Yemek Ara

Özel Arama

13 Nisan 2008 Pazar

Sogan Corbasi

Sogan Çorbası

Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 45 dk

MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
3-4 adet sogan
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 kahve fincani silme un
Terbiyesi: 2 yumurta sarisi
½ lt süt (2 bardak)

YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halinde
dograyin.
2-Tereyagla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika karistirin. Et suyu
koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.
3-Süzgeçten baska bir kaba geçirin. Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle
çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin.
4-Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin.
Üzerine rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: