Yemek Ara

Özel Arama

30 Mart 2008 Pazar

Yılbasi Coregi Tarifi (8 Kisilik)

Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik)

Malzemeler
2 su bardağı un
1.5 su bardağı kekun
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
2 damla sakızı
1/2 margarin


Yemek Tarifi
Bir kaba unları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız, süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın.
Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğin üzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin.


Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik) tarif tarifi

Hiç yorum yok: