Yemek Ara

Özel Arama

23 Nisan 2008 Çarşamba

Dana eskalopu kordon blö - Yemek Tarifi

Dana eskalopu kordon blö - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 30dk

MALZEMELER
4 kisilik
8 adet dana biftegi
2 kahve fincani rafine yagi 1 çorba kasigi tereyagi 4 çorba kasigi un
3 adet küçük bir kapta hafifçe çirpilmis yumurta 1 su bardagi galeta unu
4 dilim biçak sirti kalinliginda gravyer peyniri 4 dilim biçak sirti kalinliginda jambon tuz bir tutam karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Biftekleri biçak sirti kalinliginda dövüp tuzlayin biberleyin. Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonlarin üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri biftekten biraz küçük olmalidir). Sonra üzerlerine diger etleri kapatin. Kenarlarini elinizle iyice bastirin ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayin. Bir tavaya rafine yagi koyup hafif kizdirin hazirladigimiz etleri tavaya dizin. Orta ateste 4'er dakika alt üst altin sarisi kizartip bir servis tabagina çikarin. Tavadaki yagi döküp tavaya tereyagini koyun. Hafifçe kizartip etlerin üzerine döküp servis edin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Dana Eskalop - Yemek Tarifi

Dana Eskalop - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
4 adet dana eskalop 250 gr jambon, haslama
1 adet sogan, rendelenmis
2 çay fincani tavuk suyu ( ya da et suyu) 2 çorba kasigi beyaz galeta unu 1 çorba kasigi kiyilmis maydanoz 200 gr çig krema 25 gr tereyag 1 çorba kasigi siviyag 1 çay fincani beyaz sarap 25 gr un sicak su

YAPILIŞ TARİFİ
Eskaloplari dövün. Jambon, bir soganinin rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayi karistirin. Gerekirse çok az sicak su ile yumusatin. Eskaloplari bir tahta üzerine yayin.Hazirladiginiz içi dörde bölüp, eskaloplarin üzerine koyun. Her birini sarip, bir kürdan yardimiyla tutturun. Tereyag ve siviyagi bir tavada kizdirin. Eskaloplari hafif una bulayip yagda hafifçe kizartin. Üzerlerine sicak et suyu, sarap ve krema
ilave edip tencerenin kapagini kapatin. 45-50 dakika hafif ateste pisirin, kürdanlari çikarip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Çoban Kavurma - Yemek Tarifi

Çoban Kavurma - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 kg kusbasi kuzu eti 3 adet sogan 1 tatli kasigi kekik 3 adet çarliston biber
1 çay kasigi karabiber
2 dis sarmisak ½ çay bardagi sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ
Halka halka dogranmis soganlar, çarliston biberler, sarmisak ve et bir tencereye konulup harli ateste 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekigin yarisi ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan agzi kapali olarak ve ates kisilarak 1.5 saat kadar pisirilir. Pistikten sonra üzerine kekik serpilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cordon Bleu - Yemek Tarifi

Cordon Bleu - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 30dk

MALZEMELER
2 parça ince dövülmüs biftek
250 gr mantar 1 adet domates
1 adet sogan
2 dilim taze kasar
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Etler az yagli tavada çok az kizartilir. Folyo kagitlarina konur, etleri aldiginiz tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiginiz etlerin üzerine dökülür, sogan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kasarda konulduktan sonra, folyonun agzi kapatilir ve firina verilir. 175-200 derecede, 30 dk.fiirinda pisirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanina patetes püresi koyabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Cafe Di Paris - Yemek Tarifi

Cafe Di Paris - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransiz Süre: 30dk

MALZEMELER
1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek 1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay bardagi kirmizi sarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
2-3 dis dövülmüs sarmisak
1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri

YAPILIŞ TARİFİ
Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat
bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce
pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan
peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu
karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli
pilav
veya haslanmis sebze ile servis yapilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bütün kuzu pirzolasi persiye - Yemek Tarifi

Bütün kuzu pirzolasi persiye - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransiz Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolasi
1 dis sarimsak bir tutam karabiber tuz
2 kahve fincani rafine yagi 1 dis ezilmis sarimsak 1 su bardagi kalburdan geçmis ekmek içi 1 çorba kasigi toz hardal 1 kahve fincani beyaz sarap yada su
2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ
Bütün pirzolayi tuzlayip biberleyin, kendi büyüklügünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yagini döküp ortadan hizli firina sürün. Zaman zaman tepsideki yagindan alip üzerine dökerek 35-45 dakika pisirip firindan çikarin. Baska bir tepsiye koyun. Hardali beyaz sarap veya su ile koyu bir bulamaç kivaminda ezin. Küçük bir firça ile bu bulamaci pirzolanin üzerine sürün. Ekmek içini sarimsak ve maydanoz ile karistirip hardalli pirzolanin üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kasik tepsideki yagindan serpip firina sürün. Üzeri kizarincaya kadar 5-8 dakika kizartip firindan çikarin. Bir servis tabagina dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayagini kizartip döküp servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Böbrek sote - Yemek Tarifi

Böbrek sote - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 20 dk

MALZEMELER
750 gr dana böbregi
2 büyük sogan
3 büyük domates(kabuklari soyulmus, çok küçük dogranmis) 3 adet yesil biber (ince dogranmis) 2 çorba kasigi margarin 1/2 demet maydanoz 1 kahve fincani sirke kimyon karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Böbrekleri ince ince küçük olarak dograyin. Sirkeli suda yikayin ve süzün. Saoganlari halka halinde dogradiktan sonra yagi bir tavada yakmadan eritin. Sogan ve böbrekleri içine atin. Sürekli karistirarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayi sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pisirmeyi sürdürün. Sonra atesten alin, kimyon ve matdanozu ekleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Bonfile sote sasör - Yemek Tarifi

Bonfile sote sasör - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk

MALZEMELER
4 adet sigir filetosu
4 çorba kasigi rafine yagi
1 çay fincani mantar piyaz dogranmis
2 çorba kasigi tereyagi
3 kahve fincani beyaz sarap

1 çay kasigi çok ince kiyilmis sogan
2 adet orta boy kabuklari soyulup ince kiyilmis domates ½ çay kasigi un 1 bag kiyilmis maydanoz tuz bir tutam karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Küçük bir tencereye tereyaginin yarisini koyup kizdirin. Sogani ekleyin bir kere karistirin, mantari ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karistirip beyaz sarabi da ilave edin. Sarabin yarisindan fazlasini kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler birakacagi suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pisirip atesten alin. Sicak olarak muhafaza edin. Sigir filetolarini tuzlayip biberleyip bir tavada ortadan hizli ateste rafine yagi ile üçer dakika alt üst pisirip bir güvece veya servis tabagina

çikarin. Domatesli mantarli sosun içerisine tereyagini ilave edip karistirarak yedirip maydanozunu karistirin ve filetolarin üzerine döküp servis edin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak