Yemek Ara

Özel Arama

9 Nisan 2008 Çarşamba

Sebzeli Kuzu Sarma Tarifi (6 kişilik)

Sebzeli Kuzu Sarma (6 kişilik)


Malzemeler
750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
İçi için:
2 adet havuç
2 adet kabak


Yemek Tarifi
Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup, kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra kuzu budunun üzerine koyun.
Budun kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir iple sararak bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını çevirerek sarın.
Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş soğan, havuç ve biberi ilave edin. 160 derece fırında 45 dakik, pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates ile servis edin.



Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: