Yemek Ara

Özel Arama

30 Mart 2008 Pazar

Roka Corbasi Tarifi (4 Kisilik)

Roka Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler
250 gr Roka
1 Adet Soğan
1 Kutu Krema
3-4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1/2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber


Yemek Tarifi
Soğanı yemeklik doğrayalım. Tavaya yarım çorba kaşığı sıvı yağı alalım. Soğanı yağda kavuralım. Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzelim. İnce ince kıyalım. Servis yapmadan önce çorbanın üzerini süslemek için bir miktar rokayı ayıralım. Doğradığımız rokaları soğanla birlikte kavuralım. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve 3-4 bardak tavuk suyunu ilave edelim.
Çorbanın içine bir kutu krema ekleyerek kaynatalım.
Hazırladığımız çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. (tüm çorba blendıra sığmayacağından azar azar ilave ederek blendırdan geçirin.) Roka Yaprakları ile servis yapın.


Roka Çorbası (4 Kişilik) tarif tarifi

Hiç yorum yok: