adet Kemer Patlicani (közlenmis)
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tereyagi
Yarim kilo biçak kiymasi
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kizartmak için : Yeteri kadar sivi yag
Besamel sos için : 1 Yemek Kasigi Un 1 Çay Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Kemer patlicanlari ateste közleyip soguk suya atin. Kabuklarini çikarip üzerine 1-2 damla ljmon sikarak ekmek tahtasinda biçak ile kiyin. Besamel sos hazirlayin. Içerisine ilave edip karistirarak bir kenarda bekletin. Bir kapta sogan ile kiymayi kavurun. Içerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandirin.
Kizartmis oldugunuz patlicanlari kagit havlu üzerinde yagini çekinceye kadar birakin. Patlicanlari isiya dayanikli servis tabagina alin. Üzerine kiymayi ve basamel sosu ekleyin. Firinda üst izgarada 5 dakika kadar kizartip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Begendili Kebap 2 - Yemek Tarifi

Begendili Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
110 gr margarin
100 gr Sogan
1 çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
2.5 bardak Su
1 Kg Patlican
80gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaser peyniri rendesi
1/2 adet Limon

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.
Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayi kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin. Atesi kisin. Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan dökün. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi agir ateste 8-10 dakika pisirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin. Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sicak su ilave edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak salçasi olmalidir. Kebap piserken bir yandan begendiyi hazirlayin. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sikin, 1 tatli kasigi tuz ilave edin. Patlicanlari tercihan kömür atesinde, bu mümkün degilse kizgin yagda ya

da firinda, gerektiginde alt üst ederek, yumusayip yer yer su sizdirmcaya kadar pisirin. Saplarindan kesip, tuz ve limonun bulundugu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, sogumaya birakin. Sogumus patlicanlarin kabuklarini keskin bir biçakla soyup, atin. Patlicanlarin etli kisimlarini bir baska kaba aktarin.
Sütü bir tasim kaynatip, bir kenara alin. Yagin kalan 80 gramini orta boy bir tencerede, orta ateste isitin. Yag kizmaya baslayinca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kasikla sik sik karistirarak pisirin. Un sararmaya baslayinca birkaç dakika daha pisirip, tencereyi atesten alin. Bir kenarda ilinmaya birakin.
Meyane ilininca tencereyi tekrar orta atese oturtun. Sicak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karistirarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok agir ateste 10 dakika pisirin.
Patlicanlari iyice sikip, çok ince kiyin. Patlicanlari ates üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karistirarak 5-6 dakika daha pisirin. Kaser peyniri rendesini ilave edin. Karistirin. Begendiyi atesten alin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bahçivan Kebabi - Yemek Tarifi

Bahçivan Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi 60 gr margarin 150 gr Arpacik sogani 150 gr Havuç 150 gr Bezelye 200 gr Domates 1 tatli kasigi Tuz 150 gr Çali fasulyesi 150 gr Kabak 50 gr Dolmalik biber 1/2 demet Dereotu Baharat torbasi 2.5 bardak Su

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak arpacik soganlarini ayiklayip, bütün olarak birakin.
Havucu kaziyin. Iri zar biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.
Domatesi, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin.
Çali fasulyesinin kilçiklarini ayiklayin. Kabagi kaziyin. Dolmalik biberin sap
ve çekirdekli kisimlarini alip, atin. Her üç sebzeyi de, havuçta oldugu gibi,
iri zar biçimi dograyin.
Dereotunu yikayip iyice kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Yagin üçte birini oita boy bir tencerede, otta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca arpacik sogani, havuç ve çali fasulyesini ilave edip. ara sira
karistirarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalik biber ve kabagi da katip,
birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi atesten alin.
Kalan yagi, büyük bir tencerede, oita ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin.
Domatesi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika daha
pisirin.
Tuzunu koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Baharat torbasini ekleyin.
Suyunu ilave edip, bir tasim kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde
olusan kefi, bir kevgirle alip, atin.

Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bademli Balik Kebabi - Yemek Tarifi

Bademli Balik Kebabi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 Kg Balik
3 çorba kasigi Un
60 gr margarin
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
150 gr Sogan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak baligi temizleyin. Bunun için keskin bir biçakla karnini yarin. Iç organlarini çikarip, atin. Galsemalarini da çikarip, atin. Varsa

pullarini kaziyin. Eger büyük balik kullaniyorsaniz, fileto çikarip, kusbasi
büyüklügünde parçalar halinde dograyin. Küçük baliklari bütün olarak
birakin.
Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Domatesleri, kabuklarini
soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin. Bademi
küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateste
birkaç dakika kaynatin. Kabi atesten alip, suyu süzün. Bademlerin
üzerinden soguk su geçirin. Kabuklarini soyup, atin. Badem içlerini bir
kenarda saklayin.
Patatesi soyup, iri zar biçimi dograyin. Maydanozu, yikayip iyice
kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Unla tuzu karistirin. Baliklari bu karisima bulayin. Fazla unlarini silkeleyip,
atin. Yagin yarisini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca unlanmis baliklari koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek
kizartin. Kizarmis baliklari bir kaba aktarin. Tenceredeki yagi dökün.
Ayni tencerede, kalan yagi orta ateste eritin. Yag kizinca sogan ve
ayiklanmis badem içlerini koyup, bir kasikla sik sik karistirarak, birkaç
dakika, bademler sararip soganlar pembelesmeye baslayincaya kadar
pisirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Baligi ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpistirin.
Baliklarin üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Atesi kisin.
Tencerenin kapagini sikica örtün. Bademli balik kebabini, kullandiginiz

baligin cinsine bagli olarak, 10 ila 15 dakika arasinda, balik pisinceye kadar ateste tutun. Gerekirse, pisirme süresini uzatin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Arpacik Soganli Bahçivan Kebabi - Yemek Tarifi

Arpacik Soganli Bahçivan Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
1 kg. kusbasi kuzu eti 30 adet arpacik sogani 3 çorba kasigi tereyagi

2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kirmizi pul biber
1/2 demet dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Eti yikayip bir tencereye koyun. Tereyagi ile birlikte hafifçe kavurun. Halka seklinde dogranmis havucu ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip, hafif ateste et yumusayip suyunu çekene kadar 1 saat pisirin.
Et suyunu çekince, kabuklari soyulup iri dogranmis domates, havuç, bezelye, arpacik sogani, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumusayip, kendi yagina kalincaya kadar hafif ateste 1 -1,5 saat pisirin. (Etin suyu azaldikça en fazla 2 su bardagi ilik su ekleyebilirsiniz.)
Arpacik soganli bahçivan kebabini üzerine ince kiyilmis dereotu serptikten sonra sicak olarak sefis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ali Nazik - Yemek Tarifi

Ali Nazik - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
4 Adet Patlican
3 Çorba Kasigi Margarin
3 Kahve Fincani Un
3 Kahve Fincani Süt
2 Kahve Fincani Rendelenmis Kasar Peyniri 2 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Sogan
250 gr Yagsiz Kiyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
3 Kahve Fincani Et Suyu
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari ateste közleyin. Sonra kabuklarini soyun ve bir çatal yardimi ile ezin. Genis bir tavada 3 çorba kasigi margarini eritin. 3 kahve fincani unu ilave edin. Pembelesene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmis patlicanlari, 2 kahve fincani kasar rendesini tavaya aktarin.
Ayri bir tavaya 2 çorba kasigi margarini koyun. Küçük dogranmis soganlari pembelesene dek kavurun. Kiymayi ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük dogranmis domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincani et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra atesten indirin. begendinin üzerine kiymali harci koyup, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Eksili Patates - Yemek Tarifi

Eksili Patates - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
4 Patates
1 Bas Sarmisak
1/2 Demet Maydanoz
1 Tatli Kasigi Biber Salçasi
1 Su Bardagi Zeytinyagi
1 Limon
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyagini kizdirarak patatesleri
kizartin. Servis tabagina alip düzgün bir sekilde dizin. Maydanozu ince
kiyip servis tabagindaki patateslerin üzerine ilave edin.
Sarimsagi havanda dövün ve patatesleri kizarttiginiz yagda hafifçe
çevirerek salçayi ekleyin. Limon suyunu sikip pisirin.
Servis tabagindaki patateslerin üzerine tuz serpip hazirladiginiz sarimsak
sosunu dökerek servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebzeli Domates Sosu - Yemek Tarifi

Sebzeli Domates Sosu - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 90dk
MALZEMELER
Yarim kg domates
1 sogan
1 küçük havuç
1 kereviz
Yarim demet maydanoz

Birkaç feslegen yapragi 2 çorba kasigi margarin Bir tutam tozseker
YAPILIŞ TARİFİ
Bütün sebzeleri temizleyip küçük küçük dograyarak tencereye alin. Kendi
suyuyla bir saat kadar ara sira karistirarak pisirin. Ilininca süzgeçten
geçirin.
Margarini tencerede eritip sebze püresini ilave edin. Tuz, karabiber ve
tozsekeri ekleyip kisik ateste 20 dakika kadar pisirin.
Sos çok koyu olursa bir miktar su ilave edebilirsiniz. Makarna ve sebze
kizartmalari esliginde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sebze Sosu - Yemek Tarifi

Sebze Sosu - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 25dk
MALZEMELER
1 Sogan
1 Dis Sarimsak
1 Havuç
2 Kereviz 1 Çorba Kasigi Siviyag

1 Çorba Kasigi Köri 100 gr Haslanmis Taze Fasulye 1/2 Çorba Kasesi Su
2 Çorba Kasigi Limon Suyu 1/2 Kase Süzme Yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani ince ince dograyin, sarimsagi ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde dograyin. Hazirladiginiz sebzeleri

tencereye alip siviyagi ekleyin. Kapagi aralik olarak kisik ateste 10-12
dakika pisirin.
Sebzeler suyunu salmaya baslayinca köriyi ilave edip kokusunu birakmasi
için 1-2 dakika bekleyin. Yarim kase su, limon suyu ve haslanmis
fasulyeleri ekleyip tahta kasikla karistirarak 5 dakika pisirin. Gerekirse bir
miktar daha su ekleyin.
Hazirladiginiz karisimi blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye
kadar ezerek çirpin. Yogurdu ekleyin ve karistirarak krema kivaminda bir
sos haline getirin. Kisik ateste 6-7 dakika kadar pisirin. Tuz, karabiber
serpin ve sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Yogurtlu Sos - Yemek Tarifi

Yogurtlu Sos - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 10
MALZEMELER
1/2 kg Yogurt
1 Dilim Bayat Ekmek Içi
2 Çorba Kasigi Süt 1 Salatalik
1 Çorba Kasigi Zeytinyagi 5 Dis Sarimsak
YAPILIŞ TARİFİ
Ekmek içini sütle islatip sikin. Sarimsagi ayiklayip ince ince kiyin.
Salataliklari soyup incecik dilimleyerek bir kaba alin.
Salatalik, kiyilmis sarimsak, ekmekiçi ve yogurdu karistirin. Yavas yavas
zeytinyagini ekleyerek çirpin. Tuz ve karabiber serptikten sonra servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Doldurulmus Kabak - Yemek Tarifi

Doldurulmus Kabak - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
4 adet 150 gramlik kabak
75 gr sogan
1-2 dis sarimsak
1 çorba kasigi sivi yag

1 tatli kasigi degisik baharat
225 gr dogranmis domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr kuru ekmek ufagi
Dilediginiz otlardan birkaç sap
YAPILIŞ TARİFİ
Her kabagi uzunlamasina ikiye bölün. Etli kismini çikartip incecik kiyin.
Sogan ve sarimsagi da ince ince dograyin.
Teflon tavada zeytinyagini hafifçe kizdirin. Dogranmis kabak içi, sogan,
sarimsak ve karisik baharati sote edin ve 4-5 dakika pisirin.
Yikayip hasladiginiz pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alin ve 10
dakika kadar pisirin.
Bos kabaklarin içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karisimdan koyun.
Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarini serpistirdikten sonra yüksek isidaki
firina atip 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kizarincaya kadar kizartin.
Dilediginiz dogranmis otlarla süsleyip, servis yapin.
Yagsiz, haslanarak hazirlanan pilav, su çektigi için siser ve doyurucu olur.





Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevizli Patlıcan - Yemek Tarifi

Cevizli Patlıcan - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
1 kg patlican
4 yemek kasigi un
750 gr domates
10 dis sarmisak
100 gr ceviz
1/2 çay bardagi zeytinyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kizartin. Isiya dayanikli bir firin kabina dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarimsaklari soyun ve iyice ezin.
Unu zeytinyaginda kavurup, içine domates, sarmisak ve tuz katin. Pütürsüz ve koyu kivamli olunca sirke ve dövülmüs ceviz içini ilave edin. Hazirladiginiz sosu patlicanlarin üzerine döküp, en üstü kizarip, kesilicek katiliga ulasana kadar firinlayin. Soguyunca da dilimlere keserek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cevirme - Yemek Tarifi

Cevirme - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
PAtlıcan
Tavuk
Karabiber
Soğan

Yemek Tarifi
Patlicanlari uzunlamasina keserek 10 dak. Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün. Patlicanlari kizartin ve yaginin süzülmesini saglayin. Tavuklari kusbasi seklinde dograyin. Incecik kiyilmis soganla suyunu çekinceye kadar kavurun. Kenarda dinlendirin.

Diger tarafta fistiklari kavurun. Pirinci tuzu ve yenibahari ilave ederek iç pilavi hazirlayin.
Çukur bir tencerenin altina patlicanlari ortadan yukariya dogru yerlestirin. Tencerenin dibinin tamamen örtülmüs olmasina özellikle dikkat edin. Pilavin yarisini patlicanlarin üzerine yerlestirin. Bunun üzerine tavuklu harcii daha sonra da pilavin geri kalanini yayin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Borani - Yemek Tarifi

Borani - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 Kg Ispanak
1 Çay Bardagi Siviyag 3 Çorba Kasigi Un
2 Çay Bardagi Süt 1/2 Çay Bardagi Su Tuz
Yogurt ve Sarmisak 1 Çorba Kasigi Salça 1 Çorba Kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ

Ispanaklari bol suyla birkaç kere yikayin. Yapraklarini dallarindan ayirin.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatin. Ispanaklarin yapraklarini
kaynayan suya atip, 4-5 dakika kadar pisirerek yumusatin. Delikli
kepçeyle çikarin. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasini
bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardagi sivi yagi koyun. Içine unu ilave edin.
Sürekli karistirarak un pembelesinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave
edin. Bu karisim koyu muhallebi kivamina gelince içine ispanaklari ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta atesten alin.
Üzerine sarmisakli yogurt yayin. Salçayi tereyagiyle birlikte biraz pisirin.
Yemegin üzerine sosu gezdirip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Benzersiz Mantarlar - Yemek Tarifi

Benzersiz Mantarlar - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40dk
MALZEMELER
500-600 gr Mantar
75 gr Tereyagi
2/3 Tatli kasigi Konyak
1 Tatli Kasigi Un
1/4 Litre Taze Çig Krema
1 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarlarin hemen dibinden saplarini kesin, topakli köklerini çikarip soyun.
Nemli bir bezle bas kisimlarini temizleyin.
Tereyagini genisce bir tavada eritin. Tam sararmadan mantarlari ekleyin.
Bas kisimlarini bütün bütün, saplarini da iki-üç parçaya ayirmis olarak
atmalisiniz yaga. Harli ateste iki dakika pisirin. Bu arada tahta kasikla
karistirin ve mantarlar yagi çekince konyak döküp alevleyin. Alevin
sönmesine yakin tuz ve biber atin.
Ince kiyilmis maydanozu ekleyin, tiritini koyulastirmak için harli ateste
pisirmeye birakin. Üstüne un serpin.Iyice karistirin. Çig kremayi tamamen

bosaltin ve sos koyulasincaya kadar karistirmaya devam ederek kaynatin. Sonra altini kisin ve biraz daha pisirip sicak sicak servis yapin. Tadina baktiktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bademli ve Kasar Peynirli Sebze - Yemek Tarifi

Bademli ve Kasar Peynirli Sebze - Yemek Tarifi
Mutfak: Diger Süre: 60dk
MALZEMELER
800 gr Patates
200 gr Bezelye
1 Adet Sogan
100 gr Jambon
1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri
4 Adet Domates
60 gr Badem
Maydanoz
Etsuyu

Rendelenmis Parmesan Peyniri Veya Eski Kasar
Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavaya koydugunuz 20 gr (1 Çorba kasigindan biraz fazla) tereyaginda,
dogranmis sogani öldürün. Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip
birkaç dakika karistirarak pisirin
Patatesleri yikayip soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Yagladiginiz bir
firin tepsisinin dibine ilk patates katini dizin
Üstüne bezelyelerin yarisini, dilimlenmis mozzarelle ya da dil peynirinin
yarisini, küp seklinde dogranmis domates ve jambonun yarisini döseyin.
Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katini dizin. Diger
malzemelerin kalanini da ayni sirayla koyup islemi bitirin.
Tüm yüzeyini 2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz, ince dilimlenmis badem ve
2 çorba kasigi parmesan peyniri ya da eski kasar rendesiyle kaplayin.
Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabi, önceden
isittiginiz 180 derecelik firina verin. 45 dakika sonra çikarip ayni kapta
servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Amerikan Usulü Pirinçli Güveç - Yemek Tarifi

Amerikan Usulü Pirinçli Güveç - Yemek Tarifi

Mutfak: Amerikan Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
3 Çorba Kasigi Soya Yagi
350 gr Salam
200 gr Sosis
1 Sogan
1 Dis Sarimsak
1 Salçalik Kirmizi Biber 200 gr Domates
2 Su Bardagi Tavuk Suyu 12 Siyah Zeytin 1 Çay Kasigi Tuz 1 Çay Kasigi Taze Çekilmis Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Salami ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük dograyin. Sogan, sarimsak ve kirmizi biberi ince ince dograyin.
Soya yagini güveçte kizdirip salam ve sosisi kavurun. Sogan ve sarimsagi ekleyip pempelesinceye kadar 2-3 dakika pisirin. Kirmizi biberi ilave edip

kavurun. Pirinci yikayip süzün. Salamli karisima ilave edip ara sira karistirarak 3-4 dakika pisirin.
Domateslerin kabuklarini soyup dograyin. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karistirin. Kaynayinca atesi kisip kapagi kapali olarak 15-20 dakika pisirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çikarin. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemege ilave edip iyice karistirin. Sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Barbunya Tavasi - Yemek Tarifi

Barbunya Tavasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kg barbunya (temizlenip, yikanmis, kurulanmis)
1/2 çay kasigi tuz
beyazbiber
1 su bardagi bira
3 su bardagi elenmis un

1/2 su bardagi zeytinyagi ya da ayçiçek yagi
1 limon (süsleme için)
1/2 bag maydanoz (süsleme için)
5 çorba kasigi Margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari tuzlayip, biberleyin ve biraya batirin. Una bulayip, fazla ununu
silkeledikten sonra baliklari tavada kizdirdiginiz zeytinyaginda, her iki
tarafi da kizarana dek kizartin.
Kagit havlu üzerinde fazla yaglarini süzdürün. Önceden isitilmis tabaklara
alin.
Margarini bir tavada eritin. Yag iyice kizip, kahverengilesmeye baslar
baslamaz baliklarin üzerine dökün. Barbunya tavasini limon ve
maydanozla süsleyip, sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Barbunya Printaniye - Yemek Tarifi

Barbunya Printaniye - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kg barbunya
4 adet domates
1 adet patlican
3 adet patates
1/3 bardak zeytinyagi
Yarim demet maydanoz
3 dis sarimsak
3 tane yesil sivri biber
1 tatli kasik kekik
1 adet defne
Yeteri kadar tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ

Baliklari temizleyip yikayin. Tüm soyulmus patlican ve patatesleri 1
parmak kalinlikta yuvarlak dilimlere, sogan, sarimsak, yesil biber ve 2
domatesi de ufak parçalara dograyip firin tepsisine veya güvece
yerlestirin.
Kiyilmis maydanoz, defne, kekik, tuz, karabiber, zeytinyagi ve limonu da
ilave edin. Bunlarin üzerine barbunyayi yariya kadar gömerek yerlestirin.
Orta isili bir firinda pisirin. Limon ilavesiyle servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Balikli Krep - Yemek Tarifi

Balikli Krep - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 90dk
MALZEMELER
2 Çorba Kasigi Un
1 Yumurta
Karabiber
4 Çorba Kasigi Süt
150 gr Füme Somon
4 Çorba Kasigi Süt Kremasi
1 Salatalik
2 Tatli Kasigi Limon Suyu 4 Çorba Kasigi Sivi Yag 1 Demet Dereotu 50 gr Havyar

YAPILIŞ TARİFİ
Un, süt ve yumurtayi karistirin. Olusturdugunuz hamuru 30 dakika kadar
dinlendirin Yapismaz bir tavada yag isitin ve iki tane krep pisirin. Kreplerin
sogumasini bekleyin.
Füme somonlari esit olarak kreplerin üzerine yayin. Kenarlarinda bosluk
kalmasina dikkat edin. Süt kremasini tuz ve karabiberle tatlandinn.
Kremayi somonlarin üzerine sürün. Krepleri rulo yapip alüminyum folyo ile
kaplayin. 45 dakika buzlukta bekletin.
Salataligi yikayip kabugunu soymadan dilimleyin. Siviyag, limon suyu, tuz
ve karabiberden bir marinat olusturun.
Dereotunu yikayip ayiklayin. Sap kisimlanni kesip kalan kisimlanni ince
ince kiyin. Krep rulolanni dokuz ince dilim halinde dograyin. Tabaklara
üçer dilim yerlestirin. Marinati üzerinde gezdirin. Dereotu, salatalik,
havyarla süsleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Balikci Limonlari - Yemek Tarifi

Balikçi Limonlari - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk
MALZEMELER
6 Adet Marul Yapragi
6 Adet Limon
250 gr. Konserve Ton Baligi
3 Tatli Kasigi Limon Suyu
2 Adet Yumurta, Tuz
3 Çorba Kasigi Mayonez

1 Çay Kasigi Karabiber Süslemek Için:1 Adet Haslanmis Yumurta
2 Çorba Kasigi Maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Servis tabagina marul yapraklarini yerlestirin. 6 adet limonu ortadan ikiye
kesin. Içlerini küçük bir kasik yardimiyle bosaltin. Altlarindan ufak parçalar
kesip düzgün durmalarini saglayin. Limonlari salata yapraklari üzerine
yerlestirin.
Diger taraftan konserve ton baligini çatalla iyice ezin. 3 tatli kasigi limon
suyu, haslanip küçük küçük dogranmis 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kasigi
karabiber ve 3 çorba kasigi mayonezi de beligin üzerine ekleyin.

Hazirladigimiz bu harci limonlarin içine doldurun. Ince ince kiyilmis maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Balik Graten Sebzeli - Yemek Tarifi

Balik Graten Sebzeli - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 30dk
MALZEMELER
4 Beyaz Etli Balik
2 Dilim Ekmek 1 Çorba Kasigi Tereyagi 50 gr Kasar Rendesi 1 Çay Kasigi Hardal

2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari temizleyip yikayin. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten
sonra 5-10 dakika marine edin. Baliklarin her iki yüzüne tereyagi sürüp
alüminyum folyoya sarin. Orta isili firinda 8-10 dakika pisirin.
Ekmek içini ufalayip alüminyum folyoya serin ve kizgin firina verip kizartin.
Firindan alip kasar peyniri ve hardalla karistirin. Baliklari firin tepsisine
dizin. Hazirladiginiz ekmekli karisimi baliklarin üzerine yayin. Orta isili
firinda 8-10 dakika daha pisirin.
Havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve biberi uzun seritler halinde
dograyin. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar
haslayip süzün. Baliklari firindan çikarip servis tabagina alin. Patates,
havuç ve biber esliginde sicak olarak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bademli Alabalik Tava - Yemek Tarifi

Bademli Alabalik Tava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20 dk
MALZEMELER
4 adet alabalik fileto
50 gr un
3 adet çirpilmis yumurta
100 gr kizarmis file badem
Yeterince tuz ve biber
Kizartma için 1 su bardagi sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ
Önce baliklari tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafini da una bulayip
çirpilmis yumurtaya batirin. Bir tavada kizgin yagda her iki tarafini da
kizartin.
Roko, yesil sogan ve limonla birlikte servis edin. En son file bademleri
baligin üstüne serpin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Avakado ve Füme Somonlu Krep - Yemek Tarifi

Avakado ve Füme Somonlu Krep - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 30dk
MALZEMELER
Krep hamuru için:
1 su bardagi un
2 adet yumurta 1/2 su bardagi süt 2 çorba kasigi sivi yag
1 çay kasigi tuz
Içi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Krep hamurunu hazirlamak için, un, süt, sivi yag ve tuzu karistirin. Yumurtalari ekleyip karistirmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hazirladiginiz karisimdan 1 kepçe alip, 24 cm çapinda yaglanmis bir teflon tavaya dökün. Krebin iki tarafini da pisirin. Hamur bitinceye kadar ayni islemi tekrarlayin.

Avokadolari, kabuklarini soymadan uzunlamasina ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çikarin. Çay kasigi ile oyarak içlerini bosaltin. Avokado parçalarinin üzerine limon suyu sikin.
Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendirda karistirin. Kreplerin içine avokadolu karisimdan sürün. Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo seklinde sarin. Krepleri buzdolabinda 1 saat dinlendirin. Dilimleyip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Alabalik Izgara - Yemek Tarifi

Alabalik Izgara - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 25dk
MALZEMELER
4 adet büyük alabalik 4 adet küçük domates 12 adet defne yapragi 2 adet kirmizi sogan Roka
YAPILIŞ TARİFİ
Alabaligin karnini yarip içini temizleyin. Bütün kilçigini çikarin.
Alabalik filetolarin içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarini
yerlestirin.
Alabaliklari yaglanmis tepsiye dizin. 200 derece isitilmis firinda üzerleri
kizarincaya kadar pisirin.
Yaninda roka marul ve halka seklinde dogranmis kirmizi sogan ile sicak
olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Aksam Sefasi 2 - Yemek Tarifi

Aksam Sefasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
400 gr Patates 500 gr Eriste
5 Arpacik Sogani
1.5 Kahve Fincani Margarin
300 ml Kirmizi Sarap
2 ÇorbaKasigi Sirke, tuz
2 Et Suyu Tableti, karabiber 1/2 Demet Maydanoz 400 gr Lahana
3 Yumurta
6 Somon Fileto

1 Limon
150 gr Süt Kremasi

YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri kabuklarini soymadan haslayin. Suyunu süzüp kabuklarini soyun. iri iri rendeleyin. Soganlari soyup uzunlamasina dograyin. 1 çorba kasigi margarin eritip sogan, sarap ve sirkeyi ekleyin. Tenceredeki karisim yariya inene kadar pisirin. Et suyu tableti ve yarim su bardagi su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Maydanozu yikayip yapraklarini ayiklayin. Lahanayi yikayip ayiklayin. Yaprak kisimlarinda bulunan sert damarlari kestikten sonra küçük küpler halinde dagrayin. 2 dakika haslayin.
Firini 250 dereceye ayarlayip önceden isitin. Yumurtalarin aklarini ve sarilarini ayirin. Lahanayi kalan süt kremasi ve maydanozla karistirip püre haline getirin. Patatesleri, yumurta sarilari ve limon kabugunu karistirin. Yumurta aklarini köpük halini alincaya kadar çirpin. Baligi margarinde hafifçe kavurup firin tepsisine alin. Sebzeleri üzerine yayip 15 dakika firinda pisirin. Eristeyi haslayin. Soganli karisimi tekrar isitin. Baligi soganli karisim ve eriste esliginde servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Ahtapot Salatasi - Yemek Tarifi

Ahtapot Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: italyan Süre: 30dk

MALZEMELER
500 gr ahtapot
3 dis sarmisak
1 kahve fincani beyaz sarap
1/2 kahve fincani zeytinyagi
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
5 adet taze sogan
10 adet siyah zeytin
Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Ahtapotu temizlenmis ya da dondurulmus olarak alin. Ahtapotu 1 dis sarimsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice yumusayincaya kadar haslayin.Haslanmis ahtapotu küçük dograyin. Salata kasesine koyup, üzerine beyaz sarap gezdirin.

Sosunu hazirlamak için, zeytinyagi, limon suyu, ezilmis 2 dis sarimsak, tuz ve karabiberi karistirin.
Ahtapot salatasinin üzerine ince kiyilmis taze sogan ve maydanoz serpip, ince kesilmis limon kabugu, zeytin ve ikiye bölünmüs kiraz domateslerle süsleyin. Hazirladiginiz sosu salatanin üzerine gezdirip, servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Soguk salata - Yemek Tarifi

Soguk salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
2 çorba kasigi mayonez

1 çorba kasigi soya yagi
2 su bardagi kaymaksiz yogurt 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 feslegen yapragi
YAPILIŞ TARİFİ
Önce pirinci diriligini kaybetmeyecek sekilde hafif haslayin ve suyunu süzün. Bir kasenin içinde 2 çorba kasigi mayonez, 2 su bardagi yogurt ve yeterince tuz ilave edip iyice çirpin. Maydanoz ve dereotunu ince ince kiyin. Kiyilmis maydanoz, dereotu, haslanmis pirinç ve yeterince tuz ilave edip servis tabagina alin, iyice karistirin. Üzerinde 1 çorba kasigi soya yagini gezdirin. Salatanin üzerine hazirlamis oldugunuz yogurtlu sostan gezdirin. Dilerseniz üzerini feslegen yapragi ile süsleyin. Salatayi 20 dakika buzdolabinda sogumaya birakin. Soguk olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Sosis - Peynirli Salatasi - Yemek Tarifi

Sosis - Peynirli Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 20
MALZEMELER
parmezan peynir
marul
kasar peyniri
haslanmis sosis
domates
mayonez
limon
salata
yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Peynileri ve sosisi ufak parçalara ayirip salata, limon ve mayonezle karistirin. Buna bir miktar yogurt ilave edin. Dogranmis salatalik ve domatesi marullarin üzerine yerlestirip, tereyagli ekmekle servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak