Yemek Ara

Özel Arama

8 Nisan 2008 Salı

Fume Alabalik ve Pancar Salatası Tarifi (4 Kişilik)

Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)


Malzemeler
2 füme alabalık
1 orta boy salatalık
250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş
2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
12 marul yaprağı, servis için
4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş
4 dal suteresi, süslemek için


YemekTarifi
Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın. Etini büyük bir kaseye koyun.
Salatalığı 4 ince eşit parça halinde kesin.
Marul, kornişon ve suteresi dışında bütün malzemeyi füme alabalığa ekleyip bir çatalla iyice karıştırın.
Marul yapraklarını 4 ayrı tabakta yerleştirin. Karışımı ortalarına koyup yelpaze kornişon ve suteresiyle süsleyip servis yapın.
SERViS ÖNERiLERi: Bu salatayı hafif bir öğle yemeği olarak sunabilirsiniz.
ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Füme alabalığı süpermarket ve şarküterilerde bulabilirsiniz.



Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: