Yemek Ara

Özel Arama

13 Nisan 2008 Pazar

Domates Corbasi

Domates Çorbası

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
5 adet domates
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi un
1 bardak süt
1 çay bardagi rendelenmis taze kasar

YAPILIŞ TARİFİ
Hafifçe eritilmis yag ve un kisik ateste hafifçe çevrilir. Yavasça süt ilave
edilir. 1,5 litre kadar su agir agir karisima ilave edilir ve kaynamaya
birakilir. Diger tarafta kabuklari soyulmus domatesler blender yardimiyla
çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pisirilir. Çorba
ilindiktan sonra bir kez daha mixer yardimiyla boza kivamina getirilir.
Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edilecegi zaman üzerine rendelenmis
taze kasar konulur.


Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: