Yemek Ara

Özel Arama

24 Nisan 2008 Perşembe

Bas Etli Pilav - Yemek Tarifi

Bas Etli Pilav - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk

MALZEMELER
2 bardak pirinç 1 koyun basi
1 sogan 1 havuç
2 yemek kasigi tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Koyun basini temizleyip yikayin. Dogranmis havuç, dörde bölünmüs sogan ve üzerini örtecek kadar suyla atese koyun. Biraz tuz atin. Kaynamaya baslarken köpügünü alin. Kisik ateste etler yumusayana dek pisirin.
4 bardak bas suyunu ve tereyagini bir tencereye koyun. Ayikladiginiz basin etlerini içine atin. Kaynayinca ayiklayip yikadiginiz pirinci salin; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirin.
Pilavi servis tabagina bosaltin. Üzerine derisi çikarilip dogranmis dili ve
beyni yerlestirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: