Yemek Ara

Özel Arama

28 Nisan 2008 Pazartesi

Endülüs Usulü Kuskonmaz - Yemek Tarifi

Endülüs Usulü Kuskonmaz - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40 dk
MALZEMELER
1/2 kg Taze veya Konserve Kuskonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek 1/2 Demet Maydanoz
2 Dis Sarmisak

1 Kirmizi Dolmalik Biber 1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi 1 Yemek Kasigi Üzüm Sirkesi
YAPILIŞ TARİFİ
Kuskonmazlarin saplarini ucundaki mor renkli kismin bittigi yerden baslayarak biçakla kaziyip temizleyin. Mor körpe uçlar suyun disinda kalacak sekilde su dolu bir tencereye yerlestirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haslayin. Soguk suyun içinde bekletin.
Tencerede zeytinyagini isitin. Ince kiyilmis sarimsaklari zeytinyaginda kizartin. Ufalanmis ekmek içi ve kiyilmis maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararinca sirkeyi ekleyip bir tasim kaynatin. Hazirladiginiz karisimi ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alin. Haslanmis kuskonmazlari ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kiyilmis kirmizi dolmalik biberi ekleyin. 5 dakika pisirip atesten alin. Soguyunca servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: