Yemek Ara

Özel Arama

13 Nisan 2008 Pazar

Pirincli Sogan Dolmasi

Pirinçli Sogan Dolması

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 su bardagi pirinc
Yarim su bardagi su
2 çorba kasigi soya yagi
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 dis sarimsak
1-2 demet dereotu

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak,
kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler
göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar
kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine
hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin.
Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar
pisene kâdar firinlayin.
Afiyet olsun...



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: