Yemek Ara

Özel Arama

28 Nisan 2008 Pazartesi

Cevizli Patlıcan - Yemek Tarifi

Cevizli Patlıcan - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
1 kg patlican
4 yemek kasigi un
750 gr domates
10 dis sarmisak
100 gr ceviz
1/2 çay bardagi zeytinyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kizartin. Isiya dayanikli bir firin kabina dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarimsaklari soyun ve iyice ezin.
Unu zeytinyaginda kavurup, içine domates, sarmisak ve tuz katin. Pütürsüz ve koyu kivamli olunca sirke ve dövülmüs ceviz içini ilave edin. Hazirladiginiz sosu patlicanlarin üzerine döküp, en üstü kizarip, kesilicek katiliga ulasana kadar firinlayin. Soguyunca da dilimlere keserek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: