Yemek Ara

Özel Arama

9 Nisan 2008 Çarşamba

Mantarlı Sarma Bonfile Tarifi

Mantarlı Sarma Bonfile


Malzemeler
6 adet ince dövülmüş bonfile
1 su bardağı kıyılmış mantar
1 baş soğan
Çeyrek demet maydanoz
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı margarin
Kızartmak için :
1 adet yumurta
2 çay bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 su bardaği sıvı yağ


Yemek Tarifi
Bir yemek kaşığı yağ, kıyılmış mantar ve yemeklik doğranmış soğanı, mantarların suyu çekinceye kadar kavurun. İçerisine kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuz ilave ederek ocaktan alın. Dövülmüş bonfileyi biraz tuzlayın. Üzerine mantarlı içten sürüp rulo yapın.
Yayvan bir tencerede yarım çay bardagı su ile suyunu çekene kadar pişirin. Servisten 15 dakika önce sırasıyla çırpılmış yumurtaya, una, tekrar yumurta ve galeta ununa batırarak sarı renkte kızarıncaya kadar pişirin. Sebze garnitürleriyle servise sunun.





Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: