Yemek Ara

Özel Arama

14 Ağustos 2008 Perşembe

Kekikli Fasulye Salatasi - Yemek Tarifi


Kekikli Fasulye Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 45dk
MALZEMELER
250 gr. Arpacik Sogan
1 Yemek Kasigi Toz Seker
4-5 Yemek Kasigi Sirke
1 Çay Bardagi Beyaz Sarap
4 Detne Yapragi
Taze veya Kuru Kekik
Tuz
1/2 Su Bardagi Iri Kuru Fasulye
8 Yemek Kasigi Sivi Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri yikayip soguk su içinde bir gece bekletin. Islatma suyuna
gerekirse biraz daha da su ekleyerek baslayin.
Soganlari soyun. Sekeri bir kapta eritin, hafifçe yakarak karamellesmesini
saglayin.
Sirke, beyaz sarap, 3 çay bardagi su ilave edip kaynatin.
Sarapli sos kaynayinca arpacik soganlarini, defne yapragi ve kekigi
ekleyin.
Tuz katip 20 dakika hafif ateste pisirin.
Atesten almadan 5 dakika önce haslanmis süzülmüs kuru fasulyeyi ilave
edin.
Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin. Salatayi bir gün önceden hazirlayip bir gece bozdolabinda bekletmek en iyi neticeyi verir. Servis yapmadan önce yag ekleyip karistirin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok: