Yemek Ara

Özel Arama

21 Nisan 2008 Pazartesi

Yaprak Dolmasi ( Etli) - Yemek Tarifi

Yaprak Dolmasi ( Etli) - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
250 gr salamura veya taze yaprak
250 gr koyun kiymasi
3 orta boy sogan
1 kahve fincani pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
1 yemek kasigi domates ezmesi

YAPILIŞ TARİFİ
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis suda 3-4 dk haslayin.
Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini karistirin.
Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini

kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarmisakli ya da sade yogurtla servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: