Yemek Ara

Özel Arama

8 Nisan 2008 Salı

Deniz Mahsulleri Guvec Tarifi (4 Kişilik)

Deniz Mahsülleri Güveç (4 Kişilik)


Malzemeler
50 gr kalamar
50 gr midye
50 gr karides
50 gr ahtapot
1 çay bardağı beyaz şarap
1 limonun suyu
20 gr mantar
4 yeşil biber
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, beyazbiber


Yemek Tarifi
Deniz mahsüllerini temizleyip yıkayın. Tuzla harmanlayarak 10 dakika dinlendirin. Yeniden yıkayarak tavada kıyılmış sarmısak, biber, mantar ile soteleyin.
Limon suyu ve şarabı ilave ederek karıştıra karıştıra 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve biberini ekin. Güveçlere doldurarak fırında 8 dakika pişirin. Üzerine kıyılmıs maydanoz serperek servis yapın.




Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: