Yemek Ara

Özel Arama

5 Eylül 2008 Cuma

Bezeli Ayva Tatlisi - Yemek Tarifi

Bezeli Ayva Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 Ayva
1 Su Bardagi Krem Santi 1 Su Bardagi Süt 2Yemek Kasigi Tozseker

1 Çay Bardagi Su
2 Paket Beze 1 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz
YAPILIŞ TARİFİ
Ayvanin kabugunu soyup küp seklinde dograyin. Bir tencereye alip üzerine
seker ve su ekledikten sonra ayvalar yumusayincaya kadar kisik ateste
pisirin.
Bezeleri ilik sütle islatip servis tabagina dizin. Bezelerin üzerine krem santi
sürüp pisirdiginiz ayva parçalarini yerlestirin ve ceviz serpin. Bezeler
bitinceye kadar islemi tekrarlayin.
Hazirladiginiz tatliyi bir gece buzdolabinda bekletin. Üzerine çikolatali sos
dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: