Yemek Ara

Özel Arama

13 Nisan 2008 Pazar

Kefal Firinda

Kefal Firinda

Mutfak: Türk
Süre: 20 dk

MALZEMELER
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigizeytinyagi
veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip
halka sek. dogranmis)
300 gr.sogan rendelenmis
300 gr.domates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin. Bir kapta 2 su bardagi suyu,
maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin,
süzdürün. Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin. Kefal baligi
dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmis domates ve sogani baliklarin
üzerine dökün.Maydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine
gezdirin. Tuz ve biberini serpin.Limon suyunu da dökün. Firinda baliklar
pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirin.Firindan alip önceden isitilmis
tabaklarda servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: