Yemek Ara

Özel Arama

25 Nisan 2008 Cuma

Kestane Pilavli Hindi - Yemek Tarifi

Kestane Pilavli Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 90dk
MALZEMELER
1 adet hindi
2 kasik tereyag 2 kasik salça tuz, karabiber Pilavi için: 2 bardak pirinç 250 gr. kestane 2 kasik yag 4 bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
Hindi iyice temizlenir. Üzerine karabiber, salça ve yag karistirilip iyice sürülür. Firin tepsisine konularak 6-7 saat kadar hafif isida kizartilir. Kizaran hindi servis tabagina alinir etrafina pilav konulur pilavin üstüne de kestaneler konularak servis yapilir. Kestaneli pilavin yapilisi: Kestaneler dagitilmadan haslanir. Kabuklari soyulup ikiye kesilir. 2 bardak pirinç, 4 bardak su ve iki kasik yag ile pilav hazirlanir. Pilav suyunu çekince dogranmis kestaneler pilavin üstüne dökülerek beraberce demlendirilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: