Yemek Ara

Özel Arama

26 Nisan 2008 Cumartesi

Soya etli iç pilav - Yemek Tarifi

Soya etli iç pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Amerikan Süre: 30dk
MALZEMELER
20 gr Soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)
1 çay bardagi pirinç
1 tatli kasigi kus üzümü
1 orta boy kuru sogan
1 yemek kasigi çam fistigi (dolmalik fistik)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçin
1 su bardagi soya eti suyu
2 yemek kasigi tereyagi

1 tatli kasigi soya yagi 1 demet dereotu 1/4 çay kasigi karabiber 1/4 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Soya yaginda önce çamfistigini bes dakika kavurun, üzerine ince kiyilmis sogani ekleyin. Soganlarin rengi hafif koyulastiginda, iyice yikadiginiz pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma islemine pirinçler matlasincaya kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu çekene kadar pisirin, altini kapatmadan önce iyice yikadiginiz kusüzümünü ekleyin, yenibahar, tarçin, tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra ocagi kapatin. 20 dakika dinlendirin, çok ince kiydiginiz dereotu ile karistirarak servis yapin




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: