Yemek Ara

Özel Arama

30 Mart 2008 Pazar

Ispanak Corbasi Tarifi (6 Kisilik)

Ispanak Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler
1/2 kg. Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su


Yemek Tarifi
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun.
Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın. Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın.
Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin. Devamlı karıştırın. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.


Ispanak Çorbası (6 Kişilik) tarif tarifi

Hiç yorum yok: