Yemek Ara

Özel Arama

29 Nisan 2008 Salı

Akdeniz Usulü Köfte - Yemek Tarifi

Akdeniz Usulü Köfte - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER

Kereviz Yapragi
1 Adet Kereviz 100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmus Domates Konservesi (800 gr) 7 Yemek Kasigi Zeytinyagi 200 gr Arpacik Sogani 4 Dis Sarmisak Tuz, Karabiber 80 gr Ceviz Içi 80 gr Kurutulmus Domates 2 Dilim Tost Ekmegi 1/2 Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Feslegen

4 Adet Ançuez Fileto 500 gr Dana Kiyma 1 Adet Yumurta
5 Yemek Kasigi Siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
Kereviz yapraklarini yikayin, kurulayin ve incecik dograyin. Havuç ve kerevizi ayiklayip mutfak robotunda kiyin. Soyulmus domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayin ve dograyin.

Soganlari kiyin. Soganlarin yarisini, 2 dis ezilmis sarmisagi, havucu,
kerevizi ve domates parçalarini 4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurun.
Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateste
pisirin.
Cevizleri ince dograyin, kurutulmus domatesleri kiyin. Kalan sogan,
sarmisak ve cevizleri 3 yemek kasigi zeytinyaginda çevirin. Tost ekmegini
dograyin ve mutfak robotunda ufalayin. Maydanoz, feslegen ve ançuezleri
de incecik kiyin.
Kiymayi yumurta, tost ekmegi, kurutulmus domates, cevizli karisim,
maydanoz, feslegen ve ançuezleri yogurun, yogururken tuz ve karabiber
ilave edin.
Kiymali karisimdan 16 köfte hazirlayin. Kizgin yagda ve orta ateste
kizartin.
Köfteleri sicak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz
yapraklari serpistirip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: