Yemek Ara

Özel Arama

26 Nisan 2008 Cumartesi

Arpa Sehriye Pilavi - Yemek Tarifi

Arpa Sehriye Pilavi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
,5 su bardagi arpa sehriye

1/2 tablet Maggi tavuk suyu 2,5 yemek kasigi sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Once yagi tencereye koyup kizmasini bekleyin ardindan,yarim bardak arpa sehriyeyi yagda kavurun. Sehriyeler iyice esmerlesince kalan 1 bardak sehriyeyi de ilave edin ancak
tencereye eklediginiz son sehriyelerin ilk sehriyeler kadar esmerlesmemesine dikkat edin.Sehriyeleri kavurdiktan sonra (2 renk sehriye ortaya cikicak boylelikle)uzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Suyunucektikten sonra tencerenin uzerine bez kapatip demlenmesini bekleyin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: